Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lutetia

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dunakeszi. A 4K! önkéntesei minden energiájukat bedobva gyűjtenek, hogy meglegyen az 500 aláírásunk, mikor egy öregúr odalép hozzájuk. - Jó napot kívánok, a 4K! - Negyedik Köztársaság Pártnak gyűjtünk ajánló aláírásokat, hogy el tudjunk indulni a választáson.- Dehogy…..
Lutetia 2014.02.25 14:41:03
@Daniel Marton: Hát jó, én szóltam! :) Még egy apró tanács: az összes potenciális szavazót tényleg nem éri meg síkdebilnek nézni, de vannak helyzetek az életben, amikor a síkdebileket is érdemes megbecsülni. Ilyen helyzet például a választási kampány.
De ha a Ti kommunikációs szakembereitek ilyen zseniálisak, akkor nyilván nincs semmi félnivalótok :) Sok sikert!
Mindenesetre nekem speciel nincs szükségem tanácsra választás-ügyben, mivel nem indulok rajta, és senkinek a kampánystábjában nem is vagyok benne.
Eddig körülbelül harminc diák írta alá azt a nyílt levelet, melyben a Hoffmann Rózsával szerdán egyeztető diákokhoz (és volt a diákokhoz) intéztek négy kérdést. A levélben többek között a tárgyaló diákok legitimitását és a sajtónyilvánosságot hiányolták. A teljes…..
  MEGSZŰNT A REGIONÁLIS TELEVÍZIÓZÁS HAZÁNKBAN   A nézők csak a műsorújságokból értesülhettek   Mától sem regionális híradót, sem magazint nem gyártanak Magyarországon. Mindez azért megdöbbentő, mert a nyilvánosság olyan szintje tűnik el, amely a vidéket…..
Azt írja az újság, Lujza, a rendvédelmi dolgozók tüntetésével összefüggésben, hogy „Sokat nem kellett várni a névcserére. Évekig Gyurcsány Ferencet gyalázták nap mint nap, tegnap már azt kiabálták a Parlament előtt: „Orbán takarodj!”.”Mindehhez nem is…..
Kedves barátaim, az országgyűlés ma elfogadta Magyarország új Alaptörvényét. Erről a történelmi jelentőségű napról a blogban is meg kell emlékeznünk. Először az előzményekről. A választásokat követően az új, nemzeti többségű parlament úgy döntött, tiszteletben…..
Deutsch Tamás aktivizálta magát, előbb naptárat készített, majd a "megtámadott" Orbán Viktor segítségére repült haza Brüsszelből. Az EU elnökségi nyitány az EP parlamentben roppant szórakoztatóra sikeredett, ahány újság, annyi nézet: Alázás! Szégyen! Orbán…..
Tisztelt Praxis!   Az unokám, aki nemrég múlt 4 éves tavaly télen kórházba került az ominózus h1n1 vírussal. Szerencsére a betegség viszonylag enyhe lefolyású volt, a kicsi hamar jobban lett, de közben átélt valami olyasmit, aminek semmilyen körülmények között nem szabadna…..
Lutetia 2011.01.21 13:06:27
@Káin: Egyetértek. És hozzáteszem, hogy szerintem a fantáziálós gyerek szülője azt is tudja, hogy milyen, amikor fantáziál a gyerek, és hogy viselkedik akkor, ha igazat mond.
Édesanyám évekkel ezelőtt tüdőrákkal feküdt a deszki kórházban, egy jól sikerült műtétet követően. Ami velünk ott megesett, az felér egy rémálommal. Már hazaengedték egy kemoterápiás kezelést követően, amikor újra be kellett mennie egy hétvégére, hogy vérképjavító…..
Lutetia 2011.01.16 13:30:38
@adamantium: Úgy bizony. Mint mindig.
Lutetia 2011.01.16 16:36:26
@wekkew: Bármilyenek is legyenek a tapasztalataid, orvos jött a mentőkocsiban, mégpedig a Mentőállomás akkori főorvosa. Azóta többször összefutottam vele, érdeklődött édesanyám állapotáról, illetve az eset után kb 1 hónappal az Intenzív Osztályon, amikor beteget hozott, meglátogatta édesanyámat. Meggyőződésem, hogy ha ő akkor nem lép fel olyan határozottan, akkor anyukámat még aznap elveszítjük. Még így is majd' egy órába telt, míg a mentőkocsiban olyan állapotba hozták, hogy szállítható legyen.
