Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bálint Balso

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt belevágnánk, először is szeretném megköszönni azt a rengeteg támogatást, amit a 4. rész kiposztolása után kaptam tőletek. Három olvasómtól is kaptam könyvajánlatot (mármint kölcsönadásra, nem úgy, mint J.K. Rowling :D), kettőtökkel találkoztam is, és annyi…..
Bálint Balso 2014.04.20 11:55:59
@karlmann: A Churchill háborús bűnös alap jellemét természetesen nem szokták nagyon emlegetni. Pláne Magyarországon, ahol Bp-en szobra van a városligetben. És ha államilag állított szobra van, akkor a mocskos jellemét természetesen nem teszik közzé. Mert az állám azért nem köpködi le önmagát. Az angol hatalmi jellem, így természetesen a politikai karrierbe bejutottaké, alapvetően behatárolt. Ugyanis napi zabálásuk és jólétük, mérhetetlen nagy embertömegek, a gyarmataik kifosztásán alapszik. A defektes, súlyos személyiségzavaros Churchillnak nem számított soha semmi, saját egoista hatalmi életszemléletének eléréséhez..
Mint katona, sohasem volt kiemelkedő. Katonáit nem kímélte, mert emberi, saját családi kapcsolata is abnormális volt. Katonai tisztesség nála nem létezett, mert ez az alapvető emberi tisztességből nőhet csak ki. Mint egyenruhában lévő egyén is, tipikus példája defektes katonának, aki nem képes egyenruhába minimum még 20 percet se, normális, nyugodt férfiként viselkedni. Ez a saját szakmájukban tudáshiányban szenvedő karrieristákra jellemző. Egy katona kifejezetten röhejes, amikor állandóan szivar lóg a szájába. Churchillt is vagy civil ruhában bottal, vagy katonaruhában szivarral lehetett látni.
A 2. világháborúban is mint katona (tábornokként)nem tudta elviselni, a németektől kapott vereséget. És itt jött be a mocskos jelleme, a katonák közül is a szarházi katonák jelleme. Nem győzhettem le mint katona az ellenség katonaságát! Akkor az ellenség civil lakosságának megyek aljas módon. Így az ő korcs agyából jött az ötlet, a német civil lakosság terrorbombázására, az ország belső összeomlására irányzott céllal. Amit, egy hasonló defektes tábornok aztán, a ,,bombázó" Harris nevű hajtott végre. Mind a ketten és sokan a többihez hasonlóakhoz, a nürnbergi akasztófán kellett volna lógniuk. Háborús bűntett, emberiesség elleni bűntett. Nem véletlenül lettek magyarrá pl angol és más nemzetisgű katonák vagy jó módú nem magyarok, itt Magyarországon. Lásd az 1848-as magyar tiszti és tábornoki kart. Nem véletlenül vannak titkosítva még a 100 éves történelmi anyagok. Ma is jó trükk a 70 évre titkosítás, bármely ilyen féreg legkisebb tevékenységéről is.
Bálint Balso 2014.04.20 12:46:48
A Churchill háborús bűnös alap jellemét természetesen nem szokták nagyon emlegetni. Pedig politikai és katonai tevékenységét ez irányítja. Pláne Magyarországon, ahol Bp-en szobra van a Városligetben. És ha államilag állított szobra van, akkor a mocskos jellemét természetesen nem teszik közzé. Mert az állam nem köpködi le önmagát. Az angol hatalmi jellem, így természetesen a politikai karrierbe bejutottaké, alapvetően behatárolt. Ugyanis napi zabálásuk és jólétük, mérhetetlen nagy embertömegek, a gyarmataik kifosztásán alapszik. A defektes, súlyos személyiségzavaros Churchillnak nem számított soha semmi, saját egoista hatalmi életszemléletének eléréséhez..
