Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Betoncipos Joe De Miro

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Betoncipos Joe De Miro 2022.09.23 08:23:40
Laci szemet vetett Attila nadrágjára, amelyet egy kockázatos akció során igyekszik lenyúlni, miközben néhányan őszi legyeket megszégyenítve kókadoznak a kanapén. Először párnapajzzsal felvértezve ront rá a zuhanyrózsával támadó, gatyáját „spártai harcosként”…..
Betoncipos Joe De Miro 2015.02.27 20:56:03
Lassan ennek a szériának is vége, így ideje hozzászólom.

Laci egy bunkó. Értelmetlenül, össze-vissza beszél amikor vitatkozik, meg egyébként is. Szerintem tele van frusztrációval. Viszont nagyon ügyesen váltott taktikát játék közben, és ráérzett egy olyan karakterre, amivel sokak számára szimpatikussá vált. Mindenképpen fejlődött. Ügyesen játssza a megtért szerelmest is, de ezt azért még sokan nem hiszik el. Mivel háromszor visszajött, aminek az okát a többiek nem értik, ezért mindenki fél tőle, ő pedig magabiztossá vált.

Dennis hihetelenül rosszul nyitotta a játékot a szakítással. Sokaknál ezzel teljesen elvágta magát. Fannival végig meghatározó párost alkottak, sokat volt képernyőn, de a lánynál ügyesebben játszott. Nem kereste a konfliktusokat, nem volt olyan egocentrikus, mint Fanni, és talán annyira közönséges sem. (Geci!) Viszont Fanni kiesésével, és azzal, hogy az utóbbi hetekben elkezdte Dórit fúrni, ismét meredek lejtmenetbe került. Bent voltak a régi lakók, de köztük sem tudott feloldódni.

Robin egy kis nyavajgósan (picsogósan) beszélő szépfiúcska, aki pontosan felmérte a játékosokat, a saját képességeit, és erre építve ügyesen játszik. Pontosan kimérte, hogy mikor kell elkezdenie kilépni a tuja szerepből, hogy mikor kell egyre humorosabbá válni, hogy mikortól kell meztelenül zuhanyoznia, és mikor kell szerelmi szálat kezdeményezni. Ő nem lőtte el már a játék elején a puskaporát. Viszont pont ezzel a taktikázásával válik sokak szemében sunyivá, a szerelmi szállal meg kissé szánalmassá. Nekem nincs bajom a taktikussággal, erről szól egy reality.

Dóra: Egyszerű, mint a faék. Tehet magába bármennyi szilikont, attól még parasztlány marad, nem lesz belőle úrinő. Már a kinézete miatt sokan elfordulnak tőle, így ő is handicappel indult a játékban. Viszont jól tudja magáról, hogy nem okos, és nem is próbálja megjátszani magát. Próbál mindenkivel kedves lenni a maga módján, és emiatt jól jött ki a Fanni-Dennis duóval történt szakításból is. Sokszor viszont az egyszerűsége ellenére is nagyon jó meglátásai vannak. Esélye a győzelemre 0. Szerintem erre már ő is rájött a játék folyamán. Tudja hogy tuja, és nem nyerhet, de mivel döntős volt, ezért pár újságban biztosan szerepelni fog.

