Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fábián András

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Helyi Idő István, a szobor 2020.02.02 17:48:35
2017. január 25-i ülésén döntött arról az időközben menesztett, Tarlós István által vezetett Fővárosi Közgyűlés, hogy Lukács György szobrának eltávolítását követően Szent István királynak állít szobrot az államalapító király nevét viselő XIII. kerületi parkban. Igaz, hogy a fővárosban (egy tavaly…..
Ma, néhány órával ezelőtt volt Bezsenyi Mihály rendőr dandártábornok, az NNI igazgatójának temetése. Az, hogy személyesen ismertem és évekig jó bajtársak, kollégák voltunk, magánügy. Miként talán az is az, hogy egyike volt azoknak a (becslésem szerint nem túl nagyszámú) felső rendőri vezetőknek,…..
Fábián András 2019.02.12 17:23:41
Úgy vélem, hogy ez a kitétel az öngyilkosságról morálisan kifogásolható és meglehetősen mocskos dolog. Meg is indokolom, hogy miért. Vannak olyan betegségek, amelyek nagyon durva hatással vannak az emberi lényegre: a büszkeségre, a becsületre, a tartásra, a méltóságra. A rendőr, a katona számára ezek a tulajdonságok hatványozottan érvényesek. Önmagukkal szembeni elvárásként manifesztálódnak. A fegyveres szolgálatot hivatás szerűen vállaló számára mindig van egy golyó a tárban saját számára, a becsületes halál számára. Erről soha nem beszélünk, de tudjuk. Ha eljön a pillanat az első, amit a kezünk keres a fegyver markolata. Ma már persze ez nem olyan egyszerű, mint pár évtizede. Ha a rendőr, katona, tiszt, tábornok leszerel, elveszik a fegyverét is, vagy megalázó kéregetéssel kényszerítik rá, hogy lemondjon róla. Bezsenyi tábornok, Misi, nem az első olyan tiszteletre méltó kollégám, kollégánk, aki nem akarta megvárni, míg olyan állapotba kerül, hogy már ne legyen képes ő maga dönteni a saját sorsáról. Van akiről tudjuk, van akiről nem, hogy felvállalta a döntést. Fegyverrel vagy más módon. Nem lenne szabad ennek mérlegelési szempontnak lennie a tiszteletadás megítélésénél.
Másik kérdés persze, hogy jómagam ettől a rendszertől semmit nem vagyok hajlandó elfogadni azon kívül, amiért tisztességgel megdolgoztam, ami a kötelező járandóságom. Tiszteletadást csak azoktól, akik az én tiszteletemre is méltóak, becsületesek és tiszta a kezük. A családnak azonban végső soron joga van efelett is dönteni. Akkor ez már nem az én dolgom. Bár ők tisztában vannak az én elvárásaimmal.
NemGogol Fanyalgók figyelmébe 2018.12.10 15:17:09
/Fotó:  Mérce/ HOZZÁTOK SZÓLOK. Igen, hozzátok, fanyalgókhoz, akik homlokráncolva, vitriolos szavakkal, nagy-mérgesen, esetleg sajnálkozva, de mindenképpen bántó minősítésekkel szóljátok le minden tüntetés után azokat, akik erre a legkevésbé szolgáltak rá: az aktívakat. Ilyenkor jön az unalomig…..
Szuteréngerilla dala A lúzer 2017.07.23 15:21:10
           -  Egy senki vagy! Érted? Egy nagy büdös senki! – üvöltötte az elmúlt pár évben egyre lecsúszottabb, egyre  elveszettebb, dúlt külsejű asszony a szuterénablakból a távozó férfi után, majd úgy bevágta az ablakot, hogy beleremegett a belső udvar. A lichthofban felrebbentek a galambok.…..
Új sorozat! Évek óta fut egy rovatunk csaknem ezzel a címmel az Indexen (van baloldali is, csak folyton bedöglik, most is tetszhalott éppen). A szorgos munkával (illetve egyszerű, kulcsszavas keresésekkel) gyűjtött műveket két nagy csoportba soroljuk: * az ideg-elme és * a…..
