Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Renáta_

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közszférában szokásos rabszolgamunkáról már több bejegyzés is született. Most egy pedagógus jogi panaszait olvashatjuk.Tisztelt Zugügyvéd!Az alábbi téma remélem tanulságos lesz az olvasóknak és természetesen bízom benne, hogy lesznek hasznos és használható kommentek is a…..
Renáta_ 2010.12.03 18:30:54
@isti77: Gondolom, a pedagógus 1600 Ft-os órabére is provokáció a versenyszférásnak.
Meg az, hogy évről évre itt lehet egyre többet elvonni, csak nem tudom miből.
És hogy a versenyszférában mennyi a kajajegy, és pedagóguséknál mennyi. Lehet provokálódni.

Azt hiszem, egyik legtanulságosabb élményebb volt, mikor egy osztálytalálkozónkon bementünk a volt sulink tanárijába, és a versenyszférás ex-osztálytársnőm döbbenten kiáltott fel: "Itt nincs minden asztalon számítógép?" Nincs. Sőt, mégcsak minden teremben sincs.
Hiába a petíció, a Tűzvonalban egyelőre nem folytatódik. A rajongók azonban egy kissé megnyugodhatnak, mivel a stáb egy új produkción dolgozik. Soós Péter rendező, ifj. Vajda Péter operatőr és Fonyódi Tibor forgatókönyvíró új köztévés produkcióba kezdett Géniusz címmel.…..
Renáta_ 2009.07.05 23:39:36
@Fedor: A produkciónak a Társulat producerasszonyához (Rosta Mária) van köze. Szerintem azért lesznek benne.
Az ilyen írásokat a művelt svédek unauthorised fan fiction-nek hívják. A műfaj célja semmiképpen sem az eredeti alkotók kenyerének elvétele, hanem a tiszteletadás előttük. Meggyőződésem, hogy ha a kreatív elmék ezen csapata pár ezer kilométerrel nyugatabbra talál egymásra, ma…..
Az ilyen írásokat a művelt svédek unauthorised fan fiction-nek hívják. A műfaj célja semmiképpen sem az eredeti alkotók kenyerének elvétele, hanem a tiszteletadás előttük. Meggyőződésem, hogy ha a kreatív elmék ezen csapata pár ezer kilométerrel nyugatabbra talál egymásra, ma…..
Az ilyen írásokat a művelt svédek unauthorised fan fiction-nek hívják. A műfaj célja semmiképpen sem az eredeti alkotók kenyerének elvétele, hanem a tiszteletadás előttük. Meggyőződésem, hogy ha a kreatív elmék ezen csapata pár ezer kilométerrel nyugatabbra talál egymásra, ma nem Bauer ügynökről…..
Renáta_ 2009.06.20 16:55:15
@Rocko-: Én a múltkori (4×01) résznél voltam úgy, hogy hallottam a fejemben a hangokat :-DDD (gondolkodtam is rajta, hogy ideje orvoshoz fordulnom :)))
Tegnapi a hír, miszerint az MTV (nem a Music Televison, hanem a királyi) nem akarja folytatni a Tűzvonalban című sorozatot, mert drága. A Fotelpatkényok című rádióműsorban annak idején megkérdeztük Stohl Andrást, hogy kb. mennyiből jön ki egy epizód tokkal-vonóval, mire ő azt…..
Renáta_ 2009.05.29 18:54:19
@koimbra: Hát, én ezt csak támogatni tudom :)))
Pircsi a boldogságtól repesve jön ki a lakásából, de Mészáros emberei már lesben állnak, úgyhogy nem sokáig repeshet. El is kapják, habár Pircsi visít, mint a pengős malac. "A szervkereskedő banda, aki csak rendőröket kap el"-témába már bele sem megyek.Ja, és…..
Renáta_ 2009.05.18 16:28:25
Amúgy nekem nem volt egyértelmű, hogy végülis Juli Balikó kurvája volt-e, végülis Balikó, mint unokahúgát mutatta be. Mondjuk az unokahúg előtt hosszasan gondolkodott, hogy mit is mondjon...

