Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tavolirokon2

0 bejegyzést írt és 276 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, Duka Zsófia közgazdász, politológus (Igazságügyi Minisztérium) írása   Ismerőseim körében újra felütötte a fejét a 168 óra online-on megjelent korábbi írása a kivándorlásról. Nem tudok érzelmek nélkül elmenni a téma mellett, és most már szó nélkül sem. Reflektálnom kell,…..
tavolirokon2 2016.03.13 02:00:14
Ismeretségi köröm egyes - mások által fiatalnak mondott - szociológiai tenyészete mostanában azzal tesztel, hogy ők leköltöznek vidékre. Mikor elkezdik a Budapest élhetetlen, bezzeg a vidéki friss levegő mantrát, már tudom mivel folytatják. Amidőn pedig udvariasan végighallgatom érvelésüket a…..
tavolirokon2 2016.02.19 22:35:18
Posztolo es sok kommentelo eleg regen jart utoljara "videken" (Budapesten kivul).

Azota a mezogazdasag a GDP 3%-ara szorult vissza: azt is nagyreszt a gepesitetett nagygazdasagok adjak. Ugyhogy olyan sokan mar nem elnek foldmuvelesbol, allattartasbol, nem kelnek otkor tehenet fejni, nem jarnak kaszalni.

Megszunt a hianygazdasag: kaphato a boltban kenyer, hus, tej, stb, tehat haztajit sem letszukseglet mar tartani.

Feltalaltak a keritest es a gazdasagi udvart: Aki megis allatokat tart, elkeriti oket. Nem engedi a tyukot-disznot a gyepre, tornacra, nappaliba, utcara.

Elterjedtek a nyilaszarok, szunyoghalok: csukott ablaknal nem hallatszik be a flexeles, kutyaugatas, veszekedes, szunyoghalon at nem jon be a legy. Haztaji nelkul nincs is legy.

Van vezetekes viz: Lehet vele felmosni, mosogatni, mosogepet, mosogatogepet venni. Bejaronot is lehet alkamazni, meg olcsobb is, mint Pesten.

Vannak iskolak: a gyerekek nem a disznokkal dagonyazva nonek fel analfabeta Indulabakterhaz Bendeguzokkent.

Vannak aszfaltutak es autok (helyenkent busz es vonat is): mar nem csak hetente jutnak el az emberek a vasarba felnapi lovaskocsin zotykolodes aran. Naponta atjarhatnak dolgozni, vasarolni, szorakozni a kornyezo telepulesekre, izles szerint.

Videkiek is beszallhatnak az internetbe:
sot, a wifi lefedi a kertet is. A fuggoagybol is lehet ontani a flamebait blogcikkeket es kommenteket :-)

