Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Crystal

6 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel január utolsó két hetében várható a 3.6-os Firefox, nézzük meg, miféle újdonságokra számíthat a boldog Firefoxot-frissítő-személyiség. Már csak amiatt is érdekes lehet a dolog, mivel egy mérés szerint (egészen pontosan itt) a Firefox 3.6 bétáját sebességben alaposan…..
Ahogyan mostanában többször írtam róla, az Ubuntu PPA (Personal Package Archives) egy olyan csomagtároló-archívum, ahol lényegében bárki indíthat egy tárolót, amibe beleteheti a saját csomagjait, metacsomagjait. Az utóbbiak lényegében más csomagokat tartalmazó csomagok,…..
Komolyan, mióta használom a Karmic Koalát, elment a kedvem az egész Ubuntutól. Ez egy megkeseredett post lesz, úgyhogy nem ajánlott alapból depressziós olvasóknak. Én biztosan nem fogom vagdalni az ereimet, inkább szépen váltok valami értelmesebbre.A Koala tényleg az Ubuntu Vista-ja…..
Ez az év elég rögös volt, például augusztus óta igen kevés Linuxhoz jutottam csak hozzá, ugyanis az új laptop nem igazán Linux-barát. Ennek hozadéka a postok megcsappant száma. Mondhatnátok, hogy éppen szaporodni kellett volna a bejegyzéseknek, hiszen összes szívásomat szépen…..
Crystal 2010.01.01 21:28:31
az úgy volt anno hogy "The network is the computer"
thenetworkisthecomputer.com/

a youtube-html5-ifierről eddig nem tudtam, kösz a linket
Lehetőséget kaptam, hogy .hogyan.org-os domain alatt folytassam tevékenységeim. Egy kikötés volt, hogy informatikai blog legyen. Ez is az, de már szerintem is egyre gyengébb a színvonal. Az oldal tárgyilagosabb verziója a http://robiwolf.hogyan.org/-on érhető el. Jelenleg még…..
Crystal 2009.12.21 00:20:51
robiwolf.hogyan.org/ -on nem ártana a header sszövegét átírni mer ott newlinuxer van, meg amúgy nemtok kommentelni, submit után kiírja hogy nem írtam be a captcha-t - namost nincs is captcha a komment formon, szal azt nem ártana kitenni.
amit kommentelni akartam:
"jo lett a design :) jó blogolást
hogyha szabad témákat javasolni, akkor mondjuk:
* hasznos GIMP pluginok
* svn szerver beállítás
* samba
* .deb fájlok készítése, mi az a PPA
na most így első körben ennyi jutott eszembe (haladó témák = nem könnyű de tényleg szükség van rá ;))"
Sziasztok! Az itlounge elerheto twitteren, hogy ne legyen az, hogy enm szoltunk valakinek hogy ki hova megy, ezert kernelek titeket, hogy regeljetek twitterre,  majd szoljatok nekem hogy followoljalak titeket az itlounge-al. A lényeg, hogy ha van valami akkor felrakjuk, ha beakarsz lepni…..
Ennél jobban nem tudnám összefoglalni, ezer szóban sem:  Kattintsatok a képre!..
Crystal 2009.10.16 13:42:40
Ez a kérdés borzolja már hetek óta a kedélyeket. Vajon sikerül a Microsoftnak legyűrnie a cégóriás Google-t? A Microsoft hatalmas pénzeket és rengeteg energiát ölt a keresőjébe a Bing-be, valamint a hatalmas felháborodást kiváltó Windows Vista-ba. A Vista megbukott, így maradt a…..
Bagoj úr blogja Road to hell 2009.09.07 14:34:00
Ez az út tényleg a pokolba vezet, bár kétségtelenül jóindulattal van kikövezve. Felfedeztem egy új alkalmazást, amely a Mound Data Manager névre hallgat. Van csodálatos felülete, ikonokkal. Annyit tud, hogy ha az alkalmazásunk támogatott (!), akkor képes az alkalmazás adataiból…..
A Macrimedia Deamweaver 8 lett felrakva, mást nem találtam hirtelenjében, de legalább leteszteltem, hogy érzi magát. Él, mint hal a vízben, dolgozik ahogy el lehet várni. Nem tudom mibe fogtam, webbuild, konyítok hozzá, de most egy számomra teljesen új, a PHP szkriptnyelvet szeretném…..
A minap meglátogattam a színes zászló oldalát. Aki nem értené, a Microsoft-ról pötyögök... Nagy meglepetésemre az aloldalak elég nagy felülete sima .html. Azt hittem, mesés pénzeket kaszálnak, de ez nem tükrözi a "professzionalitást". Ha egy mesés .php és flash kombó…..
Crystal 2009.08.30 12:49:25
ehh... ez így kicsit meredek :)
Az, hogy egy oldal kiterjesztése .html, nem jelenti feltétlenül azt, hogy valóban egy statikus html oldalról van szó, lehet attól még dinamikusan generált tartalom (erre apache-al is van lehetőség, lásd .htaccess, mod_rewrite). Tulajdonképp még felhasználóbarát megoldásnak is tekinthető - a win userek szempontjából - html kiterjesztést adni minden oldalnak, tekintve, hogy ha így el akar az user menteni egy oldalt vinyóra, akkor mentéskor nem kell átírnia a kiterjesztést.

