Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cseszneki Balázs

33 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gasztrokibic Chilis bab 2014.05.26 20:02:21
Az igazi megunhatatlan klasszikus...   Mi kell hozzá? Kb. 60-70 dekagramm marhahús (comb mondjuk, de igazándiból lapocka és nyak kombója a legjobb) 6-7 szem paradicsom 3 gerezd fokhagyma 1 közepes fej vörös hagyma 1 egész chili (a nagy, nem a kicsi, annak elég a fele is) egy…..
Ropogós finomság. Mi kell hozzá? A csirkéhez: 4 fél csirkemell, kicsontoza, lebőrözve 2 evőkanál rizsliszt só, bors, olivaolaj A répasalátához: 4-5 szál répa 4 evőkanál majonéz pár csepp citromlé Mikor készül? Mennyi ideig? Nálunk ez a nagytakarítás napi…..
Hétvégi recept húsevőknek. Mi kell hozzá? 1-1 kis üveg fekete- és zöld olivabogyó 6 darab napon szárított paradicsom 5 szelet sült, hámozott paprika 1 kg karaj egészben vaj oliva olaj só, bors kelbimbó Mikor készül? Mennyi ideig? Hétvégi kaja alkalmakra. Miért?…..
Gasztrokibic Lecsó 2014.03.17 20:11:28
A pillanat amikor beintünk a diétánknak.  Mi kell hozzá? kb két szál lángolt kolbász (lehetőleg valami szárazabb fajta) 11 darab tv paprika (lehet benne piros kápia is attól szebb lesz a textúrája) 1 darab hegyes erős paprika 7-8 darab paradicsom 2 fej vörös hagyma só,…..
Gasztrokibic Chilis tepsis csirke 2014.03.10 20:11:56
"Gyorsan együnk valamit ami finom és nem hízlal, de nincs kedvem rendelni" című epizódunkat látják. Mi kell hozzá? négy fél kifilézett, lebőrözött csirkemell chili por, só, bors oliva olaj egy szem paradicsom 2-3 szem salottahagyma, vagy egy fej lilahagyma egy szál…..
Gasztrokibic Thai tonhalpogácsa 2014.02.26 19:34:38
Hétköznapi egzotikum.   Mi kell hozzá? A pogácsához: 2 darab 80 grammos tonhalkonzerv ujjnyi gyömbér 2 szál zöldhagyma 2 darab tojás kenyérliszt (vagy liszt és élesztő, de nagy bevásárló központokban van így együtt kenyérliszt néven) oliva olaj 1 darab lime só,…..
Csináljunk éttermet a lakásból! Avagy, hogyan lesz ez is egészséges mégis finom. Mi kell hozzá? A csirkéhez 4 fél csirkemell 1 db mozzarella golyó 1 csomag sonka (valami finom, de szerintem a selyemsonka is szenzációs bele) oliva olaj vaj só, bors Köret…..
Igazi nehézbombázó. Erre nehéz lenne ráfogni, hogy fogyókúrás étel, de néha kell ilyen is. Mi kell hozzá? A kacsához: 4 darab bőrös kacsamell só, bors szilva lekvár Burgonyafánkhoz: 25 dkg burgonya 25 dkg liszt 2 kisebb tojás 1,5 dkg élesztő só,…..
Fantasztikus köretként, de magában is. A recept eredetileg Stahl Judittól származik, ez úton is köszönet érte. Mi kell hozzá? 2 darab közepes padlizsán 2 darab cukkini 1 fej vöröshagyma 1 szál póréhagyma 1 darab kaliforniai paprika 1/2 kg paradicsom (kb. 5-6 szem) 5 gerezd…..
Itt a téli olimpia, így fontosnak tartom, hogy megemlékezzünk orosz felebarátainkról. Bár nem mondanám ezt a salátát  feltétlenül autentikusnak, de a nyers cékla miatt megérdemli az orosz jelzőt! Mi kell hozzá? 2 darab nyers cékla, megmosva, megpucolva 2 gerezd fokhagyma 1…..
A mai nap az egyik legalkalmasabb arra, hogy elkezdjünk együtt főzni. A konyhában töltött idő, és az ott szükséges csapat munka nagyon sokat dob egy párkapcsolaton! Próbálják ki! Még egyszer boldog valentin napot! ..
Ki ne emlékezne a "sulibüfé" színpompás, illatos műkajájára. Ez is nagyon hasonló, csak annyi a különbség, hogy friss hozzávalókból készül és hihetetlenül jó. Mi kell hozzá? 1 kis csomag gomba (olyan 5-6 közepes fej) 3 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem néhány…..
Arab ízek estére, nem csak vegetáriánusoknak Mi kell hozzá? A kuszkuszhoz: 200 gr kuszkusz 300 ml zöldségleves (kockából is tökéletes) 2 szál zöldhagyma diónyi vaj fél citrom leve A zöldséghez: 2 szál sárgarépa 2 szál paszternák 120 gr szárított füge 2…..
