Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szendwich

0 bejegyzést írt és 431 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életem első kisméretű notebookja, Windows alapú táblagépe, érintőképernyős notija, satöbbi. Ez a cucc mindenben újdonság számomra, még sosem rendeltem semmi Windows alapú cuccot Kínából. Mivel el akarom adni a régi notebookomat, mivel kiöregedett szegény, kerestem valamit a helyére. Első körben…..
Némi csatahajó-történeti kitérő után, az Iowák építéséről, valamint a négy, vagyis, hat hajó '40-es évekbeli történetéről lehet olvasni. A New Jersey gyári új állapotában a tengeren. Még számos légvédelmi állást nem alakítottak ki, köztük a hajó orrában lévő…..
2003.08 havi 1.9 pdtdi 131 le. VW Golf IV 1.400.000 ft Sportkivitel, kagylo ülések, 6gangos válltó, gyari sportfutómű. Vezetett szervízkönyv + a munkalapok is!!! Makulátlan belső, es majdnem makulátlan külsővel( egy kavicsfelverodes) sötétmetál kék az autó. Csak papírozni kell es…..
Szendwich 2015.05.05 10:56:33
Hejj de szép ezt így olvasni, de milyen rossz megélni!
Ép autóvásárlásnál tartok, és elég sok autót elmentem megnézni. Kereskedésben lévőket, illetve magán emberek által hirdetett autókat is. Komplett cikket lehetne ide írni, hogy miket láttam és miket éltem meg, mert voltak nem hétköznapi esetek is szép számmal.

Most csak a legutolsó esetet írnám le. Az első autó, amit még február legvégén elmentem megnézni az ez volt:
olx.hu/hirdetes/skoda-octavia-1-8-turbo-ID3bl99.html
Sajnos már archív a hirdetés, de a lényeg látszik. Amikor én megnéztem az autót még 880.000 igaz magyar forintért volt hirdetve. Körbe nézés, próbakör, stb. után az eladó 800.000re mondta, hogy ennyit kér mindenképpen érte. Persze az autó nem ért ennyit. A belső tere tényleg szép, sőt hibátlan (látva a többi bézs belsős Octaviát) viszont a motorja nem volt jó, ahogy az autó esztétikája is rossz volt (jobb első küszöb össze van gányolva).

Aztán pár hete felkerült a HaHu-ra egy új hirdetés, reggel hozta a vadász. Képek nélkül, bézs belsős, 1.8T, igen-igen megkímélt állapotban. A hirdető Németországba dolgozik, család mutatta volna meg az autót nekem. A fentebbi hirdetés már nem volt aktív, gyanút is fogtam. Azonban a megadott adatok nem egyeztek, lásd évjárat, futott km, helyszín és az ár. Mert mikor meghozta a hahu vadász akkor még csak 990.000 volt az autó ára. Üsse kő! Elmentem megnézni. Ahogy elhajtottam a kapu előtt és megláttam a rendszámot, azt hittem tökön szúrom magam. Ugyan az az autó!!! Itt a használtautós hirdetés:
www.hasznaltauto.hu/auto/skoda/octavia/skoda_octavia_1.8_turbo_elegance-8881234
Becsöngettem, hogy én jöttem volna megnézni az autót, de ne raboljuk egymás idejét. Ismerem az autót, tudom, hogy nem jó. Elnézést. Persze hazafele majd lerobbant a fejem, olyan ideges voltam.
Azóta kerültek fel a képek és direkt nem látszódik a rendszám, a lefújt Skoda embléma a csomagtér ajtón, a szélvédőn a 5 forintos méretű kavics a sofőr előtt, stb. Ellenben pl. a CD tár ugyan ott van.

