Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Henry Chinaski

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Lánchíd létezik – erről ne nyissunk vitát. A Lánchíd azonban nem létezik csak úgy magától, létezésének kell, hogy legyen valamilyen oka. Tkp. igen sok oka van, de válasszunk csak egyet: Széchenyi elhatározását, hogy megépítteti. Annak, hogy Széchenyi így határozott,…..
Henry Chinaski 2014.05.10 21:48:39
@FMR: Egyébként remek koranyári este van itt a Felliniben!
A köztudat a bacilusokat, baktériumokat mint az emberi egészséget veszélyeztető, mikroszkópikus kórokozókat ismeri. A valóság ennél jóval árnyaltabb, hiszen léteznek hasznos, sőt nélkülözhetetlen baktériumok is, és a mennyiségükről alkotott képet is át kell értékelni. Immár 340 éve egy holland…..
  Boross Péter miniszterelnökről hallottam egyszer, hogy az hogy a Hóbagoly gúnynevet ragasztotta rá a nép, voltaképp' dicséretnek is felfogható, mert arra utal, hogy ennél nagyobb vajat nem látnak a füle mögött. Nekem Bajnainál is ilyennek tűnik a Libás. Ugyan a Hóbagoly…..
Henry Chinaski 2014.04.06 11:32:20
@dr kíváncsivagyok: Alapvetően hibás a protest szavazás gondolata, mert a büntetés örömén kívül, semmi pozitív hozadéka nincs. Ha a hatalmon levő párt rossz a választó szemében, abból még nem következik, hogy az ellenfele jó. A kisebbik rossz elve nem működik. Ha két rossz közül a kisebbik rosszat választom, akkor is csak a romlást választom, hiszen a kisebbik rossz is rossz. Ez a destruktív logika oda vezet, hogy folyamatos lecsúszás mellett, egyre rosszabb kormányok váltják egymást az ország élén. A nem szavazás értelmesebb döntésnek tűnik, mert nem legitimálja az uralkodó elitek hatalmát, és ez által képes megtörni a kisebbik rosszra épülő gondolkodás logikáját.
Mérlegen az Alaptörvény címmel megjelent a Stádium Intézet első kiadványa. A kötetben nyolc alkotmányjogász, köztük Sólyom László és Kukorelli István fejtik ki gondolataikat az Alaptörvényről. Az Ars Boni részleteket közöl az egyes interjúkból, ezúttal a Tölgyessy…..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tényleg sok a magányos nő, és látszólag nem olyan sok a magányos férfi. Nemrégiben olvastam egy cikket egy amerikai oldalon, ami némileg megvilágosított, mi a legfontosabb akadálya a nők párra találásának. Ha esetleg…..
Kísértet járja be Kelet-Európát: a naiv sületlenség kísértete. Rousseau szerint az ember alapvetően jó, csak a kultúra, intézmények rontják meg – ez a bűnök, bajok, szenvedések forrása. Mára ez a tétel sokkal specifikusabb lett, eszerint az ember alapvetően demokrata, rajong…..
Mikor nyilvánítunk szabadon véleményt? Mikor döntünk szabadon arról, hogy megtegyünk-e valamit vagy sem? Hát akkor, amikor senki sem kényszerít bennünket, senki sem befolyásolja a döntést megelőző mérlegelésünket – legalábbis fenyegetéssel, hatalmi szóval nem. Ez a…..
Henry Chinaski 2014.02.16 10:03:43
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Az elemi részecskék halmazának viselkedése statisztikus valószínűségek szerint determinált, de az egyes kvantumrészecskék esetén nincs kauzalitás.
Lehet ez a tény a szabad akarat forrása?
Henry Chinaski 2014.02.17 09:04:53
@liberum arbitrium: A kultúra tehát mindazon dolgok összessége, amivel eltereljük a figyelmet életünk értelmetlenségéről?
Csupán biológiai célja van az életünknek, ugyan úgy, mint egy baktériumnak?
Kiábrándító!
Magyaridióta Egyikre sem 2014.02.11 18:56:19
A fanyalgó és elégedetlenkedő magyar honpolgárok régóta sérelmezik, hogy a hazai választási jogban nem létezik az "Egyikre sem" opció, amelyet azok a választópolgárok ikszelhetnének be, akik a felkínált politikai alakulatok illetve politikusok egyikére sem kívánnak…..
