Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toronydarus

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MrMojo egész újlipótvárosi társasházának lakásonként 50000 ezer forintot kellene befizetnie a Díjbeszedőnek. 5 éven keresztül ugyanis egyik szolgáltató sem volt hajlandó kikapcsolni a villanyt/gázt a gondnoki lakásban, pedig többször is jelezték az illegális lakásfoglalást…..
Toronydarus 2012.04.19 10:01:23
@MrMojo: A bíróság az önkényesen elfoglalt lakás kiürítését - végrehajtható okirat kiállítása
nélkül - nemperes eljárás során hozott végzésben rendeli el. E végzés elleni fellebbezésnek nincs
halasztó hatálya.
Tehát itt valami nem stimmel, ha önkényes lakásfoglaló volt, akkor pár hónap alatt ki lehetett volna tenni, mivel még a moratórium sem vonatkozik rá.
Olvasónk helyzete gyakorlatilag kilátástalan.Az én történetemet hosszú lenne leírni, ezért megpróbálom röviden. 2007. évtől felmondott hiteleim vannak különböző bankoknál, sajnos rákerültem a BAR listára is, szégyen kimondani, de 12db hitellel vezetem a listát, amiről…..
Toronydarus 2010.07.14 13:29:28
@ampelmann: "De a bank elobb birosagra viszi az ugyet aminek minden jogkore megvan hogy vizsgalja hogy hazas vagy-e vagy van e ingatlanod stb... Ha semmi nincs a neveden de csak mondjuk szemelyi hitelt vettel fel akkor ott csak a fizetesed volt a fedezet."

Honnan veszel ekkora marhaságokat?
1. a fizetési meghagyásos eljárásban nem vizsgálja a bíróság az adós családi állapotát, de még a vagyoni helyzetét sem.
2. EZ már nem is aktuális, mert június 1-től a közjegyzők csinálják a fmh-s eljárásokat.
3. Ha csak személyi hitelt vettél fel, akkor is minden vagyonoddal felelsz, nem csak a fizetéseddel.
Toronydarus 2010.07.14 13:40:12
@ampelmann: De pont, hogy el tudják venni a TV-det, házadat, nyugdíjadat, stb. Akkor, mikor nem fizeted, és a bank a bíróságra megy. Az eltitkolt házastárs sem fizet az adós helyett, csak ha adóstárs, vagy kezes. Maximum a közös ingóságokkal felel. Összeghatár pedig nincs. 5000 Ft-ért is beadják a fizetési meghagyást.
Olvasónk nem érti, miért vár hónapokat a Bank az árverezéssel, miközben a tartozás egyre csak nő.Már semmi ötletem nem volt mikor rátaláltam erre a honlapra. Nincsen akitől a bajbajutott ember tudna legalább tanácsot vagy kis útmutatást kérni. Viszont a baj csak nő és nő.…..
Toronydarus 2010.06.29 12:07:43
@uzsorakamat: Szép kezdeményezés, de ebben a levélben sok dolog sántít sajnos.
Toronydarus 2010.06.29 13:13:43
@Raiffeisen: Két dolgot emelek ki, a többit meghagyom másnak. Az egyik, hogy állítsák vissza a kezdeti törlesztőrészletet. És a különbözetet ki fizetné? Esetleg, ha a hitelkamatra gondolt a fogalmazó...
A másik dolog: "illetéket fizetünk a magyar államnak az után a lakás után, ami még nem is a mienk?" Attól, hogy jelzáloggal terhelt az ingatlan, attól még az a tulajdonos, aki a tulajdoni lapon akként szerepel. Ez a hitel szempontából lényegtelen, de a fogalomzavart jól tükrözi.
Van hitelem, nagyjából 80.000,- CHF, nem vettem igénybe mentőövet, mert az a bankon segít, nem rajtam.
Toronydarus 2010.07.07 15:17:59
@uzsorakamat: Az elválasztó vonal után írt szövegben nincs olyan mondat, amely ne tartalmazna valótlan állítást. Pont az ilyen vádaskodó, konkrétumokat nélkülöző kirohanások tesznek hiteltelenné egy valóban komoly megmozdulást.
Hitelkárosultak blogja Hitelkombó 2010.06.24 09:19:00
Olvasónk úgy érzi minden követ megmozgatott, de hiába: sehol sem kap valódi segítséget.Teljesen tanácstalan vagyok, 3 éve felvettem egy jelzálogalapú, szabad felhasználású hitelt, (amit a lakás tetőszerkezetére költöttem, kert, melléképület stb., sajna nem nyaralásra), és a…..
