Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B. Bence

254 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon régen volt már blogbejegyzés itt, de most egy olyan nyomtatóval jelentkezünk, ami megérdemli, hogy részletesebben írjunk róla. Ez pedig nem más, mint a Phrozen Sonic Mini 4K műgyantás 3D nyomtató: 6.1 inches, nagyon magas felbontbontású (3840 x 2160), monokróm kijelző Páratlanul…..
Ez egy rendhagyó review / teszt lesz, mert egyrészt tesztelem a Creality CR-20 Pro 3D nyomtatóját, másrészt ezzel a géppel nyüstölöm a Mosaic Palette 2 Pro többszínű nyomtatást lehetővé tevő kiegészítőjét.  Rögtön az elején tisztázzuk a miértet: 3 és fél éve forgalmazzuk a Wanhao i3-at, illetve…..
B. Bence 2019.01.07 23:48:40
@Sunguni: Pro: több csere alkatrész van hozzá a készletben, amire szükség lehet, és több rá a garancia (1 év), és igen, gyorsabb elméletileg. Részben szoftveres részben hardveres gondjaim voltam, de most félretettem egy kicsit. De van már pár ötletem, hogy mivel tudom ezeket kiküszöbölni. A fő bajom továbbra is a purge block mérete, bár ez igazából 1 tárgy esetén nem gazdaságos. Még ki fogom próbálni az opciót, hogy a tárgyasztal mellé nyomja az anyagot, nem egy téglatestbe, így elvileg gyorsabb is lesz.
B. Bence 2019.01.08 00:27:04
@Sunguni: nem tudom, nálad mi lehet, én annó próbáltam a CR10S-et, nem volt rossz a szintezése ennyire. Itt ez annál jobb azért jóval valóban, a papírlapot itt egyszer kell használni középen a fúvóka asztal offset megtaláláshoz. Utána ha nem cserélsz fúvókát, az fixen marad, és a szintezést sem kell túl gyakran megcsinálni. Szóval én nagyon elégedett vagyok vele.
B. Bence 2019.12.10 20:24:05
@László Dudik: Nem vészes. Felfűtve, de természetesen nagyon óvatosan, mert forró, úgy kell lecsavarni és utána vissza a másikat. A szál ne legyen befűzve. A teflon cső elvileg nem kell, hogy bekavarjon.
Régóta esedékes ez a blog bejegyzés, az elmúlt 1-2 hónapban többször is tesztelgettem az új Phrozen Shuffle 4K nyomtatót. Mit is tud ez a gép? Nos, a standard 120 x 68mm-es nyomtatási alapterület itt is adott, viszont egy 4K-s felbontású (3840 x 2160) kijelzővel. Ez egy megdöbbentően kicsi, 31 µm-os…..
Nézegettem az aliexpressen digitális fotókeret, amivel fel lehetne dobni a konyhában az étkezőasztalt. De nem igazán találtam meggyőzőt, sőt az áruk sem volt valami kedvező. A felbontásuk is elég gagyi az olcsóbbaknál, 800x600 körül, ami egy monitornál már 20 évvel ezelőtt is ciki volt. Meg nem is…..
Talán kevesen tudjátok, hogy 2013 nyarán kezdtünk el foglalkozni 3D nyomtatókkal, ami már nem kevesebb, mint 6 éve volt. :) Az elején még nehéz volt megtalálni a megfelelő típust, ami nem annyira horror áron van, de mégis vállalható nyomtatási minőségre képest. Az első kiszemelt a Come3D C120N típus…..
Korábbi bejegyzésünkben már volt szó arról, hogyan lehet bizsu ékszereket gyártani egyszerűen műgyantás vagy akár szálas géppel. Egy nagyon jó barátom készítette (modellezte) ezeket az ékszereket (különböző stílusú és tematikájú gyűrűk, fülbevalók, nyakékek...), amelyeket utána egy fotózáson…..
Ki akartam próbálni a többszínű nyomtatást a Creality CR-20 Pro-val. Sokszor csinálok ilyet (pl. ez a blogbejegyzés), de olyankor Simplify3D-vel és az Octoprintel dolgozom (ott amúgy így kell megoldani). Mivel a CR-20-at vásárlók valószínűleg a Cura-t használják első sorban, ezért kipróbáltam az…..
B. Bence 2019.05.18 22:36:32
@Otom: sajnos nem tudom, ez firmware függő is lehet. Ha rendesen be van állítva a plugin, akkor passz. Ebben a facebook csoportban biztos van pár tag, akinek van saját tapasztalata ezzel a géppel: www.facebook.com/groups/3dnyomtatas
Mostanában kicsit félretettem a Palette 2 Pro-t, mert nem volt időm játszani vele. De kb. 1 hete upgradeltem a firmware-t és az OctoPrint plugineket is, mert állítólag jelentősen javault a megbízhatóságuk. Szóval nyomtattam egy pár dolgot gyorsan (0.25-ös rétegvastagsággal) a Wanhao D6-tal. Első…..
Ez egy félig meddig komoly bejegyzés lesz, hiszen általában a műgyantás és konrkétan a Shuffle gépet ékszerészek azzal a céllal veszik, hogy valódi nemesfémekből készítsenek ékszereket, leginkább a Bluecast X10 magas viasztartalmú műgyantával. Mégis ki akartam próbálni mindig is a króm arany illetve…..
A korábbi CR-20-ról szóló bejegyzésekben PLA-val nyomtattunk, mert az esetek nagy többségében az a legjobb választás szál tekintetében (főleg figyelembe véve a tévhiteket a PLA-val kapcsolatban), de néha szükség lehet erősebb / hőállóbb / kémiailag ellenállóbb tárgyakat nyomtatni. Az ABS sok…..
