Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heep Uriás (törölt)

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A változás jó, a változás kell", írja Ördög Nóra blogján, utalva arra, hogy 13 év után otthagyta az RTL Klubot, és a TV2-höz igazol. Mégpedig azért, hogy ne váljon unalmassá, mert ő már kezdte észrevenni magán, hogy kezd unalmas lenni, és új impulzusokra van…..
Műsorújság, 2014. ..
Heep Uriás (törölt) 2014.07.09 19:50:13
A csatorna közleménye szerint az RTL éveken át meghatározó arcaként ismert műsorvezető ősszel kap egy műsort, nem nehéz megtippelni, hogy a Rising Star című új tehetségkutatót - ezek szerint a műsor készítői nem akarták a Liptai-Tilla kettősre vagy kipróbálatlan arcokra…..
Heep Uriás (törölt) 2014.07.09 00:29:27
@L.A.M: Azért félelmetes elképzelni annak a lelki világát, aki érzelmileg kötődik televíziós csatornákhoz. Csak lett eredménye a c:c-s népbutításnak.
Lehet, hogy lesz Ördög Nóra ellenes tüntetés is, ahol a megvadult rtl fanok megostromolják a tv2 székházát.
Amúgy is az RTL-Klub a sajtószabadság utolsó mentsvára, az Ördög Nóri meg elárulta a szent eszmét, ide a rozsdás bökőt, hogy még a melegfelvonuláson se volt ez a szemét orbánista rib¤nc. :D
Ma megint elmentek össze-vissza ezren tüntetni -- pedig a liberális demokrácia egyik legfontosabb jogintézményének, a sajtószabadságnak a védelméről volt szó. Budapestet, a polgári, liberális Magyarország utolsó helyőrségét nem érdekli a szabadság ügye, és amennyiben egy…..
Heep Uriás (törölt) 2014.06.10 19:53:43
@turista a saját országában: Amennyiben a modern konzervatív jellemzője, hogy nincsenek történelmi ismeretei, abban az esetben, feltétlenül így van.
Heep Uriás (törölt) 2014.06.10 20:05:48
@unionista: Akkoriban a liberális nem a szektás dogmatikus értelmiségi belterjességet jelentette. Jászi Oszkárék, akiket részben lehet a mai liberálisokhoz hasonlítani, se liberálisnak, hanem polgári radikálisnak nevezték magukat.
Heep Uriás (törölt) 2014.06.10 21:34:30
@HaFr: :D Vicces vagy. Bertényi írása igen összetett képet nyújt Tiszáról, amit te meg szépen megspóroltál.
Ez az, amit én számon kérek az írásodon, lehet, hogy nem elegáns, nem ismerem ennyire a blog etikettet.
Másrészt az Orbán-Tisza párhuzam lehet, hogy jól hangzik mind az Orbán imádóknak, mind az Orbán gyűlölőknek, de Orbán a valóságban inkább Pozsgay Imrére hasonlít, nem Tisza Istvánra.
Vélhetően maga Simon L. László sem gondolta volna, hogy amint bejelenti az új füstpénzt médiaadót, a Népszabadság és a Magyar Nemzet is nagyjából ugyanazt az álláspontot fogja képviselni, és perszehogy nem az "itt a seggünk, tessék belehelyezni mindent, amit a kamrába talált a…..
Heep Uriás (törölt) 2014.06.03 19:05:07
@Ylim: Az ócska személyeskedés nem érv, "tanult" barátom. Egy józan érvet nem sikerült elhelyezned hosszú mondandódban, de ez ne zavarjon.
Szabadság téri emlékmű, az önkormányzati választási törvény Budapestet érintő átalakítása, a kommentelésre vonatkozó AB-döntés, a civilszervezetek és a velük kapcsolatban álló személyek listázása, reklámadó, választási ajánlóíveken szereplő nevek eltitkolása, ma…..
Heep Uriás (törölt) 2014.06.03 17:03:25
"Szabadság téri emlékmű, az önkormányzati választási törvény Budapestet érintő átalakítása, a kommentelésre vonatkozó AB-döntés, a civilszervezetek és a velük kapcsolatban álló személyek listázása, reklámadó, választási ajánlóíveken szereplő nevek eltitkolása, ma reggel az Origo főszerkesztőjének kirúgása"

