Regisztráció Blogot indítok
Adatok
őrkutya2

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alkotmányos állam a kölcsönös ellenőrzés és egyensúlyok kifinomult és bonyolult rendszere, s ezek a parlamenten kívül is, és azon belül is hatnak. Például adott esetben a frakciók a pártok ellensúlyai lehetnek; a kormányoldalon belül pedig a kormányfő további…..
őrkutya2 2014.11.11 14:18:46
@Counter: Mi tűnt le? az alkotmányosság elve? (Amit most részleteiben és technikailag nem fejtenék ki).

Normális országokban úgy tűnik, nem ez dívik. Itt meg a sok agyalágyult maga alatt vágja a fát.
Ukrajnában az egész egy EU melletti tüntetéssel kezdődött, de végül forradalom és szabadságharc lett belőle. Na nem olyan "fülkeforradalom" és nem olyan "szabadságharc", mint Magyarországon, hanem olyan igazi fajta, amikor az emberek tényleg megharcoltak azzal a rendszerrel, mely…..
őrkutya2 2014.02.21 15:36:00
@Vilko84:

sajnos, nem válaszoltál @akvyr-nak érdemben. Ezért:

1. Paks felújítása 2020 után esedékes. Semmi sem sürgette Magyarországot, hogy most határozzon erről, különösen nem a bővítésről. A bővítést igényfelmérésnek kellett volna megalapozni. Egyetemi tanárok megjelent nyilatkozatai szerint (BME és Corvinus) az elkövetkező évek műszaki fejlesztéseit meg kellett volna várni mind a felújítást, mind pedig a bővítést (?) illetően.

2. 2009-ben az OGY a döntés-előkészítésről határozott. A határozat tartalmilag előírta, hogy mit kéne megvizsgálni. Ezen a kormány lazán túllépett.

3. Hivatkozol más, "drágább" ajánlatokra - honnan tudod, mikor nem kértek?

4. Hitelt meg pláne nem veszünk fel megalapozó tanulmány nélkül, ami nincs.

Magyarán, elskandáltad a bróm dumát, ahelyett, hogy kérdeznél. Esetleg azt, hogy a príma atomüzlet feltétele volt-e annak, hogy OV kapjon olcsó gázt az oroszoktól, másképpen ugyanis én nem tudom értelmezni azt, hogy "a Paks a rezsicsökkentéshez szükséges". Mert ha igen, akkor utána kell számolnunk a rezsicsökkentés számainak, mi mennyibe van.

Továbbá, hogy van-e összefüggés az orosz ügylet és aközött, hogy a reaktorépítés pang, és az EU évről-évre csökkenti az energiavásárlást az oroszoktól, a palagáz meg a hálózati összekötések fejlesztése miatt.
Szép kis csapat vagytok: A magyar politikai jobboldal új barátja a szlovák neonáci Kotleba is támogatja Moszkvát és az oroszbarát Janukovicsot. El lehet ezt még magyarázni a fideszeseknek és a jobbikosoknak?   Egészen megdöbbentő volt olvasni azt a primitív kommentáradatot,…..
Tegnap az egyik lépcsőházban leérkeztem az V. emeletre, épp csöngettem volna, amikor nagy svunggal érkezett lefelé egy fiatalember a hatodikról, kezében mappával és ajánlóívekkel. Megtorpant: - Te is aláírást gyűjtesz?- Szia. Igen.- Melyik pártnak?- 4K! És te?- Fidesz.-…..
őrkutya2 2014.02.20 16:05:58
@♔batyu♔:

