Adatok
Anyabisztro Brigi
0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

A hivatalos megnevezése nem biztos. Ki LAX-nak, ki LOX-nak hívja a lazacot. Én csak salmonnak tanultam. Az igazi kihívás: mit szól hozzá egy norvég?
Az úgy történt, hogy a Metróban jártam kifejezetten hal vásárlási célzattal. Elsõsorban fekete tõkehalat vettem, de azért elcsábultam egy szép…..
Anyabisztro Brigi
2016.02.10 18:00:41
@Waka: az a cukor engem is gondolkodóba ejtett, és ki is próbáltam sokkal kevesebb cukorral, de közel sem volt olyan kiegyensúlyozottan finom, mint felesben. Úgy képzelem, hogy vagy teljesen cukor nélkül, mint a fenti, vagy úgy, ahogy azt a skandinávok kitalálták.
Ugyanezt megtapasztaltam a kaporral is. Gyermekem a szagát sem bírja, ezért készítettem zsályával, rozmaringgal és petrezselyemmel is, végül ő mondta ki a tutit, hogy ez kaporral az igazi.
Ugyanezt megtapasztaltam a kaporral is. Gyermekem a szagát sem bírja, ezért készítettem zsályával, rozmaringgal és petrezselyemmel is, végül ő mondta ki a tutit, hogy ez kaporral az igazi.

Mitől mocskos a mocskos tészta?! A következő receptünk lerántja a leplet a nagy titokról, miközben az egyik legkedvesebb és legegyszerűbb romás ételünket mutatjuk meg. Próbáljátok ki, és számoljatok be, hogyan sikerült!
Hozzávalók:-60 dkg liszt, -3 tojás, - pici langyos…..

Megindult a csiliszezon - pirosodnak már a paprikák. Most a Spicy Fiesta-ból érett be másfél kiló. Kerestem a neten valami egyszerûbb receptet, amit persze módosítok kicsit.
Amit találtam, rögtön megkedveltem:
"La jiao jiang (辣椒酱) gyakran használt szósz/ízesítõ a kínai ételekben. Ha szereted a…..
Anyabisztro Brigi
2015.08.24 14:06:40
Anyabisztro Brigi
2015.08.24 15:28:56
@Andrass9: köszönöm, eddig ezzel a jó hírrel nem találkoztam :-)
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
1 bögre közönséges asztali só, 1 bögre cukor, melyből egy csapott evőkanálnyit kiveszek, hogy a sónál árnyalatnyival kevesebb legyen, kb 1/2 bögrényi (vagy több) apróra vágott kapor. Ezeket egyszerűen összekeverem.
A metróban átlagos méretben kapható filét 4 darabba vágom, a farokrészt (a laposat) frissem sütve megesszük, és a 3 vastagabb darabot borítom be a páccal, és rakok rá nehezéket. 3-4 nap után lefejtem róla a bőrt, és kidobom, majd a húst még néhány napra visszateszem a pácba, hogy a bőr alatti lazább/zsírosabb részt is jól átjárja.
Nekem az egyhetes verzió ízlik a legjobban, az már úgy szeletelhető hajszálvékonyra, mint a sonka, de azért lágyan omlós.
Egy dolog kíván előrelátást: nyáron kell a megfelelő mennyiségű kaprot betárazni a fagyasztóba.
Citromlét, borsot, egyéb fűszereket tálaláskor kínálok mellé.
Jól bírja a fagyasztást - ha esetleg marad belőle.
Köszönöm az ötletet a füstöléshez, legközelebb azt is kipróbálom!