Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oranje

73 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai nap eléggé felemásra sikerült. Reggel már 6-kor keltem, siettem a dupla-angolomra, elfelejtettem kávét inni, nem volt fehérje turmix sem, két óra között ettem először, egy teljeskiőrlésü salátás sonkás zsömlét meg egy kinder tejszeletet. Angol után mint egy hülye…..
Az első posztban említettem, hogy drasztikus változást hozott az étrendemben is a tény, hogy elkezdtem edzeni és futni. Kelés után az első dolgom, hogy megiszok egy fehérje turmixot. Majd miután kezdek magamhoz térni, mindennap egy finom, kiadós, egészséges reggelivel nyitom a napot.…..
Hollandia Továbbra is inaktív, DE 2012.11.08 22:30:45
A Hollandiás blog továbbra is inaktív marad, hacsak valaki nem jelentkezik, hogy szívesen írná, amíg én nem foglalkozom vele. Viszont addig is itt az új blogom, a harc a kilókkal és a mindennapokkal itthon, Magyarországon. http://oranjenapjai.blog.hu/..
Na kezdjünk bele. Szinte biztos, hogy nem fogom napi szinten vezetni a blogot, heti egy poszttal elégedett lennék. Miről is fogok írni? Nagyon egyszerű. Világéletemben küzdöttem a súlyommal. 18 éves koromra elértem már a 125kg-ot is, sőt, miután az akkori barátnőmmel véget ért a…..
Kívántam. A kapcsolatunk kezdete óta most először. A szája finom volt és puha. A farka kemény. Alig vártam, hogy berakja. Berakta, és azzal a lendülettel el is élvezett. Majd magyarázkodni kezdett. Hogy vele ilyen még soha.....bla-bla-bla. Ideges voltam. Ennyi? -Nem gondolod komolyan,…..
Egy este, amikor hazavitt, megcsókolt. Minden alkalommal két puszival búcsúztunk, de aznap este lekapott. Meglepődve léptem egyet hátra. Kedvesen mosolygott. Megfogta a derekam, és magához húzott. Újra megcsókolt. Gyengéd volt. -Gyere velem!-mondta, és kinyitotta a kocsi ajtaját.…..
 1. Az első.2012-05-03 10:37 Tizenhat évesen már csak én voltam szűz a baráti társaságból. Nem hogy túl voltak az elsőn, de marha komoly kapcsolatban éltek az akkori barátnőim. Nem értettem, hisz csinos, olyan kis bögyös-faros csajszi voltam. Szép hosszú lábakkal,…..
Hollandia Egyelőre vége 2011.09.24 17:56:00
Nagyon, nagyon, nagyon régen írtam ide, nagyjából akkor, amikor kényszerűen haza kellett jönnöm Hollandiából. Viszonylagosan helyre rázódott az anyagi helyzetem, míg minden más szempontból egy új életet kezdek most. Felvettek a Budapesti Corvinus Egyetem Kereskedelem-és Marketing…..
Azt hiszem úgy fair mind az olvasók, azaz a ti, és mind az én szempontomból, ha leírom, hogy mi is történt valójában, hiszen mind a negatív, mind a pozitív dolgokból tanulhat az ember. Szóval térjünk vissza egy pillanatra január elejére. Megkaptam a varázstelefont a nemzetközi…..
Hollandia :( 2011.02.07 11:19:58
Az átmeneti szünet elképzelhető, hogy hosszabb lesz, mint terveztem. Sajnos most ideiglenesen hazajöttem és egyre nehezebbnek tűnik a visszamenetel. Idehaza leszek kénytelen a BA diplomát megszerezni. Kedvem sincs írni, majd ha lenyugszok akkor valószínűleg írok hosszabban is a…..
Hollandia ÁTMENETI SZÜNET 2011.01.29 01:14:19
...
