Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakugycsakugy

1 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ideje foglalkoztat a dolog, hogy hozzá kéne nyúlni a dizájnhoz. Bár a mostani nekem nagyon tetszik, de van vele egy komoly probléma. A menü manuálisan van összeállítva a forráskódban, aminek két következménye van. Az egyik, hogy túl merev, macerás átalakítani, új kategóriákat bevezetni. A másik,…..
csakugycsakugy 2017.01.21 22:58:01
@ZeGa: Nagyon jó lett! Nekem tetszik! :) Szerintem, ez egy jó irány lenne! (Ez: magyaropera_blog_design.jpg) :D
A 30-as verzióban egy sokak által hiányolt funkció tér vissza. Az oldalsáv ugyan kicsit különbözik a régi Opera megoldásától, de máris több, mint 20 bővítmény érhető el hozzá. Ez a szám minden bizonnyal növekedni fog, de már most is több könyvjelzőkezelő, előzmény és…..
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
csakugycsakugy 2015.02.18 20:52:59
@csakugycsakugy: Átolvastam még egyszer a hozzászólásomat és lehet félreérthető amit írtam. A bővítmény blokkolásról már régebb óta tudtam, csak azt nem, hogy ez oldalspecifikusan is működik (eddig én mindig az opera:config-ba állítottam ezt be, pedig ott van a beállításokba is, így nem is figyeltem fel rá a "Webhely beállításainál"... XD).
csakugycsakugy 2015.02.18 20:54:42
@Nekomajin: És tényleg... Ezért plusz pont jár az új Operának! :D Igaz sajnos nekem még mindig nem hozza az elvárt szintet, de én türelmesen várok. Meg már itt van a Vivaldi is. Kíváncsi leszek, hogy a közeljövőben, hogy fejlődnek majd a böngészők. :D
Telepítés Hol is kezdjem... A telepítő kb. ugyanakkora (30-40 mega között), mint az új Operáé. Ez nem is meglepő, mivelhogy Blink/Chromium alapokról van itt is szó. A telepítés menete is nagyon emlékeztet a régi és az új Opera telepítőire. Ismerkedés Első indításkor elénk…..
Főbb újdonságok A telepítőfájlok tömörítése változott. Ennek hatására a telepítő mérete kb. a negyedével csökkent. (A következő frissítéskor lesz eredménye.) SZERK: Jelenleg csak a Mac-es kiadásról van szó. További újdonságok A szív menüben mostantól a 7…..
csakugycsakugy 2015.01.11 22:56:11
@knorbert: :D :D :D
Főbb újdonságok: ...most sincsenek További újdonságok Megjelent a könyvjelzők közötti keresés a címsávban. Mostantól több könyvjelzőt is mozgathatunk egyszerre. (Előbb engedélyezni kell!) Jelenleg még láthatatlan fejlesztések Tovább folyik a címsáv kódjának…..
csakugycsakugy 2014.11.13 19:26:21
@Nekomajin:
Remélem jó lesz a megérzésed és tényleg valami okos funkció készül a háttérben. :)

Úgy látszik, hogy a könyvjelzőkezelő "ha már kell a népnek, akkor adjunk ki valami ütőset" módban készül... Legalább is remélem, hogy eme cél lebeg a szemük előtt... :D
Magyar Opera A pudli és az Opera 2014.10.21 18:56:32
Az elmúlt napokban igen nagy visszhangot kapott informatikai körökben a POODLE nevű biztonsági hiba, ami a fél éve felszínre került Heartbleedhez hasonlóan szintén a biztonságos(nak hitt) HTTPS technológiát érinti. Mi az a POODLE? A Padding Oracle On Downgraded Legacy…..
csakugycsakugy 2014.10.21 22:26:09
@Nekomajin: Értem. Hát remélem az új Opera vonal erősödni fog egy pár éven belül. Nem azt mondom, hogy mindent pakoljanak vissza, mert ugye megmondták, hogy nem kerül minden vissza, de pár hasznos funkció igazán visszakerülhetne (pl.: oldalpanel, jobban testreszabhatóbb menük/gombok, stb.), amivel végre kikerülne az "ez is egy google chorme hasonmás" kategóriából. :) [Fontos hozzátennem: szerintem!]

