Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pistike100

1 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Voltak már eddig is ígéretes próbálkozások, de a többségénél azért eléggé oda kellett figyelni, hogy mit rendeljen az ember. Ennél a büfénél viszont úgy tűnik, hogy stimmelni fognak a dolgok! ..
Pistike100 2017.07.24 22:14:24
@világevő: :) kösz
  Vasárnap újabb tüntetésre kerül sor, ám ez most egy kicsit más lesz, mint az eddigiek. Mégpedig a felszólalók miatt, akik a következőek: Hargitai Miklós (Népszabadság), Jávor Benedek (Párbeszéd), Hadházy Ákos (Lehet Más a Politika) és Juhász Péter (Együtt).   Milyen érdekességet vehetünk észre…..
Egyre biztosabb vagyok abban, hogy a szocialisták népszavazási kampánystratégiáját egy hozzájuk álruhában beférkőzött fideszes kém írta. Vagy egy humorista. De az is elképzelhető, hogy a felkészítést az OPNI valamelyik volt betege irányította. Ez utóbbi mégsem. Akkor több ráció volna benne...
Korrupciót Vizsgáló Hivatal Ellenes Hivatal, Magyar Földvédelmi Hatóság, Nemzeti Oktatás Szétbaszási Alap...
Pistike100 2016.01.30 14:23:21
Újbuda harmadik legnépszerűbb pártja kapja a legkevesebb erőforrást az önkormányzati munkához. Láthatóan a Hoffmann-kabinetnek szimpatikusabbak a szélsőjobboldaliak. Sőt, még a rettegett bajnaistákat is jobban szeretik, mint azokat, akiknek a legsikeresebb fejlesztéseit…..
Pistike100 2014.12.04 12:26:57
törökgáborelemez 514. A tét 2014.12.04 02:11:12
Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai szenátor mégis ezt gondolja. S amit mond, az legfeljebb árnyalatokban, jelzőkben tér el…..
Pistike100 2014.12.04 12:23:56
Mi lenne, ha Demszky Gábor és barátai győztek volna 2010-ben a budapesti önkormányzati választáson? a kép forrása: velemenyvezer.blog.hu Végeláthatatlan töketlenkedés, a civil javaslatok lehető leghamarabbi elkaszálása, vagy ha nem sikerül, tanulmányozásuk elszabotálása.…..
Itt a legújabb családtagja a high-end luxus hangszóróknak, mely az Arcadian Audio 10 évet felölelő, kompromisszumokat nem ismerő megfeszített munkájának gyümölcse. A Pnoe-t úgy tervezték meg, hogy a kürt alakú hangszóróban megszólaló zene az ívelt belső kialakításának…..
Pistike100 2010.07.16 00:20:56
A klipsch tölcsér régi vicc... Baromi jó a hatásfoka DE szörnyű színezett hangja van... Nagy zenekari hangfalakban van némi létjogosulsága (talán)... ha egy nagy mezőt kell behangosítani. Én még igazán HIFI-t ilyenből nem hallottam!

