Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szekeres Istvan (VINIL.HU)

77 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint két évtizede írtam meg először a részletes útvonaltervet Budapestről a bolgár tengerpartig, aztán évente frissítettem. A frissítéseket mostanáig az utikalauz.hu közölte, de Árpád barátom az elmúlt két-három évben már nem igazán foglalkozik ezzel a projekttel, ami pedig a maga idejében…..
Szekeres Istvan (VINIL.HU) 2022.06.02 23:20:03
@N.Andrea: Lesznek :-)
Egy icipicit morbid, mégis stílusos búcsúztatót írni éppen ugyanazon a felületen, egy olyan blogger által, aki az eredeti inspirációt, a kezdeti biztatást, a nagyon sokat érő első bátorító mondatokat a saját blog indításhoz éppen az épp megszűnőben, leköszönőben lévő blog írójától, egyben jó…..
Szekeres Istvan (VINIL.HU) 2020.12.15 21:54:01
Gondolkozz az ellenfél fejével. Neki az a dolga, hogy megjelenjen X db teszt a márka készülékeiről.

Nyilván azért forgalmazza a márkát, mert hisz benne, és nyilván annyira ismeri is a termékeit, hogy tudja, melyik modell lehet sikeres, és esetleg melyik nem, és olyat fog adni tesztelni, ami egyébként "jó" termék.

Az az igazság, hogy jobban jár azzal, ha odaadja Gedeonnak, a Hangzásvilágnak vagy az AV Online-nak, mert ott X összegért kap egy többé-kevésbé pozitív kicsengésű tesztet. Ott az a policy, hogy ha nem tetszik a készülék, inkább visszaadják. Viszont a megjelenésért keményen fizetni kell. Ez egyébként win-win szituáció, amennyiben nem süket és nem írástudatlan szövegiparosok kaparintják meg a tesztkészüléket, és legalább a tonális karakterét le tudják írni, és meg tudják saccolni kinek, milyen berendezéshez, milyen zenékhez jó választás a készülék. (Még egyszer: szart nem fog adni a forgalmazó sem.)

Ezzel szemben az óriási lutri, hogy egy függetlennek adnak egy készüléket, és ha valami nem smakkol, szegény készülék (és márka) mehet a lecsóba.