nem mondtál nagy dolgot, @batyu, az istenadta nép Hitlert is megválasztotta, döntő többséggel. A Fidesz sem jó, sőt, kifejezetten szar, ami látszik a szénné kozmetikázott gazdasági-társadalmi adatokon is. Viszont remekül mozgatja a zsigeri motivációkat, profin mobbingol, és jól használja az általa elfoglalt államot-gazdaságot. Ennyi elég a győzelemhez, miről ájtatoskodsz itt?
A Jobbik az új LMP.  Mindenképpen hasonló a két társaság között az a szélsőséges naivitás, ami már egy 30+-os faluban szocializálódó fiatalt is messze elkerül. Az LMP-sek hatalmas lendülete, hogy majd jól megváltoztatják a politikát azzal, hogy a becstelen csaló geciket…..
ténytár.blog A CÖF vajon mi? 2014.02.20 08:03:00
A jelenlegi országgyűlési kampány egyik legaktívabb résztvevője nem párt. Mi más lehetne, merül fel a jogos kérdés, hiszen a verseny ezen a piacon alapvetően a pártok között zajlik. A válasz: megjelent a pályán egy új szereplőtípus, a politikai jellegű civil szervezet.  A…..
őrkutya2 2014.02.20 15:33:35
@maxval a gondolkodó birca:

"Én meg, mint pártfüggetlen köziró, röhögök mindkét oldalon."

Én meg rajtad röhögök, mint "pártfüggetlen közírón".
Kasztrálási ígérettel, csendőrséggel, magyar gárdázással kampányba fordult a Jobbik. Vona Gábor lázas igyekezettel igyekezne lesikálni a pártra ragadt bélyegeket, de reménytelen küzdelemnek látszik ez a rendőrségi biztosítás nélkül zsidókkal megverekedni óhajtó Pörzse…..
őrkutya2 2014.02.17 15:43:29
@szvsz:

Senki sem démonizálja az atomenergiát, többnyire az előzetes felméréseket hiányolják. Azzal lenne problémád?

Alternatíva: tegnapi hír szerint Kaliforniában üzembe helyezték a világ legnagyobb naperőművét, 395 megawattal. Ez = 1 db paksi reaktorral, és 140 e háztartást lát el.

Ehhez képest ugye azért nálunk nagyobb az évszakok ingadozása, OK. Viszont erre már az EU is rájött, ezért külön program a hálózati összekapcsolások fejlesztése, főleg Észak és Dél között. Erről bővebben egy BME-s tanszékvezető nyilatkozott a múlt héten, sajna, nem jegyeztem meg a nevét.
őrkutya2 2014.02.17 15:49:50
@♔batyu♔:

ne csúsztass, ez nem azonos az MSZP programjával akkor sem, ha képviselőjelölt mondta (aki ezután nyilván nem sokáig marad az). Ráadásul tisztában is vagy vele, hogy nem ugyanaz, de nem bírsz ellenállni... miért ilyen nehéz korrektül vitázni? Lenne az MSZP programjában épp elég ekézni való akkor is, ha nem csúsztatsz.
őrkutya2 2014.02.17 15:52:18
@szvsz:

"Ezek után én is, per hecc oda mentem volna, pukkadjon meg a sok megélhetési zsebzsidó."

Na látod, barátom, hát pont ezért ment oda, hogy te és elvbarátaid ilyeneket mondhassanak.
Végre itt a friss kutatás, s ahogy azt várni lehetett, szarik a nép magasról Paksra is, profin időzítették a lopós Simont, Viktor előnye még nőtt is. Ez a választás rég eldőlt, regéltünk már róla párszor, de nagyjából most vált az eredmény biztossá. És ez így van jól,…..
őrkutya2 2014.02.14 16:03:08
@thegabcsi:

Ugyanezt szándékoztam volna épp leírni @macisajt részére, mikor megláttam a kommentedet. Ezzel egészíteném ki:

A liberális pártok zsugorodása annak köszönhető, hogy az általuk promotált lényeges topikok (jogállam, polgári jogok etc.) gyakorlatilag beépültek az összes jobb/bal/oldali középpárt programjába. O.V.-t antiliberális politikájáért egy kereszténydemokrata politikus cseszte le Angela M személyében, ne felejtsük el. NYEu-ban mást jelent a konzervatív, mint idehaza.
Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit teszek! – így szól Miniszterelnök Úr elhíresült felszólítása. Kicsit messziről indítunk, de ki gondolná ugye, hogy milyen sok köze van ennek ahhoz az üdvözléscunamihoz, amelyet Magyarország legnagyobb közjogi méltóságai…..
őrkutya2 2014.02.13 11:50:58
@♔bаtyu♔:

"Ballibsik, elmondanám, hogy Orbán éppen munkát szerez. Nektek is."