Az a nagy baj, hogy számunkra nem attól lesz valami igaz, hogy ti százszor elmantrázzátok. Tudom, hogy ezt nehéz megemészteni.
Azt, hogy a kormány van az Origo főszerkesztőjének a kirúgása mögött, azt be kéne bizonyítani. Nekem attól nem lesz igazság, hogy leírja az index, meg két tucat balos blogger, és kétszázszor elismétli.
Az AB döntésnek sincs sok köze a kormányhoz, csak azért mert ti ezt írjátok. Egyrészt épp a leginkább fideszes kötődésű alkotmánybíró fogalmazott meg ellenvéleményt, másrészt egy nemrégiben született strassbourgi ítélet is hasonló álláspontot fogalmazott meg, ami felveti annak a gyanúját bennem, hogy az AB véleménye egy elfogadható jogi értelmezés.
A szabadság téri emlékműről is hiába írjátok le minden héten, hogy "felmenti a magyarokat fújfúj", attól még nem lesz számomra igaz. Miközben az összes kormányzathoz köthető személy elmondja, hogy nem ezt jelenti, és a magyarságnak igenis van felelőssége a zsidóság szenvedéseiben.
A reklámadó sem attól lesz jó vagy rossz, mert ti hisztit csaptok. Minden sajtóterméket kellemetlenül érint, nem véletlen, hogy a Magyar Nemzet, a Mandiner, és más jobboldali sajtó is ellene van. Én egyébként Puzsér Róbert szellemében reklám ellenes vagyok, és örülök ha a reklámpiacot sarcolják.
Másrészt jobb esetben senki sem ért egyet egy párt és/vagy egy kormány minden döntésével. A civil szervezetekkel való b*szakodást én sem nézem jó szemmel, például. De azért ettől nem leszek Béndek Péter rajongó.
Heep Uriás (törölt) 2014.06.03 18:31:12
@HaFr: Zseniális az érvkészleted. Ezt még így félvakon is szembeötlő.
Lázár János erős hónapot zárt. Támadásba lendült a Norvég Alap ellen, majd leperkált 2 milliót a költségvetésbe zsebből egy máig tisztázatlan hátterű külföldi utazás miatt, végezetül gyorsba ki is rúgatta az ezt napvilágra hozó portál főszerkjét,…..
Tegnap valaki a kormányból nagyon furcsa eseményeket generált és ezzel olyan későbbi állapotot helyezett kilátásba, ami nyílt konfliktusokhoz vezetett a médiában.  Bekattant valami és ténylegesen mindent a Fidesz szeretne irányítani. Olyannyira, hogy még akkor is támadásba…..
ProgBlog Tömeghatás 2014.05.18 11:59:40
„De meddig tart ez az öröm? Hazamegy az ember. Talán oda van égetve a vacsora. Vagy nincs munkája. Milyen jogon mondhatom én azt higgyetek, legyen hitetek, amikor ti a keserű valósággal néztek szemközt. Én valami tartósabbat szeretnék adni nektek, de csak meg tudom mutatni az utat…..
Helyreigazítás 05.18.: A cikkben tévesen szerepeltettük, hogy a második idézet is Kövér Lászlótól származik. Valójában az interneten hiteles forrásban sehol sem szerepel a második idézet szó szerint, csupán annak egyes részletei, és az sem Kövér László szájából. Sajnos…..
Nehéz lesz ezt a posztot úgy megírni, hogy elkerüljem azt a benyomást, hogy a szerencsétlenül járt maszopos Molnár Zsoltot akarom védeni. Molnárról eddig annyit tudtam, hogy létezik, meg hogy állítólag Molnár Zsoltnak hívják, bár tegnapig egyiket sem mertem volna teljes…..
Heep Uriás (törölt) 2014.05.07 20:02:33
@Szociknak vége: Joav Blum. Leon Blum szocialista politikus volt Franciaországban.
Tisztelt kétszer kétharmados miniszterelnök úr! Innen írok most Önnek, a német megszállás áldozatainak emlékműve ügyében, „az olcsó politikai lökdösődés kocsmapultja mellől”, ahonnan mindjárt bocsánatáért is esedezem, miszerint venni merészeltem a bátorságot, hogy…..
10 év az Unióban. Hosszú időnek tűnik, de az a helyzet, hogy rendkívül gyorsan eltelt, és mi nem használtuk ki eléggé a csatlakozás nyújtotta lehetőségeket. Valahol nem láttuk meg, hogy az Európai Unió jóval több annál, mint egy közös piac – nem törődtünk a politikai-,…..
Szombat este eldőlt, hogy Kállay-Saunders András képviselheti Magyarországot a dániai Eurovíziós Dalfesztiválon. A zsűri Király Viktort, Kállay-Saunders Andrást, a Fool Moont és Bogit vitte tovább. Utóbbi Csiszár Jenőnél és Rákay Philipnél is első lett, Kovács Kati szerint a…..
Heep Uriás (törölt) 2014.02.23 18:47:07
@q-84:

