Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Juhász Péter (LMP)

18 bejegyzést írt és 254 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kisebbségek üldözése? Megértem, hogy van rá igény, de szerintem rossz formáját választjuk. Igazából lenne hely és alkalom itthon beszólni másoknak, kiközösíteni embereket, pellengérre állítani nekünk nem tetsző dolgokat. Hamar találhatnánk igazi árulókat, nemzetrontó…..
Azt hiszem, kijelenthetjük: a manyupoknak végük van. Lehet itt még baszakodni, beolvadással meg egyéb látszatintézkedésekkel, de a lényeg nem fog változni, ennek annyi, reszeltek, harangoztak undzovájter. A legnagyobb magánnyugdíjpénztár, az ING megvárta a választásokat, és mivel…..
Ha a nagy szoborállítási lendületben valaki szobrot akar állítani a lusta, tehetségtelen, életében egy napot nem dolgozó, a szűkösen csordogáló adóforintokból mégis remekül megélő semmirekellőnek, Fodor Gábort biztatnám, jelentkezzen modellnek, mert - bár erős a mezőny -…..
Juhász Péter (LMP) 2014.04.14 10:36:08
@maxval a gondolkodó birca: Fodor Gábor maga a politikatudomány homeopátiája: minél kisebb arányban hígítod, annál jobban hat.
Juhász Péter (LMP) 2014.04.14 10:50:25
@gabuscica: Mosmér? Tizenkét éve ha bárki említette a nevét, vállrándítással reagáltunk. És most? Sikítófrász.
Alacsony vagy magas részvételi arány a kedvező? Nekünk vagy az országnak? Okosabbak vagyunk-e, ha sokan vagyunk? Áltudományos okoskodás, melyben a szerző igyekszik senkit sem megsérteni! A vasárnapi eredményhirdetést követően megindult a bűnbakkeresés, a vádaskodás és a…..
Juhász Péter (LMP) 2014.04.12 14:31:53
@borzimorzi: Nagy vonalakban egyetértek, a területi fejlesztésekből valóban kimarad már a Közép-Magyarországi régió, hiszen az EU-s nomenklatúra szerint fejlettnek számít. De a kiemelt beruházásoknál azért sok csapódik le fővárosi szinten is: Dél-pesti szennyvíztisztító, M0 folytatása, hidak felújítása, Vác-Budapest vasút, metró, 1-es villamos... jut azért nekünk is. Csak hát nagy gödörbe sok fér. :)
Juhász Péter (LMP) 2014.04.12 20:56:40
@Sapika: Az a millás Juhász Péter lesz, aki egykor TASZ-os volt, de LMP-s tudtommal nem. Én másik JP vagyok. :)
Juhász Péter (LMP) 2014.04.12 23:33:33
@Sapika: Ja, nem bántódtam meg, csak vicces, hogy még mindig előfordul, hogy kevernek minket. :)
Azt kell mondjam,  a jelenlegi, német megszállásra emlékező emlékmű körüli huzavona nem újdonság; hazánkban az emlékművekkel rendszeresen "baj van". No persze nem arról van szó, hogy más országban ne fordulnának elő véleménykülönbségek, esetleg botrányok emlékművekkel,…..
A legendás Obersovszky - Schmitt Pál interjú ... na jó, ez nem jó szó .... felnyalintás óta nem láttam ilyen minőségi interjút a TV-ben.Kálmán Olgának amúgy nem volt egy jó műsora, sorban érkeztek hozzá a bukott szellemi sasmadarak: Fodor Gábor, aki közös baloldali…..
Juhász Péter (LMP) 2014.04.09 15:06:25
@Rátóti Mutyikos: Bizonyíték, vagy bármi? Vagy csak ez olyan menő beköpdösni ilyeneket? Tételesen el van számolva minden fillér óranyilvántartásokkal együtt, amit aktivistákra költöttünk, én személy szerint két hétvégét basztam el arra, hogy a gyerekkel való legozgatás helyett aláírásokat gyűjtsek magamnak, illetve párttársaimnak, akár olyan határmenti helyeken is, ahol nyilvánvalóan mindent vitt a Jobbik. És persze nem találkoztam közben se az ÚDP-sekkel, se KGB-sekkel, se az IBM-mel és egyéb lóvéfelpuszilásra kitalált szerveződéssel, akik aztán a finisben leadták a magukét, akár 2000 aláírást is, mert tudták, hogy jó ha van közte 600 jó.... Szóval óvatosan a vádaskodással, ha kérhetem.