Mint katona, sohasem volt kiemelkedő. Katonáit nem kímélte, mert emberi, saját családi kapcsolata is abnormális volt. Lásd gyerekkorát ill szüleivel való kapcsolatát. Katonai tisztesség nála nem létezett, mert ez az alapvető emberi tisztességből nőhet csak ki. Mint egyenruhában lévő egyén is, tipikus példája a defektes katonának, aki nem képes egyenruhába minimum még 20 percet se, normális, nyugodt férfiként viselkedni. Lásd Sztálint is, 160 centijével, ragyás arcával, állandóan pipálva, állandóan balra-jobbra dülöngélve stb, képtelen normális emberként bárhol jelen lenni - ami még egy gyerektől is elvárt. Ez a saját szakmájukban tudáshiányban szenvedő karrieristákra jellemző. Egy katona kifejezetten röhejes, amikor állandóan szivar lóg a szájában. Churchillt is vagy civil ruhában bottal, vagy katonaruhában szivarral lehetett látni. Csak a bot volt abban z időben jellemző, de az is csak utcán és gyalogláskor.
A 2. világháborúban is mint katona (tábornokként!!)nem tudta elviselni, a németektől kapott vereséget, az angol légierő vereségeit, az összeomláshoz közel 1940-ben.. Ami csak azért nem kövezkezett be, mert közben a németek, a Leica objektíves kamerákkal felfedezték Sztalin, szinte teljes hadseregének a nyugati orosz határra majd 300 hadosztálynyi haderő felvonulását. És eemiatt halasztották el a Seelőwe hadműveletüket. És itt jött be a mocskos jelleme, a katonák közül is a szarházi katonák jelleme. Nem győzhettem le mint KATONA az ellenség KATONASÁGÁT! Akkor az ellenség polgári lakosságának, nőknek, gyerekeknek, kórházaknak is megyek katonaként aljas módon. Így az ő korcs agyából jött az ötlet, a német és magyar polgári lakosság terrorbombázására, az ország belső összeomlására irányzott céllal -demoralizálás a hátországban. Amit, egy hasonló defektes tábornok aztán, a ,,bombázó" Harris nevű hajtott végre. Mind a ketten és sokan a hozzájuk hasonlóakhoz, a nürnbergi akasztófán kellett volna lógniuk. Háborús bűntett, emberiesség elleni bűntett. Mind az 1864-től kötött Genfi Katonai Konvekció és más katonai, különösen tiszti erkölcsi más kialakult morál is. Nem véletlenül lettek magyarrá pl angol és más nemzetiségű katonák vagy jó módú nem magyarok, itt Magyarországon. Lásd az 1848-as magyar tiszti és tábornoki kart és miért becsülték meg, szerettek meg Magyarországot, a hasonló defektes Habsburgokkal elleni küzdelem alapján. Nem véletlenül vannak titkosítva még a 100 éves történelmi anyagok. Ma is jó trükk a 70 évre titkosítás, bármely ilyen féreg legkisebb tevékenységéről is.
Tehát miközben már az ókortól, Churchill szempontjából nézve is min. az 1800-as évektől vannak katonai, különösen tiszti (tábornoki) becsületek, az angoloknál a legfelsőbb vezetésben erről szó sincs. Jól mutatja, az ügyet vizsgáló angol bíró utóélete.
A háborúk teljes körülményeit ( a háború előtt, alatt és után történteket) alapvetően befolyásolják az emberi jellemek, a szakmai tudás együttesei. Churchillre se a tudás, se az erkölcs pozitív jelzői nem voltak jellemzők. Ezeket a jellemtelenségével, aljas rafináltságaival próbálta pótolni. Egoja volt a lényeg, nem a tudás, az igazság és tisztesség, így természetesen gondolkodásmódja szerint is a jellemtelen seftelők, akár világseftelők találták meg benne a támogatni valót. Amik emberek millióinak az életébe került.
A Sztalinnal való tárgyalásokon is, a fennmaradt, hírhedtté vált szalvétán osztogatták Európa népeit, így a bennünket magyarokatis, hogy kinek a fennhatóságába vagy érdekszférájába kerüljünk.
Teljesen reális megállapítás lehet(ett), hogy Churchill polgári embereke, akár saját angol honfitársai életét is odadobta defektes politikai karrierjéért, agyament elképzeléseiért.
Nem éppen a Hangosfilm Blog profiljába vág a téma, de velem történt meg a dolog tegnap délben, és mint az elmúlt korok tömegkultúrájának lelkes kutatója, büszke is vagyok rá, hogy tanúja lehettem a pillanatnak, amikor a 91 éves Szepesi György 68 év után utoljára lép ki a…..
Bálint Balso 2014.01.31 18:08:20
„Galambos” a bolsevista besúgó