Pár hónapja találtam a thingiverse-en egy jópofa repcsi kirakót: https://www.thingiverse.com/thing:3255904. A fiam nagy repülő mániás (legalábbis az óvodában az a jele :)), úgyhogy rendeltem az ebayen neodímium mágneseket a megjelölt méretben. Röpke 2 hónap alatt meg is érkezett, úgyhogy nekiálltam…..
Páran kérdezték tőlünk, hogy lehet-e nyomtatni flexibilis / TPU anyaggal a CR-20 Pro-val. Általában azt szokták mondani, hogy bowdenes extrúderrel nem valami könnyű, és elég problémás, szemben a direkt meghajtású gépekkel. Kicsit körbe olvasagattam, főleg az Ender 3 csoportokban, és találtam egy…..
A Duplicator 6 esetén rendszeresen nyomtatok 0.2mm-es fúvókával és erről raktam fel pár blog bejegyzést is. Azokban ismertetésre került, hogy egy 0.2mm-es fúvókával mennyivel részletgazdagabb dolgokat lehet nyomtatni, akár H0, TT vagy mégkisebb méretarányú dolgokat. A nyomtató Z irányú…..
Már többször szerettem volna feltenni képeket arról, hogy milyen 25 mikronnal nyomtatni a Shuffle-el. Röviden: unalmas. :) Miért? Mert tényleg nagyon szépen nyomtatta ki ezeket a próba modelleket, és a rétegeket nem látni szinte. Lehetne akár 10 mikronig lemenni, de minek? Valószűleg nem érné meg a…..
B. Bence 2019.01.24 22:53:49
@tomsawyer3131: megoldható, írhatsz a mail kukac shoppe pont hu címre és megbeszéljük.
A gyerekek kaptak karácsonyra egy ilyen klasszikus tanuló táblát: egyik oldala krétával írható, másik oldala filctollas illetve vannak hozzá mágneses betűk és számok. Ami tök jó dolog, csak éppen ez egy nagy német multinál lett vásárolva, azaz: a betűk egy része használhatatlan, mert umlautosak,…..
Nagyon sokszor használom a 0.2mm-es fúvókát a Wanhao D6-on, pl. tankok, vonatok, stb. H0-ás és TT-s makettek nyomtatására, szóval azért látszik, hogy elég jó részletgazdagságot lehet elérni vele. De most találtam egy (sajnos fizetős) modellt, amivel gondoltam még tovább feszegetem a határokat. Ez a…..
Már nagyon sokszor ki szerettem volna nyomtatni ezt az ijesztő (és lássuk be, nem annyira karácsonyi hangulatú :)) figurát műgyantás géppel, most nekiálltam a Bluecast új EcoGray gyantájával és a Shuffle-el a nyomtatásnak, mert kíváncsi voltam, mennyire részletgazdag. Hát, nagyon. :) Sajnos az egyik…..
A múlt héten megérkezett hozzánk a Formbot Raptor 2.0-ás és Trex 3.0-ás nyomtatója. Mindkét nyomtató hatalmas, 400x400-as alapterületű asztallal rendelkezik, 500mm maximum magassággal. Ez igencsak tekintélyt parancsoló. Ezen kívül a nyomtató ezekkel a plusz tulajdonságokkal rendelkezik, amivel…..
Igencsak népszerűnek bizonyul a Phrozen Shuffle műgyantás nyomtató, amit nemrég kezdtünk el forgalmazni és teszteltünk is. Mi is azt mondjuk, hogy a műgyantás nyomtatás nem ugyanolyan, mint egy FDM nyomatatás, de nem igazán bonyolultabb (sőt), inkább talán a körülményes a jó szó (főleg az utókezelés…..
Ahogy már a Facebook oldalon is láthattátok, megérkezett hozzánk a legújabb tagja a 3D nyomtató kínálatunknak, a Phrozen Shuffle és a Shuffle XL műgyantás 3D nyomtató. Ebben a blogbejegyzésben az első benyomásokról lesz szó, amit persze nagyon sok képpel fogunk illusztrálni. :)  A kicsomagolás és a…..
Úgy döntöttünk, hogy a Wanhao D7-et egy kicsit szebb, kicsit jobb műgyantás / LCD nyomtatóra cseréljük. A csere okát is szeretnénk leírni a tisztánlátás végett. Először is fontos megemlíteni, hogy a Wanhao D7 is ár érték arányban nagyon jó belépő szintű műgyantás nyomtató, a korábbi…..
A legutóbbi blogbejegyzésben található tárgyat kinyomtattam kisebben és még kisebben. Nagyon nehéz fotózni, vagy én vagyok a béna, de azért talán látszik, hogy mire képes a műgyantás technológia. :) 30 mikronos rétegvastagság, Wanhao D7, Bluecast műgyanta...      ..
Ha valaki kíváncsi lett volna, mi a különbség a 0.2mm-es fúvóka és a 0.6mm-es között (ez egy MicroSwiss készletből van amúgy). A klasszikus béka modellt nyomtattam, különböző méretben és rétegvastagságban (0.05mm vs. 0.45mm-es rétegvastagság): https://www.thingiverse.com/thing:18479. Elég látványos…..
A fiam nagy rajongója a címben említett mesének, ezért nyomtattam neki egy Lángot a sorozatból. Több színnel nyomtattam, így festeni sem kellett. A kerekeket végül csavarral rögzítettem a tengely tartó elemre, szépen forognak és elég tartósnak tűnik. Ez utóbbit a felfüggesztés és a váz kapcsolatáról…..
Az alábbi gyűrűk Wanhao D7-tel lettek nyomtatva, Bluecast kiégethető műgyantával. Nagyon köszönöm Borsics Ferencnek az öntést, szuper lett! :)..