Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lvb

1 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Akkor másszatok vissza a fára!".  "Akkor internetet se használj!"  "Kamionok nélkül hogyan jutnál friss élelmiszerhez?" Íme néhány azon újra és újra előkerülő mondtatok közül, amelyeket a környezetvédelmi szemlélet kritikusai vetnek rendszeresen óda nekünk,…..
lvb 2014.02.12 22:25:16
@vuvuzela importőr: Fejlesszék, használják, de ne dotálják. A garantált átvételi ár maximum az átlagár legyen.
lvb 2014.02.12 22:34:31
@marwin72: Ezt sajnos én is így látom, a korrupció és a mutyi komoly gond idehaza. Az atomerőmű építésben is a mutyi rész aggaszt.
lvb 2014.02.12 22:41:18
@marwin72: Nem ismerem Vén István találmányát, de jelenleg a geotermikus energia felhasználása Mo-n azért rendkívül drága, mert - tudtommal - kötelező a víz visszasajtolása - nem úgy mint sok más országban, ami jelentős mértékben rontja a hatékonyságot => sokkal hosszabb megtérülés, magasabb beruházási igény.
  Hiába kábít a jelenleg is zajló Detroiti Autószalon legtöbb kiállítója azzal, hogy szinte kész a működőképes elektromos autója, ez ordas hazugság. Vélemények az azonos című cikkünkről...
lvb 2009.01.14 17:05:24
@Szsrobert: Az energiával való ellátást könnyedén meg lehetne valósítani, lehetne gyorstöltőt csinálni benzinkút szerűen, ami 5 - 10 perc a tankolás. A Hálózat kiépítése napjainkban atomerőművekkel, transzformátorokkal, vastag drótvezetékekkel, és ez Mo-ra vetítve 10 - 20 ezer euró lenne, ha 3 millió magyarra osztanánk le a költségeket, amit _max_ 8 év alatt kellene befizetni mindenkinek, különben senki sem csinálja meg, és már csak az autógyártókra kellene várni, hogy legyenek autók is. Persze, ha csak 100000 és nem 2 millió autót akarunk, akkor sokkal olcsóbb is lehetne, bár a fejenként befizetendő összzeg emelkedne...
lvb 2009.01.14 17:18:11
@Fiery: Az elektromos autóra való áttéréshez szvsz legalább ez lenne az ára Nukleáris blokkokal és hálózatbővítéssel, és azért adtam meg 8 évet, mert annyi idő alatt meg kell térülnie a beruházásnak, különben senki sem kap bele:). Persze ha napelemekkel akarjuk letakarni az országot akkor sokkal több :)

Gyurcsányt közfelkiáltással királlyá választanák! :)
lvb 2009.01.14 17:28:21
@Fiery: Egen eljutott, csak rá akartam világítani az elektromos auto _szerintem_ legnagyobb hátrányára. Ami nem a hatékonyság, nem a rövid hatótáv, hanem az infrastruktúra kiépítésének a költsége, amit ígyis úgyis a munkásokkal fognak kifizettetni...
Nemtom ki járt a budai felső rakparton, de a Homár már szombaton akadályokba ütközött a Batthyányi térnél, tehát azt már pénteken beépíthették a Red Bull augusztus 19-20.-i légipíárjához. A nemzeti ünnepre zökkenőmentesen rátelepült verseny miatt szombat óta köröznek a…..
Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy általában nem szoktam foglalkozni a tv csatornákkal, de most, hogy a napokban megnéztem a RTL-klubbon sugárzott Csillagközi Invázó (Starship Troopers) című filmet, hogy finoman fogalmazzak, kivágta a biztosítékot.Az, hogy egy filmből…..