Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Philadelphia

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha röhejesen hosszasan rágódom egy-egy helyzeten, forgatókönyveket gyártok a fejemben és elkap a gondolatcunami. A karantén prímán felerősíti a túlagyalós tendenciákat, mert ott még jobban ráérünk és még több időt töltünk saját magunkkal… De a randizás is hozza ezt, nem kell ehhez karantén :D Hisz…..
Philadelphia 2020.11.13 16:17:28
Szia! Csak egy vélemény. Hosszabb-rövidebb együttélés után adódik a felismerés, hogy mik az igazán fontos kérdések. 1. Pénz: ki mennyire fogja, ki mennyire szórja, mekkora a szülői háttér -100%, 0%, +100%. 2. Szex. Mennyi az annyi, mikor hányszor, illatgyertya, olaj, lila plüss bilincs, ipari áramos :) Turbódózer 9000 deluxe wifi stb. Kell-e, hogy fejlődési íve legyen, vagy legyen-e túlélő üzemmód, amikor tényleg csak valami gyors kielégülés kell, mert a sok túlóra után hulla mindkettő. 3. Gyerek. Hány "darab", mikor, milyen eloszlásban, milyen nevekkel. 4. Rend és tisztaság. Nagy vitapont, hogy ami nekem még rend, az a másiknak miért őskáosz. 5. Vallás és világnézet, benne politika. Nem árt tudni a másikról, hogy az M6-os BMW a saját nevén van-e, vagy lízingeli (lásd forgalmi) vagy az "én palotám" mennyire az enyém vagy inkább a banké a sok hitel miatt (lásd tulajdoni lap) plusz a cég mennyire valós, vagy éppen fiktív ÁFÁ-s számlákat gyárt és onnan a jólét. Az erkölcs fontos, mert lehetőleg ne rúgja a családra a TEK az ajtót hajnalban; vagy éppenhogy a luxusért bármi belefér: a per, börtönbe látogatás akár az ország túlvégén évekig. A vallás szinte megadja a politika nézetrendszert: egy liberális (szabad piac, szabad vélemény, szabad minden, homoszexualitás, gender, abortusz stb.) sosem fog tartósan együttmaradni egy konzervatívval (szűzmária, anyaméh, nemzet, szaporodás, binaritás) . 6. Szülők. Mérgeztek, mérgeznek, méricskélik-e a partnert, és anyuci pici fia vagy apuci hercegnője mennyire vált le, vagy még mindig van köldökzsinór. Szerintem nem az ökológiai lábnyom vagy boros/sörös/pálinkás vonal a döntő, még talán az sem, hogy "nem eszek semmit, aminek arca van". 7. A teljes megismerés lehetetlensége: el kell fogadni a másik magánszféráját, apró dilijeit, és a megszolgált bizalmat ellenőrzésmentességgel kell jutalmazni. De valójában krízisben fog látszani a kötődés ereje: rák, meddőség, szexre ható betegség, anyagi lenullázódás, tűzeset, autóbaleset. Tényleg nagyon nehéz randizni, főleg járvány idején, de a ghosting vagy submerging/submariner és hasonszőrű húzások nem érdemelnek ekkora lelki erőfeszítést, ráfeszülést. Az őrült szenvedélyek és románcok jól mutatnak filmen, de az életben nem lenne jó bántalmazó partner vagy egy hiperelegáns gengszter.
Az igazi Star Wars fanok és Csillagok háborúja mániásak (vagyis a komplett 2,3, 10 és 11 rajongói csoport) elfogadja azt a tényt, hogy a franchise egy olyan világot teremtett, mely meseszerű és amelyben nem érdemes belekötni a realitások hiányába. Ugyanakkor érdekes végiggondolni, hogy mi az az 5…..
John Morre 2001-es háborús akciófilmje, az Ellenséges terület (Behind Enemy Lines) annak idején jelentős sikerként debütált a filmrajongóknál annak dacára, hogy mind a filmkritikusok, mind a háborús filmekre (és történelmi témákra) szakosodott filmkedvelők vegyes fogadtatásban részesítették. Pedig…..