Hülye duma. Orbán saját magának szerez gazdasági hátteret az általa preferált nem-nyugati kultúrájú körből. Munkát első sorban a versenygazdaság /magángazdaság teremt, ott nem sok érdeme van.
Magyaridióta Egyikre sem 2014.02.11 18:56:19
A fanyalgó és elégedetlenkedő magyar honpolgárok régóta sérelmezik, hogy a hazai választási jogban nem létezik az "Egyikre sem" opció, amelyet azok a választópolgárok ikszelhetnének be, akik a felkínált politikai alakulatok illetve politikusok egyikére sem kívánnak…..
őrkutya2 2014.02.12 19:45:52
@storker:

ezt én sem értettem, hogy az (érthetően) befogott orrú PM meg Együtt miért nem az LMP-vel szövetkezik, meg még a MoMa-val, ezeknek megvan a legkisebb közös többszörösük (a jogállam táján, most nem megyek részletekbe) és mind utálja az MSZP-t. Ez szinergia (+energia) lett volna, amit meg most látunk, az az, hogy a nagy tohonya MSZP minden erőt kioltott.

Mellesleg, ha az MSZP ott marad egyedül, ráfanyalodott volna Gyurcsányra, aminek egyetlen haszna lett volna: a régi gárda kordában tartása, amivel bőven tartozik az MSZP.
őrkutya2 2014.02.12 19:52:05
@Nyekenyóka.:

A jelenlegi választási törvény logikája szerint a le nem adott vagy érvénytelen szavazatok a legnagyobb szavazatgyűjtő elért szavazathányadát növelik.
Benne vagyunk a slamasztikában.
Bő egy hete hatalmas megmozdulással adta tudtára az egyesült magyar baloldal országnak-világnak, hogy nem kér Paksból (vagy miből): vagy ezer-ezerötszázan is elmentek a vasárnap délutáni tüntire. Bizony! Aztán tegnap újra: ismét eljöttek vagy ezren! Bősz Anett közben mások…..
őrkutya2 2014.02.11 19:47:37
@Vatai Szabolcs:

"Szóval igazad lehet abban, hogy az ún baloldalon sokan, sőt, a többség nem érti a liberális demokráciát, de hogy a játékszabályainak jó részét be-be tartogatják az biztos. És ez egy döntő különbség a jogállamot vállaltan leépítő Fidesszel szemben."

Ma részemről nálad a pont. De nem vagyok benne biztos, hogy HaFr erre helyeselt-e.
őrkutya2 2014.02.11 20:07:08
@almodhi:

A "szisztematikus együttműködés" és a "mesterséges közösség" fogalmak használatát én sem értettem a cikkben. Bár nincsenek kifejtve, én ezeket a (modern) politikai nemzet fogalmával azonosítom. Ezen az alapon viszont a T. Szerző szavai nem érthetőek, hiszen az általa ostorozott liberálisok a politikai nemzet alapját képező egyik legfontosabb kérdésben, az alkotmányosság ügyében számtalanszor odatették magukat a placcra, és láthatólag nem egoizmusból.

További problémám, hogy a T. Szerző politikusokkal azonosít egy nézetrendszert, a szóban forgó nézetrendszer magyarországi manifesztálódását "demokrácia-mutyinak" nevezve. Utóbbiról a politikusok kapcsán bizonyára lehet vitatkozni, de azt nem találnám korrektnek, hogy írása kapcsán pl. Kis János személyét és az általa képviselt nézeteket is ebben a vonatkozásban lehetne tárgyalni. Már csak azért is, mert a nevezett filozófus alkotmányjogi tekintetben (a "szisztematikus együttműködés" frontján) méltányolandó munkásságot mutatott fel.

