Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Verbal

114 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Középiskolás tanulókból álló háromfős csapatok 2016. október 31-ig jelentkezhetnek az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) „Fedezd fel az örökséged!” című erdőismereti vetélkedőjére. A 2017. január végéig tartó verseny két részből: egy online elméleti, majd egy gyakorlati, terepi fordulóból áll. A…..
Bár a testet-lelket melengető indián nyár – úgy tűnik - véget ért, és az időjárás már a barátságtalanabb arcát mutatja, kétségbe esni nem érdemes, mert most szombaton, október 8-án a budapesti fedett fürdők rendhagyó fürdőlátogatásokkal és változatos, kulturális programokkal csábítják az…..
Szeptember 23. és 25. között huszonegyedik alkalommal csendülnek fel a harsonák és a honvéd nóták Cegléd város őszi hagyományőrző rendezvényén, a Toborzó Ünnepélyen, mely Kossuth Lajos 1848-as toborzó beszéde előtt tiszteleg. 2014-ben az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listájára is felkerült a…..
Gasztronómiai Versenyfelhívás              a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE-KVIK) által szervezett Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyén történő részvételre A…..
Ha túl vagyunk az óvoda- és iskolakezdés megerőltetőnek nyugodtan nevezhető időszakán, a most következő hétvégén érdemes tekintetünket a kikapcsolódást jelentő programok felé fordítani. Már csak azért is, mert nem csak Budapesten, de a környező településeken is számtalan fesztivál és egyéb…..
Talán nem túlzás már most készülődni lélekben a változékony időjárást hozó nyarat követően, a jóval csendesebb őszi napok, hétvégék programjaira. Ezúttal pedig egy feltöltődésre igazán alkalmas helyszínt mutatunk be, hiszen nehéz annál jobbat elképzelni, mint amikor természetközeli, friss levegőjű,…..
Vannak, akik azért várják oly türelmetlenül a nyári hónapok közeledtét, hogy elmeneküljenek a napszítta, felhevült nagyvárosból. Nekünk, akik hiszünk Budapest négy évszakos vonzerejében, meggyőződésünk, hogy a nyári „Pest” is képes üdeséget, könnyedséget sugározni magából – csak éppen fel kell…..
A Csepel-sziget hallatán sokunknak még a régi beidegződések – teherautógyár, lakihegyi rádiótorony, jobb esetben a dunai nyaralók és horgásztanyák – jutnak eszébe először. De ha picit tovább fürkészünk, akkor hamar kiderül, hogy a sziget turisztikai „fővárosába”, Ráckevére bármikor indulunk neki,…..
Május első vasárnapja, Anyák Napja mindannyiunk ünnepe valamilyen formában. Május utolsó vasárnapja idén szintén jeles nap lesz és szintén a családról szól, de egy sokkal szomorúbb, szívszorítóbb nap is egyben. Idén május 29-én, vasárnap kerül megrendezésre az Ezer Lámpás Éjszakája, amely már egyre…..
Gödöllő ünnepel! Így van, a Királyi Kastély 2016-ban egész éven át jubilál: talán még sokan emlékezünk rá, hogy húsz évvel ezelőtt, 1996-ban milyen látványos ünnepség keretében nyílt meg a világi barokk építészet hazai zászlóshajójának számító Királyi Kastély pazarul felújított központi…..
Elérkezett a várva-várt május a fővárosba és környékére is: a "virágbontó, érett tavasz" havában számtalan izgalmas, gasztronómiával kapcsolatos eseményen vehetünk részt, és tarkabarka pünkösdi ünnepségek, vásárok is várnak ránk májusban, ha Budapestre vagy a környékre igyekszünk. Itt gyűjtöttük…..
Április negyedik hétvégéje kellemes tavaszi hőmérsékleteket és zsenge kirándulóidőt ígér, amikor a természetjárást akár szabadban főzéssel, piknikezéssel is kiegészíthetjük. Három izgalmas – környezetbarát és hagyományőrző – eseményt is tartogat ez a hétvége Budapesten és a környékbeli…..
Ugye nem is olyan régen volt, hogy hangos tűzijáték közepette köszöntöttük az újévet? És ha a naptárunkra nézünk, azt látjuk, hogy máris túlszaladtunk az esztendő századik napján. Hogy ez miért számít piros betűs napnak a Budapest-rajongók turisztikai naptárában? — Valljuk meg azért, kevesen vágnánk…..