Hollandia Réztolvajok 2011.01.17 17:05:38
A ProRail egyik szóvivője bejelentette, hogy közel  10millió €-s kárt okoznak évente az NS-nek ( holland máv ) a réztolvajok. Havonta kb. 15-20 lopás történik, és bla bla bla. Szóval a lényeg, hogy idekinn is kezdenek az efféle dolgok sajnos egyre jobban elterjedni, ma pl.…..
Hollandia Új év, szép kezdet 2011.01.06 22:59:00
Az elmúlt hetekben teljesen elhanyagoltam a blogot, ennek sajnos nem az volt az oka, hogy az új meló olyan jó lett volna, mert sajnos nem lett munka. Első munkanapomon, 1 órával kezdés előtt bejelentették, hogy sajnálják, hogy nem szóltak időben, de találtak a helyemre olyan munkást,…..
Hollandia BUÉK! 2011.01.02 21:37:00
Boldog új esztendőt minden kedves olvasónak!..
Hollandia Minimálbér 2010.12.06 11:11:06
Egyszer és mindenkorra oszlassunk el mindenféle mítoszt a minimálbér körül Hollandiában. Ha 65 évnél fiatalabb vagy, és Hollandiában dolgozol, akkor jogosult vagy a minimálbérre, akkor is ha külföldi vagy. Többet fizethetnek neked, de kevesebbet nem, illetőleg szabadságpénzt is…..
Amint azt az előző postban már felvezettem, a búcsú ajándékomat hasznosan szeretném használni, mind magam, mind a ti javatokra váljék. ABN: Algemeen Beschaafd Nederlands - Az általános, standard holland nyelvet hívják így, melynek írott formája a hivatalos útmutató, hogy…..
Elérkezett ez is. A mai napon véget ér 6 hónapos kalandom Nyugat-Rotterdam, Delfshaven deelgemeente területén. Szerencsére nem megyek messze, Észak-Rotterdam, Blijdorp a következő megálló. Letelt a szerződésem, melyet tiszteséggel végig csináltam, emellett sok jó embert…..
Nos nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar megírhatom a második részt, de mindenképpen örömmel tölt el, hiszen ez a rész azt jelenti, hogy sikerült mind munkát, mind lakást találnom. Szóval ugye eléggé elkeseredetten kerestem a szobát/lakást, ami sajnos egyértelművé vált, hogy…..
Nos én is bekerültem a munkakeresőok nagy csoportjába. Ez várható is volt, hiszen tudtam, hogy a szerződésem csak december 1.-ig lesz és, hogy az nem lesz megújítva. Ami kisebb sokk hatást gyakorolt rám, hogy megtudtam, lakást is kell keresnem, mert a jelenlegi helyet előbb…..
Hollandia Weer 2010.11.10 18:57:02
oranje 2010.11.14 19:56:56
Inburgeringen most több dolog is történt. Egyrészt a portfóliós órám docensét, Michaelt megkértem, hogy mivel sok időm van még a portfólióra hadd tanuljak abban a 4 órában is, amibe belement. Emellett a Fredes órámon, ami alapból tanulós óra volt, én és egy ex-jugoszláv…..
Hollandia Mostanság... 2010.11.01 19:43:15
... kicsit elhanyagoltam a blogot, de ettől még él és virul. A legfőbb okok, a lustaság és az, hogy szabadidőmben mostanában minidg volt mit csinálnom. Átugrottam Utrechtbe szülinapozni, Arnhem csajozni, Amsterdamba várost és múzeumokat látogatni illetve Rotterdamban is próbálom…..
Hollandia Összefoglaló 2010.10.18 10:15:00
Az elmúlt napokban történt egy-két dolog. Szóval nézzük a fontosabbakat. Egy héttel ezelőtt Hágában voltam training-en, ami szokás szerint unalmas programokkal volt teli, de legalább egy kicsit kiszakított az itt megszokott életemből. Nem életem legjobb hétvégéje volt, de simán…..