Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Caius Scaevola

69 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szavazatvásárlás jól bevált valutája, a rezsicsökkentés, a folyamatos kormánypropaganda hatására mára megkerülhetetlen fogalommá vált a magyar közbeszédben. A gazdaságilag fenntarthatatlan, jogsértő rezsiharc történetének pedig még nincs vége. Már a 2010-es választások…..
Orbán ellenzékben még arról beszélt: az emberektől elvehetetlen jog, hogy bizonyos kérdésekben közvetlenül mondják meg, mit akarnak, és mit nem akarnak. Most azonban mégsem lehet népszavazást tartani például sem a budapesti olimpiáról, sem pedig Paks II.-ről. A Fidesz által…..
Alig telt el a nyár, máris esnek ki a legújabb csontvázak a szekrényből a Fidesz költekezéseiről. Többek között kiderült, hogy már azelőtt elégették a gyűlöletkampányra szánt 3,1 milliárdot Rogán haverjának cégeinél, hogy az törvényesen megengedett lett volna. Sebaj,…..
Magyarországon a fékek és ellensúlyok rendszere soha nem látott hanyatlásnak indult az elmúlt néhány évben. A mindenkori kormányok érdeke, hogy minél szabadabban gyakorolhassák a végrehajtó hatalmat, de az már a szó cseppet sem pozitív értelemben vett hungarikum, hogy ehhez a kormány a jogállamokban…..
Ezen a nyáron sem történt nagy meglepetés a NER háza táján: többek között kiderült, hogy a játszóterekre szánt EU-s pénzt is ellopták, miután az EU csalás elleni hivatala elkezdett vizsgálódni az ügyben. Az útépítési bizniszt is átszabták - mostantól még drágábban épülhetnek utak kis hazánkban,…..
Az Orbán mögötti fideszes másodhegedűsök nagy duettje, Rogán Antal és Lázár János évek óta meghatározó alakjai a nagypolitikának. Kettejük felszín alatti harcát látni pedig csupán azért nem nagy élmény, mert Orbán vezetése, a haveri ügyészség kollaborációja és a kormánymédia véleményformáló ereje…..
Mi a közös az amerikai nagykövetben, az Európai Bizottság bürokratáiban és egy evangélikus püspökben? Az, hogy mindannyian Soros Györgyöt szolgálják és a közelmúltban emelték fel a szavukat a magyarországi korrupció ellen. Fabiny Tamás evangélikus püspök az…..
Az államszervezet átalakításának, központosításának fideszes terve lassan teljesen beteljesedik. A járások hálózatának kiépülését, s politikailag elfogult fideszes vezetők ejtőernyőztetését követte a szervezetek megszilárdítása, a folyamatos hatáskörbővítés, miközben az önkormányzatok súlyát…..
Csütörtökön az Egyesült Királyságban nem csupán országuk jövőjéről döntenek azzal, hogy kilépnek, vagy maradnak az EU-ban. Döntenek Európa jövőjéről, s nem utolsósorban több százezernyi magyar sorsáról is.  A helyzet az, hogy az elmúlt években sosem volt ennyire szoros az állás a kilépést támogatók…..
2013 nyara óta idén március végéig 3515-en kaptak tartózkodási engedélyt letelepedési államkötvénnyel, ráadásul további engedélyeket kaptak a kötvényvásárlók családtagjai is. Az elmúlt években tehát gazdasági bevándorlók ezrei váltották meg Orbánéktól a jegyet jó pénzért az Európai Unióba. A 3515…..
A szervezett érdekérvényesítés lehetőségeit jócskán megnyirbálta a Fidesz: a szakszervezetek elhallgattatására a kormány köldökzsinórra kötötte ezeket. Kénye kedve szerint, egyedi döntésekkel juttat forrásokat, ettől azok függőségi viszonyba kerülve nem nagyon mernek ugrálni. Ezzel csökken az…..
Mától mindenhol tilos e-cigizni, ahol dohányozni is tilos. Vagyis, csak ott lehet majd a környezet számára teljesen veszélytelen, vízgőzt kibocsátó eszközt használnia a többségében leszokásban lévő e-cigiseknek, ahol ki lehetnek téve a normál cigarettát szívók által kifújt…..
Garancsi István már az első Orbán-kormány idején közel került a tűzhöz. Sikeresen szakított magának egy jókora ingatlanvagyont. Később aztán a focin keresztül került közelebb Orbánhoz, akinek a fia a Garancsi által tulajdonolt Videotonnál kezdte pályafutását. A kapcsolati…..