Másrészt lehet, hogy itt valóban egy statikus html-t dob vissza a webszerver, ez viszont nem jelenti azt, hogy azt a html-t valaki kézzel írta, inkább az lehet a helyzet ebben az esetben, hogy legenerálta a portálmotorjuk a html-t előre, hogy így teljesítményt spóroljon (magyarul file cache a szerveren).

Harmadrészt az MS sosem fejlesztene php-s vagy flash-es oldalt, ugyanis ezek konkurens cégek termékei (Zend, Adobe), szarrá égetné magát vele. Ezekre megvan a saját technológiája, megoldása az MS-nek: az MS Silverlight a Flash megfelelője, ha jól tudom, a silverlight bizonyos tekintetben fejlettebb is (pl. 3D támogatás), bár még viszonylag fiatal technológia, és nem olyan elterjedt, mint a flash (ami egyébként szintén szorul vissza).
A php-ra meg aztán végképp semmi szüksége az MS-nek: a .NET keretrendszer nagyon erős (windows desktop mellett) weben is, a .NET nyelvek (mondjuk C#, Visual Basic), sokkal használhatóbbak a php-nál, és a Visual Studio ezekhez olyan IDE-támogatást nyújt, amiről egy php programozó álmodni sem mer... és még lehetne sorolni az előnyeit. Összességében a .NET a php-vel szemben (aminek több alapvető hibája van) egy nagyon hi-tech cucc, iszonyat fejlett, gyakorlatilag csak a Java tudja felvenni vele a versenyt.

Mindez nem azt jelenti, hogy az MS portál jó, tulajdonképp elég pocsék használhatóság szempontjából - de azért botorság lenne azt állítani, hogy az MS statikus html fájlokból rakja össze a cuccait.