@Fedor: A Pircsi témát az Indexen is kitárgyaltuk. Valóban nem logikus, hogy a saját lakótelepi címét adja meg, mikor nagyvilági dámát játszik.
Az őrsön meg folyik tovább a nyomozás Szvetlana után. Meg kell állapítani ugye, hogy a vízben talált hulla azonos-e a kórházban látott Szvetlanával. Ugyanis a közös motívumokat eddig csak az infóvadász dobta ki, de az még nem bizonyíték semmire, az csak egy program, ami…..
A promó jobb volt, mint maga az epizód. Mondjuk úgy, hogy ez a rész is kicsit átvezető jellegű volt, viszont legalább feldobták egy kis akcióval, lövöldözéssel, ami jó pont. Rossz pont, hogy tele volt nagyon gyermeteg megoldásokkal. Megint azt éreztük, amit már többször…..
A Tűzvonalban promóin eleget szívtuk már a fogunkat, hogy néha félig spoiler, néha egészen az, de az eheti promó szimplán zseniális. Kezdjük ott, hogy nem konkrétan a következő epizód ajánlója, hanem úgy általában a sorozaté. Vannak benne olyan snittek, amiket még nem…..
Renáta_ 2009.04.23 15:28:28
:)) Télleg jó.
Kicsit megnyugodtam, hogy ez a szám már megvolt korábban (izé, én nem ismertem..), kétségbe estem, hogy ezt direkt ezért írták. Így viszont tényleg poén :D
A képi és hanghatások összeegyeztetése pláne :)

@Fedor: Engem Yoshi bácsi kevéssé érint meg (noha Kovács Lajos zseniális a szerepben), viszont ez a fene, kit lődöz le Ilcsik (meg Juli??) a szép őszi parkban :)
Jól gondoltuk, hogy Dénest csak nem írják ki a sorozatból ilyen egyszerűen, egy szimpla nyugdíjazással, és tényleg nem. Bordás és Kolonics továbbra is konzultálnak, most például egy padon találkoznak, Dénes jégkrémet eszik. Nem túl meglepő módon arról cserélnek eszmét, hogy…..
Renáta_ 2009.04.21 21:08:50
@Bob Arctor:

Amikor leírod azt, hogy mennyire unalmas volt ez az epizód, nézz vissza egyet az első évad elejéből. Mondjuk úgy az 5. részt. Mert bár még action is volt ott, na akkor tényleg nem haladt a cselekmény.
De nem kötelező ám ilyen vontatott sorozatot nézni, de ne aggódj, minden jel arra mutat, hogy nem sokáig kell már szenvedned a vontatott részek és erőltetett szálak miatt. :(

Kiricsiz!
Nektek van esetleg hivatalos infótok a folytatásról?
Renáta_ 2009.04.22 18:22:25
@kiricsiz: Köszi :)
A Pindrochos posztot megtaláltam. Mondjuk abban sincs konkrétabb, mint amit eddig tudtam. Mindegy.

