Regisztráció Blogot indítok
Adatok
volgyesikrisz

13 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár napja a Facebook törölte a Tolvajkergetők nagyjából 180 ezer lájkkal bíró oldalát. Mivel több ismerősöm követőjük volt és lelkesen osztotta a posztjaikat és videóikat, így bennem már korábban kialakult egy vélemény erről az oldalról, és a hír kapcsán alkalmasnak…..
volgyesikrisz 2015.11.18 13:46:00
A korrekt tájékoztatás kedvéért!

A bíróság kimondta, hogy a posztban szereplő esetek jogszerűek voltak.
www.youtube.com/watch?v=AO1ZE5TJnMI

Ezzel együtt felhívnám a sok szakértő figyelmét arra, hogy ez egy vélemény poszt, jogi állításokat (pont az ártatlanság vélelme miatt) nem tartalmaz.

Ezzel együtt továbbra is úgy gondolom, hogy ezeket az ügyeket a rendőrségnek kell (kéne) megoldania.
volgyesikrisz 2015.11.18 13:57:07
@Zatyi József: Hangvételedből egyértelműen lejön, hogy egyáltalán nem vagy agresszív! :D
volgyesikrisz 2015.11.19 00:12:57
@Zatyi József: Nekem ne panaszkodj! Én nem kértelek, hogy ezt tedd! Te magad választottad, a te utad, de lehet másképp is: békében, nyugiban. :)
A november 13-i, párizsi események megrázták a világot, hiszen nincs semmi, ami indokolja ezt az embertelen és kegyetlen mészárlást. A megrendülés és a gyász után az első érzés, ami úrrá lesz rajtunk, a düh. Dühösek vagyunk, mert úgy érezzük, hogy nem tehetünk semmit,…..
Budapesten a választások előtt több közteret átadtak a nagyközönségnek, bizonyítva, hogy mennyire emberbarát a rendszer és milyen jó nekünk, hogy a kormány és az önkormányzatok foglalkoznak azzal, hogy a mi közérzetünk jobb legyen. Egy mondat viszont mindig megütötte a…..
volgyesikrisz 2014.04.16 13:54:51
@helci:

Ha már így személyemet megtámadtad...
Légyszíves áruld el nekem, hogy miből sikerült kikövetkeztetned, hogy "hiányos neveltetésű előember" lennék!

Gondolom nagyon frusztráló életed lehet, ha egy élménybeszámoló olvasásától eljutottál a személyes támadásig a cikk írója (jelen esetben személyem) felé. Javaslom, tölts több időt emberek (neadjisten állatok) között, teremts valódi kapcsolatokat és kevésbé fogod fontosnak érezni azt, hogy blogkommentben háborúzz olyan emberekkel, akiket nem ismersz! Természetesen ez csak egy opció. Élheted úgy is az életed, hogy azon idegeskedsz, hogy más jól érzi magát a bőrében. A te életed, a te döntésed. :)

Többiek:
Én őszintén meglepődtem, hogy ez a poszt ilyen indulatokat szül. Meggyőződésem, hogy többet kéne egymással (ez esetben kutyások és nem kutyások) beszélgetnünk. Értelmesen, indulat nélkül. Sajnos a blogkomment erre alkalmatlan, mert név és arc nélkül olyanokat engedtek meg magatoknak, amit egyébként - jó esetben - nem.
Tudom, úgy tűnik, mintha először csodálkoznék rá a trollok létezésére, de nem így van. Csak végre leírtam! :)
volgyesikrisz 2014.04.17 16:54:22
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Csak pár dolgot írok a végére:
1. Ha nem tudsz értelmesen elbeszélgetni a kutyatartókkal, mert úgy gondolod, hogy a többségük bunkó, akkor könnyen lehet, hogy veled van a baj. Érdekes módon, amíg nem volt kutyám, tudtam beszélgetni a kutyásokkal, és most, hogy már van, tudok beszélgetni azokkal, akiknek nincs kutyája. Sohasem volt konfliktusom kutya miatt, ezért tényleg nem tudtam, hogy léteznek ilyen - szerintem indokolatlanul - dühös emberek. Mondjuk ritkán találkozom olyannal, aki már a mondandója elején megkérdőjelezi az állításom valóságtartalmát. Ebből adódik a következtetés, hogy nem is akarsz/tudsz (a nem kívánt rész törlendő) értelmesen beszélgetni másképp gondolkodó emberekkel.
Tipp: próbáld ki, hogy reagál a másik, ha nem támadólag lépsz fel egyből!