Részemről Dórára szavazok a döntőben, mert az egyszerűsége ellenére szimpatikus, és ennyit tehetek azért, hogy ne legyen csúfosan kevés szavazata.
Szerintem Robin fog nyerni, és a látszat ellenére meg is dolgozott érte. Az utóbbi hetekben, pont akkor amikor számít, nagyon odatette magát.
Legalábbis a másik három metróhoz képest feltűnően sok volt rajta a szabad hely. A forgalom ugyan nem volt kritikusan kicsi, a nemrég megjelent hírek szerint ha a metró forgalma nem lesz elég nagy, vissza kell fizetni a rá kapott pénzt az EU-nak. Április 1-jén már a harmadik…..
Miután kiderült, hogy a Sony beszállt szponzornak a VV mellé és az Amerika kapitány 2 garantálja, hogy a lakók nem fogják kitépni egymás haját veszekedés közben, Istenes Bence kerül elénk egy Fake, azaz hamis feliratú pólóban, amit viccesnek is tarthatunk, ha jobban belegondolunk.…..
Sok mindent tartogat számunkra a mai hogyvolt. Nem is fukarkodok a karakterekkel, lehet dagonyázni bőséggel a mesés villatörténésekben. Puszi! Az egész ott kezdődött, hogy debilék sikerrel átbútoroztak a villába, ugye, és már a tegnapi büntijüket is rég maguk mögött tudják,…..
Betoncipos Joe De Miro 2014.03.21 23:37:03
@antipatikus VV Viki: Szoros az állás. Én legszívesebben mindkettőt kint hagynám, és Haynaut küldeném be.
Lilu, lezser elegante fakó rózsaszín naciban, magassarkúban és egy menő szürke ujjatlanban, leengedett, kivasalt aranyhajjal köszönt és darálja is a golgotává leminősített villa nulla izgalomfaktoros eseményeit. Egy szarrá visszhangeffektezett szépen szóló gitártémára…..
Betoncipos Joe De Miro 2014.03.20 00:38:32
@ミラ: Pedig ő-szintének tűnően nevetni nagyon könnyű. Így kell:
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Mindenki dobjon el mindent!!! Gyúrós Báttya for Prezident beszél a testépítésről. A Priceless termék ezen a linken elérhető. Közérdekű rovatunkat olvasták. Ma Ádám kimondja a nevet! Végre megtudjuk kivel megy párbajozni. Jaj, de várom már azt a pillanatot. De ezen túl még…..
Betoncipos Joe De Miro 2014.03.12 23:27:52
Betoncipos Joe De Miro 2014.03.12 23:35:17
@csicserierika: Iza ellen lehetne esélye. Nagyon megosztó személyiség. Ha többen utálják Izát, mint ahányan szeretik, akkor őt kinn hagyná. Bár vele is barizik, tehát őt sem volt esélyes.
Betoncipos Joe De Miro 2014.03.13 08:02:12
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: Miért gondolod ezt?
Az óriási bankettel indítunk. Lilu – tengerből kijövő bikinis Bond-lányokat megszégyenítő szépségével és  szolid, de elegáns napi szettjében, igéző tekintettel – beharangozza a félelmetes szövetséget, ami Vikipédia, Dzsóti és Debil között köttetik meg a buli hevében.…..
Betoncipos Joe De Miro 2014.03.10 22:29:37
@nosce: Az én cipőm olyan, mintha a lábamra öntötték volna.
Francba a párbajjal, francba a kétórás adásmenet eseménytelenségben dagonyázó időhúzó jeleneteivel, amikor egyből a pulykamell sonka-botrány biturbóval indítunk. Főszerepben Debil és Pink. Ezzel nyitunk. Műzli az van bassza meg, de rendeljünk még belőle tízet, nem?! Hát…..
Kínkeservesen zajlik a második munkanap a villában. Báttya tételesen beszámol a kokirica ejtette sebeiről, mintha háborús veteránként nosztalgiázna a karcolásairól. Ettől függetlenül kemény gyerek ő, űzi, hajcsa a munkát, morzsolja a kukoricát becsülettel, mert nem akar éhen…..
Ha milliókért veszünk otthonra egy presszógépet, amihez utána olcsón szerezzük be a szemes kávét, akkor ettől olcsón isszuk naponta a feketét? Nem. Az atomerőmű is ilyen: ha már kifizettük a hiperdrága gépet, akkor hiába költünk utána keveset, olcsón már semmiképpen nem…..
Betoncipos Joe De Miro 2014.02.14 00:41:37
@tobeor: Igazad van, tök jó lenne egy olyan világban élni, mint amilyet a cseh példa mutat. Csak van itt egy nagy probléma. Ez nem Csehország. Nálunk volt spontán privatizáció évekig tartó egyeztetés nélkül. Volt energia szektor privatizáció évekig történő egyeztetés nélkül.
Ezzel ellenben volt évekig tartó vadászgép beszerzési tendereztetés, aztán a vége ismét korrupció lett. Pedig ott évekig nyűglődtek, a látszat még meg is lehetett volna, hogy itt érdemi tárgyalások vannak. Persze nem volt.

A teljes magyar politikai osztályunk megbukott, a feltörekvők meg nevetségesek. Én meg nem tudom, hogy mit tehetek a korrupció ellen.

Cseppet sem örülök a korrupciónak, sőt ezt tartom az ország legnagyobb rákfenéjének, de ez nem jelenti azt, hogy emiatt semmibe sem szabad beruházni. Sőt az lenne a legrosszabb, nem csinálnánk semmit.

Ahogy korábban is írtam, itt nem az a kérdés, hogy kell-e Paks II, hanem az, hogy miért most kellett dönteni róla és miért ilyen mutyisan. Főleg ez utóbbi zavar. Lett volna már négy évük erről vitázgatni.
Betoncipos Joe De Miro 2014.02.14 08:48:11
@Blogger Géza: Azért írtam, hogy "lett volna négy évük vitázgatni", mert a 2009-es parlamenti döntés és a decemberi döntés bejelentése között nem telt el 5 teljes év. Ha ötöt írok, akkor meg azt sérelmezte volna valaki. De legyen akkor módosítom: "lett volna öt évük vitázgatni". Azért használok általános alanyt, mert nem egy konkrét pártra/kormányra gondoltam.

A történetben pont az a szomorú, hogy ez alatt nem történt semmi, ezért is tetted te is idézőjelbe a vita szót. Talán 1-2-szer az LMP/PM állt elő valami ilyesmivel, de lénygében semmi.

