Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gordu

1 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz névváltoztatgatásai, szimbolikus baszakodásait nagyrészt figyelmen kívül szoktuk hagyni, hiszen legtöbbször ők is csak fogják a fejüket, ennyire hülyék nem lehetünk. De most eljött az idő amikor azt kell mondani, foglalod a kurvanyádat, de nem ám a mi hazánkat! A…..
gordu 2011.10.22 00:33:27
József Attila

ESZMÉLET

Földtől eloldja az eget
a hajnal s tiszta, lágy szavára
a bogarak, a gyerekek
kipörögnek a napvilágra;
a levegőben semmi pára,
a csilló könnyűség lebeg!
Az éjjel rászálltak a fákra,
mint kis lepkék, a levelek.

Kék, piros, sárga, összekent
képeket láttam álmaimban
és úgy éreztem, ez a rend -
egy szálló porszem el nem hibbant.
Most homályként száll tagjaimban
álmom s a vas világ a rend.
Nappal hold kél bennem s ha kinn van
az éj - egy nap süt idebent.

Sovány vagyok, csak kenyeret
eszem néha, e léha, locska
lelkek közt ingyen keresek
bizonyosabbat, mint a kocka.
Nem dörgölődzik sült lapocka
számhoz s szívemhez kisgyerek -
ügyeskedhet, nem fog a macska
egyszerre kint s bent egeret.

Akár egy halom hasított fa,
hever egymáson a világ,
szorítja, nyomja, összefogja
egyik dolog a másikát
s így mindenik determinált.
Csak ami nincs, annak van bokra,
csak ami lesz, az a virág,
ami van, széthull darabokra.

A teherpályaudvaron
úgy lapultam a fa tövéhez,
mint egy darab csönd; szürke gyom
ért számhoz, nyers, különös-édes.
Holtan lestem az őrt, mit érez,
s a hallgatag vagónokon
árnyát, mely ráugrott a fényes,
harmatos szénre konokon.

Im itt a szenvedés belül,
ám ott kívül a magyarázat.
Sebed a világ - ég, hevül
s te lelkedet érzed, a lázat.
Rab vagy, amíg a szíved lázad -
úgy szabadulsz, ha kényedül
nem raksz magadnak olyan házat,
melybe háziúr települ.

Én fölnéztem az est alól
az egek fogaskerekére -
csilló véletlen szálaiból
törvényt szőtt a mult szövőszéke
és megint fölnéztem az égre
álmaim gőzei alól
s láttam, a törvény szövedéke
mindíg fölfeslik valahol.

Fülelt a csend - egyet ütött.
Fölkereshetnéd ifjúságod;
nyirkos cementfalak között
képzelhetsz egy kis szabadságot -
gondoltam. S hát amint fölállok,
a csillagok, a Göncölök
úgy fénylenek fönt, mint a rácsok
a hallgatag cella fölött.

Hallottam sírni a vasat,
hallottam az esőt nevetni.
Láttam, hogy a mult meghasadt
s csak képzetet lehet feledni;
s hogy nem tudok mást, mint szeretni,
görnyedve terheim alatt -
minek is kell fegyvert veretni
belőled, arany öntudat!

Az meglett ember, akinek
szívében nincs se anyja, apja,
ki tudja, hogy az életet
halálra ráadásul kapja
s mint talált tárgyat visszaadja
bármikor - ezért őrzi meg,
ki nem istene és nem papja
se magának, sem senkinek.

Láttam a boldogságot én,
lágy volt, szőke és másfél mázsa.
Az udvar szigorú gyöpén
imbolygott göndör mosolygása.
Ledőlt a puha, langy tócsába,
hunyorgott, röffent még felém -
ma is látom, mily tétovázva
babrált pihéi közt a fény.

Vasútnál lakom. Erre sok
vonat jön-megy és el-elnézem,
hogy’ szállnak fényes ablakok
a lengedező szösz-sötétben.
Igy iramlanak örök éjben
kivilágított nappalok
s én állok minden fülke-fényben,
én könyöklök és hallgatok.

(1933-1934 tele)
Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány a délelőtti sajtótájékoztatóján bizony elszólta magát.  Nem volt politikailag korrekt megfogalmazás, valószínűleg már izzítják is Budapesten a "rasszista billogot". A Hírszerzőn egyenesen "Cigányozó…..
 Bár meglehetősen szkeptikus vagyok a Publius Hungaricus által vízionált tisztítótüzet illetően, a magyar apokalipszis nem is nagyon kezdődhetne mással, mint egy/több Tesco bezárásával. Sarkadon nem elképzelhetetlen ez a rendszerváltoztatás óta példátlan lépés: annyira…..
gordu 2009.01.30 18:16:35
@KA_Steve: Szégyen, hogy mennire sötét vagy.