Toronydarus 2010.06.24 20:42:59
@burnout: Azt. Miért? Olcsóbban vette, mint ahogy a bank adta. Mi ebben az értelmezhetetlen?
Toronydarus 2010.06.24 21:01:37
@burnout: Ha frankhiteled van, nem csak forintban törleszthetsz, kérdezd meg! A forint számládról átvezetik a törlesztőt a devizaszámládra, és onnan vonják le. De a devizaszámládra bármikor fizethetsz be devizát készpénzben.
Toronydarus 2010.06.24 21:16:49
@burnout: OK, igazad lehet, nem minden bank egyforma. Egyébként tudnék pár Forinttal olcsóbban Frankot, de ezek után nem merek...
Kettős Mérce Devizahitelmese 2010.06.11 08:00:00
Lajos 5 évnyi szakadásig végzett szakadatlan munka után megelégelte, hogy a Jucit úgy kell keresztüllopni péntekenként a szülei hálószobája elôtt, és hamár a Zsuzsit -az ötéves fehér Suzukit- kifizette, azt a kis felesleget, amit amúgy a nyári görögre tett félre, úgy…..
Van egy olyan tévhit, hogy ez erős forint JÓ, a gyenge forint ROSSZ. Mostanában mást sem hallani. A gyenge forint kinyírja a devizahiteleseket, így van, viszont nagyon jót tesz például a turizmusnak, a kereskedelemnek, a termelő szektornak, és az exportnak. Ezektől is függ pár…..
Egy nemlétező hitelkártya nemlétező tartozásai miatt a Budapest Bank szépen önállóan elkezdett pénzt levonogatni ladista számlájáról, aki csak pislogott mint az átvágott naiv ügyfél legszebb mintapéldánya. Kezdeném a múlttal: a kétezres évek elején volt egy Budapest Bankos…..
Az alábbi levél írója még jól is járt, mert nem emeltek le a bankszámlájáról tévedésből pénzt. Sajnos egyre gyakrabban előfordul, hogy a végrehajtók tévednek, majd agresszívan túllépnek a hatáskörükön. Kedves Zugügyvéd! A múlt héten megjelent a családi…..
Toronydarus 2010.03.30 11:11:40
@steve85a: Persze.
Toronydarus 2010.03.30 12:05:46
@Ajtony: Hivatásos balek vagy.
Ha azt hittük, biztonsági őrből és ügyfélszolgálatosból már nincs lejjebb, nagyon tévedtünk. Balázst a győri Vidanetnél röhögték ki és alázták meg, mert méltányosságból gyorsabb ügyintézést kért, amit telefonon előzőleg korrektül meg is ígértek neki. És amikor a…..
Toronydarus 2009.11.17 10:30:49
@É2I: Állítólag 2-3 hetente 40 db-ot kapnak, persze ebből az új előfizetőknek is kell adni... Mivel másik szolgáltató csak a Tré-com van, ez überszopás... :(
Toronydarus 2009.11.17 10:53:38
@É2I: 72 órájuk van az ÁSZF szerint. Amennyire le tudom szűrni az eddigiekből, nem nagyon érdekli őket a határidő... Majd írok az NHH-nak, ők meg majd megintcsak nem csinálnak semmit. :(
 Tényleg lássunk már a szitán, ha van szemünk és van szita. Kedves Szakítósok! Rendszeresen olvasom a történeteket,sőt,már írtam is egy szakítós történetet is,ez a mostani a legfrissebb,mindössze egy hetes. A történet szereplői: Én 34 éves nő,a pasi, Zs.32 éves,öccse…..
Toronydarus 2009.10.15 11:17:07
Sugárban hányt vért a tüdejéből az a 60 éves asszony, aki a pánikpropaganda hatására egyszerre oltatta be magát hagyományos és leánykori nevén sertésinfluenza ellen. Székely Tamás egészségügyi miniszter mindenesetre beoltatja egész családját, amint lehet, és hadat üzen a…..
Újfajta sportág volt a válság előtt, hogy az albérlők úgy vettek fel hiteleket, hogy a bérelt lakást jelentették be állandó lakcímként, a bank meg nem ellenőrzött le semmit. Utána  meg a volt bérbeadók szívnak.Tisztelt Zugügyvéd!Van egy érdekes esetem, amiben tanácsát…..