Valóban, a politikusokon múlik, hogy mit hogyan hasznosítanak ebből. De: ne felejtsük el, hogy a politikus azt árulja, amit a választó megvesz.
Napra pontosan két évvel ezelőtt úgy láttam: „vannak olyan napok a vad keleten, amelyek Európa közepén, újra és újra megmutatják hazámnak azt az arcát, amelyet nagyon lehet szeretni.” Mert hogy aznap volt 90 éves a III. Magyar Köztársaság első államfője, Göncz Árpád.…..
őrkutya2 2014.02.11 18:17:35
@Jesus on the cross:

"Na de mi motivál egy parasztot?
Akit a legkönnyebben áldoznak be?
Ezt szerintem sosem fogom megérteni.
Azt meg pláne nem,hogy ölre mentek pro és kontra azokért az emberekért,akik 25 év alatt együttesen tették tönkre Magyarországot!"

Azokért a politikusokért mennek ölre a parasztok, akik tudják, hogy mi motiválja őket. Ez a szomorú igazság, @Jesus.

És ha ezzel olyan politikusokat választanak meg, akik tönkre teszik a parasztok hazáját, akkor a parasztok motivációi nem esnek egybe az elemi érdekeikkel (nem ismerik fel azokat). Ez még szomorúbb, de valószínűleg ez is igaz.
A jelenlegi állapotok (kutatási adatok) szerint: sehogy. Az egyszerű válasz után érdemes eljátszani a gondolattal, hogyan sikerülhet mégis. Mert a politikában semmi sem lehetetlen. Két hónap nem sok idő, szinte lehetetlen, de ha mégis, ezek szükségesek hozzá: 1. Égbekiáltó,…..
őrkutya2 2014.02.10 16:42:08
@Narancskommunista:

"Egy dolog győzheti meg a tömegeket, ha kiderül számukra, hogy a gazdasági ezotéria, amit a lakosság többsége vall és a Fidesz ezen igényeket ki is elégíti, zsákutca. Kiderülni pedig csak akkor derül ki, ha a lakosság ezt érezni fogja a saját bőrén, viszont ehhez a Fidesznek 2014-ben győznie kell."

Ez a "minél rosszabb, annál jobb" elve, ami sosem működött a gyakorlatban, viszont mellékhatásai embertelen károkat okoznak, mindenek előtt a fejekben. A társadalom nem közgazdasági robotok összessége, kedves @Nari. Lásd É-Koreát, akkor sem bukik meg Kim Jong Izé, ha már egymást eszik az emberek. Pedig ott van nekik tükörnek Dél-Korea.

Gazdasági kilábalás nincs társadalmi szabadság nélkül, ami nem azonos azzal, hogy mi itt írogatunk. A NER viszont nem azonos a társadalmi szabadsággal. Vissza a köztársaságot és annak normális, alkotmányos berendezkedését. Független bíróságot, felelős kormányt.
őrkutya2 2014.02.10 20:18:32
@Magánvéleményem:

"Te sem gondolod, hogy itt felelős kormány lesz anélkül, hogy a politikusokat elszámoltatnák. Amikor a TE elveid szerint még független volt a bíróság, akkor sem igazán csukták le tömegesen a korrupt politikusokat, pedig mindenki tudja, hogy az van bőven...."

Azért a Tocsik meg a Cuslág nem a Budai Gyula elszámolási lúzerbiztos tevékenysége következtében bukott meg, ahogy emlékszem. A Tocsik-ügy nyomán pedig Horn Gyula páros lábbal rúgott ki promi politikusokat az ÁPV-től.

Az ilyen f@szságoktól meg, hogy az én elveim szerint volt független a bíróság, kíméljél meg, légyszíves. A függetlenség fogalmát csak egyféleképpen lehet értelmezni, ugyanis, hogy nincs direkt becsatolva a végrehajtó hatalomhoz (mint most, Szájerné révén).
őrkutya2 2014.02.10 20:29:03
@fizetekmegegysort:

"...Utána szomorú voltam, de azt mondtam, bízom benne, hogy OV és bandája fel tud nőni a feladathoz, és én tévedek: valóban akkora Államférfi, mint aminek előadja magát, és nem csak simán szabadrablásra játszik, mint ahogy én gondoltam."