Juhász Péter (LMP) 2014.04.09 22:28:57
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Nyilván nem gondolom elvesztegetett időnek a két hétvégét. Alapvetően vannak bennem indulatok az aláírásgyűjtés kapcsán. Hiszen első perctől kezdve jeleztük, hogy gyanúsak a kamupártok, nyomuk nem volt az utcán, a tevékenykedésükből több ponton lerítt, hogy csalás van. Jó magam összeírtam ezt pár blogbejegyzésben, jeleztük sajtónak, bizottságoknak, született pár leleplező cikk, és ennyi. Azért a szavazólapon csak ott voltak... Ennek köszönhetően ránk is árnyék vetül, hiszen az a következmény, hogy bátran lehet vádaskodni csalással. Nekünk is könnyebb lett volna összepacsizni fűvel-fával, meglettünk volna hamar. Csak mi nem így működünk. És emiatt is vagyok érzékeny a pillekönnyű vádakra. Nem nekem ártanak, hanem a rendszer iránti bizalomnak, a demokrácia intézményének. Nyilván nem fogunk egy netes kommentelőt bíróságra citálni, nem stílusunk. De azért engedtessék meg, hogy ilyen jellegű vádakat a leghatározottabban visszautasítsak, akár némi indulattal is. Sokszor szükséges érzékeltetni, hogy mi nem az audis politikusok vagyunk, hanem sima hétköznapi hús-vér emberek, akiknek a nap ugyanúgy 24 órából áll, és nem a jólfizető bizottságokból szökünk meg pár órára aláírást gyűjteni, hanem családtól, munkától veszi ez el az időt.
Juhász Péter (LMP) 2014.04.09 23:03:01
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Valóban, igaz, legközelebb megválogatom a szavaimat. Még nehezen szokom az LMP átlagát felülmúló saját választóköri eredménnyel járó felelősséget. :)
Az LMP-vel szembeni leghülyébb ellenérv: a Lehet Más a Politika nem kormányképes erő. A dörzsöltség és hozzáértés látszatát az ilyen kommentekkel lehet a leginkább megalapozni. Nem azt mondjuk egy pártra, hogy tetszik, vagy nem tetszik. Hanem azt, hogy „nem kormányképes…..
Juhász Péter (LMP) 2014.04.05 21:55:18
@♔batyu♔: Batyu, ennél sokkal felvilágosultabbnak tűntél korábbi megnyilvánulásaidban, semmint hogy az LMP-t egy szimplán liberális pártnak állítsd be. Olvass el egy bármilyen Schiffer interjút, vagy akár a TGM-mel folytatott vitáját, rá fogsz jönni, hogy pont nem úgy gondolkodik azokról a dolgokról, ahogy te leírtad.
Juhász Péter (LMP) 2014.04.09 10:38:03
@panelburzsuj: Szia, köszi szépen, egyelőre még mi is ocsúdunk, elemzünk, asszem fogok is írni erről valamit hamarosan. Talán volt némi szerepe a blognak, talán a körzet demográfiájának, a választás előtti napon Indexre kikerült összpárti bemutatkozónak (index.hu/belfold/2014/04/05/a_fitneszbajnok_a_rocker_es_a_vallastudos/) ... még akár a vicces névegyezésnek is, fene tudja. Amennyire nehezen ment bizonyos körzetekben az aláírásgyűjtés praktikus okokból, az adott szavazóköri eredmény sokszor üdítőbb lett. Elég érdekes.
Évek óta hitegetik Dunakeszitől Veresegyházig a városok lakóit azzal, hogy majd fejlesztik a vasúti tömegközlekedés népszerűségéhez elengedhetetlen P+R parkolókat. Magam is az egyik legfontosabb ügyként szóltam erről minden fórumon. És láss csodát! Dunakeszin áprilistól…..
Az infláció mindenki számára közérthető közgazdasági fogalom: azt méri, hogy mennyivel kell többet vagy kevesebbet fizetnünk a szokásos dolgokért, nemde? Ez a mutató nulla közelébe ért, vagyis nem drágulnak a kiadásaink, hurrá! – De akkor miért élünk egyre szarabbul? Sajnos…..
Juhász Péter (LMP) 2014.03.21 11:25:54
@pannonfunk: Alapvetően három inflációs adatot foglal össze ez a tábla, lefele görgetve láthatod mindet, egymás alatt. A táblázat felső harmadában van, amit te idemásoltál, az a 12 havi. A középső táblázatban csak előző hóhoz méri, az alsó harmadban tavaly decemberhez. A háromból az alsó kettőn 11 százalékos zöldségáremelkedés van (nyilván amiatt is, mert télen drágábbak), és itt már nem jelentkezik a cigaretta árának tavalyi emelése.
Juhász Péter (LMP) 2014.03.21 12:00:14
@pannonfunk: "Égeted magad". Megint jön a csendőrpertu, azt imádom!
Van egy állítás: 0százalék az infláció, tehát jobban élünk. A blogbejegyzésem arra hívja fel a figyelmet, hogy ez nagyon attól függ, hogy ki mire költ, és a fogyasztói kosárban sok olyan lehet, ami az emberek egy jelentős részének nem érdekes, ők miért kellene, hogy elhiggyék, hogy nulla százalék az infláció, ha láthatóan a számukra fontos dolgok drágábbak. Senki sem mondta, hogy a kormány hibája bármi is. A kormány hibája az, hogy a nulla százalékos inflációra veri a mellét. Inflációs adatot lehet három viszonyításra: havi, 12 havi, elmúlt év végéhez viszonyított (ezt neveztem év/évnek)
Nézzük a konkrét állításaid: "de facto nem igaz". Éppen hogy de facto igaz! Az egy dolog, hogy szezonálisan drágul a paradicsom, vagy más okból, lényeg, hogy az én inflációs kosaramban, amiben nincs cigi, és viszonylag szerény az alkoholfogyasztás, de magasabb a zöldség és a jó hús, nekem bizony nem nulla százalék az infláció. Továbbá: te élből jöttél egy négyéves adatsorral. Oké. Négyéves időtávban nyilván marhára megdrágult a cigi. De négyéves időtávban meg a rezsicsökkentés sem hoz semmit, tehát akkor abba is bele lehetne kötni. Rugózhatunk még nagyon sokáig, én azt látom, hogy ez részedről inkább arra megy ki, hogy dehonesztáld az írást, csak mert egy dologra tudtál felhozni ellenpéldát.