Két megoldás van: 1) a Nagyon Őszinte Audio blog, ami lerántja a leplet - de a tesztkészülékeket magának kell beszereznie, innentől kezdve kell egy tehetős szponzor, vagy 2) egy közepesen őszinte audio szaklap, ami szart inkább nem tesztel (vagy visszaküldi), ellenben jó fülű és ügyes tollforgatók írják, minőségi anyagokat állítanak elő (olvasmányos és releváns szöveg, szép fotók), de az üzleti modelljük a forgalmazóktól érkező bevételre épül.
Február végén szaporodtak meg a facebookon az Audio Note uk. nemzetközi dealereinek a posztjai a korábban már belengetett Cobra-ról, amiről én is írtam pár sort. Várható volt, hogy idővel megérkezik ide is...
Szekeres Istvan (VINIL.HU) 2020.04.22 17:22:27
Új helyen tűnt fel a Pointe Platinum: nemrég a Heed Audionál vendégszerepelt, most pedig a Core Audio által rendezett II. Elektroncsöves találkozón. Az eseményen a vendégek előtt különböző csöves erősítőkben többféle csőkészletet kipróbáltak. A legolcsóbb szereplő a mi Platinumunk volt, először a…..
Analógia Lopakodó 2020.04.08 21:47:56
  A legendás AT95E, aztán az utódja, a VM95E is jellegzetes békazöld tűtartóval készült. Az Audio-Technica most kiadta a fekete változatot, ami kevésbé feltűnő. Amolyan lopakodó. Ha nem szeretné, hogy a lemezjátszójáról egy farkatlan kétéltű jusson az eszébe, válassza az örök divat fekete színt.…..
Egy ideje kényszerű garázsvásárt tartok otthon. Az ok egyszerű: megtelt a lakás és eljött a pillanat, hogy belássam, nem férünk el ennyi cucc között...
Szekeres Istvan (VINIL.HU) 2020.01.15 19:18:34
Ez a cikk sajna elvesztette az aktualitását. A friss és rendszeresen frissített ajánló listánkat itt lehet megnézni...
Szekeres Istvan (VINIL.HU) 2019.12.29 21:17:27
@Blamazs: Üdv, ha már megvetted a lemezjátszót, nem szívesen mondok róla véleményt. Inkább a vétel előtt érdemes megkeresni.
A Rega hangkarok helyett saját gyártású, unipivot-rendszerű karokat kaptak az új generációs Edwards Audio lemezjátszók. Más pontokon is fejlődött a technika, miközben az árak mintha még csökkentek is volna. ..
AudioWorld Hazai High-End Audio 2019.07.21 14:11:41
Mielőtt elkezdenénk ennek a nem túl frappáns főcímnek a kibontását, érdemes volna egy kicsit – a teljesség igénye nélkül – visszatekinteni a múltba, felidézni a „Magyar Hi-Fi” eddigi kis és nagy dobásait, már hogy egyáltalán megfogjuk ennek a fogalomnak a gyökerét, és jobban lássuk, honnan…..
Fogj egy kommersz, 180 ezres komplett lemezjátszót, költs rá okosan egy kicsit, és lehet egy igazi óriásölőd. Mutatjuk hogyan...
Szekeres Istvan (VINIL.HU) 2019.03.25 10:15:12
@Breaker1: Itt a cikk szerzője :-) A bitumenes anyag az STP gyártmánya, autóhifi beszerelő műhelyekben lehet kunyerálni. A parafa-gumiőrleményes alátét is sokkal jobb a guminál, de az akril másik kategória. Meg kell hallgatni :-)
Szekeres Istvan (VINIL.HU) 2019.03.25 10:32:30
@Breaker1: Én nem vagyok az Achromat feltétlen híve. Nem univerzális csodaszer - mint a hifiben semmi. Van lemezjátszó vagy rendszer, hogy bejön, máskor meg nem. El kell kérni, ki kell próbálni.
Alighanem van abban valami a-na-kro-nisz-ti-kus, hogy 2018-ban uszkve 2.500 magyarul beszélő Facebook-felhasználót felizgat, hogy egy mikroszkopikus méretű hifi kereskedő cég nyílt napot rendez. Pláne, hogy az adott mikroszkopikus méretű cég szélsőségesen rétegigényt próbál kielégíteni - miközben a…..
Audiolife Programok hétvégére 2018.11.13 16:54:57
 Hifi őrült vagy? Szeretsz rosszul szellőzött szállodai szobákban különböző rendszerek előtt üldögélni? Eljött a Te időd!..
  Nyílt napot négy éve rendeztünk először, akkor mutattuk be a Pointe Sima 20 készüléket. Aztán két éve is tartottunk egyet, az akkor debütáló Pointe Platinum tiszteletére, és az is jól sikerült. Idén viszont hipertérugrásra készülünk: a november 17-i nyílt nap már nem csak a Pointe márkáról…..
