Regisztráció Blogot indítok
Adatok
daneeesh

36 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amerikában és a világ több nagyvárosában is hódítanak a perc alapon bérelhető rollerek, amik hamarosan érkeznek Budapestre is! Több cég is foglalkozik ezekkel, úgyhogy ebben a részben kettőt leteszteltük a Skip és a Lime rollereit. Nézzétek meg a videót, ha kiváncsiak vagytok rá, hogy milyenek ezek…..
Üdv Chicagóból! � Egy utazós mini sorozat első része - folytatás hamarosan!..
Ez a Silicon Valley Life vlog nulladik, bemutatkozó része. Üdv újra itt!..
Két Android telefon után tavaly váltottam és csatlakoztam az iPhone Upgrade Programhoz, ahol havonta fizetsz a telefonért és évente frissíthetsz a legújabb iPhonera. Mivel sejteni lehetett, hogy az Apple az iPhone tizedik évfordulójára nagyot fog újítani, azzal a tudattal csatlakoztam, hogy egy évig…..
daneeesh 2017.11.14 18:00:20
@commentes nikk: @Before: Én kb reggel egy órán keresztül zenét hallgatok Spotify-on, megy a Waze kétszer fél órát (munkába menet meg vissza), napközben emaileket nézek, Instagramot, Facebookot, este meg Youtube-on videókat. Lefekvéskor mindig bőven 50% felett vagyok, de inkább 60% felett. A 7 Plus-al volt, hogy így majdnem két napot kihúztam töltés nélkül.
@Alick: Végülis én is gáznak tartom, hogy a Tesla nem 5000km-es hatótávval bíró elektromos repülő autókat gyárt, úgyhogy értem én... ¯\_(ツ)_/¯
@Melki: Az X kb ugyanúgy bírja, mint a 7 Plus, ami meg elvileg 2 órával többet bírt, mint a 7.
@Kelly és a szexi dög: XVIII nem biztos, hogy lesz - remélhetőleg addigra túllépünk a telefonokon.
daneeesh 2017.11.14 19:14:11
@gusthy1: De többet fizetek, mivel többe kerül alapból a telefon viszont kb $10 a különbség havonta. Ezért igazából kapok egy optikai stabilizátort a második kamerára és jobb kamerát (f2.4), valamivel szebb kijelzőt, meg a sok új érzékelőt az előlapon, illetve a néhány szoftveres különbséget, amit a cikkben is említek (a többi különbséget, ami a 8 Plusban is megvan, nem számolom, mert azt ugyanannyiért kaptam volna, mint a 7 Plust). Ahogy írtam is, eleinte nem gondoltam úgy, hogy megérte váltani X-re, de összességében és abban reménykedve, hogy több fejlesztő is jobban ki fogja használni az előlapon lévő tulajdonképpen mini Kinect-et, nem gondolom, hogy rossz döntés volt. Upgrade Program nélkül viszont nem ajánlanám a váltást.
daneeesh 2017.11.14 21:23:55
@barli: Pedig onnan jön a lényeg. :(
Szerintem így is érdekes, de nyilván nem gondolom, hogy mindenkinek megérné. Az ujjlenyomatolvasó meg nem fog visszajönni, ha a FaceID tényleg sokkal nehezebben feltörhető (50000:1 vs 1000000:1 - de volt pár érdekes cikk mostanában arról, hogy ez tényleg így van-e) és még extra funkciókat is ad a telefon feloldásán kívül.
– Szeretnénk, ha készítenétek nekünk egy adatbázist. – Rendben, miről, és mi kerüljön bele? – Azt még nem tudjuk. Mennyi helyet foglalna? A fenti beszélgetés nem valamelyik tévésorozatban hangzott el, hanem egy régi munkahelyemen kétezerkevésben, egy informatikus és egy értékesítéssel foglalkozó…..
daneeesh 2016.07.01 07:25:53
@theus: Azért az utolsó részben savaztak egy elég rendeset: "I mean, our platform does exactly what it says it does. It’s not like we’re lying about it, like fucking Theranos". És nem lesz ez videochat, csak szimplán így fognak felhasználókat szerezni és elkezdeni terjeszkedni - a SpaceX se azzal kezdte, hogy megpróbált árukat vinni non-stop a Marsra, hanem csak kilövés után megpróbálják visszahozni a rakétáikat. :)
Erlich meg "a Szilícium-völgy legnagyobb idiótája"-ként lépte meg az egyik legjobb húzást és az egekig lesz magasztalva. Szerintem elég jól előkészítették a negyedik évadot. :)
Kezdjük a front-end részével. Őszintén megvallva nem vagyok designer, illetve a front-end fejlesztésben se vagyok profi, úgyhogy elég erősen sablonokra fogok hagyatkozni, de a cél, hogy legyen valami alap, amivel tudunk tesztelni,…..
Egy jó hír következik! Új sorozat indul itt a blogon: több rész alatt építeni fogunk egy működő és mindenki által használható webalkalmazást. A többes számot megelőlegezem, mivel a…..