Juhász Péter (LMP) 2014.03.23 23:42:20
@Gerardus A. Lodewijk: Nagyvonalúan szemethúnyok a nettó kötekedés és csendőrpertu fölött, köszönöm, egészen kényelmesen érzem magam statisztika és átlag fogalmát illetően. Hadd másoljak viszont ide egy levelet, amit közel hasonló - bár sokkal udvariasabban megfogalmazott - észrevételekre adtam egy privát levélben. Elnézést, hogy ilyen kényelmesen oldom meg a válaszadást:

Tisztelt (ezúttal tehát Gerardus)!

Van egy alapvető félreértés szerintem: én sosem állítottam, hogy az infláció jelen számítása rossz, gonosz, vagy azonnal elvetendő valami. (Van egy fontos hibája, arra levelem végén kitérek)

Van azonban egy érvelés a Fidesz részéről, miszerint:
1. reálbérnövekedés volt,
2. infláció nulla lett,
3. ergo, jobban élünk!

Arra kívántam rámutatni, hogy amennyiben az egyén szintjén bárki azt érzi, hogy "fene egye meg, én mégsem élek jobban...", akkor bizony annak sok-sok oka lehet, és nem hibás a megérzése. És bizony ide bőven befér a hitelterhek megnövekedésétől a szinte adószerűen erőltetett büntetési bevételek maximalizálásáig sok minden. Nem állítottam, hogy ezeket bele kell venni az inlfációmérésbe. Azt állítottam, hogy mivel nincs benne, nem terjed ki rá, ezért ez igenis súlyosan befolyásolja az egyén anyagi közérzetét.

Ezekből a lehetséges indokokból villantottam fel párat, a blogos műfaj keretei között. Kérem azt se hagyja figyelmen kívül, hogy potenciális LMP szavazóknak szólt az írás: tudatos fogyasztók, átlagosnál érzékenyebben viszonyulnak az egészségügyhöz, környezetvédelemhez, minőségi oktatáshoz. Nem valamiféle elitizmus beszél belőlem, amikor azt mondom, hogy talán kisebb mértékű az alkohol- és dohánytermékek fogyasztása a körünkben, és megválogatjuk, hogy milyen húst és zöldséget teszünk az asztalra. Ők tehát ugyancsak "szívnak", nem a szó dohányipari, hanem vulgáris értelmében. :)

Azonban van egy valódi probléma az inflációs mutatóval, egyfajta tyúk/tojás dilemma: számos olyan termék van, amire a közép- és felsőközéposztály igyekezne költeni, csak már nem megy, emiatt pedig egyre csökken a súlyuk az inflációs kosárban! Ebből két dolog következik: 1. amikor néha veszünk belőle, az jobban terheli a büdzsénket, mint azt az inflációs kosár kalkulálja. (Ezekre hoztam fel példaként a kultúrát, oktatást, sizgetjegyet, zöldségeket) 2. Ha elkezdenek drágulni eszeveszetten, akkor sincs semmi hatásuk az inflációra, lassanként pedig kiesnek abból. Végsősoron előállhat egy olyan helyzet, mikor az egyén teljesen deklasszálódik, az inflációs kosárban csupán cigi, pia, zsíroskenyér lesz, mivel minden másról lemond a társadalmunk. Az infláció akkor is nulla lesz, ha ezek ára sosem változik, viszont luxusszámba megy egy banán. A jólétünk ezzel tehát messzemenőkig elmarad a korábbiaktól. Való igaz, hogy az inflációnak nem dolga, hogy figyelmeztessen a társadalom jólétének romlására, de közvetve értékítéletet fejez ki azzal, hogy a mindenkori "átlagember" fogalmát újra- és újradefiniálja, esetünkben egyre csökkentve a színvonalat, és mindig rosszabb és rosszabb kosárállapotot téve meg bázisnak. Ezt pedig a politika könyörtelenül kihasználja.

Hiszem, hogy a "bizony ki gondolná, hogy az átlag így működik?" jellegű jópofiskodás nélkül is tudunk értelmes párbeszédet folytatni a témáról.
Teljességgel érthetetlen, hogy a választások előtt három héttel miért nem rendelkezik a Fidesz-KDNP választási programmal. A programnélküliség nemcsak támadási felület az ellenzék számára, de valóban inkompetenciát jelez. Persze nem arról van szó, hogy a Fidesz ne tudna…..