Time Goes By Kill Bill: Vol. 1 2003 2020.09.17 20:48:21
Nem sok olyan film létezik a világon, amelyiknek nehezebb lenne meghatározni a műfaját, mint a Kill Billnek. Vagy legalábbis nem röviden. A film írója és rendezője, Quentin Tarantino mindig is híres volt arról, hogy előszeretettel hajlítgatta, mixelte össze, újította meg gyerekkora kedvenc és…..
Philadelphia 2020.09.18 11:30:11
Nem kell feltétlenül depressziósnak lennie valakinek ahhoz, hogy ne szeresse a nagy viszontlátásokat, de a szorongó ember talán egy fokkal jobban ki van hegyezve az ilyen eseményekre. Néha belefutok ebbe a hibába és jegyet váltok a nosztalgia expresszre olyan emberek társaságába, akik egyébként már…..
Philadelphia 2020.07.16 12:41:04
A legkínosabb és legigazságtalanabb dolog az egész kapcsán az összemérés. Milyen bezzeg tanuló voltál és csak "ez" lett belőled, "csak" ennyid van? Nem mérhető az a valaki, aki egyetem után visszatért szülővárosa lakótelepi általános iskolájába angoltanárnak, azzal, aki amerikai egyetemen lett ösztöndíjas és amerikai cége van digitális molekulamodellezés profillal. Kisebb vagyont állami cégből kisíboló apuka pici lánya Bécsben járta a Közgáz egyetemet, Ausztriában él, és munka után elmennek egyet síelni? Oszt'? Nekem 4 osztályom volt középsuliban, melyikhez legyek hű? A legutolsóban gyűlöltek a sok lyukasóra miatt, mert 16 évesen már megvolt az angol közép és német középfokúm, és érettségizni is csak 3 tantárgyból kellett. Bulizás helyett felvételi előkészítőKre jártam, egyre szülővárosomban, egyre a leendő egyetemi városomban. Annyira értelmetlen olyan emberekkel beszélgetni, akik utáltak, és 10-20-25 év óta egy büdös szót nem váltottatok. Ennél már az egyetemi évek baráti közössége is sokkal közelebbi lehet. Szóval mellőzöm, szerencsére voltak is esküvők azonos időpontban, amikkel el lehetett kerülni az egészet. Hogy az egyetemista korában nemzetközi cigicsempész ma egy rendőr ezredes? Miért érdekeljen? Mindenki életében lehet olyan elakadás vagy törés, amit mások okoztak, és kiesett a meggazdagodás-projektekből, és az excel-táblán levezetett és megtervezett életekből. Pár órát meg bárki tud hazudni arról, hogy elhidegültek vagy már csak a gyermek érettségijére várnak, mert az lesz a válás céldátuma.
Folytatódjon a kultfilmekről szóló cikksorozat, melynek az előző részét itt a felvezetőjét pedig itt lehet megtalálni. Az írás spoilereket tartalmaz! A hetvenes években nagyon sok filmes műfaj tette le a névjegyét egy-egy kiemelkedő, korszakalkotó filmmel, ami a korábbiakhoz képest mérföldkőnek…..
A második világháború (1939-1945) német szempontból sokkal hamarabb elveszett, mint ahogyan azt a tankönyvek néhány ikonikus nagy eseményhez kötik: például Berlin ostromához, Hitler öngyilkosságához, vagy a végső fegyverszünetekhez kapcsolva az összeomlást. Katonai szempontból nyolc lényeges…..
Philadelphia 2020.02.17 11:12:26
@Solo.: Jómagam a hírszerzésre szavaznék. Az Enigma feltörése (a japán tengerészeti kód mellett) a Szövetségesek győzelmének egyik alapköve. Az már szinte mindegy, hogy volt-e szovjet rezidens a Bletchley Parkban vagy az angolok önként adták le a Zitadelle terveit, de egész más úgy kirendelni kubikolni 100.000. embert, ha tudod, hol fognak támadni, és hol kell beásni magunkat. A Német-Szovjet katonai együttműködés még Hitler előttre datálható. Volt 4 német bázis (Kazanyban tankpálya), ahol fegyvereket teszteltek a Népszövetség árgus szemeitől messze. Vagyis egymás haditechnikája nem volt meglepetés a harcban. Az orosz úttalan utakat nem látta német hírszerző vagy attasé? A kedvencem a Szellemhadosztály, orosz oldalon a "maszkirovka". Meg az az angol bűvész, aki Alexandria "illúzióját" rakta ki a Luftwaffe számára fényekből.
