Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TixTide

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A selyem finom érintése és lágysága mindenkit elbűvöl, azonban a nemes agyag mögött brutális kegyetlenség bújuk meg.  ..
Vendégposzt Előrehozott karácsonyi ajándék az autóiparnak az Európai Bizottság legújabb javaslata a személyautók és a furgonok levegőszennyezésének szabályozására 2030-ig. A kötelező nulla-emissziós autóeladási cél kivételét a javaslatból és az ambiciózusnak nem nevezhető 3%-os éves előrehaladási…..
Több európai autógyártóhoz hasonlóan a Volvo is próbál évtizedek óta megfelelni a sokszor merőben eltérő, tengerentúli piaci igényeknek, helyi előírásoknak. Ez sokszor nemcsak az első-hátsó szélességjelzőkben, a nagyobb motorokban, vagy éppen a vastagabb lökhárítókban mutatkozott…..
Évek óta birkózom az új paksi atomerőmű (Paks2) létesítését megalapozó tanulmányok megismerhetősége érdekében. Jártam már Pakson, a Paks II. projektcég székhelyén, ahol szigorúan zárt adatszobában mutogattak nekem az interneten nyilvánossá tett, illetve…..
Komoly információmennyiség jut el hozzánk az egészséges étkezésről, életmódról. Ennek melléktermékeként gyakran alakulnak ki tévhitek a témában.  Egy országos vízkeménység-felmérés kapcsán derült ki, hogy a vízről is van pár téves vélekedés a köztudatban. Mivel…..
TixTide 2015.05.29 09:41:42
@Terézágyú: Jó a poén, de a valóságban tényleg szar a helyzet. Ha azt akarom hogy megigyák naponta a szükséges mennyiséget, akkor flakonos vizet kell adjak nekik, illetve a felfogott esővizet is szeretik.
TixTide 2015.05.29 15:53:15
@eßemfaßom meg áll: Fót elég nagy, különböző időszakban is épült, tehát elég sok minden befolyásolhatja a minőségét. A csapvíz a kutyáknak kiöntve napok alatt sem fogyott el, a flakonos illetve az esővíz rendesen fogy. Gondolom a kutyáim a hülyék.
TixTide 2015.05.29 15:59:34
@Mj: Az ötlet nem rossz, sokáig filóztam ezen, aztán arra jutottam hogy akkor a közkútból nyerhető, csecsemőknek is adható víz sem lenne büdös és szarrá klórozott, ráadásul nem is a szomszédban van hanem vagy másfél kilométerre a házunktól, másik utcában.
Még hogy nem lehet fillérekből összehozni egy pár napos király kis feltöltődést áprilisra egy kellemes meleg helyen! Mi kell hozzá? Kis netes bogarászás, felkészülés, némi rugalmasság és bumli, na meg egy csipet szerencse. Ha ez megvan, az utazás Ciprusra lazán kijön retúrban…..
TixTide 2015.05.08 23:05:45
Tavaly két hetet töltöttem cipruson (20 éves vágyam teljesült be), végig bérelt autóval közlekedtünk (lehúztak vele mint ahogy sokan másokat is pedig Avistól béreltem, ez utóbb utánaolvasva amolyan ciprusi sajátosság), sokfelé jártunk de valahogy egyáltalán nem szerettünk bele. A kellemes melegen kívül nem volt semmi, ami fele vagy negyedannyiért az anyaországban ne lenne elérhető, ráadásul kelet cipruson (Ayia Napa, Famagusta és környéke) illetve a megosztott városban körülnézve szinte semmi autentikusat nem találtunk, kivéve persze Kis Manilát (hatalmas fülöp szigeteki közösség van Nicosiában). Kfc, Meki, Pizzahut, és mellé egyéb nemzetek éttermei (pl. mexikói, ázsiai, satöbbi), de helyi jellegű étkezési lehetőség nem nagyon létezik. A felkapott partok szépek és jók, de az eldugott öblök meg kegyetlen büdösek voltak, ezt is több helyen tapasztaltuk. A kosz és szemét általános, a teleokádott padok, eldobált piás üvegek és használt kotongumik viszont mindenfelé jelen voltak (még a templomkertekben is), a helyi "nemzeti park" állapota a 80as évekbeli Népligettel vetekszik. Mindenfelé tömérdek ( a turisták kb 75%-a) ruszki, akik viselkedni egyáltalán nem tudnak, tülekednek és átgázolnak mindenen és mindenkin. Helyiek elvétve sincsenek, helyettük össznemzeti melósok vannak (Bolgár, Román, Magyar, stb.). Őszintén, nekem ez egyáltalán nem hiányzik, az itt elköltött pénzemért Görögországban egy hónapot is eltölthettem volna, ha nem többet. Ciprus egy koszos és kurvamagasan túlárazott bulisziget, semmi más. Ingyen se mennék vissza mégegyszer.
Olvasónk hiába szedte a fogamzásgátlót, teherbe esett. A nőgyógyász, aki a tablettát is felírta aljas gyilkosnak nevezte, mert el akarta vetetni a gyermeket. Kedves Szerkesztő!   Most fedeztem fel a Praxis blogot, látom, elég régen működik már. Kicsit olvasgattam a korábbi…..
TixTide 2015.04.18 19:23:30
@mig54: Természetesen velem lenne mindkettő, hiszen egy ilyen döntés egy életre kell hogy szóljon. Életem eddigi részét kizárólag nagyon hosszú (tíz év feletti időtartamú), tartós és boldog kapcsolatok jellemzik, jelenleg a harmadik ilyenben élek, mindketten biztosak vagyunk benne hogy együtt fogunk meghalni az életünk végén. Végre van saját gyermekem is.