Juhász Péter (LMP) 2014.03.19 10:40:49
@hansoloo: A blogokat nem arra értettem, hogy attól lesz hiteles a hír. De ne legyünk már ennyire feledékenyek: hatalomra kerültek, hetekig ment a maszat, majd az EU bejelentette, hogy nem fogadja el azt az ötletet, hogy Orbánék áthágják a hiányszámokat. Akkor hazajöttek, és utána indult az elmúltnyolcévezés és a nemmexorítás. Mert ők kb azt gondolták, hogy elengedik a hiányt, abból talán lesz valami kis növekedés, és az elég. Gyurcsány nem tudom hogy jön ide, azzal a logikával nem tudok mit kezdeni, hogy ha valaki kritizálja Viktort, arra az a reakció, hogy bezzeg a Gyurcsány. Még ha igaz is, amit mondasz róla, nem ide tartozik.
Juhász Péter (LMP) 2014.03.19 10:41:32
@Ben Franklin: Ejnye, mit hallok? Senki sem kíváncsi programokra? Akkor elég, ha a kedves vezető kezében jól áll a böllérkés, és ért a zemberek nyelvén? :)
A fideszes intézetek nekiálltak parlamenti küszöb környékére mérni az LMP. Schiffer András pártvezér pedig már 10 százalékos eredményt vizionált. Noha a párt csak fizetett diákakmunkásokkal tudta összegyűjteni a csökkentett számú ajánlásokat. (Sőt, a párt úgy próbált…..
Juhász Péter (LMP) 2014.03.13 21:38:44
@♔bаtyu♔: Lüke. :)
A 4K!-s országos lista-elbukás nem egy performansz volt, pedig az is lehetett volna. Meglett a lista a pár nagy pártnak és néhány, teljesen nyilvánvalóan az állami kampánypénzek lehúzására szerveződött kamupártnak. Országos listát nem, de egyéni jelöltet…..
Juhász Péter (LMP) 2014.03.10 22:24:12
@♔bаtyu♔: Batyu, ez csúsztatás, és te is tudod, hogy nincs így, ezt már az én blogomban is kiveséztük, sok más emberrel. Tudniillik nem az zavar például engem sem, hogy sok párt indul, és ez az LMP elől vesz el szavazatokat, hanem hogy a családom elől vesz el időt, hogy egy mások által lerabolt és megkeserített, bizalmatlan társadalom polgárai közül kell aláírást gyűjtögetnünk, miközben más ezt megoldja kis másolással. Amúgy akár még örülhetnénk is, hiszen elsősorban az Összefogás szívja meg a mindenféle rájuk állított hasonló nevű pártokkal, csak éppen semmilyen sunyi, morálisan elítélhető dolognak nem tudok én személy szerint örülni. Más kérdés, hogy az a baloldal erejét jellemzi, hogy egy Schmuck Andor kaliberű muki így ki tud fogni rajtuk...
Juhász Péter (LMP) 2014.03.10 22:25:40
@toportyánzsóti: Az elmúlt hetek fényében szerintem Schiffer ázsiója egyre csak nő összefogás vagy össze nem fogás ügyében. De mondjuk elismerem, én ebben nem vagyok objektív megszólaló...
Hosszú ideje folytat országszerte kilátástalan küzdelmet a rendőrség és az önkormányzatok az illegális hulladéklerakók ellen. Noha a leggyakoribb helyszínek mindenki számára ismertek, és kis erőfeszítéssel akár tetten is lehetne érni az elkövetőket, egy-egy látványos…..
Juhász Péter (LMP) 2014.03.10 21:45:16
@♔bаtyu♔: Két dolog azért a rendőr mellett szól: a szemétlerakás nem a magányos kezdők műfaja, ahogy például a gépesített, illegális fakitermelés sem, szóval valamivel nagyobb az ellenállás esélye, nem biztos, hogy azt kell a frontvonalba rakni, akit a munkaügyi központ küldött oda, és korábban könyvtáros volt egy nyugdíjasotthonban. A másik, hogy a bizonyíthatóság végett egy zárt, minősített rendszer kell ehhez, privát félkatonai szervezetek rendes felügyeletéhez nem feltétlen erős az állam. De kipróbálni mindenképp érdemes lenne. A koreai példa király! Különösen, hogy a magyarok zsigeri imádattal viseltetnek a feljelentgetés iránt. :)
Juhász Péter (LMP) 2014.03.10 21:48:03
@hallatlan: Sajnos egyre sűrűbb a szervezett kiszállítás. Míg régebben az volt a motívum, hogy ahol két zacsi volt, oda került egy-két gumi és némi más hulladék pár hét alatt, manapság mér sokkal gyakoribb az, hogy virradóra kerül több köbméter, azonos forrású szemét egy helyre. A bűnismétlést igazolja, hogy mindig ugyanaz a pár helyszín kapja a szemetet, ezért innentől ez már kvázi szervezett bűnözés.
Új pártok tucatjai szereztek jogosultságot, hogy elinduljanak az áprilisi választáson. Lesz körzet, ahol várhatóan méteres slejfnin kell majd behúzni az ikszet a választónak. A demokrácia ünnepe lesz április 6! Vagy csak egy profi átverés? Két hét erőltetett menet után…..
