Regisztráció Blogot indítok
Adatok
űrszelvény (törölt)

0 bejegyzést írt és 368 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégiben egy szakmabelivel beszélgettem Orbán Viktor stílusáról. Meglepődött azon, hogy a miniszterelnököt nyelvújítónak neveztem. Csakugyan az, elvégre megnyert egy hosszúra nyúlt nyelvi háborút. Mai ellenzékének alig vannak saját szavai, vagy ha vannak is, képtelen…..
Mi semleges nézők - de rühellem ezt, aki nem drukkol senkinek, az mi a francnak néz meccset -  igazán örülhetünk, hogy nem valami karót nyelt méltóságosasszony vagy sótlan vénember az amerikai nagykövet, hanem helyettük Jóbarát András viszi az ügyeket. Mondd jóbarát, s lépj…..
Na, tökfejek, például ezért szar a nerista kontraszelekció. Mert egymás között elképzelni sem tudjátok, hogy lehet valami máshogy, reagálhat valaki másképp, mint Móricka elképzeli.  Ez az ember nem Jóbarát André:         Lehet a reklámadós meakulpa megtette a…..
Vida Ildikó levelét megírta, könnyeivel is átitatta, rányalta a bélyeget, és nagyot sóhajtva bedobta a postaládába...  ...a többi már történelem.  Valószínűleg jöttek a kis levélfaló manók, akik ellen a Fidesz kormányzata még nem tudta felvenni a harcot. Bár a nemzet,…..
űrszelvény (törölt) 2014.11.09 11:55:30
@nu pagagyí: De ha ennyire atombiztos vagy a dolgodban, akkor miért nem linkelsz már pár forrást, amiben ott van, hogy ki milyen bűncselekménnyel vádolt?

Lehet, hogy újat mondok, de ez nem úgy működik, hogy ha nem tetszik egy ország politikája, akkor rámutatunk, hogy ott korrupció van :)
Orbán vélhetően Merkel hozzájárulásával építi Paksot (amelynek építése során egy szakértő szerint kb 4-500 milliárd forint fog "eltűnni" a rendszerből), mert Németországnak szüksége van (szigorúan a saját határain kívül, a csodálatosan zöld, jövőbe mutató belföldi…..
2010-ben nagy meglepetés volt, hogy a korábban Fideszes vezetésű Esztergomban a kormánypárt elvesztette a polgármesteri széket és Tétényi Évát választották meg. Azonban a képviselő-testületben a Fidesz volt többségben. A városházán folyamatos botrányok voltak az első…..
Amint várható volt, a harmadik tüntetésre jóval kevesebben jöttek el, mert (1) a többség nem értette a célját, mivel a szervezők nem tették meg azt a szívességet, hogy világosan újraértelmezzék számukra a helyzetet Orbán reggeli lépését követően; (2) nem volt világos, hogy…..
Na mire ébredek? Na mire? Hát a pénteki mantrára. Kérdezném tisztelettel miniszterelnök úr: jó volt az a sör ott Svájcban? Én úgy látom, hogy arra mindenképpen jó volt, hogy hazajöjjünk, és elmenjünk lejteni egy pávatáncot a Kossuth rádióba. Azt olvastam ma reggel a magyar…..
űrszelvény (törölt) 2014.11.01 09:09:05
@nandras01:
"a kulcsszó elhangzott: extraprofit.
ezt szörnyszülött fogalmat nagy biztonsággal kajálja be a jónép, és horgad fel benne a túlfejlett dögöljönmegaszomszédtehetneis mentalitás, és csak kis idő kell, hogy asztalt verve kezdje követelni a rohattmultik szénné adóztatását.
persz utána meg értetlen szemekkel néz ki a fejéből, hogy "dehátmié' olyan lassú a netem??"
a jólfejlett állampolgári hülyeségre orbán biztosan építhet. "

Szerintem senki sem akadályoz abban, hogy a fizud 10-15%-át átutald az extraprofitot termelő cégeknek. Elvégre így elmondhatod magadról, hogy az átlagbunkóval ellentétben Te nem osztod a dögöljönmegaszomszédtehetneis mentalitást, másrészt a sok birkával ellentétben neked lesz jobb neted.