Az Élet és Irodalomban hozta nyilvánosságra a szintén zsidó Paul Lendvai✡, hogy Szepesi az ötvenes és hatvanas években a titkosszolgálat III/II, majd III/III osztályának ügynöke volt. [4]

Szepesi György 1922-ben született, s egyike volt azon zsidóknak, akiket a második világháborúban Magyarországot megszálló szovjetek rászabadítottak a magyar sajtóra, politikai, kulturális és gazdasági életre. Ezek az emberek és utódaik mondják meg ma is a magyaroknak azt, hogy mi a helyes és mi az elfogadhatatlan. Kivételezett, fajvédelmi kirekesztésen alapuló társadalmi helyzetüket korábban a megszálló Vörös Hadseregnek, s mostanában jórészt az elbutított, proli rétegek szavazatainak köszönhetik. A kivételezettek ezért 1956-ban – tisztelet a kevés kivételnek – gyorsan elkezdték csőcselékezni a szovjet uralmat lerázni kívánó forradalmárokat. Így tette ezt Szepesi György is.

Szepesi György az izraeli újságnak adott interjú folyamán elmondja, hogy Friedländler Györgyként látta meg a napvilágot. Paul Lendvai nemrégiben megjelent ÉS-beli cikke szerint az egykori sportriporter Galambos fedőnéven 1950-től a „belső reakció elhárítására” szakosodott BM Politikai Nyomozó Főosztályának besúgója volt. Lendvai leleplezése után Szepesi nem volt hajlandó kommentálni az ügyet.

Budapest díszpolgára és a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjének tulajdonosa 1956-ban is tudta, hogy kiket kell szolgálnia, melyik oldalra kell állnia. A Kossuth Rádióban 1956. október 24-én sugárzott beszédében a „sportolók nevében” többek között ezt mondta: „Értsétek meg, hogy azok, akik most rombolnak, gyilkolnak, rabolnak, s akik a ti békés tüntetéseteket vérfürdővé akarták változtatni, a magyar ifjúság jövőjét próbálják tönkretenni.”

A sportolók persze előzetesen semmit nem tudtak a nevükben elmondott beszédről, s ezért Gyarmati Dezső, Kárpáti Rudolf és mások követelték, hogy Szepesit többet ne engedjék mikrofon elé állni. Volt neki egy másik emlékezetes alakítása is 1956-ban, amikor a Rádió épülete előtti tüntetésen a Bródy Sándor utcai főbejárat fölötti erkélyre kiállva elkezdte csitítani és hazatérésre rábírni a forradalmi tömeget. Az emberek meg elkezdték kővel dobálni, mire Szepesi ijedten visszafutott az épület belsejébe.

S ezek után térjünk vissza az április 21-én megjelent interjúra. „Ötven éves sportriporteri munkám elismeréseként 1995-ben, az én kérésemre, meghívták magyarországi vendégjátékra az izraeli labdarúgó-válogatottat. Izrael kettő nullra győzött, mondja elégedett mosollyal Szepesi György.”

Szepesi elmeséli az izraeli újságírónak, hogy 1944. december 1-jén Budapesten teljes bőrönd hamis személyi okmányokat cipelt egy megadott címre, de útközben összetalálkozott járőröző nyilasokkal, akik elől elfutott és megmenekült.

A szocializmus dédelgetett riportere nem beszélt az 1956-ben betöltött szerepéről és ügynöki múltjáról. A héber lap azonban eléggé furcsa módon, de mégis az olvasó tudomására hozza Szepesi besúgói mivoltát. Az interjú zárásaként olvashatjuk, hogy kifelé menet a tolmácsnő felindultan közli az izraeli újságíróval, hogy Szepesi „elfelejtett” beszélni arról, hogy Magyarországon mennyire felkorbácsolta az indulatokat a nemrégiben nyilvánosságra hozott ügynöki múltja, amelyet okmányokkal is bizonyítottak.