Amit én elképzelek, az valami olyasmi, hogy feláll egy szakmai kerekasztal, amely elvégez egy kutatást az atomerőmű bővítésével kapcsolatban. Megvizsgálják, hogy mekkora erőműre, milyen költségek mellett, mikorra lesz szükségünk. Meg minden mást is, ami egy hatástanulmányban/szakmai anyagban szükséges. Ez után beindulhat egy társadalmi vita, de legalábbis fel lehet készíteni a társadalmat a bővítésre. Szerencsére Magyarország korábban jobbára atom párti volt.

Ezek eredményét megvitatják a parlamentben. Aztán az ezen alapuló bővítési tender kiírása előtt megvitatják a tendert tervezetet, majd kiírják.

A beérkezett pályázatok közül végül kiválasztják a számunkra legmegfelelőbbet. Azt én nem várom el, hogy a pályázatokat nyilvánossá tegyék, mert egy jól kiírt tender alapján nagyjából tudni lehet, hogy mi van bennük, de mindenképpen fontosnak tartom, hogy a pártok zárt ajtók mögött beletekinthessenek.

Valami ilyesmit hiányolok. Az nekem nem "vita", hogy öt év semmi után egyszer csak aláírnak valamit. Szerintem te sem gondolod, hogy itt bárminemű "vita" volt.
Betoncipos Joe De Miro 2014.02.14 22:44:17
@Balt: Köszi, hogy belinkelted ezt az Origós cikket, valahogy elkerülte a figyelmem. Rendkívül érdekes volt.
A televíziók jóvoltából Szilveszter este sem maradtunk Bud Spencer nélkül. Az Akit Buldózernek hívtak című film igazi csemege a rajongók számára. Ami arra késztetett mégis, hogy Giovanni kollégám BUÉKja után is billentyűt ragadjak az a film elején kiírt mondat volt: Joe…..
Jobbegyenes Circus Marximus 2014.01.20 18:23:52
Hihetetlen, de a választási kampány startja után jó két-három héttel egy egész napon át tudta uralni a nyilvánosságot a Közgáz aulájában terpeszkedő Marx-szobor ügye. Maga az ügy pitiáner dolog lenne – ha nem tükrözné olyan fájdalmasan a magyar közélet szellemi és…..
Betoncipos Joe De Miro 2014.01.21 15:05:52
@Űrhajózási Bundermajom: Ha létezik a "piacgazdaságnak fellegvára", akkor az inkább a tőzsde, mintsem egy közgazdasági egyetem. Az iskolákban mindig azt oktatják, ami éppen aktuális, az nem lehet fellegvár, emiatt a helyzet sem groteszk. Három évtizede még a politikai gazdaságtan volt, most meg más.

Sokkal nagyobb probléma az, hogy tehetségtelen politikusok mindig találnak valami ügyet, amivel hergelik és egymásnak ugrasztják a választókat, elterelve arról a témát, hogy az ország kormányoktól függetlenül permanens szabadesésben van.
Rebecca Harms évtizedek óta küzd az atomlobbi ellen. Jelenleg (Daniel Cohn-Bendit-tel párban) ő az Európai Parlament zöldfrakciójának vezetője. Nemrég járt Pakson, de nem kapott választ a kérdéseire. Most megdöbbenéssel értesült róla, hogy Orbán Viktor titokban Moszkvába…..
Betoncipos Joe De Miro 2014.01.12 21:47:28
"Paks I veszélyes"
Mi nem az? Szén erőmű, olajtüzelésű erőmű, vízerőmű, szélerőmű, naperőmű? Mindegyik hordoz magában veszélyeket.

"Paks II felesleges"
Akkor Paks I is az, hiszen azt váltaná ki. Szerintem sokan pöszén néznének, ha holnap lekapcsolnák.

"Nem kell atom!"
Akkor mi kell? Fosszilis nem jó, mert CO2! Víz nem jó, meg Dunaszaurusz. Nap és szél sem jó, mert nincs belőle elég és nem kiszámítható.
Marad az import meg a Széles Gábor energia cella. Importtal csak növeljük a függőségünk (meg az is a fenti forrásokból áll elő), utóbbi meg a fúziós energia kategóriája. Vagy lesz, vagy nem.

"Megújuló energia stratégiát!"
Fűtésben energia pazarlóak vagyunk, OK. Villamosenergiában is? Ott hogyan lehetne energia hatékonyabbnak lenni úgy, hogy nem mondunk le a mai életszínvonalról? A villamosenergia felhasználásunkon alig segít a házak szigetelése! Ha elektromos autók lesznek, ami állítólag zöldebb, ahhoz is áram kell, sok autó esetén meg még több áram.

De OK, költsünk megújulóakra a költségvetésből atom helyett. Mi garantálja, hogy, az nem a kifogásolt baráti cégeken keresztül valósul meg? Ha lopni akarnak, akkor lopni fognak! Talán akkor nem, ha nem költünk semmire.

Tehát mégsem az a kérdés, lopnak-e vagy sem. Bármibe is ruházunk be, politikai nézettől függően úgyis azt fogjuk gondolni, hogy sokat/keveset/egyáltalán nem lopnak.
A lényeges kérdés mégiscsak az, hogy utána min fog alapulni az ország energia ellátása.