Nos?
Az amerikai-magyar kapcsolatok elhidegülése jó ideje érzékelhető. Az USA, ahogy a szövetségesek között illik: kezdetben baráti hangnemben küldte a jelzéseket hazánknak. A figyelmen kívül hagyott baráti hangnem után már más, keményebb eszközökhöz nyúltak: a tusványosi…..
A metropol nevű, kormánykritikával a legkevésbé sem vádolható ingyenes napilap mai számának főoldalán a szerkesztőségi vezércikk fölött öles betűkkel az alábbi (természetesen) jó hír áll: Lenne internetadó, de maximálnák   De — ismétlem: de. Ez egy ún. ellentétes…..
űrszelvény (törölt) 2014.10.29 18:17:21
"Itt vagyok három gyerekkel, és most azon morfondírozom, mi legyen a programunk vasárnapra?

Egy baj van: sosem értettem azokat az embereket, akik nagygyűlésre járnak.

Mi motivál vajon több ezer-, adott esetekben több tízezer embert, hogy kimenjen, hóban vagy napsütésben, szélben vagy kánikulában és meghallgasson egy megmondóembert, szónoklatot, visszaemlékezést és alig leplezett, nyilvánvalóan erőltetett történelmi párhuzamokat?

Ez a lelki mechanizmus mindig rejtély volt számomra. Olyan rejtély, amelyre racionális alapon szinte bizonyosan hiába keresem a választ. Évek óta.

Vajon azért mennek ki az emberek szabadidejükben, hogy megtudják a saját véleményüket? Vajon az ítéletalkotáshoz, nézetrendszereik megformálásához meg kell-e azt ott és akkor, élő egyenesben hallgatniuk? Bizonyosan nem. A nagygyűlések, rendezvények műfaji jellemzője, hogy a részvevőkbe emocionális élménnyel ültessen nézeteket, preferenciákat, rigmusokat."

[...]

"Mert közösséghez, tömeghez, csapathoz tartozni jó! Jó az érzés, hogy nem vagyok egyedül. Hogy sokan vagyunk. Erőt ad. Eufóriát. Eufóriát, amelyben nincs helye a kétségeknek, a tépelődésnek, más keserű, nem egyértelmű gondolatoknak. Minden olyan sima és magától értetődő. Persze-persze, manipulálhatóvá, ezáltal kiszolgáltatottá teszi az embert, mert olyan ez, mint afféle alku. Én leadom a ruhatárban a rációt, cserébe kapok egy hovatartozás-érzést. Fair deal."

[...]

"Nem szeretném, ha tojásdobáláson, mocskolódáson, anyázáson, önmagából kifordult akciós őrülteken szocializálódnának utódaim. Nem hiszem, nem akarom, hogy kukaborogatás legyen a kapocs a közösséghez tartozás élményükben. "

[...]

"Kimegyünk a telekre. El a várostól, a kataton gyűlölet érzésétől, a széthúzástól. Megvárjuk, amíg kialszanak az égő kukák parazsai, elbontják a kordonokat, hazamennek a kopaszok, elhal az utolsó füttyszó is a hideg szélben. Megnyugszik a város. És csendben hazalopódzunk este. Haza? Igen, most éppen ez jutott…"

Az teljes szöveg itt olvasható.
orulunkvincent.blog.hu/2009/03/09/marcius_2042
A tegnapi nap piszkosul felemelő volt. Tízezrek gyűltek össze, majd vonultak végig a fővároson, hogy tiltakozzanak a tervezett internetadó ellen! Közösen megtöltöttük a Hősök terét és világító telefonokkal fényt vittünk az éjszakába…. Ha korábban kérdezték tőlem,…..
űrszelvény (törölt) 2014.10.27 20:26:36
@Tudományos libsizmus: "Úgy végignéztem volna egy lovasrendőr-rohamot. PM-es országgyűlési képviselők leesett azonosítójú rendőrök általi laposra verését."
Mégis miért? Ha ez a kormány is így kezelné a helyzetet, akkor miben lenne különb, mint az, amit elhajtottak az emberek?