A configos dolgot megnéztem (opera:config#SecurityPrefs|EnableSSLv3), de ugyanezt megtaláltam a beállításoknál is (Opera menü -> Beállítások -> Beállítások -> Haladó fül -> Biztonság lap -> Biztonsági protokollok... (gomb) -> [_] SSL 3 engedélyezése). Nem tudom, hogy alapértelmezetten így volt e vagy most a történtek hatására (POODLE) lett átállítva az Opera részéről, vagy pedig én kapcsoltam ki annó, de nálam nincs bepipálva az SSL 3 (és ebben az elrejtett beállításokban nem igen jártam mostanság). :D
Néhány perce megjelent egy rövid bejegyzés a Desktop blogon. Ennek a fordítása következik most. Hol tároljuk a szinkronizált adatot? Minden szinkronizált adat az Opera által üzemeltetett szervereken tárolódik. Milyen adatok kerülnek szinkronizálásra? Jelenleg csak a…..
csakugycsakugy 2014.10.12 16:22:04
@penge™: Ez az "Opera Feature Reminder" nem lenne hülyeség!

Több nyelvűsíteni és elterjeszteni az Opera használók körében. Aztán lehetne időközönként küldeni statisztikákat az Operának, hogy látjátok ezek a feature-ök hiányoznak a legjobban a népnek, tegyétek bele! :D

(jó, jó túl gondoltam egy kicsit... XD)
Magyar Opera Addon ajánló: APNG 2014.09.20 17:33:52
Bár az animált GIF-ek leváltására szánt animált PNG formátum nem lett világraszóló siker, sokan a Chromium egyik nagy hibájának tekintik az animált PNG képek támogatásának hiányát. Az APNG nevű addon erre a problémára nyújt megoldást. Ha telepíted a bővítményt…..
Az új Opera egyik, sokak által hiányolt funkciója a képek metaadatainak megtekintése. A Classic Images nevű bővítmény ezt is megvalósítja. Amit tud: A képre jobb gombbal kattintva, a helyi menüből megnyithatunk egy felugró ablakot, ami elárulja nekünk a kép metadatait.…..
csakugycsakugy 2014.09.16 15:41:54
@Nekomajin: És tényleg! :D Ránéztem az Opera 12-be, hogy oldották meg ( www.ushareimg.com/images/746opera12_image_css.png ). Igaz az image.css fájlban több sorra van szedve, de lényegében 3 sor az egész! :D

Szerintem segítsünk az Operás srácoknak és küldjük el nekik ezt a 3 sort: :D

-----------------------------------------
html { background-color: hsl(0,0%,98%); display: table; width: 100%; height: 100%; }
img { display: block; margin: auto; }
body { margin: 0; padding: 8px; display: table-cell; vertical-align: middle; }
-----------------------------------------
Alig több, mint egy hónap után újabb stabil kiadást köszönthetünk. A 23-mas verzióhoz képest az alábbi újdonságokat használhatjuk. A fül előnézeti képek segítségével könnyen rápillanthatunk egy fül tartalmára anélkül, hogy átváltanánk rá. Ez akkor lehet igazán…..
csakugycsakugy 2014.09.04 17:04:02
@ap:
Nem nagyon használom. De mondjuk, néha jól jön, amikor valamelyik weblap lassan töltődik (igen ritka eset, de van ilyen), akkor megnézem, hogy betöltődött-e már.

