Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pedagógus Portfólió

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2016. évre vonatkozó pedagógus minősítési keretszám és a minősítési tervbe történő felvétel különös feltételeinek a meghatározásáról és közzétételéről szóló közlemény. A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló…..
Az intézményvezetőt pedagógusként értékelik, ugyanazon nyolc pedagóguskompetencia mentén, mint akik nem rendelkeznek intézményvezetői megbízatással. Az intézményvezető minősítési eljárása 326/2013. (VIII. 30.) kormányrendelet módosításáról szóló 99/2014. (III. 25.)…..
A célszalag előtt még mindig sok kérdés van a portfólióval kapcsolatban. Mit is kell pontosan feltölteni, hogyan érdemes választani a nem kötelező dokumentumok közül, mi a célja a szakmai életútnak, mit jelent az önálló alkotó tevékenység? A november 30-ig portfóliót…..
Szeptember 30-a a magyar népmese napja. Összegyűjtöttünk néhány oldalt,a honnan a mesékben rejlő tudásról tájékozódhatunk, ötleteket meríthetünk iskolai, óvodai foglalkozásokhoz.  A meséket a legtöbb tankönyvben még mindig a szövegértési feladatok lehetőségeként…..
A gyakornokokra ugyanazon elvárások vonatkoznak a portfólió elkészítése kapcsán, mint a több éve, évtizede a pályán lévőkre. Hogyan fogjanak hozzá, milyen dokumentumokra van szükség, kitől kaphatnak segítséget? A gyakornokok minősítése A 2013. szeptember 1-je és 2014.…..
Kire vonatkozik a novemberi feltöltés, hova és hogyan kell feltölteni a portfóliót? 1. Akinek kötelező a minősítés: A 2013. szeptember 1-je és 2014. január 1-je között jogviszonyt létesített, jelenleg Gyakornok besorolású pedagógusoknak* kötelezően jelentkezniük kell a…..
2014. augusztus 25-én az Oktatási Hivatal honlapján megjelent a megújult útmutató, mely már a 2014. november 30-ig portfóliót készítőkre is vonatkozik. Milyen változások vannak? Az Oktatási Hivatal oldalán megjelentek szerint: "2013. december 12-én jelent meg az Oktatási…..
Boldizsár Ildikóval alkotó-fejlesztő meseterápia, lélek lengéscsillapító edzése a mindennapok stresszkezeléséhez, holisztikus önfejlesztés, harmóniapedagógia-tréning, érzelmi intelligencia-tréning - néhány ötlet a nyári lelki feltöltődéshez. Ez az év nem volt egyszerű…..
Néhány hasznos dolog, amire érdemes figyelned, mielőtt véglegesíted a portfóliódat... 1. A portfóliót április 30-ig kell véglegesíteni, mielőtt a minősítési eljárást kéri a pedagógus, ismét hozzáférhet a saját rendszeréhez. 2. Minden dokumentumot PDF formátumban kell…..
Aktuális hírek a portfólióról: mit tartalmazzon a nevelési terv, hogyan segít a kompetenciamátrix, mire számíthatunk a tanfelügyeleti ellenőrzéseken. 1. Egyszerűsített óvodai portfólió Többféle információ kering, mit kell tartalmaznia az egyszerűsített óvodai…..
  A portfólióval kapcsolatos időpontok.   A 2014-es pedagógus minősítésre jelentkezés határideje - a portfólió feltöltésének határideje a 14 év szakmai gyakorlattal és szakvizsgával rendelkező pedagógusoknak, akik 2015. január elsejével automatikusan bekerülnek…..
Az óvodai minősítéshez kapcsolódó, azt meghatározó útmutató még várat magára, így a beadási határidő előtt szűk másfél hónappal is, mégis milyen irányelvek alapján készítse portfólióját az óvodapedagógus? Tettünk egy kísérletet mindezek összegzésére a törvény,…..