Miféle törvényt?
Ki tartsa be?

Tényleg nem érted az adott sztorit?
Vastagbőr A KDNP fallosza 2009.01.27 11:01:00
Mint ahogy a tökös pornósztár is minden macában meg akar mártózni, úgy próbál a KDNP is a saját rúdjára ráhúzni minden újdonságot. A KDNP vesszőjét úgy hívják, hogy szabad vasárnap.A gond csak az, hogy a KDNP kislurkója olyan pici (jelenleg 7-8 ezer támogató, Misi Mókussal…..
gordu 2009.01.27 19:50:22
@more:
Hát hogy ki "szivatta" 1000 évig a "vereteket/penzeteket/agyatokat a faszagyerekekkel", arról gyanítom, pont ellentétes a véleményünk, csak az enyém szerint az 1000 évet majdnem szó szerint is lehet érteni.
:)
Na jó, ez persze túlzás.

Csak hogy összezavarjalak: van gyerekem, nem vagyok maszop-szavazó, konzervatívnak tartom magam, és nem a keresztény vallást utálom, hanem a nevében hazudozókat, és nem hiszem, hogy a hülyéknél jobbak a méghülyébbek (Semjén), csak mert az a "másik oldal".

Látom, külföldről írsz, megkérdezhetem, hogy melyik országból aggódsz a véreidért éppen?
intézményesített korrupció - feudális államban a beszedett adók ellopása a az adószedéssel megbízott (azt bérbevevő) szervezet által. A kincstár fogyatékkal vagy egyáltalán nem kapja meg a beszedett adó- sáp dézsmanemeket, ezért mégnagyobb adókat vet ki, amiáltal fajlagosan…..
Akárhogy is nézzük, a világon - de legalábbis Magyarországon - a legkirályabb dolog döntéshozó fószernak lenni a Miniszterelnöki Hivatalban. Megvan a nem kevés havi fix, a ruhapénz, az étkezési utalvány, bizonyos rang fölött a szolgálati kocsi sofőrrel; de mindezeknél még…..
gordu 2009.01.22 10:53:51
@szpal: Sejtettem, hogy lesz, aki nem érti, hogy az miért gáz, hát azért, mert nekem mindkettő a nyilvánosság szándékos bevonásával történő hangos pofánkbaröhögés esete így nekem.
Sok ilyen volt/van, tudom, de én csak azért ragadtam ki azt az esetet, mert olyan méltánytalanul kicsi nyilvánosságot kapott azóta is, pedig olyan édi kis gesztus volt, sokszor eszembe jut.
 Akkor is elmondom, ha senki le se szarja, hogy felhívott a minap egy ismerősöm, hogy segítsek eladni a veséjét, mert ő most éppen éhen hal. És nem képletesen. Timit tizenöt éve ismerem. A férje jó szakember volt, kőműves. Nem éltek túl vastagon, egy szűk lakótelepi…..
BUKSZ Atomot a magyarnak! 2009.01.20 11:06:00
Úgy látszik ahogy 2006-ban, most is véget ért az orosz-ukrán gázvita, Európa napokon belül újra hozzájuthat a számára nélkülözhetetlen fűtőanyaghoz. Nagy kérdés, hogy ezúttal tanulunk e a történtekből.Két éve a politikusok alig reagáltak a kialakult krízisre, gyakorlatilag…..
Itt az év vége, beindul a nagy szavazó-show az Országgyűlésben. Lesz szavazás a 2009-es költségvetésről (vajon hány ellenzéki párt szavazza meg, egyről máris tudunk: "Fodor Gábor szerint nem a kormánynak, hanem Magyarországnak szól a támogatás." Köszönjük Gabi,…..
Én is voltam Lúzer-szomszéd. Viszont nem tőlem kértek kölcsön, hanem nekem adtak. Nem mást, mint a nagymamát.Úgy kezdődött, hogy a beköltözésünk utáni pénteken megkért a szomszéd, hogy hoznánk be az almáját a biatorbágyi telekről, mert nekünk van kocsink. Az alma 4 mázsa…..
A Dávid Ibolya által oly gyakran előszeretettel emlegetett hazai politikai homokozóban ezúttal a majdnem végzetesen megcsonkult MDF frakció csücsül, köröttük pedig ott rosszalkodnak, és megpróbálják ellopni a játékaikat bizonyos gonosz nagytőkés csoportok.Az utóbbi napokban nem…..
gordu 2008.10.14 00:28:24
Ha balesetet látunk közvetlen közelről, vagy esetleg mi magunk vagyunk szenvedő alanyai, legtöbbször az ösztön és az adrenalin kerül előtérbe és KRESZ szabályai csak másodlagosak lesznek. Persze biztos sokan vannak olyanok is akik ilyenkor is meg tudják őrizni a hidegvérüket.…..
Az egyik szcientológus, bizonyos F. Sz., küldte ezt körbe az ismerőseinek. Kiegészítettem magyarázó szövegekkel, mert sokat elárul a belső mentalitásról:   Szia! Képzeljétek el, nem is tudom mennyi munkaóra volt ebben a ciklusban, de nagyon sok. De nagyon megérte, most már…..
Egyre több, tettlegességig fajuló történetet írtok meg nekünk. Múlt héten a zebrán átsétáló gyalogosok közé tolatott szándékosan egy bekattant nő, Frank California pedig egy verésnek volt szemtanúja, csak mert szerencsétlen gyalogos vesztére szólni mert a nála kb. kétszer…..
Mandiner blog Az élet értelme: 43 2008.05.28 17:01:00
  Isa, por és big mac vogymuk, feleim, ez a nagy helyzet. Az év első olyan napján, amikor a napfény már szinte harapta a bőrünket, a szemünk meg füstölni kezdett az ezerötér' vett teszkós napszemüveg mögött, százasával álltunk sorba a Meki előtt. Mer' 43 forint a Big Mac,…..
w Salo, avagy 2008.04.29 05:00:00
Gyurcsány Ferenc egyik legfontosabb ígérete a pártfinanszírozás kifehérítése volt. Reménytelenségbe fulladó, dögletes egyeztetések után a miniszterelnök forradalmi újítással állt elő. Puch László államtitkár lett. Ha megváltoztatni nem tudod, állj az élére. Minden…..
Ákosság, machete, kalács, totál, kispárna Ruhapróba után és borítófotózás előtt fogadta a Reakció firkászát Ákos, aki a dalban hisz, ahogy egy ember énekel. A negyedik ikszhez ért ideális popsztár idén nem terpeszt bőrnadrágban, viszont underground hiphopot hallgat, és…..
 Hetedik alkalommal szervezik meg Budapesten a Critical Mass biciklis felvonulást április 20-án. Esemény előtt a két főszervezővel, Kürti Gáborral és Sinka Károllyal, alias Küküvel és Sinyával beszélgettünk a hazai biciklis helyzetről és a mozgalom eredményeiről. Két…..
gordu 2008.04.20 12:46:48
OFF
aki szerint amszterdam a kurvákról szól, az nyilván elfogadja, hogy budapesten jurtákban laknak, és arréb tolják a kecskét, amikor lelegelték magul alól a gyepet.
(egyébként európa pornó-nagykereskedéséből ilyet kiszólni azé jópofa dolog.)
ON