És kb ennyi... Igazából ki is kapcsolhatnám, de így hagytam, mert hát miért ne (engem nem zavar)... xD
Főbb újdonságok Az Opera mostantól rendelkezik egy beépített PDF olvasóval. Ha nincs más PDF olvasó plugin telepítve, az Opera a PDFium olvasóval fogja megnyit a fájlokat. A Windowsos online telepítő új felületet kapott, ami egyesíti a letöltés és a telepítés folyamtát,…..
csakugycsakugy 2014.09.03 03:21:00
@Bluemotion: A régi felület nem is annyira büntetés, de a képkeresőnél nagyon idegesítő... xD

== SAJÁT VÉLEMÉNY ==

Végig vittem az ilyenkor szokásos süti törlést és egyebeket és amikor már "Böngésző azonosítás" állítgatása se működött, akkor már biztos voltam benne, hogy a Google a régebbi böngészőkkel szemétkedik. Amit egy részről meg is értek, de... nah... ez most az Operánál bonyolultabb, mint egy átlagos böngészőnél a frissítés... Mert itt ugye történt egy motor váltás és mindent a nulláról kezdtek...

Kicsit irigy is vagyok azokra, akiknek már megfelelő az új Opera tudása és boldogan használják, vagy akiknek sikerült egy másik böngészőt választaniuk. Én még a 12-es Operát nyüstölöm, amíg lehet, amíg nem lesz kellően elavult. Igen a Facebook érezhetően lassú (az nem is kifejezés, kellett teli tömni a már így is méretes oldalt még több JavaScripttel, meg AJAX hívásokkal -.-"), de még kibírom. A Gmail se éppen sebesség őrült mostanában, de ez van. Meg még van pár oldal, amiket nem használok gyakran, így nem gond.

== "MEGOLDÁS" A PROBLÉMÁRA ==

Akik szeretnék vissza a mostani Google külsőt és úgy általában szeretnének megszabadulni az Opera kirekesztéstől, azoknak itt van egy "megoldás". Röviden arról van szó, hogy egyéni böngésző azonosítót fokunk adni magunknak. :)

- 1. Illesszük be a címsorba/címsávba (address bar) a következőt: " opera:config#UserPrefs|CustomUser-Agent ". Csapjunk entert! :D
- 2. Másoljuk be a következőt az üres mezőbe: " Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0 [0PER4:v12] "
- 3. Görgessünk az oldal aljára és kattintsunk a "Mentés" gombra. (A böngészőt nem kell újraindítani!)

Igen ez a legfrissebb Firefox (Firefox/31.0) böngésző azonosítója Windows 7 (Windows NT 6.1) rendszeren (Windows XP == Windows NT 5.1). :) Plusz egy kis "tüntetés" a végén ([0PER4:v12]), amit akár le is hagyhattok nyugodtan... xD A sikerességről a Google oldalai és a Firefox letöltő oldala árulkodik (www.mozilla.org/hu/firefox/new/). :D

Hátrány: Az Opera oldaláról nem tudunk az Opera 12-höz készült Kiterjesztéseket letölteni. Erre az időre ki kell törölni a megadott egyéni böngésző azonosítót.

== ZÁRÓ SZAVAK ==

Félre értés ne essék, nem vagyok a fejlődés ellen. Szeretem az új dolgokat és az újításokat. De jelenleg nincs olyan böngésző, ami most megfelelne nekem. Ennyi. :D
csakugycsakugy 2014.09.04 16:03:34
@Nekomajin:
Utánanéztem, de nem találtam semmi használhatót. Egy volt, ami ígéretesnek tűnt (AntiBrowsniffer), de az istennek se működött nekem...

Viszont neki estem az "opera.dll"-nek egy HEX editorral és megoldottam a problémát. Oldalspecifikusan állítható a megszokott helyről. A következő maszkolási lehetőségek vannak: Firefox, IE, Chrome, Safari (Az "azonosító rejtése ...ként" részek lettek kicserélve az utóbbi kettőnek. Mindegyik alapból rejtéses mód, azaz nincs a végén az Opera 12.1X). Egyelőre csak Windows-ra (x86, azaz 32bit) és csak a 12.16 és 12.17-hez csináltam meg. (Nem tudom, hogy a Windows 7-re és XP-re telepített Operák DLL-jei között van-e különbség, így megjegyzem én Windows 7-en teszteltem!)