Volt egy fikarcnyi kétséged is a 2008-as "szociális" népszavazás után? Nem lehetett látni a cinizmust? A Fidesz eddig még sosem próbált (és nem is fog) semmiféle keserű pirulát rábeszélni a népre (akkor se, ha életfontosságú lenne), mert nem akarja rosszalltatni magát. Egy államférfi oda meri tenni magát akkor is, ha vért, verítéket és könnyeket kell ígérni. Ezért volt Churchill államférfi, OV meg csak egy politikus. Megértem, hogy miért csinálja, de a tiszteletemet ne várja el.
Az elmúlt napokban bombaként robbant a hír, mely szerint az Európai Unió ki szeretné irtani Magyarországról a fehér akácot (Robinia pseudoacacia), mondván, egy, a Kárpát-medencében nem őshonos gyomnövény. Természetesen a hír villám sebességgel terjedt a világhálón, a…..
őrkutya2 2014.02.10 20:08:58
@szakáll:

Először talán olvasd el a @galagonya által feltett linket, utána brüsszelibuzizzál. Ez vonatkozik @Wind Callman tér kartársra is.

A linken olvasható növényész kitér egyébként azokra a szempontokra is, amelyek alapján nem működik a krumpli-kukorica-paradicsom összehasonlítás.
Orbán Viktor nem atomerőműért zarándokolt ki Moszkvába. Orbán Viktor azért ment Putyinhoz, mert pénz kell neki, és más nem ad. Vlagyimir is csak úgy, ha egyúttal végre megépítheti az atomerőművet is, amelyért oly régóta lobbizik. Február 6-án a parlamenti droidok (Kövér…..
őrkutya2 2014.02.10 15:58:22
@PAPÓ38:

A szerző szerint az a probléma, hogy

1) akik megszavazták a szerződés megkötéséről szóló jogszabályt, nem látták a szerződést,

2) a jogszabály szövegében csak a vásárlásról van szó, a hitelről nincs, pedig állítólag összefüggenek.

Ez idáig mindkettő tény.
őrkutya2 2014.02.10 16:21:56
@gabuscica:

Akkor miért nem 3%-on vesz fel hitelt a mágusod?
őrkutya2 2014.02.10 16:24:10
@azbesztos:

"...a saját parlamenti határozatuk alapján kössön egy ilyen jó üzletet, mint most Viktor."

Kifejtenéd, hogy ez mitől jó üzlet? De ha lehet, a klasszikus költség-haszon elemzés elvei alapján.
Miközben mindenki azt találgatja, honnan van az MSZP elnökhelyettesének Bécsben dugdosott negyedmilliárdja, az igazi kérdés, amit minden igaz korrupt magyar embernek fel kellene tenni, az az, hogy miért volt ilyen végzetesen béna Simon Gábor, amikor pénzmosodák kínálják…..
őrkutya2 2014.02.10 15:38:37
@Frady Endre:

Kedves Endre, mélyen egyetértek a "mindkét oldal bukottai". Kis probléma, hogy az állami vádhatóság (és az igazságszolgáltatás bármely egyéb ága), momentán úgy tűnik, hogy pártkontroll alatt van.

Mielőtt belemennénk a "ki-lopott-többet"-vetélkedőbe, ajánlanám megfontolni, hogy mit tud a jogrend (amiben az állampolgár egyedül bízhat) a korrupció ellen tenni.

Magát a jelenséget nem tudja teljesen kiirtani, mivel az emberi karakter sokféle, ráadásul párt-és nézet-semlegesen az. A korrupció azonban közbűntény, ezért felderítése nem függhet politikai szempontoktól. Ezért nem az az elsődleges mérőszám, hogy melyik párt mennyire korrupt (egyformán azok), hanem, hogy melyik nem fekszik keresztbe az igazságszolgáltatásnak.
Gyűlöletem kezdete a 90-es évek elejére datálható. Még javában uralkodott nagy, nemzeti Hóbaglyunk (Boross Péter), amikor ez a narancsszínű undormány már az ártatlan gyermekek felé is elkezdte nyújtogatni rettenetes csápjait. Általános iskolás voltam, de - talán kissé…..
őrkutya2 2014.02.07 19:17:04
@Vén Csataló:

Köszi. Egyre többet igazolsz a fenti blogista megállapításaiból (pedig először túlzásnak tűntek).