S hogy miként reagált erre az izraeli újságíró a besúgó zsidó elítélése helyett, okulásként álljon itt a pontos idézet: „A szélsőjobb Magyarországon nyíltan és arcátlanul felüti a fejét, miközben az ottani társadalmi közmegegyezés értelmében szinte már >>bontonnak<< (jó modor, illendőség – a szerk.) számít az antiszemitizmus. S ezért aztán nem nagyon lehet elítélni a zsidókat a kommunizmus támogatása és ellenzőinek besúgása miatt.”

S hogy még világosabb legyen az izraeli üzenet: A zsidók mindent megtehetnek más népek ellen a hatvanöt évvel ezelőtt, illetve az utóbbi időkben történtek miatt. Szepesi is azért állt be besúgónak.
Bálint Balso 2014.01.31 18:18:29
Szepesi ,,Galambos" beúgó 6-os kartonja.

kuruc.info/galeriaN/egyeb/vaddezsoanyag4.jpg
Nem kell okvetlenül lepetézni, sportközvetítésein. 1945. után egymást taposták a lógós, 5-10x-es fizetésű ilyen munkakörökre. Ahogy Solti György hiába levelezett haza, karmesteri állásra az Operaházba, itteni zsidó kollégái és nagy ívben tojtak rá.
A sportközvetítésének módját bárki elsajátíthatja. Pláne, ha 5-10-es fizetés mellett elsősorban csak a sportújságokat kell neki nézegetnie. Egy kis hasonló pofátlansággal és gátlástalansággal, bárki rikácsolhat egy meccset közvetítve. Ja, hogy nem mindenkinek van ekkora pofátlan, gátlástalan jelleme.?
Isten tudja mi visz rá valakit arra, hogy megőrizze a mozijegyét?! Nekem például sosem jutott eszembe, jóllehet, amikor még sokat jártam moziba, olyan egyformák voltak a jegyek, hogy elég volt egyet eltenni belőle. Sosem hittem volna, hogy mozijegykultúránk ezt a praktikus, ám nem…..
Donhu Lottó nyerési esélyek. 2007.08.14 10:59:00
Sokan latolgatják, hogy mekkora esélyük van a Lottó 5-ös megnyeréséhez és ez még a jobbik eset, mert az emberek nagyobb része bele sem gondol. Talán jobb is így, különben nem lenne ekkora sikere ennek a játéknak. Bár le fogom vezetni az esélyeket, azért azt tudni kell, hogy az…..
Bálint Balso 2014.01.13 04:01:59
1957. március 7. volt az első lottósorsolás. NEM VÉLETLENÜL!!!
1956. véres leverése miatt.
- Kádár harmincad magával, és szovjet őrséggel ült az Országházban már több mint 3 hónapja. Előtte 1956. november 7-én a szovjet hadsereg hóna alatt, szovjet harckocsiban merték csak odaszállítani. Az ország min. 90%-a utálta, még az ávósok közül is ,,szarjancsinak" hívták, ezt a kollaboráns, hazaárulót. Aki 1956. október 31-i rádióbeszédjében hitet tett a forradalom mellett és Magyarország mellett. A forradalom leverése után 40 évig ez felvétel páncélszekrényben volt. Ma meghallgatható újra, itt a neten is. Másnap, egy hasonló senkiházival, Münnich Ferenccel együtt mentek át a Szovjet Nagykövetségre. Mindkettejükről elmondható, hogy tulajdonképpen életükben nem dolgoztak még. Kádár 1.5 évet dolgozott kifutóként, egy esernyőkészítő kisiparosnál. Édesanyja nagy nélkülözések, rengeteg munkával Kádárt írógép műszerésznek taníttatta ki. Szakmájában, ami abban a korban elit, fehér köpenyes munka volt, soha nem dolgozott, csak segéd maradt, mestervizsgát nem tett, nem szabadult fel. Kertes házában is csak 1 db írógép volt, soha nem is érdekelte.
Münnich egy nála is linkebb, lógós alak volt. Jómódú család tipikus elkényeztetett, uripubija. A gimnáziumot és az érettségit rendkívül defektes magatartása miatt több iskolában volt kénytelen járni és magánúton levizsgázni. A kommunista emberek egyik tipikus példánya a polgári körből. Nők és alkohol, észt osztani akarás, hatalomvágy, egoizmus, beképzeltség tudás, tapasztalat és munka nélkül.