Az AudioWorld mindig is a magyar nyelvű lemezjátszós ("analóg audio") blogok egyik legtekintélyesebbje volt. Korábban írt az Edwards Audio lemezjátszókról is. Most egy ilyen bejegyzés utánközlésére vállalkozunk...
Nem szoktunk önálló blogbejegyzést szentelni minden egyes használt Pointe készüléknek. Nem annyira ritka dolog egy használt Pointe erősítő, összességében több száz készüléket adtunk el 1993 óta. De ami most került elő, az egy különleges darab. Egy Pointe Delica...
Megjelent egy teszt a Pointe Platinum erősítőről. Magyar nyelven, mégsem valamelyik bejáratott hifi magazinban vagy audio blogban...
A közvetlenül a konnektorból táplált lemezjátszó motorok rettenetesen érzékenyek az áram minőségére. Ha tökéletes szinusz hullámokat látnak, rengeteget javul a hang. És nem kell kézzel átrakni a szíjat sem, ha 45-ös fordulatszámú lemezt hallgatnánk. Íme, még egy új Pointe termék az analóg lemezek…..
A Pointe újkori történetének fordulópontja egybeesett az analóg visszatérésével. Nem bánjuk, hogy ebből a szempontból konzervatív, már-már régimódi a termékpalettánk, szívesen foglalkozunk a jó öreg lemezjátszókkal. Az Analogia-sorozat, később a Record phono fokozataink is rengeteg komoly hangszedő…..
Eltűnődtünk rajta, érdemes-e az "Mk2" típusjelzést használnunk. A Pointe csöves phono-erősítője kívül nagyon megváltozott.  ..
Még az ünnepek előtt a Vörösmarty téri vásáron történt, hogy mellettünk egy érdeklődő egy karácsonyi dísztárgyat nézegetett: tudjátok, azt a kis folyadékkal töltött üveg félgömböt, amiben rénszarvas húz egy szánt a Télapóval, és ha megrázzuk, felkeverdik benne valami por, és hóesést imitálva…..
Szekeres Istvan (VINIL.HU) 2018.03.20 15:04:52
@F11: Szia, alapértelmezésben a szerelés díját a vásárló állja. De ha jó fejek a gumiszervizben (és nem épp a főszezon kellős közepén mész hozzájuk), akkor meg szokás csinálni ingyen.
Összegyűjtöttük a leggyakrabban feltett kérdéseket, és meg is válaszoltuk őket. Mennyi időnként kell csövet cserélni? Honnan tudjuk, ha egy cső megérett a cserére? Tényleg jobbak a régi gyártású csövek? Ki tudom magam is cserélni a csöveket? És megannyi más gyötrő probléma...
Amikor már a második vevőnk kérdezett rá, hogy kap-e magyar nyelvű használati utasítást a készülékéhez, elgondolkoztunk. A Pointe erősítőkön (a Sixty kivételével) sosem volt semmi más, mint bekapcsológomb, hangerő szabályozó és bemenet választó. Őszintén szólva azt hittük, ehhez nem kell használati…..
Ami az autóiparnak a Genfi Autószalon, a szórakoztató-elektronikának a CES, a las vegasi mega kiállítás. Nemcsak a nagy telefongyárak mutatják be itt a legújabb fejlesztéseiket, de gyakran a nagy audio cégek is. Az Audio-Technica tavaly az új MM hangszedő családjait mutatta be, idén pedig egy…..
Szekeres Istvan (VINIL.HU) 2018.01.21 23:56:11
@ilozv: 1) Szó sem volt gagyidömpinről. Stúdiómikrofonok, fejhallgatók, MC-hangszedők között továbbra is az AT az egyik legerősebb márka. 2) A cukimuki terminológával az írásom pontosan melyik mondatára célzol.
Audiolife New York, New York 2017.11.19 14:52:03
Kiállítás szezon van. A világ legtöbb országában általában ilyenkor zajlanak a hifi és high-end show-k. Így New Yorkban is novemberben van a szokásos kiállítás. Mivel nem mindenki lehet ott - Herbert Reichaert a stereophile szerkesztője - gondolt egyet és azoknak a sorstársainknak, akik lemaradtak…..
Szekeres Istvan (VINIL.HU) 2017.11.20 01:08:51
Árpád megvette az AVX-en nemrég hirdetett Pointe Classic erősítőt (remek vételt csinált), de szerette volna, ha távirányíthatóvá tesszük a készüléket. Megkérdezte, lehetséges-e, és ha igen, mennyibe kerülne. A válaszunk tanulságos lehet mindenkinek, aki abban gondolkozik, hogy alapvetően nem…..