Igen, mindenkinek volt legalabb egy olyan alzheimer-gyanus nagymamaja, aki ezek kozul az innovaciok kozul nehanyat mar nem ugrott meg, es mondjuk hidegvizes lavorban lotybolte a szennyes edenyt, es aztan vegigontotte a mosogatolet konyhakovon. De ez sem nem kotelezo, sem nem normalis. De jobban elfer, mint ugyanez pl panelban.
tavolirokon2 2016.02.20 00:33:22
@az_igazi_trebitsch: Persze, ez az ontomjenezo korites, hogy o most ezzel a cikkel hogy megmenti ketmillio embertarsat a "Nehéz, kiszámíthatatlan, pénztelen, sivár világ" csapdajatol, ahonnan nincs visszaut. De valojaban csak befikazni akarta azt a nyolcmillio untermenscht, aki nem Budapesten el, hanem abban a roppant szemleletesen pocskondiazott csapdaban.
Kommentek detto.
És kérdezném mindenkitől: TÉNYLEG LÉTFONTOSSÁGÚ EGY KUTYA EGY ORVOSI RENDELŐBEN? Most komolyan! Elmegy az ÁNTSZ a jó büdös francba! Tisztel praxis blog olvasók! 2016.02.08. 18 óra 40 perc magassága: éppen nézzük a retekklubbon a híradót. 2 perc leforgása alatt két  olyan nagy…..
Kedves Multi/KKV/Ügynökség/Bank/Közintézmény/és minden egyéb Munkaadó! 13 nap telt el. Egészen pontosan 13 nap 9 óra és úgy cirka 50 perc. De ki számolja?! 9 darab munkanap és két hétvége… azaz 13 nap szüntelen várakozás és bizonytalanság, amióta beadtam a jelentkezésem. Álmaim pozícióját pályáztam…..
Két dolgot tehetünk. Maradunk a múltban vagy haladunk előre. A világ fejlődik és az igények változnak. Amíg 10 évvel ezelött simán kötbérezhetett az ingatlanközvetítő, addig 2016-ban már erre nincsen "igény". Persze nem mindegy, hogy egy kis irodával van dolgunk vagy egy franchise hálózattal. Az…..
Tisztelt Munkahelyi terror blog!   Még csak most találtam rá erre az oldalra illetve erre a történetre, ami szinte teljesen megegyezik a Tóth Krisztina által írottakkal csak pár év elteltével. 2014. júliusában költözés miatt munkahelyet is váltottam méghozzá a Magyar Államkincstárhoz kerültem.…..
Brian Tracy szerint egy átlagembernek naponta legalább 4 olyan ötlete van, amire egy sikeres vállalkozást lehetne építeni, mégis lebeszéli magát róluk. Sokszor engem is elgondolkodtat az a kérdés, vajon miért nem merünk tenni ötleteinkért, álmainkért. Veled volt már olyan, hogy például megláttál egy…..
Összehasonlító grafikonokat készített a fogyasztóvédelmi hatóság a taxiszolgáltatások és az Uber összehasonlításáról, ám ennek publikálást megtiltották. A Hírcsárda megszerezte az adatokat...
tavolirokon2 2016.01.25 15:56:24
@garfild-5:
Ez a kijelentes a blaszfemiaval hataros, a szentiras nem hagy ketseget affelol, hogy a globalis felmelegedest a kalozok hianya okozza:
www.venganza.org/about/open-letter/
Úgy tűnik, összeszedte magát a pedagógustársadalom. Néhány hónapja még biztosak lehettünk abban, hogy szinte bármennyi fahasábot fel lehet hasogatni a nemzet napszámosainak hátán, de most egyik tiltakozót akció követi a másik. A tantestületeken belüli morgolódás átcsapott nyílt levelekbe,…..
Kedves követőinknek talán feltűnt, hogy kimaradt egy írás a sormintából. (Nem kedves követőink véleménye szerint kimaradhatna az összes.) Bizonyára eljő a pillanat, amikor elegünk lesz magunkból - kéretik nem türelmetlenkedni -, most azonban még igazi vérfideszesként megfogadjuk szeretett vezérünk…..
Nem, nem tornaóra következik, hanem az immár ötödik esztendeje megjelenő, legfrissebb Worst Passwords idei listáját nézzük át. Azt mindenesetre elmondhatjuk, az emberiség egy jelentős része ha de facto nem is érett meg a pusztulásra, de szemlátomást lassabban fejlődik ezen a fronton, és…..
tavolirokon2 2016.01.22 19:43:16
Kimaradt az igazmondo lo elemtuzogepe:
xkcd.com/936/

En azert adok meg a legtobb webalkalmazasban direkt bena jelszot, hogy emlekeztessem magamat minden belepesnel, hogy ide aztan semmi szemelyes adatot soha a budos eletben fel ne toltsek.

