Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alonso

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dühös lettem az Egy megcsúszott lélek vallomásaitól. Dühös, de a jó értelemben, akármilyen zavarosan is hangzik. Ez a könyv ugyanis Philip K. Dick egyetlen "hivatalos" szépirodalmi alkotása (félretéve azt a kérdést, hogy számos műve bőven beleférne ebbe a műfajba, ha nem…..
Alonso 2012.07.19 09:58:17
@Magon_: "kukaművész" "ponyvaíró"? komolyan totál gáz egyesek angoltudása. crap artist=megrögzött hazudozó, olyan aki művészetté fejlesztette a hazudozást.
Alonso 2012.07.19 10:54:04
@Városi Farkas: hát őszintén szólva nem tudom, hogy rossz-e, mert nem olvastam a könyvet. azt érzem, hogy pék zoli szeret filmcímekből ihletet nyerni, ha címadásról van szó. volt a 'kamera által homályosan', amit 'a tükör által homályosan'-ból vett. vhogy az az érzésem, hogy az 'egy mecsúszott lélek vallomásai'pedig az 'egy veszedelmes elme vallomásai'-ból ered:) nekem kissé túl teátrális a cím dickhez. ő vagy rövid, frappáns címeket adott, vagy hosszúakat, de azokban mindig volt egy kis abszurditás, irónia. persze zolinak biztos a marketinszempontokat is figyelembe kellett vennie. de az is lehet, hogy nem is ő adta a címet, hanem a kiadó vmelyik embere. mindenesetre köszi VF, hogy felhívtad a figyelmem a könyvre.
Alonso 2012.07.19 11:03:02
@Gukker: igazad van, elolvastam a regény szinopszisát, és ebben a szövegkörnyezetben valóban ez a helyes jelentés. mea culpa.
de amit írtam másik jelentés a crap artistra, az ugyanúgy helyes, utána lehet nézni.
crap artist - Definition of crap artist , meaning of crap artist
A habitual liar. (definition-of.net)

de megegyezhetünk, hogy a "kukaművész" pék zolitól volt az egyetlen helyes fordítás ebben a szövegkontextusban:)
A Prometheus főszereplője Noomi Rapace lesz, aki a film elején még inkább tudós lesz, majd fokozatos vedlik át harcos-túlélővé. Az előzetest ide kattintva tudod megnézni. ..
A New York-i metrón rengeteg idiótával lehet találkozni. Persze a budapesti se kutya, de azért a Nagy Alma rátesz egy lapáttal. Mondhatni, már a nagy számok törvénye miatt is többnek kell lenni, hiszen  nappal, csak Manhattanban nyolcmillió ember fordul meg. Erre jön még a több…..
  Napi egy posztnál többet ne tegyél ki, de inkább annyit se. Csak értékes tartalmat ossz meg! Téged érdekelne ugyanez mástól? Nem kellenek a kóbor kutyáid. Nem kell a kóbor csövesed. Nem érdekel a gyerekeid szuperaranyos szövege. Tudtad, hogy az…..
Jackpot Muhammad Ali 70! 2011.12.22 12:23:00
A nagy visszatérés Muhammad Ali nem volt még 20 amikor először küzdött meg a ringben 1961-ben Las Vegasban, ahol később három alkalommal is megvédte világbajnoki címét. Két évtizedes pályafutása alatt összesen 61 mérkőzése volt, amelyből 56-ot meg is nyert, 37-szer…..
 A közelmúltban Magyarországon járt OG Daddy V, aki Snoop Dogg egyik zenésztársa. Bár a magyar zenésztársadalomnak nem nagyon akaródzik elismerni, hogy megvalósításban nagyjából egy óceánpartnyival járok előttük, az amerikai "kollégák" általában ezt egyből…..
DopeManTV Fitten a Miss Fiten 2011.12.11 23:12:00
Van ebben a videóban minden. Szépségverseny, gyönyörű nők, énekelés, díjátadás, humor, tánc, pózolás és persze a leendő 8. kerületi polgármester programja...Miss Fit 2011  ..
Ebben a posztban végre kiszabadulunk a két kilométer sugarú körök vonzásából, és a határtalanság érzésével kezdjük meg menetelésünket a NASA Holdon hagyott legféltettebb kincsei felé. Egészen a következő határig. Bár rendszeres olvasóinknak könnyen támadhat azaz érzése,…..
Alonso 2011.12.07 18:20:18
@Loading...: ha a hülyeség fájna.... és mennyien vagytok.
