Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Takika

0 bejegyzést írt és 274 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kritika spoilert tartalmaz! A Xenogenizis-trilógia első kötete, a Hajnal (kritikám a könyvről ITT olvasható) nagy kedvencemmé vált, így kíváncsian vártam, hová fejlődhet még tovább Butler víziója a folytatásban. Míg a nyitó részben a szerző bevezetett minket az általa megálmodott világba,…..
Minden zsánernek vannak nagyjai. Olyan író óriások, akik nélkül el sem képzelhetnénk a szóban forgó műfaj. A tudományos fantasztikus irodalom nem egy ilyen hatalmassággal lett gazdagabb az évek, évtizedek alatt. A kezdeti korszakok nagyjait olyan, örök alapot és kiindulópontot jelentő írók követték,…..
  Az Odaát egyike a legnépszerűbb sorozatoknak, 2005-ben kezdődött a kaland, s azóta a démonvadász tesók minden évben tiszteletüket teszik egy újabb évad erejéig. A móka még mindig nem ért véget, hisz jelenleg a 14.évad fut, de már az azt követő is be lett jelentve. Nemrégiben került adásba a…..
A Chuwi keményen belehúzott az iparba, úgy tűnik a teljes tablet piacot vinni akarják...
Július végén újabb kötettel bővült a Star Wars világa - megérkezett a Thrawn: Alliances, melynek címszereplője minden rajongó (de legalábbis a Birodalmat visszasírók) kedvenc kék admirálisa. Thrawn karaktere egyaránt megjárta a Legendákat (azokat a történeteket, amelyeket a Disney a közelmúltban…..
Menyét barátunk belefullad a füstbe amit a földszinti szomszéd összegrillez. Ha hátralépünk egyet, akkor teljességgel érthető a gondja, hiszen én is csak a sonkát szeretem füstölten, nem a lakást. Kedves Házmestermedve! A következőkkel kapcsolatosan szeretnék információt Öntől:Egy 120 lakásos…..
A rockzene, ezen belül a heavy metal és társtílusai, például a punk, a lázadásból születtek. Ez a lázadás szólhatott a fennálló társadalmi rend, a szülők középosztálybeli életstílusa, a vallás, az oktatás, azaz bármilyen bevett, intézményesült szokás vagy berendezkedés ellen. A gitáralapú…..
Ennyi funkciót egy ennyire kicsi kütyüben még nem láttál!  ..
Ha eddig sírtatok, hogy a jelenleg leggyorsabb, IEEE 802.11ac wifi szabványt támogató eszközök túl drágák, akkor most abbahagyhatjátok a pityergést. A Xiaomi Mi Router 3 mindössze 30 dollárért, vagyis nagyjából 7800 forintért lehet a tiétek...
Rengeteg külső akkumulátor töltő kapható, melyek névleges kapacitása többszöröse a mobiltelefonunk akkumulátorának, mégis gyakran ezek a töltők csak egyszer tudják feltölteni a telefonunkat. Nem véletlen, mivel rengeteg kamu akkumulátor van forgalomban. Sajnos hazai, legális kereskedésből is könnyen…..
Takika 2017.09.28 19:42:45
@Kinai cuccok blog: Most a telefon saját gyorstöltőjével töltöm az aksit, ha végez megnézem másik kábellel is a telefon töltését. Egyébként a bankhoz kapott kábellel próbáltam a telefont.
Takika 2017.09.28 20:12:07
@Kinai cuccok blog: Ampere alkalmazással néztem, meg a telefon írja, hogy gyorstölt. Egyébként egy ilyen tesztelő cucc is úton van, csak hát kína messze van :)
Ötvennégy évvel ezelőtt, 1963 november 22-én, déli 12 óra 30 perckor Dallasban, az Elm streeten, három gyors egymásutánban leadott lövés dörrent, melyek nyomán az Egyesült Államok 35. elnöke, a 46 éves John Fitzgerald Kennedy súlyos fejsérülést szenvedett, amibe 30 perccel később belehalt. Az…..