Juhász Péter (LMP) 2014.03.06 15:47:08
@Francois77: Félreérti. Ez a blogbejegyzés nem arról szól, hogy mi a jó az LMP-nek, és mi nem. Az a kérdés, hogy mi törvényes, és mi nem. Vagy ha a törvény már nem is olyan fontos, akkor fogalmazzunk úgy, hogy mi etikus és mi nem. Félreérthető márkanevekkel rámozdulni mások piacára az csak a politikában tűnik elfogadhatónak, ha vállalatok csinálnak ilyet egymással, akkor ott a versenyhivatal és a fogyasztóvédelem beavatkozik. Ez az egyik dolog. A beugró megszerzése kifogásolható módon, az meg a másik. Én mindösszesen írtam egy blogbejegyzést erről, és tisztességgel válaszolok a nekem célzott kommentekre. Ez nem jelenti azt, hogy csak ezzel foglalkoznék. De láthatóan ez elég sokakat érdekel, talán nem véletlenül.
Juhász Péter (LMP) 2014.03.06 17:18:05
@Francois77: Bocs, egyetlen érintettet sem említettem, tendenciát valószínűsítettem. Tisztában vagyok vele, hogy egyik állításom sem alkalmas bizonyítéknak. De nézzünk egy példát: ön hazaér, és terülj terülj asztalkám várja, a felesége azt állítja, hogy egész nap főzött, de önnek gyanús az egész. Mert semmi jele nincs hogy főzött volna bárki a házban: nincs se mosatlan, se elmosott konyhai eszköz, nincs semmilyen csomagolás, vagy ételmaradék a kukában sem kint sem bent, és nem aznap jár a kukásautó. Nos, akkor ugye egyértelmű, hogy rendelte az asszony a vacsit, és napközben meg a postásfiúval hetyegett, igaz? Csak az lenne a bizonyíték, hogy ha a kaját házhozszállító cég számláját megtalálná. De ez a számla nagyon kicsi eséllyel kerül elő, ha volt esze a kedves feleségnek. És akkor másnap a postásfiú megkérdezi öntől, hogy milyen volt a vacsi... Ugye ért engem? A nyilvánvaló tények bizonyítása ritkán olyan egyszerű mint a Columboban. :)
Juhász Péter (LMP) 2014.03.07 15:04:06
@panelburzsuj: Nem esküdnék meg erre 100%-ig, de szerintem semmilyen ilyen lehetősége nincsen. Ugyanis az aláíró ívekről nem készül másolat, vagy digitális feldolgozás. Arra pedig sem a pártoknak, sem magánszemélyeknek nincs engedélye, hogy betekintsenek az aláíróívekbe, az adatok védelme miatt. A választási bizottság csupán ellenőrzést hajt végre az aláírások adattartalmával kapcsolatban, de hogy az aláírás tényleg az emberé-e azt nyilván képtelenség ellenőrizni. Azt pedig nem fogják felválllani, hogy bármilyen magánszemély (egy körzetben potenciálisan 50-60ezer ember) kérésére átnézzék az egész paksamétát, hogy valamelyik pártnál szerepel-e az illető aláírása. Ez egy csillámpóniknak kitalált rendszer, akik annyira őszinték, tisztességesek és becsületesek, hogy sosem csalnak, vagy olyan lúzerek mint mi, akik tényleg végignyomjuk szabályszerűen.
Van kire szavazni Cici, cica, cigi 2014.02.28 13:56:25
Elhomályosulnak a környező alakok. Csak nagyjából kivehető, hogy idiótán vigyorognak. Mi történhetett Rónaszékiné Keresztes Monika kampányfotózásakor? Nyilván mind iszonyúan betéptek. Bőven van mit tanulni az oligarchapártok egyéni jelöltjeitől, ha kampányolásra kerül a…..
Egyik nap még 6%-ot mérnek az LMP-nek, másik nap már csak 2%-ot, hogy van akkor most ez? Papíron minden egyszerű, a gyakorlat viszont teljesen meghazudtolhatja a statisztikát. „Rátok fogok szavazni ígérem, de hadd menjek már, mert sír a gyerek!” – nem ritkán hallott mondat ez, ha…..
Juhász Péter (LMP) 2014.03.01 17:12:51
@Andráska8: Ez butaság. Önállóan bohóckodtunk volna esőben az ajánlógyűjtéssel, ha amúgy köthetnénk koalíciót is a Fidesszel?
Juhász Péter (LMP) 2014.03.01 17:27:18
@Valóraváltógép: Az még titok.
Juhász Péter (LMP) 2014.03.01 17:28:59
@Andráska8: Biztos meg fogsz lepődni.
Olvasom, hogy 4K!-éknál milyen vidáman telik az aláírásgyűjtés, sok a mókás sztori. Pedig alapjában véve nagyon szomorú, hogy idáig jutottunk. A kötelező szociális munka mellé érdemes lenne kicsit mindenkinek aláírást gyűjteni Budapest határain kívül is. Úgy esett, hogy…..
Sokan megírták már, hogy a Nézőpont Intézet Pártválasztó alkalmazását rosszul paraméterezték. Simán kihozta nekem, hogy a DK-ra kéne szavaznom, annak ellenére, hogy felülsúlyoztam a 2006-os rendőri visszaélések kivizsgálásának szükségességét, az ügynökakták…..