Ha gondoljátok és nem riadtok vissza egy kis DLL cserétől, akkor átküldhetem. Tesztelhetitek és meg is oszthatjátok a nagy világgal. :D

@royal fröccs:
Szívesen. Örülök, hogy működik! :)

@RaidX:
Hmm... Érdekes. Én nem használom a vivaldi.net-et így én nem vettem észre semmi problémát. De örülök, hogy visszaállt a béke! :D
Főbb újdonságok A Developer csatorna mostantól developer néven fut. (Igen, kisbetűvel.) Ezzel párhuzamosan a Next is át lesz nevezve bétára. (Ez látszólag egy újabb felesleges marhaságnak tűnik, viszont nem az, mert nagyon sok felhasználót megzavart a nagybetűs Next jelzés. Azt…..
A mai naptól kezdve a fejlesztői kiadásokról szóló bejegyzések új szerkezetet kapnak. Főbb újdonságok Asztali értesítések (A notification API segítségével a weboldalak és a bővítmények értesítéseket tudnak megjeleníteni akkor is, ha nem az Opera az aktív ablak.…..
csakugycsakugy 2014.08.11 13:55:20
Sziasztok! Leírom a saját véleményem, arról, hogy szerintem miért van mostanában ennyi veszekedés a blogon... Ez saját vélemény, nem kell minden sorával egyetérteni!

==[ TÁBOROK ]==

Eddig az Operás közösséget maga az Opera böngésző iránti szeretet tartotta össze (mit nem mondok.... XD).

Viszont most, amióta az Opera (teljesen) új irányt vett (motor csere, funkciók újraírása a nulláról, stb.), azóta kialakul két nagyobb tábor. Egyik a "régi Opera", a másik pedig az "új Opera" tábora. Biztos van átmenet, meg egyéb, de most ezt a kettőt nézzük meg. :)

A "régi Opera" táborba a következő okok miatt lehetnek az emberek:
- A régi sokkal jobb én ennél fogok maradni.
- Megvárom, míg az új eléri azt a szintet, ami nekem már megfelelő a mindennapos használatra.
- Reménykedem, hogy majd valahogy valahol valaki folytatja a régit
- stb.

Az "új Opera" táborba valami ilyesmi okokba kerül bele az ember:
- Nekem ez tökéletes, meg vagyok vele elégedve
- Ez a legfrissebb, ezt kell használni
- Hiányoznak funkciók, de a fiúk dolgoznak rajta és hamarosan újra lesz majd XY funkció
- Kényszerből használom a régi már nagyon elavult volt
- stb.

==[ MIÉRT A GYAKORI VITA FELHASZNÁLÓK KÖZÖTT? ]==

Az új Operát használó tábor már döntött. Az újat használja és elfogadja, hogy olyan a böngésző, amilyen. Valakinek pont megfelel, így ahogy van, mások reménykednek abban, hogy majd az ő szeretett funkciójukat építik be legközelebb a böngészőbe.

A régi Opera harcosai továbbra is kiállnak a régi böngésző mellett. Valószínűleg tudják, hogy nem feltétlen ez a helyes döntés (egyre elavultabb lesz, hibák, stb.), de nem tudnak tovább lépni. Nem találnak olyan böngészőt, amiben meg van az, ami nekik kell. A kompromisszum pedig nehéz dolog. Mindenkinél van egy határ, hogy miben enged és miben nem.

Akkor miért is van vita? A válasz szerintem egy szó: Bizonytalanság. Mind a két részről! Az új verzió nem biztos olyan ütembe és afelé fog haladni, ahogy szeretnénk. A régi verzió napról napra elavultabbá válik és az új még nem mindenkinek megfelelő vagy nem talál egy jó alternatívát.

Mindenki próbál kiállni a saját igaza mellett és védeni a kedvenc verzióját. Kérdés, hogy meddig tudunk kiállni a böngészőnk mellett?!
- "A Presto-s Opera volt a legjobb, ebben a legjobb minden, stb..." (Biztos minden rendben volt? Akkor miért dobta a Presto-t az Opera Software? Nem volt valami nagy galiba a Presto kódjában?)
- "Az új sokkal jobb és lassan, de biztosan sok minden vissza fog kerülni" (Biztos úgy lesz, ahogy mondják? Vagy a sok ígért funkció a Presto-s Opera sorsára jut?)