Meghívtunk egy pályaelhagyó pedagógust, aki immár 10 éve az üzleti életben valósítja meg céljait, kövesse figyelemmel a mestertanári online vizsgát. Kíváncsiak voltunk, az üzleti életben hogyan állná meg helyét a minősítési-kiválasztási rendszer. „Megfigyelőként egy…..
Mihez mikor kezdjek hozzá? Milyen sorrendben haladjak a kötelező és alapdokumentumok között? MI így csináljuk - munka és család mellett. Egy lehetséges ütemterv: ITT letölthető. 1. Az első és legfontosabb: a tematikus terv és a hozzá kapcsolódó óravázlatok megírása, hisz…..
Pénteken a Miniszter a törvénynek megfelelően közzé tette a következő évre vonatkozó keretszámot a pedagógus minősítésben résztvevőkre vonatkozóan. A tájékoztatások szerint 25 ezren jogosultak idén feltölteni portfóliójukat, s ebből 11 ezren már meg is kezdték. Még 59…..
Hasznos segítség az óvodai foglalkozásvázlat elkészítéséhez. aa aa Óvodai foglalkozásvázlat ITT letölthető. a A fejlődét elősegítő tevékenység megtervezéséhez A tevékenységet vezeti: (név) A tevékenység helye: (óvoda, csoport, a gyermekek…..
Az Oktatási Hivatal honlapján december óta elérhető Útmutató segédanyagai az iskolára vonatkoznak ugyan, alapjait tekintve az óvodában is használható sablonokat, szempontsorokat idézzük az alábbiakban. Az egyszerűsített portfólióhoz mindössze 7 anyag elkészítése…..
Megnyílt a portfólió feltöltésére alkalmas internetes rendszer. Ennnek kapcsán néhány gondolat a minősítési eljárásról, arról, hogy kik is minősítenek, és mit is jelent az egyszerűsített portfólió. Február 6-án megnyílt a portfólió feltöltését lehetővé tevő…..
Az a pedagógus, aki 2-3 éven belül nyugdíjba vonul, készítsen-e portfóliót? Mikor és hogyan kerül sor az ő minősítő eljárására? Beadhat ő is egyszerűsített portfóliót? A jogszabály nem teszi kötelezõvé a tíz éven belül nyugdíjba vonuló pedagógusok számára a…..
A reflexió kiemelt szerepet kap a pedagógus portfólióban. "A fejlődésükről való gondolkodásra és a rendszeres önértékelésre fordított idő szükséges, fontos és hasznos! Erről kell „elszámolnunk”." - az indoklás szerint. Erre hogyan reflektáljunk?  A reflektív…..
A portfólió elkészítéséhez az Oktatási Hivatal oldaláról letölthető 160 oldalas kiadvány ad segédletet. Ugyanakkor előadások, e-learning, workshop, kiadvány is megjelent a piacon, melyek a megoldást ígérik a bizonytalanság állapotában. Sőt, közel 5000 forintért arra is…..
Az Útmutató kitér a lehetséges segítőknél a kritikus barát szerepére, aki hasonló szerepet tölt be, mint a szakdolgozatnál a témavezető. Miért lehet meghatározó a portfólió értékelésében a külső, ellenőrző átolvasó? Helyesírási és stilisztikai hibák a…..
Nagy az ellenállás sokak részéről a pedagógus portfólióval kapcsolatban. Ennek okai: ismeretlen az értékelési rendszer ellentmondó információk pozitív példa hiánya rutin hiánya újabb adminisztráció. Az ellenállás, a rossz érzés teljesen érthető, hiszen új,…..
A portfólió elkészítése kényszer, kötelesség, kizsigerelés a fáradt, túlterhelt pedagógusok szemében. Lehetőség, alkotás, esély a szakemberek és az ennek árterében kialakított közfelfogásban. Mi okozza a pedagógusok ellenállását, mi a változtatható elem a…..
A portfólió elkészítése és feltöltése növeli a pedagógus fizetését, így a már legalább 8 éve a pályán lévő  tanárok, tanítók, óvodapedagógusok számára cél ennek teljesítése. A legtöbb problémát a hogyan jelenti: nincs egyértelmű leírása a feltöltendő…..