A HírTV beszámolója a Lehet Más a Politika kampánynyitó rendezvényéről kiváló alapanyag lehet minden médiaszakos hallgatónak, a kommunikációról írott tankönyvekbe érdemes lehet külön fejezetet szentelni neki. Esettanulmány a legjavából, hogyan csináljunk egy hétköznapi…..
Juhász Péter (LMP) 2014.02.08 23:53:24
@Ellenzéki összeFOSÁS: Nemzet ellenes poszt? :)
Juhász Péter (LMP) 2014.02.09 14:29:17
@tisztapista: :) Névegyezéssel viccelődni ebben a blogban? :)
Juhász Péter (LMP) 2014.02.09 14:39:33
@tisztapista: Nem, a parlamentben az ülés alatt mentőmellények vannak. :) Bizonyos ülések alatt meg arany ejtőernyők...
Képviselő leszek Paks brókerei 2014.02.05 12:18:32
A kormány a paksi bővítési szerződés kapcsán pontosan ugyanazt az ócska marketing stratégiát nyomja, ami miatt a hitelközvetítőket megutáltuk a válság előtt. Ordas nagy kamuk szépen becsomagolva, ügyesen elterelve a figyelmet a tényekről, számokról. Orbán Viktor embereinek a…..
Juhász Péter (LMP) 2014.02.06 22:40:16
@röhögő: Engem meggyőztél. Ha holnap eladja a vízkészletet a szomjas kínaiaknak, szavunk nem lehet. :)
Komolyra fordítva: ha az üzlet jó, a partner kiváló, akkor miért nem lehet közzétenni a számokat? Miért sunyin kell kimenni aláírni, tagadva azt is, hogy oda készül? Miért nem lehet normális versenykiíráson végigfuttatni? Azzal, hogy az ország lakossága azt demonstrálja, hogy emiatt szeme sem rebben, és kicsit sem rosszallja, hogy a feje felett döntöttek, tehát ha ez ilyen simán megy, akkor az innentől legitimál minden más önkényuralmi megoldást. És ez az elsődleges és legnagyobb gond. És minden sietség és sunyítás csak azt sugallja, hogy valami nem kóser az üzletben.
Juhász Péter (LMP) 2014.02.07 09:54:48
@röhögő: Ha a hulladékgyűjtés megkedveltetésére ki lehet fizetni 1 milliárd forintot, akkor szerintem Paks bővítésének megindoklására is szánhattak volna némi energiát.
A vízkészlet eladás NYILVÁN meredek hülyeség, annak érzékeltetésére hoztam fel példának, hogy innentől bármit meg lehet tenni, mindenre azt lehet mondani, hogy komolyabb ügy, semmint hogy a nyilvánosságra tartozna. Saját tapasztalatom azt mondatja velem, hogy minden olyan ügy, amit azért kezelnek titkosan, mert az emberek úgy sem értenék, az 99%-os valószínűséggel azért történik így, mert lenne az emberek között olyan, aki jogosan háborodna fel bizonyos részleteken. És ezek az ügyek, ahol nincs semmilyen kontroll, a melegágyai annak, hogy elharapódzon a korrupció a normális méreteknél is jobban. Ha egy híd vagy egy lakóépület a korrupció áldozatának esik, akkor esetleg összedől. Ha egy atomerőműnél történik ez, akkor kicsit súlyosabbak lehetnek a következmények.
Juhász Péter (LMP) 2014.02.08 23:22:32
@röhögő: Én biztos vagyok benne, hogy az atomenergiában dolgozó szakemberek Paks bővítése kapcsán ugyanolyan körültekintően járnának el, mint minden más komoly építkezésnél a szakemberek szoktak. A probléma az, mikor az ellenőrizetlenség miatt a szakemberek közé nem szakemberek szivárognak. MINDENHOL lehetnek ejtőernyősök, csókosok, nem szakmai alapon odakerülő emberek. Az ellenőrizetlenség, a politikai és civil kontroll hiánya semminek sem tesz jót. Nyilván a kontrollnélküliség az megolajozza a dolgokat, nincsenek viták, nem kell jelentéseket írni, szépen haladnak a dolgok. De mindenhol emberek vannak. Bizonyosan komoly ellenőrzési dokumentáció hivatott elejét venni a baleseteknek a kőolajkitermelésben és a tengeri közlekedésben is. Aztán a parthoz közelhajózó, majd felboruló óceánjárók, vagy a napokon át eltussolt tengeri fúrótorony-katasztrófák mindig rádöbbentenek minket, hogy a legkomolyabb szakmákat sem kíméli az elkényelmesedés, a belterjesség, a mundérbecsület.
Schiffer András nemrég azt vizionálta, hogy akár 10 százalékot is elérhet az LMP. (Pártelnökként ilyet legutóbb Retkes Attila remélt az SZDSZ-MDF-nek.) Hihetnénk Schiffernek, de a 10 százalékos támogatottság azt feltételezné, hogy a pártnak számos aktivistája van. Ehhez képest…..