Úgy gondolom nehéz most kiállni a böngészőért akármelyik táborban is vagy! A régi Operáról lemondott az Opera Software, az új pedig még nem bizonyított eleget! Vannak, akik istenítették az Operát és most csalódottak és bizonytalanok a böngészővel (és a céggel) kapcsolatban. Vannak, akik már az új verziót nyüstölik (és reménykednek, hogy megkapják a kedvenc funkciójukat), viszont a reménykedés még nem elég a bizalomhoz.

==[ KONKLÚZIÓ ]==

Várjunk! Tudom sok ember türelmetlen (én is!), de nézzük meg mi sül ki belőle. Gondoljunk bele, hogy a Presto-s Operát hány évig is bütykölték! Tudtommal nem 1-2 év volt. Az új Blink-es Opera pedig nem rég indult. A motor kivételével mindent nulláról kezdtek.

Én úgy érzem, hogy az új Opera még nincs olyan stádiumban, hogy összehasonlítható legyen a régivel. Jó, össze lehet hasonlítani (sőt kell is), de még sok minden változhat, bővülhet az újban. ;) Tudom ez reménykedés, de amíg nincs más, addig nincs más. :) Én még a régit használom, de az új verziókat (USB-s telepítéssel) mindig tesztelem, hogy lássam, hogy hol tartanak!

Vitázni (nem vitatkozni) lehet, sőt ez építi a közösséget! De ne erőltessük rá másokra a véleményünket minden áron, úgy se fogunk mindenben egyetérteni. És tudom ez talán a legnehezebb, de próbáljunk meg objektívek lenni! (Én se hiszem azt, hogy a régi Operában minden rendben volt és azt se, hogy az új tuti bukás lesz...)

==[ EGYÉB: RÉGEN A BLOG… ]==

Írták többen is, hogy régen a blog sokkal jobb volt, hogy mindenki leírhatja a véleményét. Szerintem ez most is így van. Csak míg régebben több egyetértő vagy megoldásokkal teli hozzászólások voltak, addig mostanra elterjedtek a kétségek közé került felhasználók hozzászólásai.

==[ EGYÉB: SZERINTEM ]==

Nem kívánok személyeskedni, csak leírom azt, amit így kívülről látok.

- Nekomajin: Ő az az ember, aki objektívan próbálja szemlélni a dolgokat és az egyértelmű pozitív vagy negatív változásokat kiemeli. Az elképzeléseit nem próbálja meg tényként beállítani.

- penge™: Érdekes meglátásai vannak, sok igazsággal, de néha túllő a célon. Van, hogy az elképzeléseit/meglátásait úgy közli, mint ha tények lennének.

Én mind a kettőtök hozzászólásait bírom, még a közöttetek lévő vitákat is (érdekes eszmefuttatások szoktak itt lenni). De amikor már átmegy személyeskedésbe, azt már nem igazán szeretem…

Remélem nem sértettem meg senkit, mert nem ez volt a célom!
További szép napokat! :)
A mai összeállítás újabb kisebb kaliberű fejlesztéseket hozott. A Témák és Kiegészítők belső lapokon megjelent egy-egy keresőmező. A Windows 7-es kiadás MP3 és H.264 támogatást kapott. (Folyamatban lévő fejlesztés.) Implementálták a Web Notifications API-t, aminek…..
csakugycsakugy 2014.06.03 04:03:02
@Krissz5435: Ez a szobanövényes poén nagyon nagy! :D +1
Végre! Funkciók! Úgy látszik, hogy az Aura utáni fejlesztések kezdenek célba érni, ugyanis a mai összeállítás több apró újdonságot is hoz. Ezek ugyan még nem könyvjelzőkezelő vagy szinkronizálás szintűek, de csak ebben az összeállításban több újdonság van, mint a…..
csakugycsakugy 2014.05.21 21:54:46
@doctorjustice: Az idézetedre reagálnék. :)

"Configurable gestures [...]" - Nekem személy szerint nem hiányzik (a konfigurálási része) és meg is értem, ha nem ez az elsődleges a listán, de rossz hallani, hogy ilyen egyszerűen le van tudva és még halvány remény sincs arra, hogy majd lesz rá kapacitás, akkor beleteszik.