Philadelphia 2020.02.17 13:13:52
@Solo.: Ezekkel mind egyet tudok érteni. Bár Nógrádit ki nem állhatom, folyton nyomja azt az orosz mondást, hogy "Lengyelország nem külföld, Varsó nem főváros stb." Bár tudnám a végét is. Agypara lenne a balti államoknak és a lengyeleknek (meg úgy a NATO egészének) egy megújított orosz-belorusz "perszonálunió". Szóval Lengyelországot 1928 előtt sem szívlelték közösen, meg azóta se.
Philadelphia 2020.02.17 13:14:28
@Larrikin: A britek nem vesztettek "sokat" a lend-lease előtt. Csak az aranykészletet, a Brit Virgin szigetek felét (lásd ma USA Virgin Szigetek). Plusz valami korallzátonyt, amin ma amerikai lehallgatóállomás működik: Diego Garcia asszem.
Sefatias Az idealizmus baklövése 2020.02.13 05:27:04
Vajon az idealizmus vezethet boldogsághoz? Azt hiszem a legtöbb ember valamilyen szinten idealista, és a helyzetétől teljesen független jövőképben  hisz. Például a kereszténység reménysége egy csodálatos jövőbe vetett hit.  Vallástól függően ez lehet a csodálatos, bajoktól mentes örök lét itt a…..
Philadelphia 2020.02.14 10:34:57
"A hit a reménylett dolgok valósága és a nem látott dolgokról való meggyőződés." Vagyis egy keresztény született idealista. Nem lehet más: át kell látnia, túl kell néznie az élet rögvalóságán, a bűn rabszolgaságán, a velejéig romlott és korrumpáló világon. "Akkor a Sátán felvitte őt a Svábhegyre és lemutatott az előttük elterülő városra. Az egészet neked adom, ha leborulva imádsz engem." Hány és hány szerencselovag, off-shore-lovag és stróman bukott már el így, ilyen egyszerűen. "Mit ér az embernek, ha az egész világot megnyeri, de a lelkében kárt vall?" Hát ezt a gondolatot se sűrűn halljuk a keresztény(ieskedő) politikai rétegtől. Tartást és gerincet a sok kísértés között az ima ad. Hogy a Millenium Falconnál sokkal pöpecebb járműveddel szelheted a világűrt. Hogy saját bolygót kapsz, amit a nejeddel -vagy egy humanoid idegen nővel- magad kezdesz benépesíteni. Hogy egy családi vacsorán leültök az asztalhoz, ahol együtt ül a bébi gyereked az ükunokáddal és a szépunokáddal. Ilyen álmokkal bármilyen munkatábort vagy gázkamrát túl lehet élni (lélekben) mert ugye a test megsemmisülhet. Mert újra lesz ilyen. Amikor meghal minden állat az óceánokban, a folyókban, a tavakban. Amikor a koronavírusnál sokkal nagyobb járványok fognak tarolni. Amikor a világgazdaság már csak úgy maradhat fenn, hogy mindenki egyedi azonosítót kap, és aki nem kéri "az se nem vehet, se nem adhat, csak akin a Fenevad bélyege ott van a homlokán vagy a kezén." Amikor minden őszinte keresztényi szó terrorizmust és internálást jelent majd? Hogy lehetne túlélni az előttünk álló borzalmakat, ha nem fűt az a vágyálom, hogy a "Mennyben" a világűrben, Életcsillagon, Szomszédos vagy távolabbi csillagvárosokban élhetünk? Vagy a Millenium után a megtisztított Földön, ahol a tűz megéget minden vegyipari vagy atomhulladékot, és felkészül az új teremtésre?