Juhász Péter (LMP) 2014.02.04 15:40:53
@E.Csaba: AZ összes utcai prostituált ezzel a jövőképpel nyomja: pár évig csinálom, aztán abbahagyom ezt az ipart, és nyitok egy kozmetikát. Végül mégsem nyitnak. Elmenni a Burger Kingbe, azzal a reménnyel, hogy majd egyszer rendes éttermem lesz, az pont ugyanez az önámítás. Akkor inkább indít a ember sajátot, legfeljebb tönkremegy, de akkor csak magára haragudhat, és egyenes marad a gerince.
Juhász Péter (LMP) 2014.02.04 20:58:36
@E.Csaba: Pedig a türelem az fontos erény, ha valaki politikus akar lenni.
Juhász Péter (LMP) 2014.02.04 20:59:26
@Silent Bob: Előre is köszi! :)
Sokan érvelnek azzal, hogy elsősorban gazdasági szempontok alapján döntenek az emberek. Azonban a „Jut-e nekem plusz pénz?” szűklátókörűségét csak nagyon nagy jóindulattal lehet gazdasági szempontnak hívni. Ez szimplán önzőség. Ennél jóval kifinomultabb és érettebb…..
Juhász Péter (LMP) 2014.01.31 14:59:45
@♔batyu♔: Gondolom akkor az euro is azért 314 forint, mert "aelmúltnyolcév"...
Juhász Péter (LMP) 2014.01.31 15:08:47
@♔batyu♔: gondolom te sem voltál nyugdíjpénztári tag... :)
Hogy néz ki egy napja egy kampányfőnöknek? Ez az, amit én sem tudtam 2013 utolsó napjaiban, mikor elvállaltam ezt a feladatot. Hétfő reggel 8-kor csörren meg először a telefon, a nyomda az, valami nem stimmel a szórólappal. Grafikust illik hívni reggel? Vészhelyzet van, úgyhogy…..
Juhász Péter (LMP) 2014.01.31 11:48:18
@Szelid sunmalac: Azért ez elsősorban egy blogbejegyzés, amiben nyilván nincs benne minden részlet. Simán lehet, hogy volt tervezve stúdió korábban is, csak oda beütött egy munka és beindult a filléres alku, vagy a fotós akivel eddig dolgoztak váltott új helyre, magasabb bérleti díjjal, stb. Ezer dolog lehet, nem feltétlen írt le mindent, hogy ne legyen unalmas. Azt javasolni, hogy "kalkuláljanak az utófinanszírozással", az olyan, mintha azt mondanád a szegénynek, hogy kalkuláljon a szegénységgel. Nyilván bank nem fog hitelt adni, és párt nem válthat ki Széchenyi kártyát egy jövőbeni pénzre... :) Így oldja meg: igyekszik mindent szívességi alapon megszerezni, az viszont mindig last minute dolog, hogy éppen ki hol ér rá.
Van persze igazság abban amit mondasz, én csak azt mondom, hogy a nagyvállalati körben is a legprofibb projektkézikönyv meg előkészítő munka ellenére is túlterheltség van, sokszor becsúszik ad hoc meló, stb. Törekedni kell persze, hogy mindenre gondoljanak, de azért tényleg ne verjük már el a port szegényeken olyan dolgok miatt, ami reálisan nem feltétlen tud sokkal összeszedettebb lenni. Érted, nyilván ők lennének a legboldogabbak, ha lenne egy droidhadseregük hordozható laptopokkal, szatyornyi kitűzővel meg előrefaragott mantrákkal a központból... Minden résnek örülni kellene, ami üthető a narancs Halálcsillagon, nem azon fanyalogni, hogy sorjás lett a rés széle. :)
Juhász Péter (LMP) 2014.01.31 12:42:42
@Szelid sunmalac: Azt írja a lány, hogy dec végén kapta a posztot, sokkal hamarabb tervezni nem lehetett ideje.
Pénz témában meg gondolom folyik a folyamatos gyűjtögetés, próbálkozás, néha jobb reményekkel (olyankor úgy fest, hogy belefér a stúdió a büdzsébe és megnyugszanak), néha rosszabbakkal. És gondolom mindeközben mindenki próbálja menedzselni a civil életét is. Nem irigylem őket (sem).
Ha realistán indulnának neki, akkor nem indulnának neki. :)
Ja a porelverést nem is csak rád értettem, hanem sok más kommentre, hogy "hogy lesz így kormányzás". A germán törzsek is milyen egy balfasz üvöltözős hordának tűnt, csupa szervezetlen ösztönlény, ki is röhögték őket a rómaiak.
Sokan esnek abba a hibába (nem rád vonatkozik), hogy ki vannak ugyan ábrándulva a politikából, változást akarnak, új arcokat, viszont minden új arctól elvárják, hogy legyen rögtön olyan tapasztalt, olyan jólfésült mintha ezt csinálná 89 óta. A legviccesebbek azok a kommentek, akik rögtön számon is kérik, hogy miért nem dörzsölt és kemény a friss erő, "ilyen idealistán nem lesz esély a mostani hatalom ellen". Kvázi mintha a korrupciót csak "rablóból lesz a legjobb pandúr" elvből kiindulva csakis korruptak tudnák legyőzni. Kicsit hallgatja az ember a Klub Rádiót, rögtön jönnek a nyíltszívű nyugdíjas rajongók, hogy "nekünk is ki kéne találni egy olyan nagy hazugságot mint a rezsicsökkentés, mert más módon ezek ellen nem lehet, drága Balatonboglár úr"
Avagy mi köze a magyar társadalmat romlásba vivő korrupciónak és Süsünek egymáshoz? Pár hete élvezhetem a jelöltség hivatalos tényét, de máris én vagyok a korrupt politikus! Számítottam rá, köszönöm, jól viselem. És itt most nem arra gondolok, hogy a nevemet rögtön…..