Lutetia 2011.01.17 08:18:10
@isssti: Dehát visszakerült ugyanoda (lásd a bejegyzés utolsó előtti bekezdését). Persze lehet, hogy nem éreztem ki az iróniát a hozzászólásodból.
w Együtt sikerülni fog 2011.01.07 05:30:00
Európa a markunkban van, de még nem ragadtuk meg eléggé. A soros elnökség egyelőre nem teszi lehetővé, hogy bevezessük a tisztességvédelmet az egész unió minden rohadt kis blogjában. Az egyik lehetőségünk, hogy ebben az irányban próbáljuk megújítani Európát, majd egy ügyes…..
A jobboldal az MSZP kormányzását gyakran illette „diktatórikus” illetve „diktatúra” jelzővel. Szerencsére azonban, 2010 tavaszán kétharmaddal győzött a demokrácia… de hogy annak milyen kritériumai vannak, hívjuk segítségül a Fidesz illetékes…..
Lutetia 2011.01.05 08:41:26
@Belpo: Engem is idegesít Török Zsolt propaganda-dumája (holott a puszta tények objektív megemlítése is elegendő volna a kedélyek felkorbácsolására), de abban igaza volt, hogy az oroszok is írtak rólunk:
www.ng.ru/world/2010-12-27/1_vengria.html
Lutetia 2011.01.05 08:45:48
@Belpo: És ami a külföldi kritikákat illeti, az csak a jéghegy csúcsa, amiről az itthoni médiák tudósítanak bennünket. Érdemes megnézni a Facebook Szamizdat nevű csoportjának bejegyzéseit (sajnos, a Szamizdat hamarosan megszűnik, így a benne felhalmozott sajtószemle is megsemmisül, gondolom)
Vastagbőr Lehetőségek világa 2011.01.04 10:05:00
Fél éven át mi vagyunk az EU soros elnöke, erre az alkalomra készült egy vadonatúj országimázs-film."Az új film a településmarketinggel foglalkozó Aera Property & Destination kommunikációs ügynökség és a Magyar Filmszemle díjas, több külföldi fesztiválon is…..
Lutetia 2011.01.04 13:36:43
@leila begin: Teljesen igazad van, a néhány évvel ezelőtti klip sokkal jobb volt. A mostani reklámfilm gyakorlatilag annak az ötleteit lopja el, és gyengébben valósítja meg. Arcátlan lopás az egész, szégyellheti magát az, aki nevét adta hozzá.
Idemásolom a linkedet, hogy aki akarja, összehasonlíthassa a két összeállítást, és eldöntse, történt-e lopás.
www.youtube.com/watch?v=e0wkokaybWA
Még néhány nap, és Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke. A külföldi sajtó mégsem ezzel van tele, hanem a kedden hajnalban elfogadott szájkosár médiatörvénnyel. Kommentárok és egyéb írások tömkelege kritizálja az új szabályozást, szinte nincs olyan európai lap,…..
Lutetia 2010.12.24 15:17:21
@Várúr: Na és a német külügyminiszter telefonbeszélgetése Martonyival, meg a külügyi államtitkár tegnapi nyilatkozata, az nem kemény üzenet? Ezek az emberek a német kormány tagjai, nem magánszemélyként mondták azt, amit mondtak.
"Csütörtökön Werner Hoyer német külügyi államtitkár bő öt percben nyilatkozott az SWR nevű német rádiónak a magyar médiatörvényről. Többek között azt mondta, hogy az „új magyar médiatörvény nem vet jó fényt a közelgő magyar EU-elnökségre”. Az államtitkár azt is mondta, hogy az EU szellemiségével semmiképpen sem fér össze a magyar szabályozás. A német politikus itt az EU jelmondatát, az
"egység a sokszínűségben" szlogent idézte.
Szintén csütörtökön Guido Westerwelle német külügyminiszter telefonon beszélt Martonyi Jánossal. A német külügyminisztérium közleménye szerint a "barátságos légkörben a médiatörvény megváltoztatásának lehetőségéről beszéltek". Mivel a magyar kormány eddig határozottan kiállt a kedd hajnalban elfogadott törvény mellett, ezért a módosítást nyilvánvalóan a németek kezdeményezték."
