Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MagyarJoe

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, akkor a tegnapi havas kitérő után következzen a már hétfőn belengetett (és általatok megszavazott) írországi párposzt, azaz Kisrumpf férjének írása az érem másik (nem túl fényes, inkább rozsdás) feléről. Lássuk tehát, mi az, ami idegesítő Írországban! (A képeket köszönöm Kisrumpfnak, aki ezzel…..
MagyarJoe 2017.12.14 18:53:37
Ez egy nagyon arnyalt poszt volt, ami inkabb a Love/Hate -bol megismert tarsadalmi retegre jellemzo. en.wikipedia.org/wiki/Love/Hate_(TV_series)

Kb ilyen velemenye van rolunk kelet europaiakrol is az ir/brit oslakosoknak.

Nem tudom miert gondoljuk azt, hogy a magyar gyerekek jol neveltek, a magyar nok mind a Victoria Secretsnek dolgoznak, es minden masodik magyar ferfi minimum Nobel dijas inteligenciaval rendelkezik -- de tenyleg ezt hisszuk magunkrol.

Minden orszagban vannak szep nok, muvelt emberek es jo helyek. Az ir/brit tarsadalomnak egyik legnagyobb elonye, hogy a tarsadalmi szitnek konnyebben atjarhatok es tenyleg csak az egyentol fugg, hogy milyen kozegben szeretne mozogni.

@Hataratkelo, szerinted igy kell egy orszag arnyekos oldalat bemutatni?
Határátkelő Otthon Amerikában 2017.02.06 06:40:00
Vajon mikor érzi magát az ember először otthon? Megragadható-e egy egyetlen (vagy több) ilyen pillanat, esetleg egy folyamatról van szó? P. Eliott például rögtön három ilyen mérföldkövet említ meg posztjában, melyek után úgy érezte: otthon van. Te mikor érezted először úgy…..
Egy ideje már tologatom magam előtt ezt a témát, de most arra gondoltam, csak megírom, és kíváncsi leszek a ti tapasztalataitokra. Elég sokat lehetett olvasni, hallani arról, miként változott meg a hangulat Angliában a Brexitről szóló népszavazást követően, járt a…..
MagyarJoe 2016.09.30 12:13:38
@tsabus [UK]: a xenofobiat nehezebb leirni, kimondani, megjegyezni angolul :)