A tüntetés egyébkéntis akkor érte volna el az igazi célját, ha a 2006-oshoz hasonló képek készülhettek volna tegnap este, amikkel megint lehet diktatúrázni az EU-ban. Egy sütis tál, és a "mondd el szépen fiacskám hol fáj", vagy egy 4-500 ezres békemenet 20-30 ezer emberrel szemben sokkal frappánsabb :)
Hogy valaki az Echo TV-n, az RTL Klub kamerája előtt, vagy az Országgyűlés elnöki székében fontolgatja az Európai Unióból való kilépés gondolatát, teljesen közömbös aspektus. Hogy az illető szimbolikusan október 23-án teszi ezt, nem enyhíti és nem súlyosbítja a…..
Nívó Mi jó, és mi rossz? 2014.10.25 20:19:13
Szögezzünk le néhány nagyon fontos és alapvető dolgot! Az EU jó! Az EU tagságunk jó! Az EU-ból kilépni rossz! Az EU-val rosszban lenni rossz! Amerikával rosszban lenni rossz. A demokratikus világgal jóban lenni jó. A demokrácia jó! A diktatúra rossz! Amerika jó, de lehetne jobb.…..
űrszelvény (törölt) 2014.10.26 11:25:59
A kormányzat megkezdte a lázítást Amerika ellen, ahogy korábban már megkezdte a lázítást az EU ellen, amivel összeáll a Nyugat elleni szabadságharc frontja. Kövér László házelnök az Echo TV portréműsorában többek között arról beszélt, hogy Rui Tavares portugál zöldpárti…..
Az USA-ban kiválasztott mai ukrajnai vezetés legitimálásának utolsó mozzanata a vasárnapi parlamenti szavazás. Eközben a hadsereg támadási parancsra vár. A délkelet-ukrajnai tűzszünet kihirdetése óta minden nap dörögtek a fegyverek Donyeck, Luganszk és olykor Mariupol…..
űrszelvény (törölt) 2014.10.25 09:38:29
@Madnezz: Mintha év elején lett volna valami megmozdulás Kievben, amiből a győztesen kikerülő erők nemes egyszerűséggel beültek a parlamentbe, és megpróbálták átléptetni Ukrajnát egy másik szövetségi rendszerbe. Persze úgy, hogy az előző szövetségi rendszerből származó előnyök maradnak.

"pedig egy ilyen belháború nem volt a levegőben"
A fenti események után igenis borítékolható volt. A keleten élő embereket ugyanis senki nem kérdezte meg, hogy mit akarnak. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy nálunk a demokrácia őrzői azért kiáltottak diktatúrát, mert nem kérdezték meg az embereket, hogy milyen színűek legyenek a fővárosi buszok. Túl sok logika nem kell hozzá, hogy ha ez diktatórikus lépés volt, akkor szövetségi rendszerek közötti váltást az ott élő emberek megkérdezése nélkül végbevinni micsoda...

Ráadásul egy tollvonással megszüntették a számukra fontos nyelvtörvényt. Emellett csak a hülye gondolhatta, hogy Putyin majd repesni fog az örömtől, ha Krímben NATO támaszpont létesül, és neki onnan záros határidőn belül húzni kell.
           A napokban hozták nyilvánosságra a kormány első olvasatban már megtárgyalt felsőoktatási stratégiáját.          A "bölcsész" szó kétszer szerepel az anyagban, és inkább negatív, mint semleges kontextusban, egyáltalán nincs szó arról, hogy az egyetemnek…..
A legkevésbé sem érdekel, hogy az RTL-nek hogyan sikerült vadhajnalban, egy Bécs melletti reptéren a kamera lencsevégére fognia Vida Ildikót. Maradjunk annyibban, hogy van valami igen profi ebben. Abban, ahogyan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke naggyá teszi ezt a mostoha csatornát.…..
Orbán büszkén nyomta orrba a versenyképes Magyarország maroknyi hívét a polgármesterei előtt: legkésőbb 2018-ra eltűnik az utolsó segélyezett ember is Magyarországról, munkára lesz indítva minden egyes ma még dologtalan kéz. (Emlékezzünk: a dologtalan kezeknél van sokkal…..
űrszelvény (törölt) 2014.10.20 21:31:22
" A hatalmát viszont jól szolgálja egy elszegényített, kiszolgáltatott társadalom, amelynek döntő része állami pénzen tengődik, de adott esetben megfenyíthető ennek elvesztésével is. "

A poszter milyen konkrét számadatok alapján jelenti ki mindezt?

Mert abban gondolom egyetértünk, hogy azok a termelő cégek, akikkel a kormány stratégiai megállapodást köt, azok nem a magyar állam cégei, hanem magán- és/vagy más állam tulajdonában van.