Volt bőven miből válogatni, hiszen a politikai és gazdasági elit pofátlansága, úgy tűnik, örök. Ki volt pofátlanabb: Bakonyi Zoltán vagy Matolcsy György? (Fotó: Huszti István/Index) A kormánynak a magánnyugdíjpénztárak elleni érvei, valamint 2010 legnagyobb belpolitikai…..
Így dicsérjen meg az ember egy fideszest: pont tegnap délelőtt méltattam Lázár János mondatait, amelyekkel egyetértek, erre már aznap délután elsütötte az év eddigi legcinikusabb mondatát ("A jogállam megszilárdulásával az alkotmánybíráskodás ilyen széles jogköre…..
A blog olvasójaként elképeszt, és egyre jobban felháborít az, hogy egyes – főként az egészségügyben dolgozó – hozzászólók kommentjeikben folyamatosan úgy állítják be a kórházba bekerülő betegek hozzátartozóit, mintha azok betegüktől csak meg akarnának…..
Lutetia 2010.08.26 13:19:48
@Bikli néni: Hozzászólásod alapján sajnos tényleg nem ilyen egyszerű a dolog! Azért az sem mindenütt jellemző, amiről Te írsz. Én egy vidéki nagyvárosban lakom, és itt minden gond nélkül válthattam háziorvost.
Mindenesetre azt gondolom, hogy az otthoni ápolás helyi lehetőségeiről a háziorvosnak kutya kötelessége megfelelő ismeretekkel rendelkeznie és tájékoztatnia a beteget és hozzátartozóit, és nem nekik kell összevissza nyomozgatniuk ezzel kapcsolatban.
Még mindig nagyon fel vagyok háborodva ezen a háziorvoson!
Elöljáróban elmondanám, hogy epilepsziás, depressziós-pszichés tünetekkel, és pánikbeteg vagyok. Sajnos minden évben kórházba kell mennem, hogy a gyógyszereimet átállítsák. Maximum 3 hét, amit benn kell lennem, de eddig még elviselhető volt a 3 hét. Most, gondolom az alant…..
Lutetia 2010.01.15 21:48:08
Te is egyetemi oktató vagy és én is az vagyok. Te meghirdetsz 5 szemináriumot, amire jelentkezik összesen 84 hallgató, akiket végig is viszel a féléven. Én is meghirdetek 5 szemináriumot, de csak 21 emberke jelentkezik rájuk. Ráadásul csak 7-7-7, két kurzusom érdeklődés hiányában…..
Lutetia 2009.11.13 14:24:23
@Anatómus: az orvosin kívül is vannak komoly karok, legfeljebb az ott oktatók kicsit szerényebbek az orvoskarok oktatóinál. Rengeteg szaknak olyan a tantervi struktúrája, hogy nagy helye van benne a kötelező és a kötelezően választható kurzusoknak is. Egyébként az én tudományterületemen a habilitálásnak alapfeltétele egy könyv megírása (ami persze nem azonos a PhD vagy MTA doktori disszertációval). Ha csak a habilitáltak hirdethetnének kurzust, akkor igencsak kicsiny lenne a választék.
Az orvoskarok komolyságáról pedig annyit, hogy ahol a professzori kinevezéshez nem kell MTA doktori cím, elég, ha intézetvezető lesz az emberből és van egy PhD-ja vagy kandidátusija, az nekem nem igazán komoly hely.
Ugyanakkor örömmel olvastam hozzászólásodban, hogy vannak jól kereső klinikusok is, úgy tudtam eddig, hogy a klinikai orvosok nagyon rosszul vannak megfizetve.
Lutetia 2009.11.13 20:29:25
@Anatómus: A felsorolásból nekem valahogy az jött át, hogy Budapesten kívül nincs is élet. Én szegedi vagyok, és tudom, milyen nehéz az orvosi egyetem, ugyanis közeli családtagjaim orvosi tanulmányait már végigasszisztáltam. Azt is megtapasztaltam, hogy sokszor a vég nélküli magolás elegendő volt ahhoz, hogy átmenjen egy orvostanhallgató a vizsgán (az én családtagjaimnál szerencsére a szorgalom mellé ész is párosult), és a TTK-ról átoktató kollégák a fejüket fogták, amikor érzékelték, mennyire nem igény az orvosin a dolgok közti logikai összefüggésekre való rálátás. Persze ez sincs mindig így, de sajnos ez is megfigyelhető.
A többi egyetem oktatóival szemben is komolyak a követelmények, és bizony kemény munkát végzünk mi is.
Minden jót kívánok a munkádhoz!