Az eheti promón meg sírva röhögök. Főleg "az ember mindig a széptől ékes" szövegezésen, mialatt a képkockákon Sajdik likvidálását látjuk. Remek kis előzetes, a tűzvonalas számról meg nem is beszélve. Mondjuk -perverz módon- én szerettem azt az első dalt, ami az első 6 rész végén ment, és mire megtanultam volna, leszedték :DD
Renáta_ 2009.04.22 18:24:47
@Bob Arctor: Mondjuk a pozitív hozzáállás nem jött le az előző hozzászólásból. De mindegy :)
A javító szándék nevében amúgy van a Hivatalos honlapon egy egész fórum rá. Talán érdemes ott megpróbálni megfogalmazni az észrevételeket, az a topik állítólag konkrétan ezért jött létre. (bár ha van ismeretséged a stábban, egyszerűbben is eljuthat hozzájuk az infó :)
hogyvolt House 5x04 - Apajegyek 2009.04.15 12:10:00
Íme az epizód, ami beindítja az 5. évadot, és sebességbe is kapcsolja ugyanazzal a lendülettel, tessék hátradőlni és élvezni, mert ez a 42 perc korrekt szakkifejezéssel élve PURE FUN. De először ismerkedjünk meg a hetibeteggel. Fiatal kínai hölgy, aki éppen szülőhazájában…..
"Ha szerencsés napunk van és sikerül - vásárcsarnokban vagy hentesüzletben - bárányhúshoz jutni, akkor húsvétra különleges pecsenyét készíthetünk. (Finom sertésjavából is!)"Írta az Ország Világ heti étrendjavaslata húsvétkor. De nem valószínű, hogy egy…..
Igazából nem örülök, hogy Dénest nyugdíjazták, valahogy megszerettem a fickót. Mondjuk az is igaz, hogy valószínűleg ugyanúgy szerepelni fog ezután is. Ellövi a tortán a tüzijátékot, ezzel a nyit ez az epizód, a többiek meg tapsolnak. Aztán a Herceg-ügyről beszélget…..
Renáta_ 2009.03.23 18:48:24
@Fedor: "Igen, ez nekem is rögtön leesett, de hát ez sorozat eddig is tele volt ilyen apró utalgatásokkal a színészek magánéletére."

Az egyik legjobb az volt, mikor Kolonics beszól Krisztának úgy egy éve, hogy "Olyan hitelesen alakította a naív de lelkes rendőrlányt, hogyha én lennék a Nemzeti Színház igazgatója, azonnal lesezrződtetném" :)))
Renáta_ 2009.03.23 20:12:17
@vadász2: Én nem tudom, csak valamelyik forgatókönyvíró blogjában láttam a hírt, miszerint "Kálid Artúr kiesett".

Sajnálom én is, noha nagy Ilcsik-fan vagyok. Azért Kálid Artúrnak marha jól állt az a cinikus, de mégis profi, mesterlövész figura, amit a II. évad utolsó részében már elkezdtek bevezetni. Azért lassan Pindroch is belejön a saját szerepébe, a mellény már jól áll rajta :)), a puskát meg csak megtanulja egyszer úgy fogni, hogy elhigyjem neki a profi múltat ;)
Renáta_ 2009.03.23 20:52:45
@vadász2: Nem. Az a Norbert Pilinger volt. Állítólag tán stáblistán volt, ezt most nem nézem vissza, az viszont biztos, hogy mikor Kolonics idén rákérdezett, hogy hogy is volt ezzel a Rózsahegyi dokumentummal, akkor mondta is Bordás, hogy MIKE meg "Pilinger" volt ott, amikor megsemmisítette a CD-t.

Vagyis Pindroch Ilcsik Norbertje nem egyenlő Kálid Artól Pilinger Norbertjével. Pedig ez engem is sokáig bezavart, főleg mert ugye én olvasgattam ezeket a szereplőkavarásokat.

Azt viszont nemtom, mi lesz a kiscsajjal, így esz a fene péntekig. Bár gyanítom, sok jóstehetség nem kell hozzá :((
Üdv mindenkinek az ötödik House évadban. Ezúttal egészen gyorsan megkaptuk az adagunkat, még be sem fejeződött kint az évad, és már itt is van az 5. etap, ami mellesleg a legjobb úton halad afelé, hogy az egész sorozat legerősebb évada legyen. Egy kis emlékeztető: a 4. évad…..
Az intro vicces, ezt a seggfej Violát nem volt rossz poén felrobbantani. Csak az a baj, hogy nem túlságosan meglepő fordulat, hiszen ez a robbanás benne van a főcímben, így a jelenet kimenetelét már az első filmkockáktól ki lehetett találni. Meg hát a múlt heti promóban…..
Renáta_ 2009.03.16 18:29:40
@kamarti:
Már kezdettől. Gyanúsan utálják egymást, majd mikor Juli kieszközöli, hogy jegyet szerez Pircsi alternatív előadására, addig ügyeskedik, míg Móricz mellé ül, majd aztán hazakísérteti magát. Ekkor békülnek ki.