(bocs az offért)
Ahogy gondoltam, a verzióm volt elavult. Vannak megoldások, vagy 3-4 is, hogyan frissítheted. Nekem, alap, az Ubuntu 8.04-hez tartozó verzió futott. Fű ok a cserére, hogy torrentenként csak 50 kapcsolatot engedett. Ez az 1.06 volt, szedtem 1.73-mat .deb formátumba és egy cstornát is…..
Ráfért már, hisz az Ubuntu lemezen lévő verzió volt használatban. Na már most, 2008. 04. nem most volt... .deb fájlokkal frissítettem, tudom, ez nem a legjobb megoldás, így nem frissíti magát automatikusan, de vigye kutya, csak fusson rendesen. Mostmár tudok állapotüzenetket…..
 kepfeltoltes.hu/view/090814/990026318K_perny_k_p_www.kepfeltoltes.hu_.png     Remélem elnyerte tetszéseteket,másikat nem rakok, mert azt írja a képfeltöltés.hu, hogy túl nagy a fájl. Ezért bocs, nem fogok rontani a képminőségen, azt látjátok, amit én. Az ikonok így…..
Én már csak tudom, sokat buktam ezen lépés kihagyása miatt. Kiderült a turpisság, a x.04-es ubuntuk, amik minden év negyedik haván jelennek meg, ugye, azok csak béták az x.10-es verziók ízelítői. "Tessék, nézd, ez meg ez ilyen lesz, de csak okosan a telepítéssel, mert…..
Miután tegnap minden floppul ment, gondoltam a gép megbarátkozott sorsával. Mit ne mondjak, meglepett, hogy nem áll fel az Ubuntu... Egy kriksz-kraksz kép jött csak be, valószínűleg a bejelentkező ablak akart lenni, de nem jutottam vele semmir. Újraindítottam néhányszor, hátha csak…..
Nagyon sokan megyünk hegyaljára az IK-sok közül, lesznek képek az száz , meg sztorik :D:D:D Szép Nyarat!!!!!..
Dear Kristof Kiszel, This email confirms that the order you placed with Sun Microsystems for a free Open Solaris Live CD on 6/13/2009 shipped via United States First Class mail on 6/15/2009 to the following address: (címet kiszerkesztettem) Please allow 2-5 weeks for delivery. A fenti…..
Neked is fontosak az értelmetlen, felesleges dolgok? Te is azok közé tartozol, akik nem akarnak semmi különöset, de amellett szívesen kiállnának? Vagy egyszerűen csak eleged van belőle, hogy mások mindig valami konkrét dolog ellen vagy mellett tüntetnek? Akkor gyere velünk tüntetni!…..
Crystal 2009.06.17 14:16:53
Nagy örömre belement a társaság, hogy ne a fácánba menjünk, tekintet nélkül Dani nemibaj szerző mánijára. A terv a következő: 20:00 Végállomás söröző Aki nem tudná merre van: Doberdó utcai végállomás másnéven buszforduló Bármelyik busz az alábbikak közöl, ami a…..
Gyakran felbukkanó, és számomra idegesítő szóhasználat, amikor azt írja valaki, hogy "Winfos". Kérem szépen, mi ez? Én már hallottam Windowsról, ami a Microsoft nevű amerikai vállalat terméke, de "Winfos"-ról még soha. Windowst használtam is hosszú éveken…..
Olvasom Vincent Untz levelét a Gnome 3.0-val kapcsolatos tervekről. Mivel a Gnome nem az a sűrűn és sokat változó desktop, mindig nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit sütöttek ki a srácok, és ez a mai dolog kicsapta a biztosítékot. A szokásos dolgokon túl (hibákat fognak javítani, és…..
A Kubuntu világa Good bye Gutsy! 2009.03.23 23:12:00
 Ma hivatalos bejelentés érkezett arról, hogy 2009.április 18.-án megszűnik a Gutsy Gibbon támogatása. A Gutsy 2007.október 18.-án jelent meg, így hamarosan a rendszer nem kap többé semmilyen frissítést. A 7.10-ről két lépcsőben lehet frissíteni a jelenlegi 8.10-es…..
Eclipse IDE Swing GUI editor plugin 2009.03.05 00:23:00
Viszonylag új, de ígéretesnek tűnő fejlesztés az igyenes VisualSwing4Eclipse plugin. Ilyen eszköz eddig nem nagyon állt rendelkezésünkre, főleg nem ingyen. Akit érdekel a swinges fejlesztés, annak mindenképp érdemes kipróbálni. A plugin letölthető…..
A Kubuntu világa ArgoUML 2009.02.24 23:14:00
Az objektum-orientált programozás során szükség lehet egy UML program használatára, mellyel felépíthető az objektumok kapcsolatrendszere, azok mezői és metódusai. Majd egy kattintással generálható a kiválasztott nyelven a kód. Egy ilyen program az ArgoUML, letöltési oldal itt.…..