A a megosztás mellé bejött az általánosítás meg a felsőbbrendűség /nagyképűség is. Semmi alapod nincs a "ti" meg a hozzád hasonlók" szó használatával a lekezelésre, pláne, hogy adott helyen érvet akarsz vele pótolni. Ez gyenge. Az sem áll helyt, hogy ne számítana, hogy ki mit gondol: te is csak egy vagy a szavazópolgárok közül.
őrkutya2 2014.02.07 19:23:34
@Mérnork:

Nem, és ezt nem is mondtam. Pont, hogy a kölcsönös pocskondiázást helytelenítettem.

De: ugye tudsz különbséget tenni az anonim bátor orbáncigányozó kommentparaszt meg a pártelnök között, akinek a kijelentései egy ország részére adnak meg alaphangot? Van-e olyan baloldali politikus, aki olyan kijelentést tett, hogy a jobboldali gondolkodásúak nem részei a nemzetnek?

Mert, ha jól értem a blogistát, ez volt az egyik kifogása, és jelenleg úgy tűnik, hogy ez megül.
őrkutya2 2014.02.07 19:32:35
@Mérnork:

Még valami, kedves @mérnork: nagyon nehéz megállni, hogy a vitapartnerünk álláspontját ne verbális orrbavágás útján cáfoljuk ("...az orbáncigányozás ugye szerinted is pozitív..." stb, mert ez, mi tagadás, könnyebben kézre jön. De ez elvágja az útját a nyílt beszédnek, aminek egedül értelme van. Szerintem.
Bár egy most megjelent uniós korrupciós jelentés szerint Magyarországon teljesen általános dolog a kenőpénz fizetés, vannak olyanok, akik nem hajlandók pluszban fizetni. Legyen az egy sportcsapat kabalafigurája, egy új törvény, egy bölcsődei férőhely vagy közlekedési bírság. A…..
őrkutya2 2014.02.07 18:14:13
@Brúsz Pringstein:

"Ausztria kivételével minden szomszéd korruptabb, vagy ugyanolyan."

ettől most boldog vagy, te szerencsétlen?
Eléggé vártam mivel sikerül előjönni Simon Gábornak két nap morfondírozás után. Nagy reményeim nem voltak, nem vártam semmilyen kitárulkozó kamingautot, de talán ezt a neszesemmit sem.  Nehéz elhinni még egy buta szociról is, hogy csak úgy, jóhiszeműen megfeledkezik a…..
őrkutya2 2014.02.07 17:59:17
@HaCS:

pontosan ezt szeretnék, hogy a plebs el legyen foglalva a ki-lopott-többet-versennyel. Helyette meg kéne állapodnunk abban, hogy milyen kormányzati-államigazgatási-igazságszolgáltatási sarokpontok azok, amik a MI RÉSZÜNKRE átláthatóvá és számon kérhetővé teszik az állam működését, majd ezeket kéne figyelemmel kísérni, hogy megvalósulnak-e.

Tolvajok ugyanis mindig lesznek, akkor is voltak, mikor levágták a kezüket érte. Nem ez a lényeg, hanem a jó kormányzat feltételeinek a kialakítása. Ez egyáltalán nem reménytelen, de rossz hírem az, hogy ehhez a t. állampolgárnak kell elvárásait olyan szinten közölni (+ nem bedőlni a kamunak), szóval, sajna tőlünk függ a helyzet javulása
Néhány napja, hete csendben figyelem a paksi atomerőmű orosz bővítésének szerződése körüli sok ismeretlenes mizériát. Hogy a legvégén kezdjem: a megállapodással kapcsolatos zárószavazás kormánypárt részéről pár nap alatt mindenáron áterőltetését, a magyar…..
őrkutya2 2014.02.07 14:13:31
@mim:

"Ha persze nem akarnánk az egészet, akkor lehetne vásárolni az áramot - emlékeztetőül: devizáért. Vagy vásárolhatnánk barna kőszenet - mert a bányáink olyan rosz hozamuak - és termelhetnénk a kőszén alapú erőművekben. Devizáért. És persze nem zölden."

ne haragudj, de a Roszatom talán hrivnyában kéri a pénzt? Az nem deviza-adósság lesz?