@sellőlány: nem lehet, hogy azert kedvelnek annyira az angol rokonok, mert te is nagyon kedveled oket?
Nem kell mindent újratervezni és eltörölni Magyarországon, hiszen az alapvetően egész jól működik, ugyanakkor változásokra azért szükség lenne. Körülbelül így tudnám összefoglalni Miklós posztjának lényegét, amit a Magyarország 2.0 pályázatra írt, így aztán a végén…..
Gozo-szigete finoman fogalmazva sem tartozik a magyar határátkelők kiemelkedő célpontjai közé, ami nem csoda, hiszen ez a Máltához tartozó sziget alig 68 négyzetkilométer (csupán az összehasonlítás végett ez annyi, mint Budapest III. és XII. kerülete együtt), és még ezen is csak 37 ezer ember él –…..
MagyarJoe 2016.09.16 10:42:05
Az ügynökségek által szervezett munka sok kezdő határátkelőnek ad megélhetést, más kérdés, hogy kiszámíthatóság szempontjából nem feltétlenül ideális helyzet ez. Ezt is példázza Chocco Channel posztja, amiben tényleg szinte minden megtörténik vele, ami lehetséges. Talán még annál több is. Elindult…..
MagyarJoe 2016.07.04 11:56:37
@Herr Géza: a referenciara azt szoktuk mondani "available on request", mert a nagy multik elvbol nem adnak referenciat, csak igazoljak, hogy ott dolgoztal. Ilyenkor egy kisfonokkel vagy barattal szoktak megbeszelni, hogy irjon par sort, ha kovetelik.
MagyarJoe 2016.07.04 14:38:34
@Hari Seldon 2: Hari en hetfon indulok es probalok tervezni. De vszinu, jobb lesz csak vezetni es nem sokat kerdezni :)
A multkor megterveztem minden szakaszt es nagyon stresszes volt.
Ma kedvenc sorozatom folytatódik, azaz megint bepillanthatunk valakinek egy napjába. Ráadásul a helyszín és Kati munkája is különleges, hiszen meglehetősen ritkán érkezik poszt Izraelből, pláne olyan, aminek a szerzője napjai egy részét a Jad Vasem központban, másik részét pedig…..
Ha egyszer egy üzlet beindul… Hosszú évek után úgy egy hónappal ezelőtt jelentkezett új poszttal Svájcból Attila, aki hála istennek most megint írt, méghozzá egy egyszerre vicces és elgondolkodtató kalauzt, és bár bevezetőjében azt írja, hogy e 15 pont főleg a multis…..
Azzal kezdeném, hogy nem így terveztem a pénteket, de a sors (pontosabban Orbán Viktor miniszterelnök) közbeszólt. Szó szerint. A kormányfő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén ugyanis mondott egy olyat, amit még mindig nem tudok értelmezni, de majd ti talán segítetek...
Határátkelő Meddig vagy magyar? 2016.02.19 06:44:00
Nem is olyan régen jelent meg Zita írása arról, hogy vajon meddig marad magyar az ember, tulajdonképpen erre reagálásként született meg András posztja, aki ugyanezt a kérdést feszegeti, és a végén meg is válaszolja. Aztán persze majd ti is elmondjátok, mit gondoltok minderről...
MagyarJoe 2016.02.19 15:15:18
@LittleG (uk): Hat a hetvegen mar tobbet fogunk tudni. Valoszinu, hogy lesz nepszavazas, ami erdekes lesz, mert csak a brit allampolgarok lesznek jogosultak ra. Meg a vegen szoros is lehet az eredmeny.
MagyarJoe 2016.02.19 16:31:15
@diggerdriver: En meg hivatalosan elhatarolodok minden olcso paradicsomos fasirtevo szavadtol. Barmilyen egybeeses a veletlen muve.
MagyarJoe 2016.02.19 16:43:20
@diggerdriver: melyik fajta olcso meatballs-t dicserted regen?
Egy értelmiségi egyedülálló anyuka álláskeresési útvesztői – akár ez is lehetne a címe a mai posztnak, melynek szerzője, Zsuzsa mostanra jutott el odáig, hogy nem marad más lehetősége, mint külföldön megpróbálni boldogulni. Lássuk, hogyan jutott el eddig a pontig! Te is…..
A legtöbb városról él valamilyen kép az emberekben, még akkor is, ha sosem jártak ott (vagy akkor leginkább). Belfast ilyen szempontból történelmi okokból nincs túl jó helyzetben, de mint Mourning Man posztjából kiderül, az előítéletek ebben az esetben sem működnek. A…..
MagyarJoe 2016.01.26 17:36:01
@Hobbiszakács: a forrastol a Bibarcfalvi volt regen a legerosebb :)
Tavaly augusztus végén jelent meg egy poszt Hollandiából, ami egy segítségkérő levélre adott válaszból született. Most az, aki akkor segítséget kért, mert éppen dolgozni kezdett Hágában, megírta, hol is tart közel fél év után. Jöjjön tehát Europass8 írása, ami nekem…..