Nem állítottam azt sem, hogy eleve tudtam, hogy alkalmatlan erre a blogkomment. Egyszerűen csak levontam a következtetést.

2. Úgy látom, nem jutottál el a poszt végére (én tehetek róla, hosszúra sikerült), különben nem írtad volna a következőt:

"Ha jó szándékú lettél volna, akkor nem rugózól azon, hogy csak 3 nap múlva teszik ki a táblát - noha a törvény betúje szerint persze igazad volt -, hanem elfogadod a tiltás célját, a többi ember zavarásának a megelőzését, és odébb állsz. De ugye azért jó volt egy kicsit gizdáskodni?"

Ezért megismétlem: Háromórás utunk alatt nem volt konfliktusunk az emberekkel!
(kivételt csak a megemlített esetek képeznek, de nekik az volt a feladatuk, hogy cseszegessenek)

3. Ha az a feladata a közterület-felügyelőnek, hogy tájékoztasson, akkor nem büntethet, még akkor sem, ha az ilyen "jó szándékú" kommentelők balfasznak nevezik. Mellesleg közterestől tudom, hogy ilyen esetben kell a tiltótábla.

4. Ha elolvastad a hozzászólásokat, láthatod, hogy van közöttük konstruktív, értelmes javaslat, amelyekkel tökéletesen helyettesíthető az általános tiltás.