Az egy db szélessávú hangszóró tényleg jó út a HIFI felé, és ahhoz tényleg nem árt valami hatásfok növelő doboz. Az is tény, hogy, csökkenteni kell a mélyhangok miatti nagy membrán "kóválygást", ezért a tölcsér tényleg jól illeszti a külső / belső lég mozgási viszonyokat. Ettől jó a hatásfok. A normál dobozok 3-4x-e is lehet. De sajna a dolog nem egyenletes frekvenciamenetű, ezért csak egy egy freki sávban szokás használni (ált. magas)... Mélyhangoknál más a trükk... Szóval igazi néphülyítés ez. Szép (mindenesetre figyelem felkeltő) forma, valószínűleg jó nagyot is szól, de az igazi high-end kategóriához köze sincs, max az ára:)
Valószínüleg egy közepes árkategóriájú "angol-ra hangolt" egyszerű doboz agyonveri hangminőségben - persze, ha valami igazi akusztikus hanganyagot hallgatunk rajta. Van olyan zaj (zene helyettesítő) ami talán jól szól rajta, de arra meg nem hiszen, hogy vevő lennék...
Tehát már az elvekkel is baj van, és akkor a kivitelezés már lehet akár tökéletes is, max a rossz elv lesz tökéletesen megvalósítva.
Az ideális hangszórót egy elektroakusztikus hangszóró sokkal inkább közelíti (teljesen sík), de a méret korlátok miatt ez is csak közép és magas tartományokban terjedt el HIFI (high end) kategóriában...
Sortörés A lapos Föld társaság 2009.12.14 17:17:00
Az Egyesült Államokban és kisebb mértékben Nagy Britanniában megy a profi marketingcégek, különböző álcivil alapítványok és a szerencsétlen, megvezetett laikusok, összeesküvés-elméletekben hívők által gerjesztett álbalhé arról, hogy ugye nem is létezik az a globális…..
Orbán Viktor és támogatói törekvése az, hogy ő legyen a szuverén: olyan felhatalmazással (túlnyomó mértékű győzelem), politikai bizalommal (legitimitás) válasszák meg, amely szabaddá teszi az általa helyesnek vélt döntések meghozatalában.   A szuverenitás értelme nem…..
Nem tudom mi volt azoknak a KDNP-s vezetőknek a fejében, akik kiadták az alábbi közleményt: "Bajnai Gordon jelölése, akinek emberéletek száradnak a lelkén, nyilvánvaló provokáció. Minden jó érzésű ember számára megdöbbentő, hogy Gyurcsány Ferenc és köre olyan embert…..
Egy langyos-kellemes tavaszi szombaton miért is menne ki az ember kirándulni a természetbe, kit érdekelnek a bagzó nyulak, amikor nincs is annál szórakoztatóbb, mint ami zárt ajtók mögött, telefüstölt, fülledt pártirodákban történik. Minden európai értelemben vett modern…..
Mindjárt itt a következő Nagy Nemzeti Ünnep, már csak órák kérdése és egy hatalmas bulira ébredhetünk. Nekem már péntek hajnalban egy remek koszorúzással elkezdődött a program, csak úgy mint a sok szerencsétlen iskolásnak, akik idén is századszorra meghallgathatták egy rém…..
Érdekes elemzést tett közé a minap az International Correlation Resource Center (ICRC), amit legjobban talán Nemzetközi Összefüggéskutató Intézetként  (NÖKI) lehetne lefordítani. Az Intézetet 1979-ben hozták létre kanadai Montrealban, hogy a számítástechnika segítségével,…..
 A tegnapi, rendkívüli sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc egy gimnáziumi matematikatanárt kért meg, hogy segítsen elmagyarázni, miért döntené a Fidesz (a bársonyos reformintézkedésekkel versenyre kelő) áfacsökkentési javaslata végromlásba az országot. Szavai szerint…..
 Ma tartja rendkívüli országos tisztújító küldöttgyűlését az SZDSZ, amelyen az is eldől, hogy ki vezeti a következő években a „Magyar Liberális Pártot”. A jobboldali publicisták, újságírók, megmondóemberek titkos mappáiban már bizonyára gyűlnek a gúnyos,…..
Pistike100 2008.06.07 16:08:25
Pár napja jelent meg a ComputerWorldben egy bejegyzés arról, hogy a Vista jobb, mint a Mac OS X. Az anyagot aztán néhány hazai oldal is átvette, ahogy azt sejteni lehetett, ránk zúdult egy rakás érv pro és kontra, most én is hozzátenném a magamét.Nem akarom boncolgatni a cikk…..
Régóta gondolkodom miképpen írjak a klíma változásról avagy globális felmelegedésről. Aztán támadt egy gondolatom, hogy megnézem ki-hogyan csinálja itt a blog szférában és egyre több és több anyagot találtam. Mivel szociológusnak képzem magam, így az elemző-gyűjtőmunka…..
Pistike100 2008.02.07 14:00:27
A témával kapcsolatosan sajnos 3 dologról szóló vélemény sajátosan keveredik.
-globális(!) klímaváltozás
-környezet szennyezés /környezetvédelem
-média előadása mind erről...

Ha ezeket külön vizsgálnánk akkor sokkal árnyaltabb kép születhet.

Végéről előre haladva:
1.,Kezdjük a "sima" úggyel: a média valami hihetetlen dilettantizmussal tálalja az eseményeket. Fittyet hány az alapvető fizikai és történelmi tudásunkra. Csak a szenzáció hajszolás a célja. Ez némi - tök dilettáns politikus (ld pl Al Gore)- szimpla hisztéria keltés, népbutítás...(Egyébként az Al Gore egy jófej, de ne kontárkodjon bele olyan dolgokba amin az IPCC maroknyi számú klima tudósa röhögő görcsöt kap)

2.,A környezetszennyezés és környzetvédelem egyszerűen azért fontos, hogy élhető kellemes környezetben élhessünk. A hülye túlzások és félművelt magyarázatok persze felnyomják az emberben a pumpát és néha úgy tünhet, mintha nem igazán lenne környzet barát... Korunk legfontosabb "kihívása" az energia. A termeléstől a felhasználásig...
Ez szintén megérne egy KÜLÖN beszélgetést.

3.,Elérkeztünk a jelen "konferencia" témájához: A klímaváltozás tényszerűen elfogadható. (ahogy kisebb - nagyobb intenzitással mindig is folyt) A kérdések a fő okok, és következmények körül merülnek fel.
Hangsúlyozom, hogy nem általában, hanem egy bizonyos primitív modellel kapcsolatosan vagyok szkeptikus. Ez sem a múltbéli, sem a jelenkori folyamatokat nem magyarázza. Ezek után nem meglepő az ebből következő, egymásnak 100%-ig ellentmondó orbitális marhaságok halmaza - mint következmény...
Néháyn link:
www.klima00.extra.hu (itt film is van) Minden szereplője a net-en azonosítható igazi tekintély!
vagy en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Global_Warming_Swindle
www.youtube.com/watch?v=xzSzItt6h-s&feature=related
Egyelőre ennyi...
Tényleg rendkívüli, ami történik az időjárással? Csakugyan az egész okozója az emberi tevékenység?A modellek megmondják! (vagy mégsem?) Nehéz a jóslatokat ellenőrizni főként 50 -100 év távlatában, - globális marhaságok kitalálói lehetőleg jó nagy időszakot adnak meg,…..