Amellett elég könnyedén átsiklottál a #1 kérdésen: hogy kell-e atomenergia. A kérdést pontatlanul tetted fel, mert Magyarországon már VAN atomenergia-termelés, a kérdés az, hogy kell-e BŐVÍTENI. Ezt pedig csak akkor lehet megválaszolni, ha a kormány elvégzi a 2009-es OGY határozat végén részletezett tartalmú előkészítő tanulmányt. Ennek része lenne a 2020 utáni energiaigény fölbecslése is.

A helyzet értékeléséhez még 2 adalék:

- az EU új energiapolitikája elsődleges szempontként tűzte ki a Gazprom-függés felszámolását, szállításaik részarányának lenyomását. Ennek érdekében erősen fogják fejleszteni az összekapcsolásokat és az árampiac kereskedelmi működését.

- Az energiaárak belföldi optimalizálása igenis jó dolog. Más kérdés, hogy ezt rezsiharc helyett el lehetett volna érni a monopolista szolgáltatók árainak átlátható szabályozásával, a töketlen Energiahivatal és a semmirekellő fogyasztóvédelem és versenyhivatal gatyába rázásával is. Ez viszont hozzáértő és elkötelezett kormányzati és államigazgatási munkát igényelt volna, aminek Magyarországon semmi sansza nincs. Egyrészt, mert a politikusokat már rég megvették a monopolisták kilóra - a törvénymódosításokat Podolák és Fónagy évek óta EGYÜTT terjeszti be, megvan ez? Másrészt, mert a kitartó, szürke rakkolás nem adna olyan hősi glóriát OV feje köré, ami az imázshoz kell. Harmadrészt, mert egy ilyen kormányzati magatartáshoz az kéne, hogy a fogyasztó állampolgár szempontja legyen fontos - muhaha.
A Jobbik következő frakciójában kizárólag politikusok lesznek. A lista első 27 jelöltjéből mind a 27 képviselő. 26 most is országgyűlési képviselő, a 27. pedig megyei közgyűlési képviselő. Így egyetlen "civilt" se visznek a parlamentbe, hiszen 27-nél több képviselőjük…..
őrkutya2 2014.02.06 20:04:48
@Brandon Frazer:

"Fel lehet készülni az újabb négy éves fostalicska Fideszes uralomra. Teljesen ki fogják csinálni az országot, de talán kell is egy ilyen ahhoz, hogy az eddigi politikusainkat el lehessen zavarni. el kell fogynia a türelemnek egyszer, hogy felébredjen ez a birka nép. Egymást kurvaanyázzuk (épp ezt akarják) ahelyett, hogy elzavarnánk őket a bús -büdös picsába. Amíg megosztottság van, addig eredmény nem lesz."

Elzavarod őket, és? Utána kimegyünk a spájzba egy új politikus-gárdáért? Ne álmodozzál, ha lenne ilyen, akkor itt lenne az orrunk előtt.

Elzavarással nem tudsz politikai kultúrát meg igényességet teremteni, ami hiányzik ebben az országban. Ahhoz meg nem így kéne a sok gyökérnek hozzáállni, hanem tudást / információt szerezni, meg képességet arra, hogy témákat logikusan és tárgyilagosan tudjon másokkal megvitatni.