Gasztrokibic Stroganoff csirke 2014.02.11 21:14:13
Egy igazi éttermi klasszikus újragondolása, hentes tokány alapokon. Mi kell hozzá? 1 nagyobb fej vörös hagyma kb két ujjnyi kolozsvári szalonna egy csomag vegyes gomba 4-5 szem kovászos uborka 1/2 citrom 4 fél csirkemell, lebőrözve, kifilézve 1 dl száraz fehérbor (a…..
Gasztrokibic Gombás rizottó 2014.02.05 19:52:42
Preciz, gyors, laktató és egészséges, nem véletlenül az egyik kedvencem. A recept eredtileg a Jamie Oliver 30 perces kajái című filmsorozatban volt látható, ez úton is köszönet érte! Mi kell hozzá? 300 gramm rizottó rizs (nem jó másmilyen sajnos) egy csomag szárított gomba…..
Cseszneki Balázs 2014.02.07 20:16:38
@L.Moni: Szia!
Megtisztelő a megkeresésed, és a hétvégén élni fogok vele!
Gasztrokibic Pikkpakk pizza 2014.02.07 20:12:27
Finom, változatos és gyorsabb mintha rendelnénk. A recept eredtileg a Jamie Oliver 30 perces kajái című filmsorozatban volt látható, ez úton is köszönet érte!   Mi kell hozzá? A tészta: 1 bögre élesztős liszt kb fél bögre langyos víz só egy löttyintésnyi oliva…..
Gasztrokibic Jamaicai "JERK" csirke 2014.02.04 20:51:22
Nem megszokott egzotikum. A recept eredtileg a Jamie Oliver 30 perces kajái című filmsorozatban volt látható, ez úton is köszönet érte! Mi kell hozzá? A csirkéhez: 4 fél csirkemell (lehetőleg bőrös) 1 evőkanál méz rozmaring, kakukkfű, só, bors oliva olaj A…..
Tiszta Vapiano... csak ez talán jobb is kicsivel! Mi kell hozzá? 4 marék tészta (fusili) 3 dl tejszín 1 db tömlős mackó sajt 1 szál póréhagyma 20 deka gomba só, bors, rozmaring (utóbbi lehetőleg friss) napraforgó olaj Mikor készül? Mennyi ideig? Aki szerncsés, annak…..
MIndenek előtt aki lemaradt volna annak itt az első rész. Hogyan készül a jó steak? Határozottan. Gyorsan. Megfelelő óvatossággal. Szellőztetés mellett. Ez az a négy alapszabály amit mindenképp tartsunk szem előtt mielőtt a húsok királyának elkészítésébe fognánk. Nem…..
Szeretem feldobni a klasszikus magyar ízeket egy kis távol keleti fűszerrel, és még hús sincs benne! Mi kell hozzá? A főzelékhez: 2 nagy lencse konzerv 2 gerezd fokhagyma babérlevél napraforgó olaj 2 evőkanál liszt só, bors, pirospaprika ecet, cukor akinek kell hozzá A…..
Mikor a konyhánkba költözik a sarki kínai gyorskajálda Mi kell hozzá? A csirke: 1-2 fél csirkemell lebőrözve, kifilézve 5-6 szál újhagyma 1/2 vöröshagyma 1/2 lilahagyma 3/4 chili paprika 1 ujjnyi gyömbér szójaszósz méz rízsecet (ez elhagyható, mint ahogy a méz is,…..
Gasztrokibic Kolbászos cassoulet 2014.01.23 20:29:26
Avagy, hogyan lesz magyaros a francia konyha(A recept eredetileg Jamie Oliver 30 perces kajái című sorozatban volt. Ezúton is köszönet Jamie Olivernek!) Mi kell hozzá? 2 szál grillkolbász 1 1/2 fej lilahagyma 6 szál újhagyma 2 gerezd fokhagyma egy ujjnyi szalonna 1/2 literes,…..
Kicsit olyan ez, mint a Mekis sajtbuci, ezerszer lerágott csont mégsem lehet megunni.(a cikk alapjául szolgáló recept innen van, és ezúton is köszönöm a feltöltőnek!) Mi kell hozzá? A salátához: 2 db jégsaláta 1 1/2 db kígyóuborka 6 db paradicsom (vagy 15-17 koktélpari) 1…..
Akik szeretik az édes dolgokat azoknak kötelező, akik nem azoknak meg melegen ajánlott. Mi kell hozzá? A leveshez: kb. 1 Kg sütőtök 3 gerezd fokhagyma szerecsendió tökmagolaj olivaolaj 1 dl tejszín só, bors A lasagnéhoz: 1 kis konzerv zöldborsó 1 csomag sonka 2…..
Ahhoz, hogy mindig a lehető legjobbat tegyük az asztalra nem csak jó edények, vagy kiváló alapanyagok szükségesek, hanem a megfelelő technikák elsajátítása is alapfeltétel. Így elkerülhetjük, hogy a gyúrós gyerekek által preferált csirke + rizs diéta unalmas deszkarágássá…..