Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péter Hajdu

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ras2 Április 9., Magyarország 2018.04.09 13:14:21
  Választottam. Illetve Magyarország választott – a többség nem azt, amit én.* Tudomásul veszem. Végül is, nem történt semmi váratlan, nem egész két hónapja, amikor megkezdtem a választási sorozatomat, nem kételkedtem a Fidesz győzelmében, legfeljebb a kétharmad megtörését láttam reális célnak. A…..
(Ez a szöveg az elmúlt években már többször megjelent a blogomon (csak a második sorban lévő szám változik), de semmi nem indokolja a változtatást - a véleményem, állásfoglalásom megváltoztatását. Nyilván most is megkapom majd az ilyenkor szokásos tiltakozó, felháborodott kommenteket. Nem baj. A baj…..
Valószínűleg csupa olyan dolgot fogok most írni, amit ezekben a percekben ezernyi más hírmagyarázó. De muszáj, ha már egyszer belefogtam a választási sorozatba. Szóval, az ellenzéki jelölt fölényes győzelme óriási dolog. Vásárhelyt mindenki fixen fideszes helynek tekintette, a politikai elemzők…..
ras2 Választok 1. 2018.02.19 22:08:51
Most, hogy hivatalosan is megkezdődött a kampány, rákényszerítem magam, hogy a szinte kulturálissá vált blogomat visszatérítsem a politikához – legalábbis egyelőre. Sőt, sorozatot kezdek, amibe az is belefér, hogy időnként esetleg máshonnan veszek át írásokat, kampányszövegeket. Mindenekelőtt…..
ras2 Így múlik el a világ 2016.11.09 23:11:36
Trump győzelméről, hiszti nélkül, lemondóan Igen, tudom, a címben csonkán idéztem a Sic transit kezdetű szállóigét, de már rég nem a világ (valaki világának) a dicsőségéről van szó, maga a világ – legalábbis egy világ – elmúlásáról akarok írni. Mert erről van szó, egy a felvilágosodás korától a…..
ras2 Dalok. Nem csak. 2016.09.18 09:09:29
Már szép a napom; most találtam a Facebookon. Isten áldja Mark Zuckerberget és Görög Ibolyát! A fenti két rövid mondatot meg a dalt még reggel posztoltam, aztán el kellett mennem, de a dal tovább dolgozott a fejemben. Eszembe jutott, hogy én ezt  először Marlene Dietrichtől hallottam, talán a…..
Péter Hajdu 2016.09.18 20:19:42
ras2 Életcserepek 1. – GYIVI 2016.09.10 18:25:29
in memoriam Máté Kerek születésnaphoz közeledve fogamzott meg bennem a gondolat, hogy önéletrajzi sorozatot indítok, jórészt korábbi bejegyzésekre alapozva. Rögtön eszembe jutott, hogy „Cserepek” – Máté kezdett valamikor ciklust ezzel a címmel saját életéből, aztán Ancsa abbahagyatta vele; egy…..
Péter Hajdu 2016.09.12 15:25:31
A háziasszonyok egyik legnagyobb feladata, hogy a spórolós elveket betartva semmilyen élelmiszer ne végezze a szemetesben. Hiszen azt korábban még hasznosítani tudtuk volna, így ha kidobjuk, akkor az érte kifizetett összeg is a kukába került. Ez alkalommal olyan élelmiszereket szedtem…..
Pontosan száz évvel ezelőtt 1915. március 1-jén indult útjára az első fővárosi autóbuszjárat az Andrássy úton. E jeles évfordulónak állítunk emléket történeti áttekintésünkben. A korai időszak Az európai nagyvárosokhoz képest Budapest néhány évvel lemaradva, 1915…..
ras2 Reménytelenül… 2015.01.08 17:43:08
Az ember végül homokos, szomorú, vizes síkra ér, szétnéz merengve és okos fejével biccent, nem remél.                 (József Attila) Je suis Charlie. Persze, ma ezzel kell kezdeni, mert szörnyű, ami tegnap Párizsban történt. És mert tényleg én is áldozat vagyok.…..
Ma (pünkösd hétfőn) avatja fel (áldja meg?) Orbán Viktor a budapesti Kossuth Lajos téren Tisza István újra felállított szobrát – mit szobrát! szoboregyüttes alkotta monumentjét. Az 1934-ben felállított eredetit a II. világháború alatt, Budapest ostromakor számos sérülés…..
Péter Hajdu 2014.06.09 19:31:13
...avagy József Attila se a régi. Úgy kezdődött, hogy április 6-án, éjféltájban - kommentálandó a választási eredményeket, a helyzetet, feltettem a blogomra József Attila Hazám című versét. Mert vannak az ember életében biztos pontok, fogódzók. Az éjjel hazafelé mentem,…..
ras2 Simon Gábor – mint olyan 2014.02.05 11:03:35
Régóta tudjuk, hogy a politikusok közt (is) bőven vannak gazemberek – már ha gazemberségnek tartjuk a törvények és az (azokkal nem mindig rímelő) erkölcsi normák áthágását. Sokakkal ellentétben én viszont nem hiszem, hogy minden politikus ab ovo gazember, akit a saját…..
ras2 BÚÉK 2013.12.31 17:44:26
Mindenekelőtt boldog új évet kívánok minden kedves látogatómnak, olvasómnak, beszélgetőpartneremnek. Boldogat - kinek-kinek aszerint, amit a boldogság konkrétan, itt és most jelent neki. Vágyak, álmok, célok, kívánságok. Chagall-lal kívánom, mert ez egy felhőtlenül boldog…..