A Fidesz által bevezetett választási szabályozás jelentősen megnehezíti, sőt ellehetetleníti azon külföldön élő magyar állampolgárok szavazását, akik itthon nem számolták fel magyarországi állandó vagy ideiglenes lakhelyüket. Ez esetben két lehetőség közül választhatnak az érintettek: hazajönnek és…..
Soha nem hagyták még el annyian Magyarországot, mint a tavalyi évben. A hivatalos elvándorlók száma 33 ezer körül van, ami olyan, mintha egy megyeszékhelyünk, például Salgótarján teljesen kiürült volna. A statisztikák ráadásul csak azokat mérik, akik jelezték kiköltözési…..
Az országos földrablásból is kiemelkedik a miniszterelnök szülőfaluja közelében egy hektárra vetített Fidesz-közeli nyertesek száma. A miniszterelnök barátai mind bevásároltak, hogy ne kelljen a miniszterelnöki vagyonbevallást holmi 1000 hektárokkal, meg kastélyokkal terhelni.…..
MNB, belvárosi ingatlanok, MET (Magyarország Energiakereskedő Zrt.), lepetepedési államkötvény, Andy Vajna kaszinóbiznisze. Hogy mi az, ami mindezekben közös? A kormány és az offshore-cégek. Orbán Viktor szerint a kormányzat közelében nincs offshore-érdekeltség, hiszen „mindannyiuk [kormánya…..
A szavazatvásárlás jól bevált valutája, a rezsicsökkentés, a folyamatos kormánypropaganda hatására mára megkerülhetetlen fogalommá vált a magyar közbeszédben. A gazdaságilag fenntarthatatlan, jogsértő rezsiharc történetének pedig még nincs vége. Már a 2010-es választások…..
Nemrégiben látott napvilágot egy kutatás a magyarországi korrupció-percepcióról, amelyből kiderült, mennyire látják korruptnak az országban uralkodó viszonyokat a magyarok. Az eredmény elkeserítő, de egyáltalán nem váratlan: minden harmadik ember szerint nőtt a korrupció 2010…..
Legyen a föld a Fideszé – hangozhatna az az őszinte jelszó a Fidesz „földet a gazdáknak” programját illetően. Hiába a gazdák tüntetése, az Alkotmánybíróság ítélete, az ellenzék állandó harca, minden ellenállás maximum zavaró tényező. Ebben az országban, hála a fékek és az ellensúlyok kiiktatásának,…..
A földmutyi után, illetve a földprivatizáció második ütemének megkezdése kapcsán lassan kijelenthetjük, hogy a föld már a Fideszé. Szemünk előtt zajlik a NER bebetonozása, az állami vagyon lenyúlása, a politikai hatalom gazdasági hatalommá konvertálása.  Mindeközben sokkal kevesebb…..
Caius Scaevola 2016.03.07 09:40:14
@Fehér Andor: Ellenőriztük, és valóban. Köszönjük ezt is!
Caius Scaevola 2016.03.07 10:21:13
@Fehér Andor: írunk még a témáról, legközelebb már a fenti információkkal is dolgozunk!
Alig kezdődött el a tavaszi ülésszak, a kormány megint úgy gondolta, hogy az átláthatóságot növelni, a korrupciót pedig csökkenteni képes civil kontroll utolsó eszközét, a közérdekű adatigénylés lehetőségeit szűkíteni szükséges.  Ezért benyújtották a postai szolgáltatásokról szóló törvény…..
A helyzet mutyi-téren változatlan, illetve igenis változik: sajnos rossz irányba. Továbbra is elmondható, hogy a korrupciót állami szinten űző kormányzat intézkedéseinek köszönhetően az Unió egyik legkorruptabb országának mondhatjuk magunkat. S nemcsak a Transpareny International gondolja így. A…..
Magyarországnak nem a menekültek, hanem Schengen felbomlása tenne be: kis hazánkban a termelési kapacitások leépülése, s tömeges munkanélküliség követné az európai határok visszaépülését. Ez következik ugyanis abból, ha az EU-s tagállamok külön-külön, kerítésekkel zárják el magukat a külvilágtól és…..
Legyen a föld a Fideszé – hangozhatna az az őszinte jelszó a Fidesz „földet a gazdáknak” programját illetően. Hiába a gazdák tüntetése, az Alkotmánybíróság ítélete, az ellenzék állandó harca, minden ellenállás maximum zavaró tényező. Ebben az országban, hála a fékek és az ellensúlyok kiiktatásának…..