Henry Chinaski 2014.02.12 12:27:54
@harmincas: Alapvetően téves a kisebbik rosszra szavazás gondolata. A kisebbik rossz elve nem működik a gyakorlatban, elég csak ránézni az ország elmúlt negyedszázados történetére. Ha két rossz közül a kisebbik rosszat választom, akkor is csak a romlást választom, hiszen a kisebbik rossz is rossz. Ez a destruktív logika oda vezet, hogy folyamatos lecsúszás mellett, egyre rosszabb kormányok váltják egymást az ország élén. A nem szavazás értelmesebb döntésnek tűnik, mert nem legitimálja az uralkodó elitek hatalmát.
Az Orbán-rendszer legitimációja sok tekintetben emlékeztet a Horthy-rezsimére. Mindkettőnek a liberális (baloldali) és az integrációs (nemzetiségi, zsidó-asszimilációs, illetve szegény-, cigány- és EU-integrációs) politika kudarca a fő tapasztalata. Mindkettőt az ország…..
Henry Chinaski 2014.02.02 15:09:57
@explanatus: Ki, mi akadályoz meg bennünket abban, hogy mi ne legyünk sikeresek?
Éppen a sikeres országok, hiszen ők írják a szabályokat. A sikeres országok a meglévő előnyük konzerválásában érdekeltek, nem abban, hogy a periféria országai fejlődjenek és konkurenciát jelentsenek a számukra.
A periféria országaira csak felvevőpiacként van szükségük, azaz csak a főtereink lekövezésében érdekeltek, a gazdasági megerősödésünkben semmiképpen sem.
Keynes sírna, ha ezt látná.
Henry Chinaski 2014.02.02 15:25:59
@torró: Jól ismert tény, hogy azok az emberek, akik mindenáron kormányozni akarják a többieket, ipso facto, a legalkalmatlanabbak erre a célra. Ha valaki el tudja érni, hogy miniszterelnökké választassa magát, akkor arra a világért sem szabad rábízni ezt a munkát.
Henry Chinaski 2014.02.02 15:39:06
TGM mai cikkéhez (konklúziója: ne nyugatiak akarjunk lenni, hanem szabadok) írt kommentárt granicsar, emígyen: "Hát én, eltérően TGM-től, csak szubjektív véleményt tudok mondani. Éltem vagy tíz évet Nyugaton és most Keleten is hatot már. Itt, Oroszországban szabadnak érzem…..
Henry Chinaski 2014.02.02 09:55:19
@biohouse: Biztonságban? A börtönben legfeljebb, ott van biztonságban az ember. Jó pár négyzetméter, és még lakbért sem kell fizetni, se rezsit, se jövedelemadót, se gyerektartást. Nem kell levizsgáztatni az autót. Nem büntetik meg az embert ittas vezetésért. Nem veszít a lóversenyen. Ingyenes az orvosi ellátás. Kellemes, azonos érdeklődési körű társaság. Templom. Seggbe kúrás. Ingyenes temetés.
Gyurcsány Ferenc maroknyi, de annál lelkesebb rajongótáborral rendelkezik. Mivel magam is ismerek ilyen embereket, és emellett ismerek Orbán-fanatikusokat is, el kell ismernem, hogy a két típus semmiben sem különbözik: egy korlátozott nyelvi kódon megvalósuló kognitív…..
Henry Chinaski 2014.01.16 09:37:41
Minek ide VV6? Nem véletlenül maradt el a beszavazó show az rtl műsorában. Az igazi beszavazó show-t ugyanis a baloldal játszotta el! No, nem a nyilvánosság előtt, hanem magánlakások rejtekén, unikummal megspékelve. Hamarosan persze eljő a számukra a nagyon fájó…..
Subba Induljon a nap! 2014.01.15 09:00:00
Az oroszok még a bunyót is szorakoztatóba' nyomják. Több oroszt a tévébe! ..
Henry Chinaski 2014.01.15 19:04:53
A Morgan Stanley legfeljebb két-három évet ad Japánnak - derül ki az Investor cikkéből: Ha nem sikerül csökkenteni a költségvetési hiány mértékét, az emelkedő infláció miatt magasabbra kapaszkodó kötvényhozamok egyre drágábbá teszik a hatalmasra duzzadt államadósság…..
"A köztársaság helyreállításának és megszilárdításának feladata tehát megköveteli a baloldal megújulását is. A baloldali útkeresés megspórolhatatlan: fel kell tárnunk az egymásra rakodó adaptációs kudarcok történetét, és képesnek kell lennünk megmutatni, hogy mit is…..