A helyzet az, hogy a valóság jobb, mint egy abszurd komédia. Olyan, mint egy élő humoreszk! Nem, humoreszknek ez elég szar. De az biztos, hogy ilyet kitalálni nem lehet. Ifj. Lomnici Zoltán, felcöffent Kozármislenyben, ahol elmondta, hogy „Nigéria lakosságának több mint 80 százaléka, legalább 100…..
NemGogol Csöbörből vödörbe? 2018.02.19 19:31:02
"Ugye, mi jó barátok" voltunk... NYÍLT LEVELET – bár inkább kérelem az… - írt Elek István a Jobbik „tisztelt elnökének”, Vona Gábornak. Arra szeretné rábírni őt, hogy történelmi felelősségét átérezve (?) állapodjék meg a többi ellenzéki párttal az egyéni körzetekbeli közös jelöltállításról és…..
Fábián András 2018.02.20 16:35:28
@Tölgyes Péter: Egészen biztos. A politikus nem figyelhet mindenkire.
A német belügyminiszter fontosnak tartja a kvóta kapcsán a szolidaritást, de úgy gondolja, hogy vitát félre kellene tenni, mert addig előreléphetnek a menedékpolitika más területein; Közép-Európában látványosan külön-külön pályán halad a jól teljesítő gazdaság, illetve a kétes erők által vitt…..
Forgókínpad Valaki jár... 2017.12.03 18:11:07
Rabojszáj és felebarátaim, bajban vagyunk. Bajban vagyunk, mert nem tudunk mihez kezdeni egymással. Ha erről van szó, nem is hiszem, hogy egymással kéne kezdenünk bármit is. De hát mit mondana erről Löw rabbi, e néven reb Yehuda? Valószínűleg semmit. Valószínűleg egyszerűen közénk vágná, ami a keze…..
A 76 éves Balázs Péter lehet a közös lista vezetője. ..
Tartozás, nyilván, de kié? Olvasónk csatolta a leveléhez az összes iratot, úgyhogy nem a levegőben áll a sztori, ami szerint hiába utasította el a bíróság jogerős ítéletben a Díjbeszedő követelését, ők csak küldik továbbra is neki a csekekket. Kedves Homár! 2010-ben vettem egy társasházi lakást,…..
       Bayer Zsolt évek óta akar pofán vágni, széttrancsírozni, abálni, szuvidálni embereket, legalábbis időnként jelezni szokta ezen szándékát. Életemben egyszer találkoztam vele személyesen, úgy nézett ki közelről, mint egy inkontinenciával küzdő hörcsög, és körülbelül annyira is tűnt…..
Saját népe elleni terrorcselekménnyel került hatalomra Vlagyimir Putyin – állítja David Satter. A sikerkönyveket szerző amerikai Oroszország-szakértő azzal büszkélkedhet, hogy a hidegháború vége után ő az első nyugati újságíró, akit kitiltottak Oroszországból. Állítása szerint épp azért, mert…..
Többen kérditek: a „nemzeti konzultációra” miért az üres vagy szóróanyagos válaszborítékot javasoljuk? Nem fogja-e majd a kormány „válaszként" értékelni a tiltakozó akciót? Mint egyre többen tudjátok, a Magyar Helsinki Bizottság azt javasolja, a polgárok az üres…..
Fábián András 2016.06.23 20:02:34
@MSimon: 1. Célszerű kommentelés előtt elolvasni a cikket. 2. Ezt már nem érdemes, mert több mint egy éves, a "nemzeti konzultáció"-nak nevezett bohóctréfa már rég lezajlott. 3. Általánosságban szólva a teljes bojkott teljes bojkottot jelent. Vagyis a probléma negligálása, figyelmen kívül hagyása, tüntetés távolmaradással. Teljessége nem a bojkottban való részvétel teljességét, a népesség egészét jelenti, mert olyan nehezen képzelhető el, hanem a részlegesség hiányát, vagyis nem küldök vissza se szart a borítékban, se használt óvszert, se semmit. Hanem semmit sem küldök vissza, még üres borítékot sem, és teljes egészében bojkottálom a részvételt. Így valósítom meg. Köszönöm, hogy igényelte tudásom széles tárházának rendelkezésre bocsájtását, bár, mint fentebb említettem, a kérdés okafogyottá vált, viszont a soron következő hazug népszavazást hasonlóképpen bojkottálni fogom, s minden kedves ismerősömet erre biztatom, itt ugyanis a nemleges részvétel is hozzájárulhat a szavazás érvényességéhez. De ez már egy másik cikkhez tartozik.
