Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eticsiga.blog

57 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Epilepszia 2020.06.18 06:31:34
Epilepszia P 2020.06.18 06:22:18
<meta name="p:domain_verify" content="928b6c787518539574f7054494c5678c"/>..
Epilepszia 2020.06.17 22:41:50
Az epilepsziásoknál nagyobb a kockázata a COVID-19 (koronavírus) kialakulásának? Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy önmagában az epilepszia miatt az emberek nagyobb valószínűséggel fognak koronavírust elkapni vagy súlyosabb tüneteik vannak.  A legtöbb embernél a koronavírus enyhe tüneteket…..
Történt egyszer, hogy sejtésem beigazolódott, a terhességi teszt pozitívat jelzett: babát várok! Nagy öröm, de előbb még egy ultrahang felvétellel is igazolni kell, hogy ez valóban megtörtént. Aggodalomra semmi ok, gratulálunk kismama, mindent rendben találunk -mondja a nőgyógyász. Kér…..
Az epilepszia még ma is azon állapotok közé tartozik, amit máig nem tudunk 100% -osan megérteni és kontrollálni. Egy misztikus betegség még az orvosoknak és kutatóknak is, főképp akkor, ha az ember a “semmiből” lesz epilepsziás. Francesca Turauskis élete megváltozott, mikor átélte élete…..
Az embereknek ez is csak egy átlagos nap volt. De nekem olyan volt, mintha a világvége jött volna el. Vagy legalább is majdnem...
Csirke R. D. Crawford egy olyan autoszomális recesszív mutációt fedezett fel a házi tyúknál , amely értékes modellt adott az epilepszia vizsgálatához (Crawford, 1970). Dr. Crawford a tyúkok viselkedésgenetikáját tanulmányozta. A diploma megszerzése után a Fayoumi csirkék tojásait tanulmányozta...
Elsie Akerele a Lady Atinuke Oyindamola Memorial Home (LAOM) alapítója. Ez a ház több száz fizikailag vagy szellemileg lemaradott gyerekekről gondoskodik, közel kilenc éve. A szociális munkás szerint, Lagosban (Nigéria) az ilyen gyerekeket a társadalom folyamatosan megbélyegzi, elutasítja. A nő…..
https://www.youtube.com/watch?v=vcfZLxFNfAs&feature=share..
1. Távolítsuk el a mozdítható tárgyakat a rohamozó körűl 2. Vegyünk ki mindent a beteg szájából 3. A fogorvosi széket állítsuk vízszintesre 4. Védjük meg a beteget, hogy le ne essen a székről 5. Hívjuk be a hozzátartozóját, ha nem egyedűl jött 6. Ha több roham követi egymást, vagy a roham 5 percnél…..
Még mindig nem igazán tudni, mi is okozza az epilepsziát (kivéve a sérülésből vagy genetikai úton öröklött epilepsziát). De a tudósok most más oldalról közelítették meg ezt a “problémát”: Mi az oka annak, hogy az egészséges embereknek nincsen epilesziája?..
klikk ide: https://medium.com/@gunjsurbhi/hackepilepsy-7beab06ed693..
Emlékszem, mikor először láttam azt a sok gyógyszeres dobozt Márk fürdőszoba szekrényében. Még nem voltunk olyan hosszú ideje együtt, én pedig nagyon érdeklődtem a gyógyszerei iránt, amiket ő szedett. Megkérdeztem tőle, és ő azt mondta, hogy a rohamok miatt szedi őket. Én nem igazán értettem, hogy ő…..
Epilepszia Purple Day / Lila nap 2017.03.27 15:11:09
Valljuk be, nem egyszerű eljönni életünk első epis rendezvényére. Majdnem olyan, mint egy első randi. Nem tudod, mire számíthatsz, azt se tudod, milyen emberekkel fogsz találkozni. Attól hogy a tervezett programok már olvashatóak, attól még nem derül ki, hogyan is fogod magadat érezni...
A világon közel 50 millió ember él epilepsziával. Sokukat gyógyszerrel, vagy speciális diétával kezelik, de vannak, akiknél csak a műtét ad megoldást(az agy bizonyos területének eltávolítása avagy egy idegstimuláló beültetése). Amerikai mérnökök feltaláltak egy hordható készüléket, ami kíméletesen…..
Elvágódott valaki mellettünk, elfehéredik, elveszti az eszméletét, artikulálatlan hangokat ad, egész teste megfeszül, majd elernyedve rángatózik, esetleg habzik a szája? Ezek az epilepsziás görcsrohamok jellemzői tünetei. Eláruljuk, mit tegyünk, és mit ne, ha epilepsziás rohamot kap valaki…..
Epilepszia VERS AZ EPIHEZ 2016.12.22 04:15:59
Velem élsz, minden napmagammal cipellek,jössz velem a boltba, meglepsz hirtelen,működésbe lépsz,ha villogó fény ér.Mustár szagát érzem, pedig nincs is a közelben...
Egy amerikai nőn hajtották végre először, egy forradalmilag új implantációs epilepszia műtétet, és szerencsére eddig pozitív eredményről számolhatnak be az orvosok. Natalie Kellalea rohamai olyan sűrűek voltak, hogy a házát se tudta elhagyni. A 27 éves nő szinte az összes gyógyszer kombinációt…..
Maga az epilepszia egy jól ismert betegség volt már a Kolumbusz előtti kultúrákban is. Azonban, a natív kultúrákban élő epilepsziásokról jelenleg szűkösek a tanulmányok. A célja ennek a tanulmánynak az, hogy kutassa a bennszülött kultúrákban jelen lévő, az epilepsziát körülölelő mítoszokat,…..
Epilepszia Epilepszia Nepálban 2016.11.01 00:39:44
"Az epilepsziával élő emberek közel 80 százalékát a fejlődő országokban diagnosztizálják. A WHO szerint a világon több mint 50 millió ember él ezzel az állapottal, így az epilepszia a harmadik leggyakoribb neurológiai rendellenesség a világon...
eticsiga.blog 2016.11.01 22:32:32
@Vorosdog: az emberek nem szívesen vesznek olyan dolgokról tudomást, amit nem igazán értenek, mert félnek tőle. Félnek, mert nem tudják milyen felelőséggel jár (mit tegyenek az emberrel ha kis/nagyrohama van), félnek, mert teljesen új terepen járnak. Ahogy te is írtad, bárhol bármikor bekövetkezhet, így nagyon nehéz megfelelően felkészülni arra, mégis hogyan segíthetne a laikus a "betegen".
Az epis meg hiába magyarázza el nekik, kicsi a valószínűsége, hogy meg fogják érteni (gondolok itt az aurákra pl). Igazán a többi sorstárs az, aki szimpátiával lehet egy másik epilepsziával élő ember iránt. Mindenkinek más, egyedi az epije, ezért is kell az episnek legelőször is önmagát, a saját epijét megismernie.
Másik kérdés: Mi is az epilepszia, betegség vagy csupán egy állapot?