Előzmények: ITT   Az önkielégítés erkölcsi megítélésében nagyon sok olyan szempont van, amit nem vizsgáltam meg az előző posztban. De nemcsak én, hanem azok sem, akik emberek millióinak  életére vannak hatással véleményükkel. Most ezeket a szempontokat fogom megvizsgálni,…..
Philadelphia 2020.02.14 10:07:04
A Hetednapi Adventista Egyház tagja voltam 10 évig. Távolmaradásom egyik oka, hogy nincs egyértelmű állásfoglalás a kérdésben, egyik lelkész megengedően, mások tiltólag viszonyulnak. Ónán történetét szándékosan félreértelmezik. Az ókori egyházatyák kezdték tiltani a sperma "rekreációs" elvesztegetését, mert akkoriban úgy hitték, hogy a férfi magja egyesül a nő magjával, és abból lesz a gyerek, viszont a férfi magja véges, ezért nem pazarolhatja el. Ilyen felütéssel démonizálták az önkielégítést évszázadokon át. A Biblia szokatlanul hallgatag ebben a kérdésben, holott már első lapjai gyilkosságról, részegségről, vérfertőzéstől, homoszexuális városokon végrehajtott istenítéletekről mesélnek, és később sem lesz szemérmesebb. Nekem kifejezett hazugságnak tűnik, hogy "prófétánk" Ellen Gould White látomásban látta, hogy Isten megveti az önkielégítést. Ő szimplán a XIX. századi Amerika terméke, ahonnan a kéretlen születéskori körülmetélés gyakorlata a mai napig tesz tönkre férfiakat, és a női FGM is csak a heves tiltakozások miatt lett tilos orvosi gyakorlat. Mindez úgy, hogy "hisztéria" névvel a női kielégületlenség még 1950-ig benne volt az orvosi könyvekben, kezdetben kézimasszázsos, később vízzel slagozós gyógymóddal (lásd a nemrégi filmet a témában Hugh Dancy főszereplésével) . Isten nem kukkoló, de mindenkiről, minden szóról és gondolatról és tettről naplót írnak az angyalok. Ez lesz a peranyag az utolsó ítélethez. Az önkielégítést az összes modern keresztény egyház elengedhetné, csak akkor sokkal nagyobb falba ütköznek: a pornót akkor "hivatalosan" támogatni kellene, és ezt senki nem hajlandó kimondani. Meztelennős újságoktól próbáltam "purista" koromban fehérnemű katalógusok felé orientálódni, de szerintem felesleges volt. Később rájöttem: a lényegen nem változtat, a nő az ingerforrás. Majd a keresztény házasságom döbbentett meg, hogy a keresztény nők igenis mondhatnak és mondanak nemet. Hápogni tudtam csak és bedobtam az önkielégítéses bombát: "Hát csak nem képzeled, hogy ennyi nap után nem szexelünk? Éjszakai magömlést akarsz? Hogy éjnek évadján megint kirángassam alólad is a nedves lepedőt?! Ezt akarod?? Hol keresztény nő előzékeny szeretete?!" Végül meztelen és kellően provokatív fotósorozat készült róla --- házi használatra. Szóval az önkielégítés végig ott lesz a férfiember életében. Legyen az terhesség, gyermekágy, konferencia, hosszabb kórházi kezelés, ha nincs nő, marad a kéz.
Állítólag a fiúk mindenkit jobbra húznak. Állítólag. Persze én erről semmit nem tudok, lány vagyok a húspiacon, ahol mindenki azt dobja a közösbe, amit csak tud. Csinos fotó, polcolt csöcsök, a srácok meg kiírják, hogy milyen magasra nőttek. Izmozás, kutya, estleg póz egy jó kocsival, nyaralós fotó,…..