Egy szó, mint száz. Lehet csámcsogni a hirdetéseken, mert az olyan jó. Viszont mikor a valós életbe fut bele az ember az ilyen hirdetésekbe... az már nem olyan vicces!
Belsőség - azmegb*ssza!- 2015.01.26 12:51:28
A címben szereplő szó volt az egyedüli, amit sokéves újságírói múlttal a hátam mögött képes voltam kommentben kiizzadni magamból e videó láttán. Szerintem egész jól kifejezi a látottakat. Andreas Martinsson kis műhelye csinálta a gépet és ő maga is vezeti. Szeretgeti,…..
Csak kérni kellett, máris tele a levelező listánk hazai autós közlekedési videókkal. Ez itt már az olvasói dashcam-termésből való. Róbert rögzítette, aki egy decemberi estén nézte meg közelről, milyen egy rajtakapott buszsofőr reakciója. December közepe táján a Verseny…..
Magyarország elbukta a tél ellen vívott harcot: a vidéki úthálózat állapota sok térségben siralmas. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Miután a HHO generátor nem jött be a Tehén esetében, szegény állat étvágyát valami más módszerrel kellett mérsékelni. Arra, hogy benzinből egyen kevesebbet, hirtelen semmilyen módszer, csodaszer, tabletta vagy ráolvasás nem állt rendelkezésre, így egy régi módszert kellett…..
Szendwich 2012.06.19 11:02:15
@enpera: "A Belügyminiszter 28/2011. (IX.6.) BM rendelete az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról601. § (6) Az (5) bekezdés a) pontjában meghatározott terek bejáratánál, jól látható módon, a „Biztonsági szelep nélküli LPGüzemű jármű részére tilos a behajtás” feliratú táblát kell elhelyezni."
Szendwich 2012.06.19 11:08:25
@triumphator:
@ne most:
enpera hozzaszolasat olvassatok el. En arra reagaltam. Szerinte nem lehet LPG-s autoval melygarazsban parkolni, mert az magantulajdon es a tulajdonos kitilthatja az LPG autokat. Ilyen alapon a piros sport kocsikat is kitilthatna...
Szendwich 2012.06.19 11:17:57
@ne most: :-)
Mire elég 198 lóerő, mit tud egy Hayabusa? Meglepően sokat, akár nála lényegesen erősebb járművek ellen is bátran kiállhat a széria állapotú Suzuki. Az ellenfél ezúttal egy 850 lóerőre felpuffasztott Nissan GT-R volt. A motor jobban is rajtolt, fölényét negyed mérföldön…..
 Hogy is kezdhetnénk posztunkat, amiben ez az Audi szerepel. Mi jut eszébe első látásra az embernek, ha ránéz egy ilyen autóra. Klasszikus szép forma, korának megfelelően, de megkímélt állapotban. Nem gondol róla senki, semmi különöset. Ez körülbelül addig tart, amíg egy…..
Szendwich 2011.05.10 08:56:43
Gumipróba: Michelin Pilot Super Sport A múlt héten leugrottam Dubajba dolgozni egy kicsit. Nyögtem és sóhajtoztam, csatakosra izzadtam magam meneteken át. Rengeteg gumit elhasználtunk. A síkosítós rész nem volt nagy kaland. A vendéglátóim rendkívül nagylelkűek voltak. Porschékkal,…..
Szendwich 2010.12.22 13:01:05
Hát vannak ott durvább dolgok:
www.youtube.com/watch?v=JS8t7HPQ_SE
(van fent egy rakás videó ahogy éjszaka a pályán tolják neki)