"De jó, hogy Magyarországon csak a külföldiek, határon túliak, különcök, deviánsok nyernek legyen az zene vagy reality :D
Az országban normális magyarként nem sok esélyed van.."

Milyen jó is lenne, ha Kádár-imádó, panelproli kisnyugdíjasok nyernék ezeket a versenyeket, örülhetne az átlag magyar, hogy végre közülük került ki a győztes.
A Vastagbőr töltötte fel Youtube-ra a Kossuth Rádió délután kétórás híradójának azt a részletét, amiben Török Annamária műsorvezető a kövezőket mondta: "Nem csitulnak az indulatok Kijevben. Orvlövészek lövik a rendvédelmi erők tagjait az egyik szálloda…..
Kísértet járja be Kelet-Európát: a naiv sületlenség kísértete. Rousseau szerint az ember alapvetően jó, csak a kultúra, intézmények rontják meg – ez a bűnök, bajok, szenvedések forrása. Mára ez a tétel sokkal specifikusabb lett, eszerint az ember alapvetően demokrata, rajong…..
Heep Uriás (törölt) 2014.02.20 16:48:31
@doktor Habil: "Ukrajna esetében az említett legitim rend az oligarchia? Mitől legitim?"

Talán attól, hogy választáson nyerték el a képviselői helyeiket.
A Polgári Konzervatív Párt keresi a 2014-es új Országgyűléssel párhuzamosan felálló rendszerellenzéki Nemzetgyűlés tagszervezeteit, amelyek érdekeltek egy alternatív nyilvánosság és politikai kultúra létrehozásában. Jelentkezni lehet az ezamihazank@gmail.com címen. Keresünk…..
"A magyarok értékrendje" címet viselő korábbi bejegyzésem folytatásaként, a második részben megpróbálok mélyebb betekintést nyújtani a sokszor egymásnak is ellentmondó értékrendjeinkre. Teszem ezt abban a meggyőződésben, hogy az Életben a legfontosabb önmagunk megismerése…..
Heep Uriás (törölt) 2014.02.14 03:46:44
Akkor tulajdonképpen azért nem azok nyernek a választásokon, akikre te szavazol posztoló, mert a zemberek hülyék? Sokat gondolkodtál ezen az elméleten?

Amúgy ha igazad lenne (mármint abban, miért nyer a Fidesz), akkor az összes választást Orbánnak kellett volna nyernie, mégse így volt. Vagy amikor a másik oldal nyert, akkor még nagyon okosak és demokratikus gondolkodásúak voltak a zemberek? Vagy ne adj isten a baloldal még Orbánnál is populistább, ha úgy adódik, vagy mi a megfejtés, áruld már el?

Egyébként meg elég idegesítő, hogy kinyilatkoztatsz, de semmit nem támasztasz alá érvekkel.
Például ezt mondod:
"Elég nehéz elhinni, hogy közel 2 évtized alatt az emberek életminőségének javulása Magyarországon lett volna a legkisebb"
Elég nehéz elhinni? Ez az érved? Lehet, hogy tényleg tévednek a magyarok, én nem tudom. Meggyőzhető vagyok. Csak várom a megalapozott érvelést, számokkal alátámasztva, hogy márpedig Magyarországon több nyertese volt rendszerváltozásnak, mint vesztese.
Meg ez:
"a világgazdasági válság egyik országot sem kímélte, érdekes, hogy Magyarországon jóval több ember vallotta, hogy elvesztette a talajt a lába alól, mint Oroszországban, Ukrajnában vagy Bulgáriában"
Érdekes?? Ja, hogy ezt se kell alátámasztani, ez is afféle evidencia, hogy Magyarországot egyáltalán nem érintette súlyosabban a válság, mint az említetteket.
Az említett országoknak kellett IMF kölcsönt felvenniük az államcsőd elkerülése érdekében? 2009-ben több, mint 6%-os GDP visszaesést könyvelhettek el? Őket is súlyosan érinti a devizahitelezés problémája? Csak néhány kérdés, ami felmerül bennem.
Én nem tudom a válaszokat, csak kérdezem. Bocs, de engem nem tájékoztattak, hogy ezek ilyen egyértelmű dolgok.