Isaszeg nem éppen szokványos úti cél, ha lehet tippelnem, a kedves Olvasók többsége a térképen elhelyezni sem igen tudja a kisvárost. Ebben nincs is semmi szégyellnivaló… itt a kiváló lehetőség azonban, hogy megismerkedjünk a településsel, aminek nagy napja holnap, azaz április 6-án lesz! Meg kell…..
Az alábbi bejegyzés nem a Budapest és környéke régióról szól, de mivel a továbbképzéssel is felérő kóstoló helyszíne a Pesti Vigadó volt, ezért örömmel posztolom kollégám izgalmas írását az eseményről... Írta: P. J. Ritkán adatik meg a magamfajta laikusnak, hogy Mészáros Gabriella társaságában…..
Írta: Ú.M. Bár a gyep még nem fog smaragdzöldben pompázni az idén igencsak hamar kopogtató Húsvét napjaiban, a meteorológia verőfényes, meleg tavaszi időjárással kecsegtet bennünket. Érdemes hát nekiindulni, és jól megmozgatni téli hónapokban elmacskásodott tagjainkat: a szabad ég, a rügyfakadás, a…..
A Dunakanyarban fekvő Zebegény nem mindennapi település: jóval többet tartogat a látogató számára, mint azt elsőre gondolnánk, és sok szempontból egészen egyedülálló látnivalókkal és programlehetőségekkel találhatjuk szembe magunkat. Meglepő, hogy egy ennyire kevéssé ismert helynek ilyen különleges…..
Talán csak nagyon sokára visszatérő lehetőséget szalaszt most el, aki nem szán idejéből egy-két órányit az egyik legkülönlegesebb magyar festő munkásságának megismerésére... Csontváry Kosztka Tivadar a kényelmes életet biztosító patikusi állást cserélte le meglehetősen későn, a harmadik X után a…..
A tavaly decemberi hatalmas jégkár a Pilisi Parkerdő Zrt. 65.000 hektáros területének közel egyharmadát érintette, ebből 9.000 hektárt súlyosan. A hónapok óta tartó helyreállítási munkákat követően az őszi csemeteültetésekkel immáron elkezdődik a sérült erdőterületek…..
Az ősz beköszöntével hűvösebbek és rövidebbek a nappalok, biztos hallottak már ezeknek a tényezőknek emberekre gyakorolt negatív hatásokról, gondolok itt a hangulatunkra, és egészségügyi állapotunkra. Ilyenkor talán kényelmesebbnek tűnik otthon maradni a biztonságos négy fal…..
 Az olaszrizling hazánk legnagyobb területen termesztett fehér szőlője. Nem csoda, hogy egyre többen szeretjük, hiszen bora az év 365 napján megállja a helyét: készíthető belőle kiváló könnyű, reduktív tétel és hordós érlelésű, vagy késői szüretelésű nagyágyú. A…..
Jótékonysági futóversenyt rendeznek a Veresegyházi Medveotthonban, október 4-én, vasárnap, kicsiknek, nagyoknak, és négylábú kedvenceiknek! Ők így készülnek október negyedikére, az állatok világnapjára. A futóversenyre bárki nevezhet, aki szeret mozogni és szereti az…..
Nem kevesebb, mint 18 éves múlttal rendelkező eseménysorozat az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdők Hete. Idén 2015. szeptember 28 - október 4. között lesz lehetőségünk a rendezvény jelmondatának eleget tenni, amely így hangzik: "Fedezd fel az erdőt az…..
Idén elsősorban a föld alatti izgalmak birodalmába hívják, várják Önöket a Kulturális Örökség Napjainak szervezői. Pincék, barlangvárak, alagutak, gyógyvíz-források tucatjai várják a kalandvágyókat. Megtudhatjuk, milyen titkokat rejt Kőbánya mélye, milyen hobbinak…..
Mostanra gyűjtöttem egy cikkre elegendő tapasztalatot olyan állandó jellegű, rendszeresen megszervezett programokról, melyek nem csak, hogy interaktívak, de kifejezetten élvezetesek, emlékezetesek is. Lehet ezeket egyedül vagy párban, de akár kisebb csoportban is művelni, a lényeg,…..