Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr.oid

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Nem tudok aludni. Azt álmodtam, hogy míg alszom, addig kiderül, hogy a Fidesz csak 99 mandátumot tudott megszerezni április 8-án, és a levélszavazatok és határon túli szavazatok is csak rontanak ezen. Azt álmodtam, hogy Szél Bernadett helyi győzelme mellett előkerül még egy LMP-s zöld a narancssárga…..
• Az Orbán-féle nacionalista-populista jobboldal mind inkább kitúrja helyéből a nyugati kereszténydemokráciát, az unió a támogatások megvonásával akarja észhez téríteni a kormányfőt meg a hasonszőrűeket • A magyar miniszterelnök minden hájjal megkent, hataloméhes, nacionalista populista, aki…..
A kérdés a következő: Mennyiben változtatja meg az egyes pártok irányába megfogalmazott szavazói elvárásokat, a kormányváltás lehetőségének elérhető közelségbe kerülése? kép forrása: index.hu A Medián legfrissebb kutatása szerint az ellenzéki szavazóbázis 67%-a hajlik arra a forgatókönyvre,…..
Kezdem azzal, hogy én nem tartozom azok közé, akik szigorúan helytelenítik, ha valaki nem vesz részt egy parlamenti választáson vagy népszavazáson. Tiszteletben tudom tartani az álláspontodat, mert szerintem egy többé-kevésbé működő demokráciában teljesen elfogadható az is, ha az emberek bizonyos…..
Az LMP Országos Politikai Tanácsa ma úgy döntött, hogy lehetetlen feltételekhez kötik az ellenzéki pártokkal való együttműködésüket. Szél Bernadették ismét megmutatták: lehet más a politika, szembe lehet menni a saját választóik akaratával is! Hódmezővásárhely után feltámadt az emberekben a…..
Utazom a taxiban a televízióba, a sofőr kérdezget a pártokról, majd rákérdez kire szavazzon? Hát aki szimpatikusabb! De mégis? Mondjam meg neki, ő arra szavaz, akit én mondok. Ez csak egy történet a sokból, de tudom, nem vagyok ezzel egyedül a kollégák közül...
Könnyű lenne ma Kósáról írni, de akad nála fontosabb. Lajosunkról régóta azt tartjuk, hogy egy elképesztően ostoba paprikajancsi, mostantól csak ugyanez a köbön, a másik komoly agysebész, Tállai mester szellemi színvonala. Az a jó bennük, hogy ők többet hisznek magukról, ezért szeretnek pofázni és…..
Néhány hónapja még a miniszteri bársonyszékeket osztogatták egymás között a kormánypárt meghatározó politikusai, most néhányuk fejében még az is megfordult, hogy akár az is megtörténhet, hogy be se kerülnek a Parlamentbe. Az ellenzék a lehetőségekhez képest jól hajrázik, ám az igazi kérdés az, hogy…..
Dr.oid 2018.03.12 21:20:19
@axolotl77: A mostani totalitárius diktatórikus fasiszta FIDESZ-FALANSZTERNÉL még az anarchia is elviselhetőbb alternatíva lenne.
Lassan két hete lepte meg az egész országot a hódmezővásárhelyi időközi választás eredménye. Az ellenzéki pártok által támogatott független jelölt meglepő győzelme után sokan azt várták – a kormányoldalon és a kormányváltást kívánók között is -, hogy az ellenzéki pártok viszonylag rövid időn belül…..
Dr.oid 2018.03.10 16:37:28
@ben2:Én csak a saját indokomat közölhetem, hogy miért leszek a mostani választáson az eddigi FIDESZ szavaZOO-ból protest szavazó: A szép lassan kiépülő digitális FIDESZ-FALANSZTER-ből lett elegem, hogy már fingani se lehet anélkül, hogy a kormány ne kontrollálná+szankcionálná. (pl. VÉDA, Onlány péztárgép, EESZT, EKR, stb., stb.)
Botka Lászlótól G Rasson át Kelemen Annáig mindenki arra buzdít, hogy egyéniben a legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazzunk. De mégis honnan tudjuk meg, ki a legesélyesebb a választókerületünkben?..
Az indexen egy érdekes cikk jelent meg a pártok adóprogramjáról. A program szó erős túlzás, mert konkrétumok csak mutatóban vannak. Van egy két konkrét adókulcs is, de általában annyival lezárják, hogy többkulcsos lesz az adó. Persze érthető, hogy megmaradtak az ígérgetés szintjén, hiszen nem…..
KARAMBOL Az LMP egy trójai faló? 2018.03.06 10:41:06
Létezik egy párt, amelynek női miniszterelnök-jelöltje van. Létezik egy párt, amely minden korrupciógyanús ügynek a végére jár. Létezik egy párt, amely azt hirdeti magáról, korszakváltást akar, és soha többé nem paktálna le a régi, politikailag és erkölcsileg totálisan lenullázódott elittel.…..
A kormányváltás kulcsa a magas részvétel, továbbá az, hogy bármelyik pártra szavazunk is listán, egyéniben a legesélyesebb ellenzéki jelöltre adjuk a voksunkat. A Viszlát, kétharmad! következetesen ezt képviseli október óta, és most már erről beszélnek az újságírók és a politikusok is. Jogos kérdés…..
„Ha rosszabbra fordulnak a dolgok, még mindig összezárhatjuk a lábunkat.”Gioconda Belli, Nők Országa. A Nők Országa már egy éve itt van Magyarországon, de persze nem könnyű észrevenni. A Nők Országa Nicaraguából érkezett hozzánk, és mi kevesen tudjuk, hol is van pontosan…..