The Silicon Valley life OnePlus One 2015.07.21 16:47:23
A OnePlus volt a tavalyi év egyik legnagyobb szenzációja a mobiltelefonok terén. A kínai startup a semmiből jött és hatalmas érdeklődést generált a tech világban első, One nevű telefonjával. A legtöbb online portál odáig volt a telefonért, ami nem alaptalan, ha megnézzük,…..
daneeesh 2015.07.21 21:55:39
@ProFra: köszi a tippet, a Google Voice-t próbáltam használni, de valamiért a rendes telefonszámomon keresztül hívott és utána elfelejtkeztem róla - valószínűleg csak beállítás kérdése, úgyhogy utánanézek. Eddig szerencsére kevés konferenciahíváson kellett csak résztvennem, de hosszabbtávon még az amerikai T-Mobile $0.20-os nemzetközi percdíja is szép telefonszámlát hozhat össze.
Amúgy az iPhone összességében nyilván veri a One-t -márcsak képminőség és az iOs app univerzum szempontjából is-, de ha nem kell CDMA vagy valaki nem ragaszkodik iOs-hez, akkor nagyon jó alternatívát szolgáltat a One $550-al kevesebbért. A világtelefon kijelentéssel viszont nem feltétlenül értek egyet, mivel Amerikán kívül nem a CDMA a domináns (legalábbis ezalapján a cikk alapján: www.pcmag.com/article2/0,2817,2407896,00.asp - sehol nem találtam rendes összehasonlító térképet és nem vagyok nagyon otthon a témában) és az eladások is inkább Ázsiára és Európára fókuszálnak (en.wikipedia.org/wiki/OnePlus_One#Sales). Az viszont teljesen igaz, hogy Amerikában a Verizon lefedettségét egyik szolgáltató se tudja megközelíteni, úgyhogy igazából azt csinálnak kint, amit csak akarnak.
daneeesh 2015.07.22 10:35:18
@ProFra: céges telefonja nálunk csak a sales-eseknek van, úgyhogy az nem játszik sajnos.
@pneumónia: nekem eddig nem igazán melegedett a OnePlus One, remélhetőleg ezután se nagyon fog.
@Eltévelyedés: miért csak három hétig?
@C16SE: ez elég fura, nekem még semmi problémám nem volt vele (szerencsére).
@kuki123: köszi! :) Nekem még egyszer nem fagyott le vagy lett volna vírusos androidos készülékem.
Egy hete hazaköltöztem körülbelül 2,5 hónapra Magyarországra és mivel az elmúlt másfél évben 3 hetet töltöttem itthon, most különösen jelentkezett a fordított kultúrsokk rajtam. Mi az a kultúrsokk? Amikor másik országba költözünk, számos különbség van, amire nem gondolt…..
daneeesh 2015.07.21 10:42:47
@Krumpli Bogart: én sajnos kevésbé bírom a meleget, úgyhogy nekem megváltás a 4-6-os :)
@rockjano: ez egy kicsit ördögi kör szerintem, mert motiváció nélkül nehéz változtatni a helyzeten, változás nélkül pedig nincs motiváció.
@clfo: a hatékonyság maximalizálásával teljesen egyetértek és nagyon hasznos dolog szerintem! Viszont ha valamiben hatékonyabb vagy, akkor több időd lesz más dolgokra. A te példáddal élve a heti 16 órás munka mellett valószínűleg olyasmire fordítottad az idődet, ami téged érdekelt, boldoggá tett, és úgy gondoltad, hogy a javadat szolgálja. És ez teljesen rendben van. A probléma azzal van, amikor 40-ből 20 óra azzal megy el, hogy a másiknak keresztbetegyen valaki.
@ZOH: köszönöm!
@marczy: korrekció - futóshort volt, nem futónadrág. Futónadrág esetén kevésbé lepődtem volna meg. "Ja egyébként sok magyar embert nagyon elkap a gépszíj, ha megjárja Amerikát, és sokan igen durván megpróbálják kihasználni azt, hogy Magyarország következmények nélküli ország, és háromszoros erővel fognak rajtad keresztülgyalogolni." - Szerinted ha valaki megjárja Amerikát, akkor az Magyarországra visszatérve sokkal inkább átgázol az embereken? Ezt miből gondolod?
Ezen a héten volt Amerikában a 'Biciklizz munkába!' hét (National Bike to Work Week), amiben mi is részt vettünk. Az esemény lényege elég egyértelmű: arra próbálják ösztönözni az embereket, hogy váltsák le a kocsijukat egy egészségesebb járműre és biciklivel járjanak…..
*Miért 101? Az amerikai felsőoktatási rendszerben a bevezető órákat mindig 101-el jelölik, például Matematika 101, Fizika 101, stb. A múlt héten csapatvezetőként egy céges trainingen vettem részt, ami rámutatott, hogy munka szempontjából mennyire vérprofik az amerikaiak és…..
A legfontosabb dolog, hogy soha ne add fel. Nem egyszerű ide eljutni, de nem lehetetlen. Ha lehetetlen lenne, senki se dolgozna a Szilícium-völgyben és a kutyát se érdekelené ez a hely. Az egyetem utolsó évében soha nem értettem, hogy miért nem hívnak be interjúkra a cégek, mert egy…..