Mivel az oroszoknak és az 1 elemit ha végzett Hruscsov is már nagyon unta, és ciki volt, hogy KÁDÁR, APRÓ, DÖGEI minisztereit nekik kellett védeniük a nép harag ellen, májusra a Parlament őrségét átadták a visszavett, rendőrruhába átöltözött ÁVH-nak. Akasztás, agyonlövés, sortüzek, agyonverés, kínzás, börtön, deportálás 1956. november 4-e óta. Sötétedéskor kijárási tilalom, statárium, mint 1919-ben, de és még 200 ezer fős szovjet hadsereggel is megszállva Magyarországot. A szovjetek különösen Budapest jelentős részét a 2. világháborús barbár módon, nehéz tüzérséggel, háborús és népellenes bűnöket elkövetve rommá lőtték. Az ország dolgozó nagyobbik többsége sztrájkolt több hónapig Kádár ellen. A defektes kommunista rendszer addigi 10 éves működése, a szovjet hadsereg háború utáni fosztogatása, emiatt a világ legnagyobb 1946-os inflációja, a jóvátételre termelés 10 éve, teljes gazdasági összeomlás felé vitte az országot. Mindezt világszínvonalú munkásoktól a mérnökig dolgozó emberekkel, 3x annyi élelmiszer termelésre képes mezőgazdasági adottságú országban.
Természetesen a kommunista Szovjetunió, hóna alatt Kádár APRÓ DÖGEIVEL minden lehetséges propagandával, a rafinált tömegmanipuláció eszközeit is bevetették, hogy hatalmukat megtarthassák.
Ezen manipulációk egyike volt a lottó. A szerencsejátékokat, tőzsdét mint kapitalista huncutságokat (ahogy Rákosi Mátyás mondta, aki egyébként képzett közgazdasági fazon volt, de emberi szemétnek Kádár jó párja), a háború után megszüntették - lutri, tőzsdepalota (az MTV székház). A lóversenyt meghagyták, mert oda pl. Münnich elvtárs is rendszeresen kijárt. A lakótelepeket is azért nem odaépítették, hanem inkább szép kertes házakat és erdőket taroltak le.
1957. márciusában még sokan a MUK jelszavával (Márciusban újra kezdjük!), Március 15-ére próbáltak Kádárék ellen szervezkedni. Ezen hangulatra ellenmanipulálásként a tömegnek bedobták a lottót, a nyereményekkel. Ez nagyon sok embert elvont tudatban a forradalomtól, megosztva a társadalmat is. Ne feledjük az 50-es évek jegyrendszere se régen volt, az ország élelmezése is romokban volt előtte stb. A forradalom nem véletlenül robbant ki. (Teljesen lényegtelen, hogy volt e provokatív forradalom kirobbantási tevékenység, a kommunisták részéről vagy nem) 11 év + háborús szenvedés-nyomor évei elegendőek egy társadalmi robbanáshoz.
Tehát a társadalmi feszültség egyik levezető szelepére bedobták a lottót. Ugyanakkor, forradalom előtt sok éven át, gyűlölt padlássöprést, és a kötelező békekölcsön jegyeztetést-befizetést nem lehetett újra bevezetni. A költségvetés hiányainak pótlására a lottó, mint pontos és rendszeres önkéntes pénzbefizetésére rafináltan bevezették. Az akkori átlag ember a lottó matematikájához nem értett. Ma kifejezetten katasztrófa, hogy mennyi ember nem érti ennek az átverését. Pedig már 40-45 éve, az általános iskolák 7.osztályában a matematika órán, a hatványozás tanítása kezdésekor, sok tanár a lottó képletét felírta a táblára. Annak egyszerűbb matematikáját elmondta. Ezzel szemléltetve, kíváncsiságot keltve a lottóval a matematikai hatványozás iránt. Sajnos sok ilyen pénzügyi dologgal tudják ma is manipulálni a leépült társadalmat.
Ennek ellenére, ha valaki 1 lottót vesz a játékos szerencsének, abban semmi rossz nincs. A többit a lottóról már előttem a matektanárom az általános iskola 7. osztályában és itt is elmondta.