Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VPR

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog Azután 2011.03.02 16:00:00
Van egyszer egy Steven Spielbergünk, mint producer: a film nagy lesz és fontos. Aztán van egy Peter Morganünk (Az utolsó skót király, Frost/Nixon), mint író: a filmben szépen kibontott karakterek és remek dialógusok lesznek. Van egy Clint Eastwoodunk, mint rendező: a film elegáns,…..
Hiszen: ha elromlik valami, meg tudják csinálni, és abból, ahogy a villanyszerelőként végzett Zagyva (milyen olcsó lenne poénkodni a nevével, pedig) Gyula ezzel a "Majd a folyosón megbeszéljük!"-kel felidézte az old school, belemenős-bunyós skinhead kocsmák alacsony, ám…..
Pici, de a miénk. Beleunva abba, hogy becsvágyó olvasóink egy része a rendszer védtelenségét kihasználva számolatlanul helyezte el kakkuktojásait, ezúttal személyre szóló emailt küldtünk legszorgalmasabban kommentelő olvasóinknak, valamint jelenlegi és volt szerzőinknek. Így…..
w Szabadság, förtelem 2009.11.10 05:00:00
Valószínűleg budapestiek ezrei szörnyülködnek azon, ahogy kinéz például a Kossuth Lajos utca. Százezrek pedig le se szarják, viszont a felháborodott ezrek se csinálnak semmit azon kívül, hogy rosszul érzik magukat. Két fiatal grafikus most eljutott odáig, hogy minimális…..
Subba Abramovics nem viccel 2009.11.03 14:30:00
Öröm látni, hogy vannak emberek, akiket nem viselt meg a válság: Roman Ambamovics, a Chelsea futballklub, és a világ legnagyobb magántulajdonban lévő luxusjachtjának a tulajdonosa nemrég ötvenkétezer dodóért vendégelte meg tíz barátját a New York-i Nello's étteremben. Ugyan a…..
Belsőség Audi 2009.07.03 02:47:29
  Meglepő kijelentésnek tűnhet, de korántsem az. A Volkswagennél összedugták fejüket az elemzők, az eredményt itt láthatják. Hogy mondják spanyolul, hogy több legyet egy csapásra?  Vélemények az azonos című írásunkról...
Folytattuk lassan már szokássá - mi több: hagyománnyá - váló közös kóstolásainkat a Gold Centerben. Ezúttal az eredetvédett Egri Bikavér Superior került a kollektív tapasztalás célkeresztjébe. Szándékaink szerint megvakteszteltük volna az összes valaha volt és jelenlegi…..
VPR 2009.06.01 22:03:27
@hárslevelű: :-DDDDD
na ezért szubjektív dolog borozni...

de a kérdés ettől még él: milyen a buta illat?
Gyáva duhajként ezer forint alatt nem veszek bort, egy ötszázforintosba beleszagolni is csak félve mernék. Amikor februárban zuhantak az árak a Bortársaságnál, apám megpróbált szakvéleményt kisajtolni belőlem a leértékelés legolcsóbb borairól. A tapogatózó találgatásnál…..
VPR 2009.03.28 21:44:25
@Rókakígyó: biztos az a baj, hogy amúgy szereted...