A hosszú szárazság után az elmúlt két-három hétben elkezdett esni az eső. Nem kicsit, nagyon. Ha valaki azt mondta volna nekem két hónapja, hogy csuromvizes leszek, amíg a kocsiból beérek az irodánkba (kb. 15 lépés), teljes lehetetlenségnek tartottam volna. Vagy hogy az egyik…..
Nagyon sokan alulértékelik a design jelentőségét egy cég mindennapi működésében: a legtöbben úgy gondolják, hogy a céges designer szerepe - ha egyáltalán van - kimerül a logó, honlap, illetve a termék kinézetének megtervezésénél. Egy jó design csapat már ezeken a…..
A Google ma kihozta a Nexus 6-ot, Nexus 9-et, és a Nexus Player-t, illetve felfedte, hogy az új Android 'Lollipop' néven fog futni, majd egy órával később az Apple kiszivárogtatja a holnapi új iPad-eket, hogy garantáltan mindenki róluk beszéljen. Ezekután biztos, hogy holnap semmi…..
Richard Branson, a Virgin Group vezetője nemrég bejelentette, hogy a cég amerikai és brit részlegében bevezetik a korlátlan szabadságolás módszerét a Netflix kísérletei alapján és "ennél jobb szabadságolási módszert még nem találtak ki a Földön". Richard Branson célja, hogy…..
Az egyetemen néhány barátommal mindig epekedve néztük a javarészt amerikai elektronikus zenei fesztiválok videóit és arról álmodoztunk, hogy milyen jó lenne résztvenni ezeken. Akit érdekel ez a zenei stílus, szinte garantált, hogy látta például az Electric Daisy Carnival (EDC),…..
Múlt hét szombaton lehetőségem volt elmenni a Levi's Stadionba, ami a San Francisco 49ers amerikai foci csapat vadonatúj otthona és ahol szombaton a Mexikó és Chile közötti barátságos focimérkőzést is tartották. A Levi's stadion az egyik legújabb stadion az Egyesült Államokban és…..
The Silicon Valley life Fitbit Flex 2014.09.08 07:32:25
Karácsonyra kaptam ajándékba egy Fitbit Flexet, ami sajnos két hete tönkrement, viszont addig aktívan használtam és javarészt jó benyomást keltett bennem. Az okosórák szélesebb elterjedésével valószínűleg egyre kisebb jelentősége lesz ezeknek fitnesz kütyüknek, azonban…..
daneeesh 2014.09.09 16:46:13
@kasza003: természetesen 3600kcal - a legtöbb ember kcal-ra gondol kalória alatt és valószínűleg ők is ebből indultak ki. Mondjuk jobban belegondolva az összeg szerintem is valamennyire sok, de azt se árt belekalkulálni, hogy nem éppen 170cm és 70kg vagyok, amit a Fitbit is tud és figyelembevesz. A tapasztalatom alapján a Fitbit valószínűleg úgy gondolja, hogy ha egész nap feküdnék mozdulatlanul az ágyban, akkor égetnék el kb. 2200-2300kcal-t és minden mozdulat még ehhez jön hozzá. Szerintem ezalapján az igazság 3300kcal környékén lehet, mert ha pl. futópadon futok vagy ellipszisjárón edzek fél órát, akkor az adataimat belekalkulálva a gépek szerint általában kb. 400-450kcal-t égetek el, a posztban levő példa esetében pedig reggel 8 és éjfél között szinte végig mozgásban voltam. Ha bővebben érdekel, itt nagyvonalakban leírják, hogy hogyan számolják ki: help.fitbit.com/articles/en_US/Help_article/How-does-Fitbit-know-how-many-calories-I-ve-burned
A közelmúltban két esemény is arra vezérelt, hogy írjak egy kicsit az Uberről és kifejtsem, hogy a céggel kapcsolatos több negatív hír ellenére miért jelenti ez a módszer a taxizás jövőjét, illetve ad kiváló útmutatást a különböző szolgáltatást nyújtó…..
Mostantól a következő közösségi oldalakon is elérhető a blog: Facebook Instagram Ha gyakoribb információra vágytok, több fotót és életképet szeretnétek látni, vagy nem akartok RSS-el feliratkozni a blogra, akkor lájkoljatok/kövessetek/kommentáljatok ezeken keresztül is! :)..
Szerencsére nemrég újrakezdődött a TechTalk sorozat nálunk, amikor kéthetente meghívnak egy külsős előadót, hogy beszéljen kb. egy órán keresztül egy témáról. Most Bobby Johnson-on volt a sor, aki az Interana egyik alapítója és jelenleg technikai igazgatója, korábban azonban…..
Ahogyan azt láthatjátok, ma frissítettem a blog külalakját egy kicsit, így máris jobban néz ki, mint eddig. Emellett létrehoztam egy facebook oldalt is, ahova remélhetőleg gyakrabban fogok majd posztolni és amit össze fogok kapcsolni a bloggal, hogy azokhoz jussanak el ezek a…..
Irány Magyarország! :)..