Üdv!
A posztot Pataki Viktor, a 4K! egyik önkéntese írta. Az a helyzet, hogy igen naivan álltam neki az aláírásgyűjtésnek. Azt gondolná az átlagos, esetleg laikus ember, hogy két hét alatt azért 500 aláírást összegyűjteni egy választókerületben egyáltalán nem egy gigászi…..
A posztot Szöllőssy Kristóf, Budapest 4. választókerületének 4K!-s képviselőjelöltje írta. Hallod, van nálad cépé? Be is hívunk simán, csak tudjuk megcsinálni - szem felcsillan, papír nyilván nincs, miért is lenne, pont szívásra érünk rá ilyenkor. A kaland ennyiben…..
Dunakeszi. A 4K! önkéntesei minden energiájukat bedobva gyűjtenek, hogy meglegyen az 500 aláírásunk, mikor egy öregúr odalép hozzájuk. - Jó napot kívánok, a 4K! - Negyedik Köztársaság Pártnak gyűjtünk ajánló aláírásokat, hogy el tudjunk indulni a választáson.- Dehogy…..
Még annyi időm se volt, hogy összerakjam, már jött egy hölgy, hogy nem zavarna-e, ha aláírna nekünk közben, mert sietne. Nem zavart. A fiatalok - akiket eddig nem találtunk - előkerültek. Mindenkinek elmondtuk, hogy hova küldjék az összes ismerősüket (Csepel, Soroksár,…..
A LMP-sekkel beszélgettem, ismerkedtem a csepeli jelöltjükkel (aki már tegnap aláírt nekünk). Jött hozzájuk egy úr, aláírt, majd megkérdeztem tőle: - Hallott már a 4K!-ról, aláírna esetleg nekünk is? - Most írtam alá. - Több pártnak is alá lehet írni! - Biztos?! - kérdi…..
Tegnap az egyik lépcsőházban leérkeztem az V. emeletre, épp csöngettem volna, amikor nagy svunggal érkezett lefelé egy fiatalember a hatodikról, kezében mappával és ajánlóívekkel. Megtorpant: - Te is aláírást gyűjtesz?- Szia. Igen.- Melyik pártnak?- 4K! És te?- Fidesz.-…..
A posztot Szöllőssy Kristóf, Budapest 4. választókerületének 4K!-s képviselőjelöltje írta. Oké, nyilván nem ez lesz életünk legjobb két hete, de önmagában véve inkább vicces, mint elkeserítő aláírásokat gyűjteni. Az első napot arra használtuk, hogy megtapasztaljuk,…..
Az aláírásgyűjtés még csak egy hét múlva kezdődik, de már az ajánlóívek megszerzése előtt a nemzeti együttműködés rendszerének mocsarában kell előretörnünk. Ma reggel az egyik választási iroda a minisztérium által kiadott formanyomtatványt hibásnak kiáltotta ki, amit…..
Kicsit reagálva a délelőtti posztra, itt a másik oldal, ahol nem a rosszul kiadott nyomtatványok, hanem a hivatalokban dolgozók a főszereplők. Választási Iroda, egy vidéki városban. - Üdvözlöm, jó napot kívánok. Az ajánlóív igénylésemet szeretném leadni.- Jó napot…..
A posztot Hollósi János Vilmos, Pest megye 7. választókerületének (Vecsés) 4K!-s koordinátora írta. Még január végén tartottunk kitelepülést a vecsési brigáddal egy közeli településen, a zöldségpiacon. Először is egy beismerés. Sújtson a 4K! tagságának,…..
Áder János 2014. április 6-ára, vasárnapra kiírta az országgyűlési választásokat. Senki nem lepődött meg, ugyanis a fideszes politikusok már rég megmondták, hogy aznap lesz. Ennyit a köztársasági elnök függetlenségéről. Mi is április 6-ára készültünk, aszerint…..
volgyesikrisz 2014.01.22 15:01:40
@Mária: Ha nem írjuk le, hogy jár az állami támogatás, akkor is járni fog. Ezt a pénzt a 4K! - rendeltetésének megfelelően - a kampányra fogja fordítani. Nagyon sokan nem hallottak még rólunk, azért mert nem állnak mögöttünk oligarchák, így erőforrásaink meglehetősen korlátozottak. Az állami támogatás segítségével sok emberhez eljuthatunk, ami a választásokon való jó szerepléshez vezethet.
volgyesikrisz 2014.01.22 22:02:56
@1001nappal: Én elég sokat találkozom az emberekkel és tapasztalatból állítom, hogy nem vagyunk népszerűtlenek, pont ezért ilyet nem is állítottam.
Üzeneteink is vannak, de csak azoknak, akik megértik azokat. :)
Egy mondaton belül kétszer hazudni, nagy teljesítmény, de szerintem megy ez neked jobban is.
A 4K! rólunk, hétköznapi emberekről szól, ezért az egyik legfontosabb feladatunk a kampány során, hogy minél több emberrel beszélgessünk, meghallgassuk őket, elmondjuk, hogy mi hogyan látjuk a dolgokat. Erre a legjobb módszer a kitelepülés. Ezeket a kitelepüléseket mi…..
volgyesikrisz 2014.01.20 10:12:00
@CyberPunK: Nem egy joghézagot használunk ki, hanem a megfelelő jogszabályt alkalmazzuk. Egy aktuálpolitikai kérdésben történő aláírásgyűjtés igenis beletartozik a demonstráció fogalmába.
volgyesikrisz 2014.01.20 13:17:09
@ErrOr: Ha bejelentesz egy demonstrációt, azt a rendőrség nem engedélyezi, hanem - bizonyos eseteket kivéve - tudomásul veszi. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy, ha a rendőrség nem jelez semmilyen problémát, akkor az elfogadottnak tekinthető.
A rendőrség nem mindig ad ki erről igazolást. Én eddig mindösszesen egyszer kaptam ilyet, párszor csak felhívtak, de a legtöbbször még azt sem, csak a helyszínen jönnek oda.