Toronydarus 2009.10.07 21:58:13
@Schulteisz, az ikrek:
Bírom az ilyen idiótákat, akik más fa*ával verik a csalánt. Ha azt tenné a posztoló, amit tanácsolsz neki, akkor hatósági személy elleni erőszakért le is ültetnék. Ha kedves kzs az eljárás során jegyzőkönyvbe mondta volna, hogy xy már z ideje nem lakik itt, most nyugodtan alhatna. De adjatok neki vascsöves, gázspray-s, kutyás tanácsoka, hadd üljön pár évet...
Nes többszörösen félreinformálták a K&H-nál, ráadásul egy halom pénzt akarnak legombolni tőle a bank hibájából elmaradt bankszámlakivonatért, plusz rávették két szolgáltatás megrendelésére tök feleslegesen, úgyhogy most kiakadt. Joggal. Mivel cégnek kötelező…..
Imádjuk a sagákat, úgyhogy minden folytatást örömmel fogunk venni a jövőben is. A kép innen Kedves szakítosblog 2009 aug 31-én raktátok ki egy szakításomat. Annak a történetnek a végén jeleztem, hogy elkövettem egy hibát, esélyt adtam annak, akinek nem kellett volna. Ez…..
Mit tegyen az olvasó, aki kétségbe esve írt nekünk? Drága barátaim, oldjuk meg az életét, hozzuk meg a felelős döntést helyette, hajrá! A történet még nagyon friss, kíváncsi vagyok a véleményetekre, érdemes lenne-e futni még egy kört az ügyben.....mielöbb választ kéne…..
Toronydarus 2009.08.18 13:12:28
Attilla, akit az egyik legviccesebb posztunkból ismerhetünk, mostanra beköltözött új otthonába, kovácsoltvas konvektortakaró nélkül, de boldogan: "a régi takarót lefújtuk erre alkalmas festékkel, és olyan, mintha új lenne, a kovácsok meg kapják be. Kivéve egyet, aki a…..
"csak annyi volt hogy összeszedte disco-ban lefektette és többet nem látták egymást állítja ő!" CSAK???3 és fél év után kijelentette a pasim hogy lefeküdt egy nővel és terhes is lett a lány hogy kitől azt nem tudni! Egy biztos már 3 hónapos terhes! Sír és könyörög…..
Kovácsi István 20 milliós céges Audi A6-osának témája mellett Tarlós István a legutóbbi utasveréssel kapcsolatban elmondta, nem érti, miért biztonsági cégeket alkalmaz a BKV, ha képtelen tisztességes viselkedésre bírni őket. "Azt várom, mikor lesz nyilvános akasztás, ha…..
Ez a lány küldte az aranyló húsleves történetét, amikor a disznótoron az egész család szívatta szerencsétlen csávót. A lánynak ezutánsem fordult jobbra a sorsa, legalábbis ez a garázsban tankolás elég szarul hangzik.  A héten a képeket a Yummie-ról…..
Toronydarus 2008.10.29 11:08:09
Tupac találkozik Faith Evansszel, Notorius BIG hátul maszatol. Tupac nyomulna, benne van megannyi sláger, plusz bassza a csőrét BIG, de utóbbinak büszke nője van. Figyelem, szereplőink, nem Tupac, Faith és BIG, és ez nem a west coast, ez Budapest, ez a mobilkor. Két rövid történettel…..
Az Inturm szellemi képességeiről már meggyőződhettünk, amikor pénzt adtak a Centrum fantomtartozás-csomagjáért. László szerint azon belül valami katatón állapotban ragadhattak, mert 3 év alatt nem sikerült feldolgozniuk az információt, miszerint nem ő, hanem azonos nevű apja…..
Persze elképzelhető, hogy ez is csak egy helyi jelenség, mindenesetre Miklós szerint a XX. kerületben ritkán sikerül a postásoknak normálisan kézbesíteni bármilyen méretű csomagot: Másolatban küldöm a szerkesztett levelet (nevem, címem kiveszem belőle), talán megér egy postot.…..
A srác egyszerre több nőt futtatott, plusz rabolt is, így előbb a csajokat vesztette el, majd a 4,5 éves börtönbüntetését tölti. A lány iskolába járt, a fiúnak így mindenre maradt energiája. Kedves Szakítós blog!   Nagyon friss olvasója vagyok a blogotoknak és azt hiszem…..
Gábor a jelek szerint beszopott egy ordas uzsorakamatot a BankPlusnál. Túl aprók voltak az apróbetűk, tényleg létezhet ilyen konstrukció? 2006 májusban vettem egy használt gépjárművet, sajnos csak hitelre, és mivel sürgősemn kellett, ezért nem nagyon tudtam válogatni az…..