Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sitrep

0 bejegyzést írt és 447 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyelvtudás nagyon fontos, hangsúlyozzák az alábbi állásajánlatban, amit Ritától kaptunk (köszönjük!): Szerintem én majdnem mindegyik feltételnek megfelelek, csak azt nem tudom, eléggé demanding-e az appearance-em. Mert nem tudom, hogy az milyen, de még csak tippem sincs, hogy…..
Ezt is Facebook-oldalunkra kaptuk, Zsoltnak köszönjük szépen, hogy lefényképezte, amit a Corvin pláza mögötti téren látott: Szerinte nem kell rajta sokat magyarázni. Ha szigorúan vesszük, nem is félrefordítás, mert nyilván tényleg mindent kézzel csinálnak. Ráadásul a…..
Az ABC két elkaszált szappanoperáját (All My Children és One Life to Live) kábelcsatornáknak próbálják eladni a készítők, akik persze a netes vetítésről sem tettek le - először mindenképpen az internetre költözik mindkét szappan, és csak utána vihetik őket a kábeladók,…..
Sitrep 2011.08.04 10:01:59
Angelika sokadik gyűjteményes beküldéséhez van szerencsénk ezúttal. Ami a találatok számát illeti, lassan saját rövidítést kéne kitalálnunk neki.Változatos kínálattal szolgálok most, vannak köztük igen érdekes csemegék is. Az amúgy viszonylag rendben levő Poirot-sorozatban…..
Mindenki, aki valaha vett már filmet/sorozatot/koncertet/pornót tartalmazó DVD lemezt, rühelli azt a kibaszott idegesítő felirathalmot és/vagy béna kisfilmet, amin át kell rágnia magát ahhoz, hogy eljusson ahhoz a tartalomhoz, amiért fizetett. Na, a BBC ebben is tud újat mutatni,…..
Csiki gondoskodik róla, nehogy régi kedvencünk feledésbe merüljön a sok Mentalista-félrefordítás között.eredeti szövegmagyar szinkronsaját tipp 1.- How could I live if I knew I was depriving the world of your music?- Nem akarok azzal a tudattal élni, hogy elvontalak a zenei…..
Sitrep 2011.01.12 13:09:38
Rodiel nem biztos benne, de megnyugtathatjuk, hogy bizony ez az.Nem tudom, félrefordításnak számít-e, de elég uhhhh. Dawkins: Az ördög káplánja, első részben valahol.Carl Sagannak azt a mondását idézi, ami egy riporternek volt válasz, mikor az megkérdezte, hogy Sagan mit gondol a…..
Félrefordítások No mad 2010.11.28 10:54:00
A cím alapján milyen félrefordítást vártok? És vegyétek figyelembe, hogy véleményes hétvége van.Szóval, mi a tipp?Amíg ezen gondolkodtok, előrebocsátom, hogy Katica, a mostani poszt beküldője angol anyanyelvű amerikai, ami külön érdekességet ad a témának: Engemet nagyon…..
A Ponyvaregény szerepelt már; először a néger szamojéd miatt, később pedig azért, mert Vincent Butch ananászlére gyújtott rá. Ipari Zen beküldése már csak a nickje miatt is aktuális ezen a hétvégén:Nem szokványos félrefordítást láttam egy-két hete a Duna TV-n. A Pulp…..
Félrefordítások Otthon, édes... 2010.06.08 06:50:00
Ciba beküldése ugyan volt már, de ismétlés a tudás... stb., és különben is olvashatjuk, milyen megrázó lehetett a levelet kiváltó élmény:Szia, Jakab!Eddig csak olvastam, néha kommenteltem és szavaztam, de nem bírokmagammal. Nem is értem, miért nincs több poszt a Nagy…..
comment:com A nap képe 2010.06.03 10:00:00
Mától Sir Patrick Stewart...
Sitrep 2010.06.03 10:16:12
Az HBO félóra múlva tűzi műsorára Spartacus a trák rabszolga történetét, akiről a történelemből tudjuk, hogy sok fejtörést okozott a római légióknak a kor profi ketrecharcosaiból verbuvált szabadcsapatával. Azt viszont mi sem sejtettük, hogy még a rabszolgák is annyit és…..