RSS - Pedig nem lenne hülyeség! A "Felfedezés" alá simán beleférne!

"Bookmarks manager" - Szerintem ez egy olyan funkció, ami nélkül nem is igazán nevezhető böngészőnek egy böngésző. Ez azért a legbutább böngészőbe is van szerintem (ami lehet, hogy butább, mint az O12-ben, de van). Igaz itt még van esély arra, hogy lesz... :D
Ezen az oldalon az új, Chromium alapú Operával (15-ös verziótól felfelé) kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel, ha technikai problémád van. Arra kérünk, hogy tartsd be az alábbi pontokat: Ezen az oldalon csak az új Operával kapcsolatban kérdezz! Ha a régi Operával kapcsolatos…..
csakugycsakugy 2014.05.10 03:07:42
@czyi: Szerintem ez egy program vagy kiegészítő lehet. Rá gugliztam és ezt az oldalt találtam: techandgio.blogspot.hu/2013/09/how-to-remove-related-searches-spam.html .
Az itt leírtak szerint ez egy program, ami "WebCake" névre hallgat, amit "Vezérlőpult -> Programok eltávolítása" alatt ki tudsz törölni (+ egy újraindítás).

Igazat megvallva erről a programról soha nem hallottam, de remélem segíteni. :D
csakugycsakugy 2014.05.10 03:09:54
@csakugycsakugy: "de remélem segíteni" --> "de remélem tudtam segíteni". Ez lemaradt... :D

Ui.: Miért nincs szerkesztés gomb (mondjuk az hozzászólás elküldése után pl. 5 percig)? Nah mindegy... :D
Magyar Opera Opera 12.17 2014.04.23 15:01:42
Az előző bejegyzésben megénekelt OpenSSL hiba miatt a régi Windowsos Opera kapott egy biztonsági frissítést. A hiba csak és kizárólag a Windowsos kiadás automatikus frissítőjét érintette, ezért a Maces és Linuxos kiadás nem frissül. A hiba javítása közben találtak egy másik…..
csakugycsakugy 2014.04.23 19:31:53
@kazsmerlaca: De! :D De amíg az új Opera még olyan, amilyen (még bétának nevezném, de ez így nem helyes, a lényeg, hogy még nem egy teljes értékű böngésző), addig a régit (12.x) is támogatják. Ez körülbelül ennyit tesz, hogy ha felbukkan valami biztonsági rés, akkor azt befoltozzák. Újítások a régi 12-es szériába már nem lesznek.
csakugycsakugy 2014.04.23 19:49:28
@ZeGa: Jogos! Rosszul fogalmaztam. :) De úgy gondolom, hogy az Operáék is érzik, hogy az új Opera még nem az igazi. Miért támogatnák a régi 12-es szériát, ha nem így lenne. De hozzá teszem: szerintem. :)
Bizonyára mindenki hallott már az OpenSSL szolgáltatás Heartbleed nevű sebezhetőségéről az elmúlt napokban. A technikai részletekbe nem megyünk bele. A hiba lényegét jól összefoglalja ez az xkcd comic strip. Felmerül a kérdés, hogy az Opera böngésző milyen téren érintett.…..
csakugycsakugy 2014.04.22 15:56:20
Megjött a biztonsági frissítés a 12-eshez? :O :D
www.opera.com/download/guide/?os=windows&ver=12.17&local=y

Changelog-ot én még nem találtam: www.opera.com/docs/changelogs/unified/1217/ (Az oldal nem található)
Hírt se látok még róla sehol (hivatalos oldalon).