Juhász Péter (LMP) 2014.01.29 15:57:55
@polovcev1: Egyetértek.
Juhász Péter (LMP) 2014.01.29 16:28:45
@egyenlítő: Egyetértek.
Juhász Péter (LMP) 2014.01.29 21:41:27
@ninimimi: Nem volt különösebb oka, amiért nem reagáltam az ön felvetésére. Teljesen egyetértek, független média kell, szakmaiság, normális viták. Észrevette, hogy évek óta nem jelennek meg ellenoldali politikusok együtt egy műsorban? Azért, mert így a kényelmes, nem kell reagálni a másik mondókájára, csak nyomni a mantrát. Nincs aki közbeszólna, hogy "ez az adat kamu", "ez sosem volt igaz", "ennek ez és ez a következménye". Így könnyű irányítani, ha soha nem kell szembesülni a hazugságokkal.
Miről ismerszik meg egy „profi” politikus? Bármennyi pénzedet el tudja tapsolni, és közben még hálát is érzel iránta, hogy ezt teszi veled. Ollókezű Edwardként vagdossa az avatási szalagokat, azt az illúziót keltve, hogy ez fejlődés. Miért hagyjuk, hogy így…..
Juhász Péter (LMP) 2014.01.24 10:54:15
@jogalany: Jobb politikus lennél mint én, demagógiából jeles, meghajolok nagyságod előtt. :)
Egyfelől a 66ezres számban, amit említettél, kétharmada nonprofit vállalkozás, másik része meg alapítvány. A horgászoktól a polgárőrörökön át az önkéntes nénikísérőkig mindenki benne van, érdekképviseletek, településfejlesztési egyesülések, akármi, mittudomén. A te rosszmájú megjegyzésed meg nyilván abból ered, hogy lefüleltek egy faszit aki a villamos síneken hajtott a rákos gyerekek pénzén, illetve találtak másik két alapítványnál is visszaélést, plusz van az a tapasztalatod, hogy sok helyütt hatékonytalan a szervezetek gazdálkodása, és a különböző titkárok belelustulnak az egészbe. Ez eddig oké, de továbbra sem tartom tisztességesnek, hogy ezzel akkor pálcát törsz az oktatásban, szociális ellátásban, egészségügyben működő, önzetlen, nem különösen sok pénzből üzemelő alapítványok fölött. Az a baj,hogy pár rossz sztori miatt hamar híre megy, hogy "kár ezekbe a pénz, mindenki ellopja", és onnantól a tisztességesek sem kapnak korrekt támogatást, adományokat. Én is dolgozom többnek, a tűzbe tenném értük a kezemet. Ha van is sok ügyetlen szervezet, ne általánosítsunk, mert ez nem a tisztulást segíti elő, hanem az általános minőségromlást, és forrásszűkét. Ismersz 40 civilszervezetet, amelyik szarul működik? Szóltál róluk bárkinek? Vagy ez az információ bőven elég ahhoz, hogy bennfentes "tudom amit tudok" jellegű beírásokkal trollkodd végig az internetet, több nem is kell a boldogsághoz és az elégedettséghez? :)
Juhász Péter (LMP) 2014.01.25 20:45:56
@jogalany: Megkeseredett vagy, és ez felerősíti az "éleslátásodat". Sose legyen szükséged neked vagy gyermekeidnek azokra a civil szervezetekre, amikre szerinted semmi szükség. Nyilván nem állítottam, hogy minden alapítvány tiszta, és minden civil szervezet hófehér. De az általánosítás baromi veszélyes.
Juhász Péter (LMP) 2014.01.26 21:29:08
@jogalany: A vicces az, hogy még nem vagyok politikus, egyelőre olyannyira átlagpolgár vagyok, mint te, és egyébként nem gondolom, hogy törvényszerű, hogy ez megváltozzon egy képviselőnél. Csupán megjegyeztem, hogy veled ellentétben van hitem abban, hogy a civil szervezetek nem okvetlen lopászatra születtek, és rosszat tesz az általánosítás. Ebből azt a következtetést vonod le, hogy akkor én is csalok: zseniális, gratulálok. A témával kapcsolatban egyébként sokban egyezik a véleményünk, hiszen magam is hatékonytalannak találom az államigazgatást (ami nem összekeverendő egyébként a civil szervezetekkel), csak éppen nem írom le az egészet, tekintve, hogy nem törzsi kultúrában élünk, tehát elkerülhetetlen, hogy legyen egy közös büdzsé. Zsebemből pedig bátran kiveheted a kezed, egyelőre még csak oka sincs, hogy bármilyen lopással vádolj.