Ha az ember már elég hosszú ideje él külföldön, akkor előbb-utóbb olyan helyzetek is előfordulnak vele, mint Péterrel, akinek meg kellett újítani a lejáró, eredetileg Magyarországon kiállított jogosítványt. Ami elsőre egyszerű menetnek tűnt, az kicsit bonyolultabb ügy lett,…..
MagyarJoe 2015.11.18 12:38:12
@macamuca [IHUN]: hasznalj csekket, azt minden hivatalban elfogadjak, a DVLA is, a nyomtatvannyal egyutt kuldheted, persze feltetelezem, hogya a bankszamlaval csekkonyvet is kaptal :)
MagyarJoe 2015.11.18 19:05:41
@macamuca [IHUN]: hat orulok, hogy sikerult. csekkonyv jar minden current accounthoz es ha mar van akkor a hivataloktol az autoszereloig mindenhol kiment a bajbol :)
A hét elején olvashattátok egy érdekes „párposzt” első felét, melyben a Dubaiban élő MsG írta le elindulásának történetét. Ma a páros másik fele, MsT következik, aki Németországban él és nem mindennapi körülmények között került ki. (A képekért jár neki a…..
MagyarJoe 2015.10.08 16:15:07
@Bredpitt Monika: sot, oblito helyett hasznalhatod minden alkalommal kis adagban
Határátkelő Haza, meg ilyenek 2015.08.12 06:41:00
Nem, még nincs vége a Magyarország és én pályázatnak (bár erősen a vége felé közeledik), ma például Tsabus írását olvashatjátok arról, hogyan is éli ő meg ezt…..
MagyarJoe 2015.08.12 16:35:32
@Lordmotor: van az egeszseges nemzeti buszkeseg, ami mindem orszagra jellemzo, es van a magyar... a ketto kozotti kulonbseget, csak sok kulfoldon eltoltott ev utan lehet megerteni :)
Határátkelő Irány Kína! 2015.08.11 06:46:00
Kicsit elfogult vagyok a mai poszt szerzőjével, mert blogja (amely szerencsére újra él), a Veve Szecsuánban szerintem az egyik legjobb és legérdekesebb a műfajban. Veve tehát szeptember elsején visszatér…..
MagyarJoe 2015.08.11 13:41:22
@London2009: ismeroseid valoszinuleg itt tanultak meg angolul, ezert nekik termeszetes az ulsteri akcentust: haj naj brajn caj (how now brown cow :)
MagyarJoe 2015.08.11 15:47:45
@charlieharper: milyen akcentussal beszelsz?
MagyarJoe 2015.08.11 15:56:14
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: a kulonbozo akcentusok jelemzoen azokat zavarjak, akik magug sem tudnak jol angolul :) :) a tobbit nem erdekli :) :)
www.youtube.com/watch?v=lz0IT4Uk2xQ
A mai poszt (ami indul a Magyarország és én pályázaton, szóval az írás végén és a Facebookon lehet szavazni) onnan indul, hogy szeretné megfejteni, miért is vágnak bele a határátkelésben oly sokan, és mire a végére ér, jóformán meg is válaszolja – de legalábbis ad egy…..
A mai poszt akár születhetett volna a Magyarország és én pályázatra is (részben az is inspirálta), ám végül mégis azon kívül indul. Pedig Melinda írása nagyon érdekes kérdéseket feszeget, már a kiindulópontja is az, a kérdéssel, hogy vajon táguló világunkban mennyire…..
MagyarJoe 2015.05.07 12:53:48
@Hari Seldon 2: a szo "stroman"
Egészen elképesztő történetek érkeznek a Magyarország és én pályázatra (a héten még várom az írásokat). A mai szerzője, Erzsébet több mint három évtized után volt kénytelen feladni tanári hivatását és vágott neki a határátkelésnek. Tavaly október óta él…..
Azért érdekes a mai történet, mert egy olyan jelenség egyik előhírnöke, ami szerintem mostanában egyre gyakoribbá válik majd. Jelesül szerzőnk egyszer már kipróbálta magát Angliában, aztán visszaköltözött Magyarországra, és bár anyagilag nem panaszkodhat, mégsem találja a…..
Különleges poszt lesz a mai, hiszen két, jól elkülönülő részből áll, ami közös bennük, hogy a maga módján mindkettő a tegnapi írásra reagál. Először Janicsár rövid, ámde felettébb hasznos, képekkel illusztrált leírását olvashatjátok arról, hogyan tájékozódhattok…..
Cintia egyike azoknak, akik egészen fiatalon vágtak neki a világnak, ami az ő esetében az angliai Saint Ivest jelenti. A városka csodaszép, nem csoda, hogy az ország egyik látványossága. Ennél fontosabb szerzőnk hitvallása, amit én körülbelül úgy foglalnék össze, hogy…..
Néhány hete az egyik poszt alatt volt némi ötletelés azzal kapcsolatban, hogy milyen témákat lehetne még itt felvetni a blogon, amelyekről kevesebb szó volt. Akkor megemlítettem, hogy mi lenne, ha írnátok a „jószomszédi iszonyokról”, viszonyokról. Milyen kapcsolatokat sikerült…..