Összességében ez a bejegyzés egy igazi bátor szembenézés a hibáinkkal.
Tulajdonképpen nekünk magyaroknak az a legnagyobb hibánk, hogy nem azt gondoljunk a világról és Magyarországról, amit a poszt szerzője. Jó tudni.

Nekem már csak egy kérdésem van, kire kell szavaznom, hogy vadidegen emberek ne komcsizzanak, nácizzanak, zsidózzanak, kádárnépezzenek stb. le kommentben, blog bejegyzésben, újságcikkben, csak azért mert nem az ő kedvenceiket favorizálom?
Különben meg rossz taktika a választókat fikázni, a választó olyan a demokráciában, mint a vásárló a fogyasztói társadalomban, mindig neki van igaza. Ha nem veszik a terméket, a termékkel van a baj, vagy minimum a marketinggel, de nem a vásárlóval. A választók állandó sértegetése kezd a baloldalon megszokássá válni, a lehetséges vereség baljóslatú jelei miatt elveszített önkontroll következményeképpen.
Az istenit, de sokat pofáztam, nehogy valaki elolvassa!
Heep Uriás (törölt) 2014.02.14 05:22:19
@neoteny: A vásárlók többségének választása szerintem ugyanúgy kihat a kisebbségre, mint egy politikai választás. A többség fogyasztói szokásai nagyban meghatározzák a kínálatot, árakat, stb., amihez a kisebbségnek igazodnia kell.
Heep Uriás (törölt) 2014.02.14 18:50:45
@Anonymus Gesta Hungarorum:
"Hogy fáj az igazság. Megértem."

Ja, hogy ez az igazság? Én meg azt hittem, hogy csak egy vélemény. Elnézést kívánok. Én hülye meg vitatkozom itt, mikor te megtaláltad a bölcsek kövét, és az abszolút igazságot. Ebben az esetben tényleg nem is kell bizonyítanod semmit, beszélhetsz nyugodtan a levegőbe...
Már csak az a kérdésem, hogy az összes bejegyzésedet tekinthetjük egyfajta isteni kinyilatkoztatásnak, vagy csak ezt?
Kicsit spirituális elmélkedés a társadalmi változásról. Bihari László írása. Kezdődött egy forgatással és egy számmal. Azzal, hogy 3 millió embernek nincs biztos és kielégítő otthona Magyarországon. Ez nem a lakhatásról szól, hanem a rendszerváltás kudarcáról. Ha az…..
195 éve (meg egy háromnegyed) született a NER utcanév bizottsága és Rétvári Bence úr, a KDNP nevű izé alizéje által nem javasolt Karl Marx. Ha randa, korrupt, tolvaj, kapitalista mutyirendszer lennék, én sem javasolnám. Sőt, valószínűleg az ártott legtöbbet Marx renoméjának,…..
Heep Uriás (törölt) 2014.01.19 21:58:15
@Kis ember: Szerintem inkább abszurd ez a dolog. Kb. olyan, mintha a Pázmány Péter Katolikus Egyetem halljában Luther Márton szobra állna. Csak az a baj, amilyen abszurd országban élünk, már senkinek nem tűnnek fel a minket körülvevő abszurditások, amitől egy külföldi biztos röhögőgörcsöt kapna.
Heep Uriás (törölt) 2014.01.19 22:04:57
@vitéž munkášőr: Persze az más lenne, ha egy szoborcsoport része lenne, jelentős közgazdászok alakjai között. De úgy, hogy egyetlen közgazdasági gondolkodó szobra van ott, és pont azé, aki a jelenlegi közgazdasági rendszer legnagyobb eszmei ellensége volt, az így elég abszurd.
Heep Uriás (törölt) 2014.01.19 23:29:07
@Konok Péter: Ügyesen megragadtad mondandóm lényegét. :D