nekem a pénteki bkv-sztrájk igazából azt mutatta meg, hogy mennyivel jobb lenne a város kevesebb autóval. igaz, a kevesebb autó csak mellékterméke volt a bkv-sztrájknak, mindenki szabin volt, de látszott, hogy (jé!), a zenberek felpattannak bringára, ha rá vannak kényszerítve, és még jól is esik nekik, ha tudnak is vele menni. mert pénteken lehetett.

egyszóval nincs mese, mivel megtelt autóval, belépősre kell csinálni a várost, mint a túlzsúfolt ingyenes diszkót a falu határában. megtelt, kész.

nem lehet bringázni, nem lehet autózni, nem lehet szabályozni. mindenki ott áll meg, ahol akar, ott előz, ahol akar, reggel-este áll a város. lehet szigorítani a nem betartott szabályokon, látjuk, hogy nem működik, nem élhető, nem egészséges.

és ez öngerjesztő folyamat, mert naná, hogy inkább a szmogban ülök a kocsiban, mint a szmogban állok a bkv-n, vagy a tüdőmmel szűröm a szmogot bringával.

a magyar szívesebben ül az általa okozott szmogban, mint kerekezik az általa tisztán hagyott levegőn.

az a luxus, hogy kocsiba ülök egy olyan helyen, ahol egyszerre 5-10-100.000 ember halad/él/hal/eszik/alszik, ma ingyen van, tehát mindenki megteszi egymást taposva.

erre van igény.
Hóbelevanc Varnus Xavér kamuzik 2008.04.04 13:41:00
Amint korábban írtam, a TV2 új műsorstruktúrával készült támadni a másik kereskedelmi csatornát. Ennek egyik eleme Az Igazság ára című produkció, amiről az előbb említett írásomban azt írtam, hogy „Az igazság ára a mostani felállással hamar kifulladhat, amit jelentős…..
Iskolai erőszak és az ő következményeiAz iskolai erőszak hetek óta kedvelt téma a magyar médiában. Érthető, a politikán már meg sem ütközünk, kell valami más, amivel lehet az emberek idegeit borzolni.Volt itt szó felelősségről, durvuló mikrokörnyezetről, a nevelés…..