De ez az ország már nem ilyen planétán él. Kb. a 2000-es évek elejétől harapódzott el az, hogy aki ellentétes nézetet vagy véleményt képvisel, annak az emberi vagy morális integritását támadják. Erre megy el az energia, a tényeket meg nem rakják össze. Ameddig ezen a nagyközönség nem változtat, a politikusok és a politika sem változik.
Simon Gábort igazán nem lehet elvakult gyurcsányizmussal vádolni, ha helytállóak az Index értesülései: az MSZP elnökségi ülésén a párt elnökhelyettese azzal indokolhatta az ausztriai dugipénzt (aminek a Magyar Nemzet akadt a nyomára), hogy Magyarországon kevéssé lehet…..
őrkutya2 2014.02.06 19:33:37
@Wagem:

gumicsont a lepasszolt megunt nej. Talán nem ismert, de 2013 eleje óta az EU-n belül közvetlen adójogi jogsegély van, magyar adónyomozó közvetlenül hozzáférhet külföldi ügyekhez és iratokhoz. Szerintem a fél NAV és a gazdvédelmi ügyészség ezen dolgozik ápr. 6-ig.

Amúgy meg szerintem ebben az egész disznóólban 1 kérdést kellene csak feltenni: ki nem szavazta meg a pártfinanszírozási tv-tervezetet az elmúlt 10 évben?

(Megfejtés: Fidesz).
őrkutya2 2014.02.06 19:35:36
@zobod:

bocs, pont nem láttam, amit írtál. Svájccal valóban kétoldaú az egyezmény, de az EU-s az közösségi jogszabály alapján minden államra vonatkozik.
Varánusz Beputyinoztunk, hurrá! 2014.02.04 06:12:00
Drága Medvém! Szeretettel értesítelek, hogy megcsináltuk. Beterjesztettem a javaslatot, innentől minden más csak formaság. A terv szerint haladunk, az enyéim már nagyrészt megint megszerették az oroszokat - naná, ezek hatodik Leninről lenyalják a balzsamot ha kérem - az ellenzékem…..
őrkutya2 2014.02.04 16:56:09
@Sir Bates dö Hól:

Neked pont a taktika hibádzik? Hogy akkor lennének "alkalmasak" a kormányzásra, ha mindent elsikálnának, mint a t. kormánypárt? Nekem akkor már a néhai munkásőr Horn Gyula is szimpatikusabb, mint a sumák Fidesz, emlékezetem szerint nyílt színen, ellenvetés nélkül rúgta ki páros lábbal Suchmann Tamást az ÁPV-től, mikor kirobbant a Tocsik-botrány.

És hányszor kell ezt olvasni, hogy politikusok attól "tehetetlenek" meg "ügyetlenek", hogy nem csak a saját seggük védelmére koncentrálnak, meg túl sokat egyeztetnek. Hát ja, ha nem tetszik válasszatok királyt.
őrkutya2 2014.02.04 19:22:59
@Sir Bates dö Hól:

"Ha valaki jelzi egy ilyen simon-affér után, hogy mennyire rühelli az emútnyócév urait, akkor miért kell azonnal egysejtű/egybites agyakról, agymosásról írni? Ez pavlovi reflex? Én azt hittem, hogy önálló véleményt feltételezünk egymásról, többé-kevésbé. Vagy csak akkor van két bit, ha patásorbánt, lézerdzsonit, kuszaszemet körmölöm le?"

Nem, teljesen rendben vagy, Sir Bates. Az a szomorú valóság, hogy a mérlegelés tárgya - reális szemmel - két csoport: az egyik egy átlagosan balf@sz és átlagosan korrupt (már a Mo-i és K-Eu-i kultúrkörnyezethez konform mértékig) bagázs, a másik pedig egy nagyon jól kommunikáló (vö. profi kamuzó), államot-bíróságot-törvényhozást meghekkelő Mi Ügyünk.

Ki-ki mérlegeljen nézetei és szimpátiái szerint. Azonban nem fogunk a jövőben sem mentesülni attól, hogy tárgyilagosan számon kérjünk rajtuk (mindegy, melyik oldal).
őrkutya2 2014.02.04 19:31:17
@Habakuk999:

"egyszerűen nem fér a fejembe, itt van egy több mint 50 milliárdos korrupciós sztori, s a sok majom képtelen kihasználni, belebuknak 250 millába és egy spangliba két kurva miatt."

Melyik 50 milliárdra gondolsz?

Amúgy meg sajnos nem látható, hogy ezek a korrupciós sztorik megráznák a nagyérdeműt, pedig minden információ elérhető róluk. Ezzel mit tudnál kezdeni?