A 10 másodperces autó fogalma is más:
www.youtube.com/watch?v=JYAfRaJKy0c&NR=1 (1:21-től van a durvulás)
Belsőség Ordítottam, hát persze 2010.12.12 07:49:00
Vannak már erősebb, gyorsabb, hangosabb, meg mindenféle egyéb Ladák. De ezek a homológ versenygépek a legromantikusabb lapjai a nagy Zsiguli-könyvnek. Pláne, ha olyanok ülnek a volánjaik mögött, mint Balatonyi Árpád és Németh Gyula. Vélemények az azonos című írásunkról...
Startra várva. Itt minden megtörténik: 35 éves bogár alázza meg negyedmérföldön a Shelby GT500-at, az új turbo Imprezát, a 335i Coupe BMW-t és a közönség üdvrivalgásban tör ki. Valahogy ez a génjeinkben van, a kisebbel szimpatizálunk, az elesetteket segítjük és ha a kicsi…..
A szerkesztőségből szinte mindenki elhúzott melegebb éghajlatra, a gyermekmegőrző-funkció meghatározó lett a profilunkban, hiszen Tom kislánya is itt van velünk. Vele együtt vagyunk négyen. Winkler a mai Csikós-poszt előadásával szórakoztatott minket, nagy átéléssel, amit a…..
Múlt héten azon sopánkodtam, hogy a patent állapotú Robi-55, ami anyósomék garázsából kacsintott rám, nem akart menni. Tettem bele új benzint, kapott új gyertyát, meg csavarhúzót, mégsem pörgött fel. Csavarhúzó az alapjárati keverékcsavar és az alapjárati csavar beállításához kellet. Nem a…..
Igen mély nyomot hagyott SztupY lelkében az alábbi történet, mert bár egy tucat év is eltelt azóta, benne azóta is él a tarkóbizsergető káröröm. És mint tudjuk, annál nincs is szebb alfaja. A "tandem-előzős" sztoriól jutott eszembe egy kb. 12 évvel ezelőtt történt…..
Állandó megoldásoknál is tapasztalhatunk ésszerűtlen, értelmetlen dolgokat, amikor meg ideiglenesen módosítanak a megszokott renden, olyankor ezt még fokozni is tudják. Zsolt Miskolcról mutat be erre egy jó kis példát, még videóra is vette a tökéletes szemléltetés kedvéért. A…..
Ha segíteni szeretnél bármilyen módon, kattints ide! [jún. 10. 23:19] A mai nap ismét elég aktívan telt, reggel fél hatkor keltem, gyors kávé és reggeli után elindultam a kölcsön kapott Suzuki Grand Vitarával elsőként Gyömrőre, ahol SzaGértővel megpakoltuk a terepjárót…..
Szendwich 2010.06.13 23:06:34
Nem kell rögtön az ördögöt a falra festeni! Pár hete egy csütörtök délután Miskolcon kb. 5 perc alatt esett annyi eső, mint máskor egész nap.
szendwich.fw.hu/download/2010-05-27-miskolci-viz.jpg
A víz helyén 2 sáv lenne, én a harmadikból kattintottam. Most sok olvasó mondhatja azt, hogy "ó hát ekkora víz szokott/volt nálunk is". Csak hát ezen az úton én még az alatt a 20+ év alatt nem láttam ennyi vizet. Sőt! Kb. 1 km-el távolabb a várostól 4 sáv vált járhatatlanná a rajta átfolyó combközépig érő sár miatt. S azóta semmit nem csináltak az úttal, csak lemosták. Tehát bármikor előfordulhat újra.
Szóval jó lenne most már egy kis nyugalom :|

Amúgy láttam ma egy snittet a TV2 Napló c. műsorából, amiben a Felsőzsolcai polgármester beszélt. Amit hallottam ismerősöktől (ott él, vagy van rokona aki ott él), mindenki azt mondta, hogy a fickó finoman szólva is nem volt a helyzet magaslatán. A riportban is a szóbeszédnek megfelelően viselkedett. Elgondolkodtató és elszomorító.
Tavaly nyár közepén megfoltozták SAABrina középső dob után való csőrészét a kipufogó rendszeren. Mivel a hátsó dob újszerű, és a középső is bőven egészséges ezért nem vettem újat. A heggesztő koma ígérete szerint egy fél évet tán kibír utána kéne vennem másikat.…..
Végy sok Audistát, tedd ki őket egy elhagyatott orosz reptérre, és hagyd őket főni minimum 8 órát. Röviden ezzel írható le az idei kunmadarasi Audis találkozó. Idén Ádám újfent - felbuzdulva a tavalyi sikerén - ismét megszervezte a találkozót. A helyszín a már ismert…..
Ha segíteni szeretnél bármilyen módon, kattints ide! Hamarosan útnak indulunk, folytatás itt! [2010. június 7., 9:32] Elképzelhető, hogy az adományok átvevőit csak nehezen, vagy csak munkaidő után fogjátok elérni, mert aki nem tudott szabadságot kivenni, annak muszáj dolgoznia. Én…..