Philadelphia 2019.07.29 02:25:34
Mi a szeretkezés? Mert mindenkinek más. Ükanyáinknak nyűg volt. Szex, szülés, még egy éhes száj. XV. Lajosról nem is tudtam, hogy Madame Pompadour előtt ő egy szerető családapa volt 10 gyerekkel, és lengyel hercegnője kizavarta az ágyából, mert nem akart többet szülni. A jó szex tudását (luxus) kurtizánok és prostik örökítették generációkon át. Minden a férfiért és az ő kedvéért volt. Hogy mennyi gyönyörmorzsa hullott a nőknek az évezredek során, nem tudom. Hogy jó volt-e az a rendszer, hogy a fiúkat prostik avatták fel, vagy a "társaság" özvegy? elvált? de szeximádó nőtagja, nem tudom. A nőknek jutott a szűzesség, a szabás-varás-kötés és a várakozás Mister Darcy-ra. Hol és mikor fordult ez meg, hogy a gyönyört a férfiak nem elveszik/kapják, hanem adniuk (is) "kell"? Mióta kell a "jó szerető" titulusa, mikor a férfiak a jó szexért mindig is fizettek? Ha egy félszemű, félkezű Nelson admirális lehetett akkora szexszimbólum, hogy hercegnők epekedtek érte, akkor a szorgos-dolgos-átlagos férfiember miért nem pálya? Hogy is van az, hogy egy nemrég közzétett összesítő szerint egy csajszi kiszórja balra éves tinderhúzásainak 3/4-ét? Csoda, hogy a beszűkült jónőpiacon a férfiak bizonyítani akarnak, mikor ekkora szórás? Az izzadás azért érezhető, mert nagyon sok eldől egy ilyen randin. Főleg 40 felett. Soha nem volt még szép barátnőm. Szexis igen, dögös-bögyös igen. De szép soha, sajnos azért, mert sötétek voltak mint az éjszaka, és az nem kell. Nézni nézném, de hallgatni egy életen át egy ostobát? És ha felüllövöm a szintemet az életben egyszer, akkor kell a nő. Állítólag a nők alfafixált génrablók. A pasik is. Nekem kell, hogy a keblek köszönjenek az arcomnak, és ezt egy lapos lány nem tudja. 4 nő, 2 rövidebb, 1x7, 1x10 év, nem vagyok Casanova, no. De ha valaha kikerülök újra a piacra, bizonyítanom kell. Mínusz 20 év az sok, de egy mínusz 15 vagy mínusz 10 év az jó lenne. És nekik érezniük kell, hogy nem egy potens bácsi vagyok, hanem akár az életük szerelme is lehetek.
Azért jó sok reality formátum jogaival rendelkezni, mert az ember csak benyúl a fiókba, és úgyis talál benne valami olyasmit, ami tud 15-17 százalékos közönségarányt. Ne tessék nekem itt hőbörögni, hogy 15-17 az lófasz, mert effektíve az, de már nem 2012-őt írunk, amikor a falusi fejőnő meets a nép…..
  Az Éden Hotel egy amerikai reality, a Paradise Hotel licenszműsora volt amiből a Viasat két, a TV2 egy évadot forgatott. A műsor arról szól, hogy egy egzotikus (értsd: meleg van) környezetben álló bazinagy villába beköltöztetnek x számú pasit meg nőt, akiknek egy feladatuk van a műsor végéig: a…..
(Galéria: 19-en egy Vastrónért) Legalábbis ezt sugallja a legfrissebb adag promókép, amit a hamarosan érkező új évad elé tolt be az HBO. Persze azt ők is tudják, hogy a húsz karakterből valós esélye jó, ha ötnek van, de egyrészt így olcsóbban kijött a fotózás (fotósoppolás), meg azért ismerjük…..
A három témát is felölelő, ugyancsak a szokásosnál kicsit hosszabb, és főleg, több képet tartalmazó 5. rész a Ka-50 fegyverzetét, nyugati feltűnését, majd éjszakai harcra is alkalmas változatait mutatja be. A sorozat első része ITT, az előző pedig ITT.   Fegyverzet A Ka-50 akár 2000 kg…..