Kötözködésnek tűnhet, de nem az seth_greven beküldése még január legelejéről:Épp most megy az HBO Comedyn a Bolondok aranya c. film, amiben elhangzik a következő:- Hát senkinek nem tűnt fel, hogy a Jam szó mennyire hasonlít a Gemmára? Apa, te öntudatlanul rólam nevezted el a…..
Félrefordítások B, mint futó 2010.05.01 05:51:00
kp érdekes felvetésével kezdjük a véleményes hétvégét:2009. nov. 30. este néztem pár percet a BBC Entertainmenten futó The weakest link című kvízműsorból, hang nélkül. Még így is előkerült egy nagyon érdekes eset. A kérdés és a válasz (feliratozva):"- A sakkjátékok…..
Az egyik legtehetségesebb és legviccesebb brit komikus, Ricky Gervasi az Office és az Extras után újabb sitcomot készít (be is rendelte a BBC) Life's Too Short címmel, aminek egy kisnövésű férfi lesz a főszereplője, és arról szól majd hogy milyen mindennapi problémákkal kell…..
Sitrep 2010.04.22 19:52:08
Bazooka nemrég szerepelt a Titokzatos London című alkotás egynémely félrefordításával. Aztán talált még.Folytatom az elrettentő hibák keresését Andrew Duncan, A titokzatos London (Alexandra, 2007) c. könyvében, ezúttal két gyöngyszemmel. A keresést egyébként abbahagytam, a…..
Rutinos beküldőnk és törzskommentelőnk, seth_greven, kinek rövidítéseit csak maga Jakab tudná felsorolni, emélkedésre hív bennünket: Nem mondom, hogy ez félrefordítás, de azért egy elmélkedést megér. Épp nézem az Egyről a kettőre (Step by Step) című sorozat 3. évad 20.…..
Dezsőmail Subject: Ippon KonyHaver 2010.04.02 11:25:00
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/03/22 Subject: Ippon KonyHaver To: ipponshop@ipponshop.hu   Tisztelt Ippon Márkabolt és Szerviz!   Webáruházukban vásárolt garanciális (vásárlás időpontja 2009. 12. 16.) KonyHaver készülékem a mai napon a testi épségemet veszélyeztetve…..
Kezdjük a hetet egy nem túl aranyos emberrel:Neked nincs kedves éned!Rossz lehet... UPDATE: Felemás nap volt - míg a délutáni kvízt egy percen belül lőtték, ez a reggeli nagyon makacsnak bizonyult, de végül Karsa törzsmegfejtőnk csak elvgta anyakát... Gratula!..
Count Zero beküldésében engem leginkább a szereposztó dívány gondolata fogott meg.Sziasztok, Tegnapi ékkő a Travel esti műsorainak egyikéből. Egy rádiós projektekkel foglalkozó srác munkásságát méltató blokkban egyik szerzeményének címe is föltűnt néhány…..
Mindenek előtt csókoltatok mindenkit első posztom alkalmából.Ha már így alakult, hát hevert a postaládában egy novemberi beküldés régi motorsunktól, bizonyos pocaktól, méghozzá egyik kifogyhatatlan örömforrásunk, a Top Gear háza tájáról.Szia,az elmúlt két percet csendes…..
Sitrep 2010.03.23 17:37:24
@perro morado: egyetértek, szerintem is ez a helyes, így használják. Én is, s én is szeretem ezt a szót :)
Nem Ted Bundyról vagy Csikatilo elvtársról lesz szó a posztban, hanem azokról a színészekről, akiket többek között a Screenjunkies nevű oldal csak TV Cancerként (sorozatpestis, copyright by Sorozatjunkie) emleget, mert amihez hozzányúlnak, az az esetek kilencven százalékában gyors…..
Lassan talán túllendülhetünk a „miért rémesen szörnyű az oldal új megjelenése” témán, (aki még elmondaná a véleményét, itt örömmel fogadjuk) így azt javaslom, hogy beszéljünk ismét egy kicsit a politikáról. Van egy párt, amellyel elég régen foglalkoztam,…..
Sitrep 2010.03.23 00:12:27
@Bubba Washington: csatlakozom az OFFhoz, ezt én is akartam már mondani.
Plusz, szerintem a posztok számozását nyugodtan el lehet hagyni, elég a dátum mellettük úgyis. Tiszta BK érzés lenne már, amikor (remélhetőleg) elérünk majd a 2436. poszthoz.