Smoking Barrels Ben-Hur (1959) 2016.05.18 12:00:00
Hestonék bezzeg még saját maguk hajtották a lovakat a kocsiversenyen a Ben Hurban, ezek a mai akciósztárokat ellenben minden kicsit is veszélyes jelenetben kaszkadőr helyettesít. Mindig elsütöm ezt a mondatot, ha kellőképpen felidegesítenek a filmvászon akcióisteneinek magasröptű nyilatkozatai. Ők…..
Amikor ezt a bejegyzést írom, még csak két perce van hétfő, de máris a péntek jár az eszemben - meg egy régi szám feldolgozásának feldolgozása: A magyar szövegre szerény nyomott véleményem szerint nem érdemes nagyon odafigyelni, de a kilencvenes évek első felének Baross…..
"A gondolat vírus". Ez a mondat nem egy Mátrix - epigon B filmből való, hanem középiskolás éveim kultuszfilmjéből, az Adj rá kakaóból. Egy középiskolás fiú lázadását meséli el, a film felejthető, azonban Slater alakítása még annyi év után is elevenen él emlékeimben.…..
Takika 2015.04.25 11:32:06
@FilmBaráth: Lassan egy ev eltelt, lesz valamikor kritika? :)
Tegnap délután/este rendezték a Wacken Metal Battle Hungary döntőjét a Dürer Kertben, ahol a 10 döntőbe jutott csapat lépett fel. A végeredmény a zsűri (Bodor Máté – Wisdom, Búza Balázs – Nordskool Management, Dankó János – Lángoló Gitárok, Draveczki-Uri Ádám –…..
A Nézőpont Intézet pártkereső alkalmazása lényegében használhatatlan. Olyan, mintha Habony Árpád íratta volna. Hiszen. Bármely pártkereső alkalmazás természetesen és szükségképpen szubjektív lesz, de az egész csak akkor lesz több ócska kampányeszköznél, ha végigfutjuk…..
A sokkoló színpadi produkcióval kísért, apokaliptikus hangulatú zene híveinek örömünnepe volt ez az este – bármilyen ellentmondásosnak is tűnik ez így leírva.A hazai Entrópia Architektúrával most „találkoztam” először, jóllehet tizenegy éve létező együttesről van…..
A hír: Nem támogatja az Elmű a Chrome-ot. Egy mondatban: Már 2011-ben sem támogatta...
Lassan több olyan zenész lesz, akivel Dave Grohl már játszott együtt, mint olyan akivel még nem. November 6-án tartották az Államokban a 2013-as Country Music Awards gáláját, ahol Dave Grohl a Zac Brown Band dobszerkója mögé ült be egy kis örömzenélésre. Íme! ..
Takika 2013.11.08 14:30:57
Az Erdős-számhoz (hu.wikipedia.org/wiki/Erd%C5%91s-sz%C3%A1m) hasonlóan kellene már egy Grohl-szám is :)
A hétvégi X-Faktor marháskodás után időszerű látni, hogy más nálunk fejlettebb metal élettel bíró északi országokban egy tehetségkutató műsor hogyan zajlik. Norvégiában mostanában a háttal hallgatós műsor, a The Voice fut (ami nálunk a TV2-n ment pár éve). Itt lépett fel…..
Kb. egy fél éve rákényszerített az élet, hogy átvándoroljak a megszokott K&H-tól az OTP-hez és ott nyissak folyószámlát. A K&H-t sem szerettem, mert minden megmozdulásomért lehúzott x forinttal, de a szolgáltatásai legalább rendben voltak és üzembiztosan működtek. Az…..
Órák óta tanácstalanul ülök a gép, hogy mégis ezt miért kellett? Búvár, Matyi Mendosa, Droo, Kubu és Néni, az új zenei stílust teremtő 5 kopó tehet erről, a Cops nevű, egyelőre beazonosíthatatlan hátterű produkció tagjai, akik visszahozták pár percre a szomorú…..
A mai napon több bejelentést is kaptunk, hogy látszólag a Vodafone-tól érkezett e-mail mellékletében kártevő érkezik. Maga a levél látszólag a hollandiai mms@mms.vodafone.nl feladótól jön egy 70-es telefonszám nevében "Elkuldott MMS" tárgysorral. Az archivált MMS üzenet…..