ezt a B&B verybestbuy-t csak a Bortársaságnál lehet kapni?
Elöljáróban szögezzük le, hogy Magyarország márpedig fehérboros vidék. Ezt halljuk minden nemzetközi aranyorrútól, ezt visszhangozza a hazai borsajtó tekintélyes része, és - valljuk be - sok kóstolási jegyzet is egyre inkább a fehérek irányába löki a magyar borra szomjazó…..
w Szövetség a nemzetért 2009.03.03 02:00:00
Nem volt nekem tiszta eddig, hogy mire jó, ha létrejön egy Reformszövetség. Bokros Lajostól – akit nem értem, miért akarnánk külföldre küldeni, amikor a hazának szüksége van rá – kezdve az Oriensig elég sokan elmondták eddig is, hogy ejnye, nem lesz ez így jó, rossz…..
A Művelt Alkoholista Nagystílű? 2009.02.25 05:58:00
2008. március 4-én délután 3 órakor egy brit borkereskedő cég emailben riadóztatta az ügyfeleit, hogy a Decanter magazin történetének egyik legfontosabb vaktesztje szenzációs eredményt hozott. Az aranyszájú bírák 2005-ös (az évszázad évjárata) médoc cru classékat…..
Mindig is érdekelt, hogy van-e létjogosultsága a hordóválogatásoknak, szelekcióknak; ki hogy nevezi éppen saját megkülönböztetett tételét. Épp ezért most egymás mellett kóstoltam két Tóth István bikavért. Mindkettő 2003-as alapanyagból készült, beszerezni pedig azonos…..
A dán Vinbladet bormagazin a kisharsányi Vylyant választotta meg az Év Borászatának. A villányi nagyok közül talán a legjobb ár/érték arányokkal dolgozó Vylyan amellett, hogy tavaly itthon is elnyerte az Év Pincészete címet, az utóbbi időben rendkívül aktív művészetpártoló…..
Az amerikai borászok már előre dörzsölik a tenyerüket, hiszen nyolc év absztinencia után - George W. állítólag húsz éve száraz - borivó költözik a Fehér Házba. A hírmagyarázók a rendszerváltás első jeleként ünneplik, hogy a beiktatást követő díszebéden felszolgált…..
A Travel Channel műsorra tűzte a 2008 szeptemberében forgatott, és látatlanul is nagy vitát generáló, magyar vonatkozású epizódjait. A stáb útját a Magyar Bormarketing Kht (cikkünk elsődleges forrása) és a Magyar Turizmus Zrt egyengette. Az Isabelle Legeron által vezetett Borban…..
Szerencsém van az utóbbi időben, egyre-másra jönnek velem szembe a nagyon jó borok, karácsonykor, szilveszter előtt, meg hát utána is, elsősorban fehérben, persze, és külön öröm, hogy rizlingek is vannak köztük. Az elmúlt hónapokban nagyon megdicsértem Szabó Zoltánét és…..
A Dél-Balaton és az ország egyik legszebb és legdinamikusabban fejlődő pincészetének létrehozója nyerte el 2008-ban az év bortermelője címet. A Magyar Bor Akadémia öt jelölt közül választotta ki a lellei mestert, aki immár évek óta ott állt a lehetőség kapujában. Az…..
Nem kívánok újabb vitát nyitni a cím értékével, odaítélésével és egyebekkel kapcsolatban, a lényeg: idén Konyári János lett az Év Bortermelője. Személy szerint örülök neki, annál is inkább, mivel a héten két ragyogó élménnyel is megajándékoztak a borai. Az egyik a…..
Négyajtós nagy sportlimuzin. Nem akármelyik gyártó engedheti meg magának. Egy új modell fejlesztése rengeteg pénz, a vásárlókör igényes és bár nem nagy, annál hangosabb tud lenni, ha akar. A szédületes számok és a luxus legalább annyira fontosak, mint maga a forma. Most pedig…..
VPR 2008.12.06 18:05:40
Paul Hobbs húzónév. Ha a sors arra kényszerítene, hogy villányi borászattal apasszam a milliárdjaimat, akkor én Toszkánából importálnék repülő borászt, de nem nehéz meglátni a rációt abban, hogy Christian Sauska honfitársát, Paul Hobbsot röpteti. Az 55 éves Hobbs egy…..
VPR 2008.12.02 17:27:52
Ha pár hónappal ezelőtt valaki feltette volna nekem a szokásos alkoholista indítókérdést (sörös-e vagy, vagy boros-e), abszolút nem okozott volna nehézséget mellényzsebből odamondanom, hogy persze, boros. Talán még azt is hozzátettem volna, hogy míg a bor egy nemes ital…..
Pozitívan közelítek a borokhoz; ha úgy tetszik, a léha örömöt keresem bennünk, s ekként is értékelem őket. Rossz borra fölösleges szót vesztegetni – gondoltam. Éppen ezért merengtem hosszasan Horváth József Ráspi 2004-es alap kékfrankosának martalékai fölött (ami…..
Izgalmas játék a vertikális kóstolás. Képet kaphatunk arról, hogy a pince hogyan küzdött meg az évjáratokkal, hogyan fejlődött, változott az évek során. Izgalmas keresni a közös jegyeket és izgalmas keresni a különbségeket. Négy kékfrankost bontottam a Ráspi pincétől. Ezek…..