  Mind  hópihének születünk. Aztán szépen felolvadunk és szép egyforma jégkockákká fagyunk vissza. Eredetileg egy teljesen más témával készültem nektek, de a héten olyan dolgok történtek a magán életemben és folyamatosan olyan dolgok jöttek elém,ami miatt úgy éreztem ez a téma sokkal…..
Philadelphia 2018.11.25 10:38:21
Kedves Zenélő Hangya! Pszichológus nem adhat olyan tökéletes látlelet az életemről, mint a cikked. Eminens kisdiákként én mondhattam a ballagó 8.-osok búcsúbeszédét. 4 évvel később, már nem eminensként, de a szalagavató beszéd is nekem jutott. Egyetemi előkészítőre jártam 17-18 évesen. A többiek ittak, buliztak és kinéztek, mert 16 évesen már 2 középfokú nyelvvizsgám volt. A jogot cum laudéval végeztem. Jött az első alku az ezredfordulón: Békés megye egyik legjobb ügyvédjénél lehettem ügyvédjelölt 3 évre, nem adott bért, még minimálbért sem, TB-met a szüleim fizették. Nászajándékba kaptunk egy városközponti lakást. 29 éves koromig busszal és vonattal jártam tárgyalásra, majd megkaptam Apám levitézlett autóját...éppen váltam. Senki nem mondta, hogy az ügyvéd szakma az ismertségről szól. A családi modell elégnek tartotta az európai szintű ügyfélkiszolgálást. Nagyon szerettem ügyvének lenni, a mostani párom tisztára irigyelt kapcsolatunk elején, hogy egy száll semmiben telefonon megoldva az ügyet kerestem 100.000.Ft-ot, amiért ő éjszakai műszakpótlékkal 1 hónapig gályázik. Aztán eljött 2012. lezárult az összes ügy, de nem jött új ügyfél. 2013. január 1.-gyel bezártam. 2019. január 1.-gyel újra kinyitok. Ami közte volt, az megy a kukába. Senkinek nem kellettem, senki nem vette meg az írásaimat, senki nem adott pénzt az ötleteimre. 2 posztgrad diplomám van és 3 nyelven beszélek. Valahogy se Londonban, se Bécsben, se Berlinben nem hitték el, hogy magyar jogi diplomával bármilyen irodai munkára jó lehetek. A Netflix és az AmazonFilms nem cuppant az angol forgatókönyvemre. Árultam volna fegyvert Dél-Szudánban, az embargó miatt nem lehetett; fehérneműt Iránban -Herr Menyhért már jelen vagyunk Iránban, mentem volna templomot építeni Észak-Koreába, és Kurdisztánba angolt oktatni menekülttáborba. Semmi visszajelzés. Senki nem hiszi, hogy meg tudnám csinálni a Motor City Havannát. 43 éves leszek, és fogalmam sincs mit csináljak a joggal. Banki -takszöv- szférában sok ember székét, és sok kisbefektető pénzét megmentettem egy piramisjáték leleplezésével, de mindenhonnan elküldtek, mintha rosszat tettem volna a leleplezéssel. Korrupcióra nem vagyok képes, és rendőrként, navos-ként, ügyészként nem ment volna le a torkomon, hogy 2-3 évet várjak egy letartóztatással, mert a politika éppen most adott kilövési engedélyt. Próbálkoztam volna informatikával, de a matektesztek miatt sehol nem volt második forduló. Hiába akarnék én olyan bőr alatti chip-et, ami egyszerre SIM, GPS, autókulcs, lakáskulcs, TBkártya, személyi, útlevél stb. És világszabadalom legyen rá. 2 sérv után nem leszek polcfeltöltő, se fűtetlen üzemcsarnokban Amazon csomagelosztó. Szexmunkások ügyvédje akartam lenni, de kiderült, hogy van jogászuk. Nehéz látni merre tovább, mikor a szülői válasz csak annyi: "Majd pont téged engednek oda, hogy megcsináld." Már a postára se szívesen megyek el, mert rögtön letámadnak a nemlétező megtakarításaimra. Fogynak az opciók...
Big Tits Daniel 2018.09.12 03:05:00