DopeManTV Ingyen BAZMEG! 2011.12.05 22:33:00
 Mivel az alternatív köztársasági elnök úr felhívására egy nap alatt több, mint 1000 like gyűlt össze, az ország jövendő vezetője úgy döntött, hogy a Drogsztár album előzeteseként ingyen letölthetővé teszi a Bazmeg c. gigaslágert. Igyekszünk ezzel is példát mutatni…..
MN-nek szerencsére annak ellenére sikerült az angol középfokú írásbeli vizsgája, hogy a helyszínen derült ki, papír alapú szótárt ugyan lehet használni, de az Oxford-féle akkor sem jó, mert az "tematikus".Kérlek, tegyétek közzé a Rigó utcai (ELTE ITK) nyelvvizsgával…..
Alonso 2011.11.29 10:11:47
@Énbagoly: csak nem-e aztat mondod, hogy "tudnák"? :DD hozzád is szótár köll? :D
Alonso 2011.11.29 10:14:18
@Énbagoly: :))
Alonso 2011.11.29 10:15:15
@Énbagoly: :))
 Mint az köztudott, a napokban ismeretlenek feljelentést tettek ismeretlen tettes(ek) ellen Himnuszgyalázás miatt a Bazmeg kapcsán a Legfőbb Ügyészségen. Természetesen azonnal a Pityinger fivéreket és egy harmadik személyt hozták kapcsolatba az üggyel. A kamerát állítólagosan…..
 Hogy ebben a vérzivataros időben ne csak a rosszról keljen beszámolni, alkoholra fel, magyar! A világ egyik legjelentősebb útikönyve, a Lonely Planet kiadójának szavazása szerint az A38 hajó a világ legjobb kocsmája, míg a második helyet a Szimpla Kert tartja. Aki nem a…..
DopeManTV Kedves népem! 2011.11.18 12:16:00
 Barátaim!  Itt az idő.  A magyar király közhírré tétette, hogy az IMF nevezetű nemzetközi gengszter és rap csapat soha többet nem léphet föl az ő konzervatív és keresztyén országában. Azt is mondta vala, hogy ha még egyszer beteszik ide a lábukat…..
Alonso 2011.11.21 12:11:14
@Anti Anyag: mitől lesz balibsi vki? mit jelent az, hogy ballibsi? Dopeman miért az?
 Egy jó barátom, aki rádió műsort is vezet, ma ezt tette ki a Facebook üzenőfalára: "folytatódik a hajléktalan történet ma az Ízlésdetektívben...ma munka után, hazafelé odaültem a buszon a hullaszagú hajléktalan mellé és csak hatszor kellett halkan elmondanom, hogy…..
 (színes, magyarul beszélő magyar filmvígjáték)  tartalom: Patrik, a frissen érettségizett vidéki tinédzser egy nap titokzatos telefonhívást kap. Kiderül, hogy egy játék nyerteseként egy teljes napot és éjszakát tölthet a kedvencei, DopeMan és KicsiDope…..
 Létezik Magyarországon olyan szemlélet is, amely szerint DopeMan helye ott van az 50 legnagyobb magyar között. Hogy Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor, esetleg Vona Gábor köztük van-é? Derítsd ki magad...  Matula Magazin - A Matula Magazin ötvenedik száma az…..
„Szereti ezt a szinglizést, a független tökös csaj szerepét… csakhogy nem igaz a szerep, amit játszik, délibáb. És erre később fog rájönni, amikor már nem leszek mellette” – nehéz az elvált nők és férfiak helyzete, hiszen egy új élet hajnalán állnak,…..
DopeManTV Mindenki "kommunista" 2011.10.12 12:51:57
 Itt az idő fölhagyni az egymás kommunistázásával. Nem azért, mintha az előző rendszer kiszolgálóival ne lenne baj. Azonban tény, hogy a Magyarországon huszonegy éve lezajlott békés "változás" csak a szocialista (szovjet) világrend gazdasági és ideológiai…..
Subba Fanka: RIP Steve Jobs! 2011.10.07 13:11:00
Nem Fanka, nem az a tragikomikus, hogy egy Jobs által megálmodott (és kurva jó marketinggal az emberek - köztük akár egy magadfajta szellemi vezető- torkán lenyomott) 10dekás fisifosi papírgépről szidod Jobs-t, hanem az egész lényed!! :-DDe itt egy rövid számolás is, hogy…..
Persze minden országnak kellenek hősök, nekünk is jár egy kistérségi Jack Bauer, aki megment minket a végromlástól, a terrorizmus pusztító szörnyetegétől, és persze a világot behálózó szervezett bűnözéstől. Mert ahogy az Egyesült Államok, mi is hadban állunk, sőt mi…..