Fábián András 2016.06.24 11:14:44
@MSimon: Akkor én bizonyára rossz álláspontot foglalok el ebben a kérdésben.
Tegnap este volt Soroksáron az Önkormányzat által szervezett 48-as ünnepi megemlékezés. Eddig mindig örömmel vettem részt a soroksári programokon, mert mindenki képes volt félretenni a pártpolitikai kommunikációs paneleket, és tényleg normális módon ünnepeltünk. Közösen. Jó hangulatban. Itt nem volt…..
Fábián András 2016.03.12 13:33:34
Az állami Eximbank november végén írt ki egy pályázatot két, összesen 16 milliárd forintot kezelő kockázatitőke-alap felállítására. A rövid határidő mellett az érthetetlennek tűnő pályázati megkötések is furcsák voltak, melyek alapvetően lekorlátozták, eleve kik lehetnek a befutók.  Még az…..
Fábián András 2016.03.11 16:29:03
@dunántúli gyerek: hát elég mélyen dunántúli vagy, gyerek, ha ebből csak ennyi jutott el a csökött agyadig.
Ha lesz népszavazás a kvótarendszer ellen és az sikeres lesz, akkor Magyarország kilépett az Európai Unióból. Ez az igazság, minden más maszlag. Az az ország, amelyik nem vállal semmilyen kockázatközösséget azokkal, akikkel egy családba tartozik, pláne, ha az ő pénzükből él, az vagy megy magától,…..
JóVáros Blog Láncreakció 2013.12.22 11:34:16
A Demokratikus Koalíció szavazóbázisa elérte a kritikus tömeget. És bár a láncreakció legimertebb formája az atombomba, de az élet minden területén működik. A kémiától a politikáig. Hasznos törvényszerűség, tessenek jól irányítani. Azt nem tudom, hogy Gyurcsánynak a…..
Fábián András 2015.12.26 19:55:05
@Andráska8: Ferencz Istvan XVIII ker. elnök. Egy.
A Szent Imre igazgatója egy őt ért kritika és egy takarítócég dolgozója miatt lehetetlenítette el a kórház működését. A múltheti tömeges felmondás banális hátteréről a Szent Imre névtelenséget kérő dolgozója mesélt nekünk. Kitálalt arról, mi volt a közvetlen…..
Egy kedves, Németországban élő honfitársamtól kaptam az alábbi kommentet a legutóbbi cikkem apropóján. Mivel nem csak a kommentelőknek van belepofázási jogköre, hanem történetesen a cikk szerzője is képes válaszolni, hát én most élek a lehetőséggel és megírom levelem, mint…..
Ami a gyermekéhezés felszámolására létrejött Nemzeti Minimum Programmal történt, az jól példázza, hogyan tudnak mérhetetlen támogatottsággal rendelkező pártok rátelepedni a civilekre és tönkretenni nagyon fontos kezdeményezéseket. Történt ugyanis, hogy lelkes civilek…..
UPDATE: a fiút beazonosítottuk. ------------ Állítólag a közösségi média időnként helyettesíti megelőzi a rendőrséget. Most kiderült. Azt szeretném tudni, hogy ki ez a fiú, mert nála van a telefonom.  Disclaimer: természetesen a rendőrség dolga a nyomozás. Most itt nem…..
Pontosan tudom, hogy a keresztény kultúrkörben hogyan kéne roppant ájtatosan viselkednem mostanában. Kérdés persze, hogy a zsidó-keresztény kultúrkörben a csoport második fele mennyire toleráns és mennyire hagy engem békén. Mehetnék és vehetnék virágot. Mert a virágárusnak…..
Fábián András 2015.11.01 06:10:42