Azt vallom hogy nincs menthetetlen kapcsolat, ha mindkét fél érdeke és józan esze ezt diktálja, minden megbeszélhető.
De sokkal könnyebb szétmenni ha probléma van ez nem vitás.
Újpest Központban nem sok bisztró van, de ezt az egyet szívből ajánlanám nektek. Újpest Központban, a Széchényi tér Szent István tér sarkán található, terasszal, kedves kiszolgálással. Ráadásul most itt a VB-őrület, a téren nagy kivetítőn lehet nézni a…..
Ha Andrássy Gábor a mai szerzőnk, akkor rendszeres olvasóink tudják már, hogy valószínűleg valamilyen elektronikai dologról fogunk olvasni. Általában valami olyasmit amit nem gyakran látunk. Ma sincs ez másképp. Sokunk (szülei) először a "Gorenje-turizmus" idején vásároltak videómagnót - jellemzően…..
TixTide 2014.05.11 18:53:17
@Kovács Ferenc 14: Egy barátom bízott meg hogy keressek neki lehetőséget, még évekkel ezelőtt, de még mindig aktuális. Emlékeim szerint sima VCR rendszerről van szó.

@Lazarbibi2:Ha esetleg lesz működő készüléked, kérlek keress meg.
„Ruby Dániel" megajándékozott egy képeslappal, melyet a BMW múzeumban vásárolt tavaly ősszel. A fotón Kozma Endre látható, a legendás saxtorpi futam startvonalánál 1939-ben. Ugye tudják, ki ő? Ha nem, akkor elmesélném, higgyék el, izgalmas. Kozma hazánk legsikeresebb…..
TixTide 2012.07.07 19:59:57
@eko: Gondolom ha a képek tényleges árát kifizették volna a cikkhez, akkor a felirat sem lenne rajtuk. De ha csak demóra tellik akkor ez van.
Attila internetszolgáltatóját felvásárolta a UPC. Átállás utánlevélben értesítették, hogy ezentúl a legdrágább csomagot fizetheti, ami ellen tiltakozott, de egyelőre hiába: A Rubicom nevu magyar szolgaltatot (amelynek allitolag 80 ezer ugyfele volt) megvette a UPC 2012 majus 1-i…..
TixTide 2012.06.05 09:00:18
@attilaaposzttolo: A helyzet nálam is nagyon hasonló (Fót). Az átvétel óta a net messze nem tökéletes, de az első 5 napban teljesen használhatatlan volt. Nem csak nekem, az utcában mindenkinek. Tegnap küldtem a harmadik webes bejelentésemet, konkrét felmondási időponttal arra vonatkozólag ha addig sem intéznek semmit, és a hibásan működő időszakra kedvezményt sem adnak. Előző levelemben felmondtam a kábeltévét, persze a következő számlán ugyanúgy kiszámlázták. Ritka paraszt köcsög banda, inkább fizetek többet az invitelnek mint ezeknek. Amúgy semmi szükségem a 25 megás netre, főleg ha azt a(z) UPC szolgáltatja.
A hitelközvetítő cégek visszaéléseiről már számos cikk született, és nyilvánvaló volt, hogy a banktitkot sem kezelik szabályszerűen, de hogy az ügyfelek adatait is így kiadják, az már akár bűncselekménynek is tekinthető.Kedves Zugügyvéd! Egy számomra furcsa esettel…..
TixTide 2010.02.04 19:05:13
@samadar 2: Először olvasni, aztán értelmezni. Ha még mindig nem sikerült, akkor ajánlott újraolvasni és újraértelmezni.

Például a második bekezdés így kezdődik:

"Mivel építési hitelről van szó a hitel részleteket nem a kivitelezőnek, hanem közvetlenül nekünk folyósították, készültségi szintenként."
Az alábbi jogi kérdés vissza-visszatér a Zugügyvéd oldalain, mindig más megvilágításban. Kevesen mérik fel társasházi öröklakás vásárlásakor, hogy a tulajdon milyen kötelezettségekkel is járhat.   Tisztelt Címzett!Nem találtam jogesetet sehol az alábbiakra…..
TixTide 2010.01.02 11:23:15
@hawkeye:
Ezek szerint megkövetlek, elnézésedet kérem, azt hittem Te = Ő, bár mintha úgy rémlene hogy nagyon régen az Index megpróbálta megszüntetni az ilyen anomáliákat.
 Te milyen címet adnál a képnek? ..
TixTide 2009.06.16 09:36:49
@Slanger: Nem, ennyire nem vagy király. Viszont felületes ismereteid alapján írsz, és nem nézel utána hogy a szót R-rel kell írni. Ugyanis a németektől vettük át, jelentése rückwärts azaz hátrafelé. Úgy gondolom hogy ez az általános műveltség része kellene hogy legyen. Egyébként még úgy gondolom ideírom hogy sosem tanultam németül...

A kép nagyon jó.
A Zugügyvéd egy tegnapi hírben olvasta a nem mindennapi témájú tanúvallomást. A gyanúsítottat egyébként az őt igazoló poligráfos vizsgálat ellenére sem nem helyezték szabadlábra. A bíróság meghallgatta K. Sándornét, az említett egyesület elnökét: igaz-e, hogy…..