Ha nem is lesz a régi 12-esbe már semmi újdonság, de amíg az új Opera gyerek cipőben van, addig legalább (néha) kapunk biztonsági frissítést a régihez... :)
#Cím Ez meg mi a szar?! 2014.03.05 22:31:01
Cíííím? Ez itt működik ahogy kell? Vagy nem? közép jobbra sorkizárt szöveg  sorkizárt szöveg  sorkizárt szöveg  sorkizárt szöveg  sorkizárt szöveg  sorkizárt szöveg  sorkizárt szöveg  sorkizárt szöveg  sorkizárt szöveg  sorkizárt szöveg  sorkizárt szöveg …..
Ha problémád van az Opera Mini vagy az Opera Mobile böngészőkkel, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera asztali verziójával kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
csakugycsakugy 2014.01.27 20:03:28
@Sombre:

Erre gondolsz?
get.geo.opera.com/ftp/pub/opera/android/mini/6.5/

Igaz, lehet már nem aktuális... :D
Magyar Opera Egy kis felújítás 2014.01.13 18:51:39
Biztosan észrevettétek, hogy az oldalsávból eltűnt néhány dolog a legutóbbi látogatásotok óta. Ennek az az oka, hogy egy kisebb felújítás kezdődött el a blogon, ami kizárólag az oldalsávot és a menüt érinti. A következő napokban tartalmi változásokat fogtok tapasztalni, és…..
csakugycsakugy 2014.01.14 11:54:42
Vagy a "Svájci bicskától a kőbaltáig". :D

Remélem a 40-es verzió környékére már használható lesz az új Opera! Addig maradok a 12-es verziónál. Viszont, ha már elavultnak fog számítani (deviantart-nak már most az :S), akkor nem tudom, hogyan tovább... :(

:: Ötletek ::

1) A régi tartalom átkerülhetne egy gyűjtő oldalra. A mostani menü felépítése kerülne egy egyszerűbb formába (felsorolás és azokon belül al-felsorolások) egy oldalra. Erre pedig egy "Archívum" vagy hasonló almenü hivatkozna.

2) Nem tudom mennyire aktuális még, de a "Fórum" menüpont nagyon kitüntetett helyen van, szerintem ez beleférne egy menü almenüjeként.

3) Menük szerintem:
.... - Hírek
.... - Letöltések
....... - Opera böngésző
....... - Opera Mobile/Mini
....... - {stb.}
.... - Közösség/Blog
....... - {menüpontok...}
....... - Archívum
.... - {más menü pont, ha kell...}
.... - Segítség
.... - Elérhetőségek
....... - {fejlesztői blogok}
....... - {hiba bejelentő}
....... - Fórumok
....... - {stb.}

4) Oldalsáv teteje szerintem:
- Mindenképpen a legújabb Opera letöltési linkjei, felette egy 50-60px magasságú kis "banner" ami nagyon Operás. :D
- Alatta a fontosabb oldalak a blogon belül: Hírek, Segítség, stb... (ehhez nincs több ötletem)

5) Lehet, hogy hülyeség, de lehetne egy oldal, amin egy táblázatba össze lennének gyűjtve a fontosabb funkciók és itt nem csak a régi verzióra gondolok. Minden olyan funkció, amit szívesen látnánk az új Operába. A következő két oszlop pedig a régi és az új Opera, ahol pipákkal és x-ekkel lennének jelölve, hogy elérhető-e a funkció. Az oszlopokat elég lenne 5-ös vagy 10-es verzióként bővíteni (máig nem tetszik ez a gyors verzió ugrásos marhaság, de ez legyen a legkevesebb... XD) vagy később, ha már sok van, akkor a régebbi "új Operák" oszlopait kivenni.
Így lenne egy összehasonlítás, hogy mi volt az új verzióba és mi van már/még az újban.

:: Egyéb ::
Remélem tudtam segíteni valamit. (Amúgy régebb óta olvasom már a blogot, de csak most regisztráltam...)

Üdv, én. :D