Ennek legnagyobb hatranya a szilveszterkor erkezo szuletesnapigratulacio-lavina :-)
Budapest legközpontibb zónáját (Bajcsy-Andrássy ütközése) elfoglalta a sárga birodalmi horda, akit szent meggyőzősédüket próbálják éppen nyomatékosítani. Harcolnak az igazuk és az elmúlt 50 év berögződései mellett. Amíg ők tüntetősdit játszanak, addig senkinek nem fog TAXI osztályrészül jutni, tehát…..
tavolirokon2 2016.01.19 03:35:20
Azert jok az ilyen a varoslezaros akciok, mert egyreszt olyanokhoz is eljut az alternativ taxik hire, akik amugy meg nem hallottak rola, es azok is radobbennek, mennyivel jobb lenne az elet a taxisok nelkul, akit esetleg meg sosem huztak le, felemlitettek meg, szoritottak le, mert mondjuk BKVval jar.

A piaci rest az ordenare agressziv bortontoltelek csalo-rablo taxis "tarsadalom" teremtette meg, de az uber(X)/lyft/kenguru sem a jo megoldas ennek az urnek a betoltesere. Ezeknek is meglenne a helye, valodi telekocsi-kozvetitokent, nem foallasu adocsalo feketetaxikent.

Egy tisztesseges, legalis taxis ceg lenne a megoldas, normalis, automatizalt rendelesi rendszerrel, kiszamithato erkezesi idovel es arakkal, korabbi utasok ertekelese alapjan valaszthato soforokkel. Ja, az nincs.

Valamennyire sajnalom azokat a taxisokat es csaladjukat, akik a megelhetesuket vesztik el, mert a priuszuk, kepzetlenseguk, netan a megjelenesuk, fellepesuk, szemelyiseguk miatt kilatastalannak erzik, hogy tisztesseges munkat talaljanak. De naluk jobban sajnalom es becsulom azokat, akik hasonlo a helyzetben sem bunozesbol probalnak megelni, hanem pozitiv iranyba probalnak valtoztatni a helyzeten.

Ja megegy dolog, igerem utolso:
Valmiert mindenki azt irja, hogy a tolvaj taxisok, ami ugyan alliteral, de teljesen helytelen. A tolvaj titokban lop. Aki eroszakkal/fenyegetessel veszi el a penzedet, az rablo, aki pedig atveressel vesz ra, hogy onkent odaadd a penzed, az a csalo.
A második világháború kitörésekor a világ flottáiban a nagy csatahajók, és a nagyobb cirkálók voltak a zászlóvivők. Bár sok jel mutatott arra, hogy a nagy tűzerejű páncélos hadihajók ideje leáldozóban van, a régi doktrína hívei ragaszkodtak ezekhez a drága óriásokhoz. A háború viszont ékesen…..
Elég komoly dilemmába keveredett Balázs és családja, hiszen három gyermekkel gondolkodnak erősen a külföldi munkavállaláson. Mi több, gyakorlatilag el is döntötték, hogy nekivágnak, amikor jött a CSOK, amivel megvalósíthatnák régi álmukat. Kérdésük most hozzátok szól:…..
Gondolta, hogy egy amerikai kutatás eredményei szerint a hólapátolás az egyik leggyakoribb derékfájdalmat okozó tényező az Egyesült Államokban? Megmutatjuk a két legalapvetőbb szabályt, hogyan előzze meg az így kialakuló hátfájást!..
Eljött hát ez a nap is, amikor el kell döntenem (viharos gyorsasággal), hogy szeretnèk-e gyereket vagy sem(35 lettem)  meggyõzõdèsem volt, hogy èn soha nem akarok gyereket mert önzõ vagyok, türelmetlen (a tesòm dadogasát is nehezen viseltem amikor kicsik voltunk) ès amikor a…..
tavolirokon2 2015.12.31 13:24:59
Az idei év Oscar-esélyes zeneszerzőiről készített összeállítást a Variety. Köztük van a Star Wars 83 esztendős zeneszerzője, John Williams is, aki Az ébredő Erő zenéjéért pályafutása 50. Oscar-jelölését gyűjtheti be, ha Hollywood is úgy akarja. A lapnak a maestro…..