Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oroján Sándor

439 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasó! Mindenekelőtt köszönöm, hogy 2008 januárja, a blog indulása óta érdeklődtél az írásaim iránt. Az okostelefonok és web2-es tartalmak terjedése 2008 óta sokat változtatott az internetes tartalomfogyasztás szokásain, és mindinkább úgy tűnik: a facebook…..
A Bitport.hu-n készült interjú: Az IVSZ számtalanszor fogalmazta meg célként a természettudományos és mérnökképzés színvonalának és a végzettek létszámának emelését. Azóta már átfogó koncepció is készült. Erről kérdeztük Oroján Sándort, az IVSZ oktatási…..
Szuper volt a Fidesz első Heves megyei családi napja: csocsó, nokedli, fröccsök, xbox és persze remek társaság. A rendezvény egyáltalán nem a politikáról szólt, de - párteseményhez méltó módon - volt egy közéleti sátor, ahol jómagam is beszélgettem Bérczessy Andrással a…..
Dr. Maruzsa Zoltán felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár június 17-én, hétfőn az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével egyeztetett a felsőoktatás aktuális kérdéseiről. Az IVSZ, az iparág érdekvédelmi…..
Május 24-én, Egerben tartotta ülését a Fidelitas Heves Megyei Választmánya. Az összejövetel célja volt, hogy a júliusban esedékes Országos Tisztújító Kongresszusra elnököt és alelnököket jelöljön Heves megye. Megtisztelő számomra és ezúton is köszönöm, hogy a tagok…..
Szabó Róberttel tartottunk közös sajtótájékoztatót Egerben. Fókuszban a területfejlesztési kérdések voltak, Szabó Róbert elmondta: a Területfejlesztési Koncepció gyakorlatilag elkészült, mostmár az országos szervekkel történő egyeztetés maradt csak hátra.   Ezzel…..
A múlt heti IT Bridge-ben jelent meg az alábbi cikk, egy velem készült interjú alapján. IT Bridge (Deák Miklós írása): "Teljes embert követel - Bármikor fordulhat a kocka Ha egyik nap szakmapolitikára ihletett állapotban ébred egy informatikushallgató, nem kell…..
Tegnapelőtt ülésezett a megye fejlesztési bizottsága, ahol tárgyaltuk a területfejlesztési koncepciót (2014-2020), és a bizottság egyhangú szavazással társadalmi egyeztetésre bocsátotta az anyagot. Számomra külön öröm, hogy minden frakció képviselője igennel szavazott, a…..
Az infoter.eu összeállítása: ..
Heves megye önkormányzata február 8-án kitűzte a Megyeházára azt a székely zászlót, amit a nemzeti összetartozás jelképeként kapott Kovászna megyétől, testvérmegyéjétől. A Fidelitas, szimbolikusan a székely zászló mellett, szolidaritását fejezi ki a diszkriminatív…..
A héten kétszer ülésezett a fejlesztési bizottság, hogy minden jelentős megyei gazdasági, civil és önkormányzati szereplő javaslatait meghallgathassuk a készülő területfejlesztési koncepcióhoz. Ezúton is köszönöm a jelenlévőknek, hogy megtiszteltek minket az előadásokkal…..
Rendhagyó fejlesztési bizottsági ülést tervezünk jövő hét szerdára. Minden megyei önkormányzat idén legfontosabb feladataként a területfejlesztési koncepciót írja, ami a következő 7 év uniós forrásokból megvalósuló fejlesztéseit határozza meg. Heves megyében úgy…..
Sajtóközlemény: "Szerdai ülésén tárgyalta a Heves Megyei Közgyűlés Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottsága a megye területfejlesztési koncepcióját. A bizottság határozatot fogadott el, mely szerint a következő hét év összes fejlesztésének a munkahelyteremtést és…..
orojan.blog.hu archív 2013 2012.12.31 17:28:44
Boldog új évet kívánok minden kedves olvasómnak! (kép: karcolat.hu) ..
A Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportja múlt hét csütörtökön az információbiztonsági törvény tervezetéről tartott ülést. A négy előterjesztő minisztérium képviselői mellett a Miniszterelnökség vett részt a megbeszélésen, melyen a felek rögzítették: legkésőbb…..
Javaslatomra a megyei közgyűlés Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottsága mostantól minden ülésén külön napirendi pontként tárgyalja a készülő Területfejlesztési Koncepciót. A mostani ülésre elkészült a koncepció helyzetértékelő része, ami tartalmazza a megye…..
Digitális táblán oktatható tananyag került honosításra, akkreditált tanár-továbbképzés zajlik, kezdő hazai vállalkozások kaptak lehetőséget innovatív termékeik létrehozásához, és megannyi apró eredménye van a magyar kormány és az Intel Corporation, a világ legnagyobb…..
A várakozásokhoz képest lemaradásban van több uniós forrásból megvalósuló it-fejlesztési projekt, ezért a Fidesz infokommunikációs munkacsoportja ősszel a gyorsítás érdekében tevékenykedik majd. A közelmúltban hangsúlyozta az uniós források lehívásának mielőbbi…..
Az őszi ülésszak során az Országgyűlés Informatikai és Telekommunikációs Albizottsága valamint a Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportja áttekinti az infokommunikációs vonatkozású nagy állami projekteket. A következő néhány hónapban a projektekért felelős szervek,…..
fidelitas.hu:  Együttműködési nyilatkozatot írt alá Tőkés László, az Erdélyi Magyar Néppárt védnöke, Oroján Sándor, a Fidelitas alelnöke, és Nemes Előd, a Néppárt Kovászna megyei elnöke Sepsiszentgyörgyön. A felek közös nyilatkozatukban hitet tettek a Néppárt…..
Oroján Sándor 2012.06.15 17:58:02
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: pár hónapja alakult a párt, még az alapszervezetek sem alakultak meg mindenhol. Ennek ellenére 250 tanácsnok nyert mandátumot, 2 polgármesteri széket szerzett a Néppárt. Háromszéken a második legnagyobb politikai erővé vált alig megalakulása után. Nincs min károgni, nagy munka volt benne, és jó alap a jelenlegi eredmény. Gratulálok hozzá mindenkinek, aki részt vett a kampányban... :)
www.hevesmegye.hu: "Tegnapi ülésén tárgyalta a Heves Megyei Közgyűlés Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottsága a megye területfejlesztési koncepciójának elkészítését. Oroján Sándor, a fejlesztési bizottság elnöke hangsúlyozta: Heves megye számít az egri főiskolán…..
A Fidelitasnak nincs alternatívája, hangzott el a Miniszterelnöktől a Fidelitasnál tett látogatása során. Öt-hat év múlva nagy tömegben jönnek majd vissza Magyarországra azok a fiatalok, akik korábban külföldre mentek pénzt keresni, vagy kalandvágyból – hangsúlyozta Orbán…..
Beépült a Nemzeti alaptantervbe a Fidelitas és a Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportjának közös javaslata. Az új NAT életbe lépésével minden alapfokú oktatási intézménynek lehetősége lesz 5-8. évfolyamon tízujjas gépelést oktatni. Ezúton is köszönet az Oktatási…..
Oroján Sándor 2012.06.26 22:45:50
@ppppalika: "A NAT Informatika műveltségi területének közműveltségi tartalmai között, 5-8. évfolyamon, Az informatikai eszközök használata téma alatt jelenik meg.

Megtekintheti a 189. oldalon (a Magyar Közlöny oldalszámozása szerinti 10821. oldalon)." - áll az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Munkacsoportunk számára elküldött tájékoztatóban.
10 éve közösen kutatják a fenntartható fejlődés különböző aspektusait az egri Eszterházy Károly Főiskola, a Floridai Egyetem és a Karlsruhei Egyetem professzorai. A jubileum alkalmából Egerben rendeztek konferenciát, melynek keretein belül Dr. Füle Miklós tanár úrral közösen…..