Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szerbjanos

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vádolom az egész magyar elitet, értelmiséget, vezető réteget, kiemelten ezek magukat liberálisnak, szabadelvűnek, emberi-jogi alapokon állónak, humanistának és egyenlőség-pártinak valló tagjait, csoportjait, legyenek akár politikusok, elemzők, újságírók, vállalkozók, jogvédők, netán épp művészek…..
Akik ma hajnalban együtt voltak,és egy ócska, szar kis Fiatra támaszkodvabámulták a napkeltét,és arra gondoltak, hogy a Kikelet                                             itt …..
Minthogy nálunk a verseketazért írják, hogy kiadják;továbbá azért, hogy maga aköltő a társadalom ténylegesenköltőként funkcionálhasson(s ennek vannak előnyei,s hátrányai pedig művészete javára válik),s minthogy én, ki a címet írtam,a remény leghalványabb pislogása…..
valamelyik évvalamelyik télvalamilyen lakásvalahova haza El!..
Szerb János versei Szív 2014.01.01 16:33:00
halálod előtt mikorutoljára lámpát gyújtottálszívaz eszmélet szétfolyt meszesaortádbanszívelhagylak, hogy megdicsőüljszív: fekete rózsaszirmok fedikcsupasz testedcsak el ne feledjemakkor a fényt keresnitalán most? hófödte csúcsok felé -emelkedik..
Úgy érzed: elfogyott a türelmed,szalámit égen-földön nem lelsz,s a paprika darabja is hat forint.Ó légy elégedetlen.Mert ez így nagyon kevés,többet szeretnél, s már aTandori is beállt magasztalónak.Lásd be hogy megcsúfoltattál,ó, te, forradalom gyermeke,telefonálj a…..
Szerb János versei Este 3/4 9 2014.01.01 16:31:00
a sarokbana két váll a falnak támasztvaa redőny leeresztvenagyjából tudva milyen könyvekvannak kikészítve az íróasztalonhej bazdmeg de utálom az egészetjó lenne fingásaimat konzervben tartósítanivagy verseskötetbe kiadni - versek helyett.Persze fingani kurva könnyű,mindenki…..
E verset addig mondogasd,félhangosan, magad elé,míg fejedbe száll az egész. S ha már jól tudod,állj kia Többiek elé,s szavalj el nekik,k í v ü l r ő l ,egy másik költeményt!..
               Pa-pa-gáj! Nem tudod mennyi               háromszor öt? most, hogy az öregek elpatkoltak,a fiatalok felnőttek és megöregedtek,itt az ideje, hogy helyet adjunkismét a fiataloknak.Mert hisz mit akar…..
Ahogy a bűzből szavak lettek,ahogy a romokból pantheonok lettek,ahogy a gyilkosokból anyák lettek,ahogy a cellákból sétányok lettek,ahogy a múltunkból nyomozók lettek,úgy rohanj, rohanj amíg nem késő,s ne rettegj mindent és mindenkit megtagadni:változtasd meg éltedet...