A munkanélküliség pedig egyértelműen csökken. Mivel a mértékadó oldal egyöntetűen azt kommunikálta, hogy a közmunkásokat csak a tavaszi választásig tartotta a kormány, és utána drasztikusan csökken a számuk, aligha lehet a továbbra is növekvő foglalkoztatottságot ezzel magyarázni.

Mindez számokban:
2010 május: 480 000 ezer fő munaknékküli
2014 május: 363 000ezer fő munaknékküli

Adatok forrása:
http://www.google.com/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment&fdim_y=seasonality:sa&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false

Mindemellett csökkent az államadósság, a 2010-es 82,2%-os szinthez képest a 2013-as adat már csak 79,2%-os államadóségről szólt. Ezzel ismét közeledünk a régióban tapasztalható átlag 50-55%-os adóssághoz. A grafikonon egyébként az is jól látható, hogy amíg régiós szinten 2002-2003-tól egészen a válságig csökkenő tendenciát mutatott ez az adat, addig nálunk folyamatosan növekedett (2002: 55,9%, 2006: 65,9%, 2007:67%).

Forrás:
http://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&hl=hu#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:non-eu&idim=country:hu:sk:cz:pl&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false

"A kétszintű szakképzés meghirdetése után immár hivatalosan is az alulképzettek és a közmunkások országa leszünk "
Ennek a mondatnak pedig semmi értelme. ennyi erővel azt is írhatta volna, hogy az őszi hideg idő miatt most már hivatalosan is alulképzettek maradunk...
Persze az sem baj, ha szó éri a ház elejét (nem mintha érdekelne) aludtam rá majdnem egy egész hetet, és megvártam, hogy mindenki leírja, összefoglalja, megmagyarázza, kiértékelje. Azt, hogy a narancsültetvény eltakarta az országot. Látszólag. Nekem ez már csak azért sem…..
űrszelvény (törölt) 2014.10.19 09:51:11
@dr doktorka: Kedves doktor: a korai '90-es évek divatja volt, hogy az előző rendszer nagykutyái és/vagy haszonélvezői kommunistázták az egyszerű porbafingó ügynököket meg a munkahelyi/egyetemi KISZ titkárokat, mondván, hogy ők csinálták ezt az egészt.

Most 2014-et írunk... Jó reggelt!
John Lukacs Egyesült Államokban élő magyar származású (konzervatív) történész egy illusztrisnak szánt parlamenti történész konferencián a fővédnök Kövér fülének sejthetően disszonáns hangot ütött meg. Videón lejátszott előadásában az 1919-es Tanácsköztársaság…..
         Nyilván nem tartozik ránk ez az egész. Végül is nem tiltottak ki senkit Amerikából. Csak annyi történt, hogy néhány magyar állampolgárnak azt tanácsolták, hogy ne próbáljon belépni az Egyesült Államokba, mert valószínűleg nem engedik be a határon (ez nem…..
Végetérhetne végre a fideszesek harctéri pszichózisa, hisz újra megnyertek mindent, amit lehetett, bár ehhez (mivel tavasszal is, most is kevesebben szavaztak rájuk, mint négy éve) kellett két dolog: a törvényi keretekkel való gátlástalan játszadozás és egy válságban fetrengő…..
űrszelvény (törölt) 2014.10.17 19:40:16
Nocsak, nocsak. Még egy év sem telt el a bajai választás óta, de már így megváltoztak az elev?

fedor.blog.hu/2013/12/03/jogegyenloseg_haggya_ma

A bajai esetere így reagáltatok:
"Ha egy választáson a kormánypárti jelölt nyer, de bizonyíték van arra, hogy a hatályos törvények szerint tiltott dolgot tett,"

Na mi, van, most mégsem olyan nagy bűn a hatályos törvények áthágása?
űrszelvény (törölt) 2014.10.17 19:55:46
@Fedor: Nem gondoltam volna, hogy van, akinek ez nem egyértelmű, de akkor leírom: Magyarországon nincs precedensjog. Igen, vannak országok, ahol van ilyen, mi nem tartozunk ezek közé. Szóval nincs túl sok értelme más ítéletekre hivatkozni.

A hatályos törvényeket pedig be kell tartani. Nem is értem, hogy egy egészséges-demokrácia felfogású emberben hogyan is merülhet fel egyéb...

És egyébkéntis: ezeknek a testületeknek a kritizálása nem sérti az ő függetlenségüket? Mert ha ellentétes előjellel történik ilyen kritika, akkor mindig előhozakodtok ezzel...