Most erre nem teszem fel a havi fizetésem, de mintha a bulin is táncoltak volna...

A 2. évad végén is ott jópofiznak, mikor Laci költözik, tele az öltöző a bőröndjeivel, Juli meg félig sérülten szerencsétlenkedik ott...

Aztán most évad elején is Ő ad tanácsot Lacinak, hogy a mamáját idősek otthonába (vagy vmi hasonlóba) adja.

Szóval konkrétum ugyan nem volt, de benne volt már az izzás a levegőben. :)
Amúgy marhára nem tudom elképzelni, hogy egy Juli féle vagány nő, egy Laci típusú sete-suta fickóval jöjjön össze, de péntek esti szórakozásnak jóóó lesz ez :)
Az intro elég veszélyes. Első kamujelentés megy Elektől Hercegnek, amit Bordásék diktálnak neki. Fel is hívja Herceget, el is mondja neki, hogy Bordásék behozták az őrsre Lákit és Májert, meg hogy szervezik a találkozót Gajdujev és Láki között. Ekkor a hülye Mike-nak…..
A Tűzvonalban most egy kicsit nyugvópontra jutott, mostmár tudjuk, ki a titokzatos csetelő, hogy Herceg a hunyó, meg hogy be volt poloskázva minden, a mai részben Kriszta, Pircsi, meg Juli kurvát fognak alakítani, Móricz pedig maffiavezért, úgyhogy ez lesz az este fő programja (m1,…..
Kicsit egymásba öltődtek az epizódok, az előző rész végével kezdünk. Irina és Bordás találkoznak ugye, Irina elárulja, hogy azt akarják elkapni, aki Violát irányítja. És Irina azért ilyen fura módon vette föl a kapcsolatot Bordással (cseten, névtelenül), mert Herceg…..
Renáta_ 2009.02.26 20:40:21
@hottentotta:

Néha irigylem a problémáidat :))

Szerintem tudomásul kellene venni, hogy az adott szereplőgárdából kell venni a történet szereplőit. És mivel a történet nem alapvetően egy kommandós csapattal indult, hát ez van. Szerintem tökvicces, hogy Laci, mint maffiafőnök, na nyilván nem életszerű, de aki az életszerűségre vágyik, az nyilván a Kékfényt fogja bekapcsolni.

És ha Lacival meg a többiekkel folyvást csak piti kis bolti tolvajokat fogatnának, injekcióstűket keresgélnének, na meg UFÓkra vadásznának, hát az lenne a baj, hogy széunjuk az agyunkat. Most tuti nem fogjuk :)

És hogy ízlések és pofonok mennyire különbözőek: szerintem meg a tiszafüredi szőke kiscsaj (akár statiszta volt, akár színész, fogalmam nincs honnan szedték), rémesen gépies volt, és erőltetett.
Megint átverős jelenettel kezdünk. Mike, Bordás, meg Otyó dekkolnak egy kisbuszban, nyakig golyóállómellényben. Norbertről beszélgetnek, poénkodnak, de valahogy nem röhögtem, aztán az elfogandó személyre terelődik a szó, akiről azt hisszük, hogy újabb ukrán terrorista,…..
A plutóniumgirl végre fölhívja Pindrochot, közben a technikus fószer megpróbálja bemérni a csajt. Pindrochnak húznia kell az időt, hogy be lehessen mérni a csempész mobilját, de nem sikerül elég hosszan beszélni. A csajszi búcsúzóul utasít, hogy utalják át a pénz felét,…..
Egy hete vége A társulat adásainak, de még mindig derülnek ki furcsaságok, mint amikor 60 évvel a háború után dugják elő a fejüket 500 kilós bombák a homokból. Nagyon úgy tűnik, hogy a "nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal" debil hibáját követték el több…..