Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1valaki67

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan lehet eredményes egy jegybank, ha azok az adatok és előrejelzések, melyre alapozva a döntéseit meghozza, teljességgel bizonytalanok?A jegybankokra általában mint az infláció felett őrködő intézményekre tekintünk – bár a válság alatt jó néhány plusz feladatot…..
1valaki67 2014.01.30 19:53:07
@harmadik utas: Ön egyelőre csak kritizál. De azért valamit kicsit konkrétabban bökjön már ide, legyen olyan kedves.
Debilkével nem sokan barátkoztak az osztályban. Bandzsa volt, mellé még hülye is, de az arca méretes. Akármit kérdeztek tőle, mindig ugyanazokat a faszságokat szajkózta. Amikor kiállt felelni, már mindenki röhögött, mert betéve tudták, mit fog mondani. Mégis megkapta az ötöst,…..
1valaki67 2014.01.30 16:36:12
@nincs_itt:

Sorry, önt reménytelennek látom!
Remélem, azért nem haragszik.

Üdv,
Jó egészséget, vigyázzon magára!
1valaki67 2014.01.30 16:47:56
@nincs_itt:

Na álljunk csak meg egy pillanatra kedves "itt sincs'!

Én még önhöz sem szóltam, amikor ön lenézően így szólított meg:

"Cukorborsóm, tudod attól esett pofára a forint,..."

Így hát "modorosságból" nem kívánok leckét venni öntől.

Remélem, azért nem haragszik.
1valaki67 2014.01.30 17:48:35
@elwood:

"a semmiből tartozás lesz" Hmmm.... Biztos ön ebben?

És hogyan?
Ahogy azt rebesgették - vagy fideszes politikusok néhol elszólták magukat -, Áder János köztársasági elnök és szuverén gondolkodó bejelentette, hogy április 6-án tartjuk az országgyűlési választásokat. Mielőtt a szekértáborok adrenalinsokkos állapotba taszítanák az…..
Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Szabó Tímea. Így néz ki az összefogósdiak listájának csúcsa. Lehetne most azzal poénkodni, hogy vajon akkor miként festhet az alja, meg hogy mi a fene történt Kóka Jánossal, hogy ő kimaradt. Ehelyett inkább vegyük…..
1valaki67 2014.01.14 18:38:45
Kedves barátaink, népeink örök és megbonthatatlan barátságára hivatkozva egy visszautasíthatatlan ajánlattal szeretnék kedveskedni nektek. Őszintén szólva sose volt az ínyünkre, hogy nagy pofával kiszipolyoztátok a magyar embereket és kivittétek innen a profitot, de valljuk be,…..
Attól még, hogy fos egy év volt 2013, történtek igazán fasza dolgok is körülöttünk, évértékelőnk harmadik részében ezekből is gyűjtöttünk tízet. Gratatula Szász Jánosnak és a GDP-bővítő időjárásnak, éljen a Quimby és a fényvillamos.    Gyed extra A gyed…..
1valaki67 2014.01.02 20:02:31
ööö.,…. izé,….. Mentális Brigád!

Szerintem kifejezetten jó ötlet illuminált állapotban újévi posztot írni, hátha a közönség egy része is hasonló állapotban leledzik, az egymásra találás így garantált!

A kifejezetten rossz hír viszont, hogy ha egy pillanatra félretesszük „az ágyazzunk meg a ballibsiknek szemüveget”, akkor a dolgok némileg másképp festenek.

Röviden, és a teljesség igénye nélkül!

1. Túlzott deficit eljárás!

Mégis, mi a faszt kellett volna csinálni fiúk, ha egyszer az Olli Rehn féle idióták azt mondták, hogy a deficitet 3% alá kell nyomni, mert különben ugranak a kohéziós alapok pénzei!

Az új kormány hivatalba lépésekor valóban a standard tankönyvi (keynesi ) recepttel próbálkozott - a hiány átmeneti elengedése a gazdaság stimulálása céljából. Igen, és? Ezt kellett volna csinálni egész Európának (országonként differenciáltan, ám összességében mégis stimulust alkalmazva), valahogy úgy, mint az amcsik csinálták, akik közel 3 éven keresztül 8-10% költségvetési hiánnyal dolgoztak. Brutál, mi? S lám, hol tartanak ők ma, és hol az EU?

Ám Mentálisék fejében az emberi sorsokat illetően ebből mindössze ennyi csapódik le: „ 2010 nyarán megpróbálták égbe ereszteni a hiányt gazdaságösztönzési céllal, de Brüsszelben elhajtották Matolcsyt a picsába. “

(A válság 6. évében pedig - ilyen teljesítménnyel a háta mögött - Európának kellene elhajtani Brüsszelt a picsába!)

2. Az időjárás és a GDP
Igen, igaz, növekedési fordulat valóban nincs – se nálunk, se az EU-ban - a gazdasági teljesítményünk gyatra, és gyengébb mint a régiós átlag!

DE

Veletek szemben én azt javaslom, hogy csak annyi szart lapátoljunk orbánék nyakába, amennyi nekik kijár, és nem többet.

Egy mostani helyzetben gazdasági stimulus (az aggregált kereslet ösztönzése – a nem laikusok kedvéért) három helyről jöhet:

1. Fiskális expanzió 2. Valuta-leértékelés 3. Kamatcsökkentés

Az első. pont kizárva, mert az Oli Rehn féle félanalfabéták ezt ab ovo blokkolták, szopás üzemmódba helyezve egy egész kontinenst lassan már hatodik éve.

A második pont szintén kizárva, mert a Nagy Elqurók politikájának böszmeségben fogant torzszülöttje a lakossági devizavirchaft, ami a valuta jelentősebb gyengítését szintén gúzsba köti.

A harmadik pontot illetően, nos, a kamat csökkentése - a címeres ökör Simor elhúzása után – a megvalósulás fázisában, ahogyan azt a makrogazdasági helyzet egyébként kívánja. (Ez ügyben a zsydaik, egyéb más ballib szellemóriások, Mentálisok stb. által permanensen prognosztizált és óhajtott kamatemelés – kamatvágás leállítás - (ellenkező esetben apokalipszis) program beláthatatlan ideig elnapolva.)

2. Vérprofi befektető !
“A Plotinus Nyrt. mögött egy Zsiday Viktor nevű arc áll, akinek már az érdemes olvasni,..”

Ó, hogyne, persze! Aki intellektuálisan annyira leépült, hogy Horthy fehér lovát Edward király fakó lovával keveri, nos, az nyugodtan olvasson Zsidayt! Ennek a mentális palotapincsinek a legutóbbi elemzéséből például megtudhatja, hogy a FED élén a válságban kiválóan vizsgázó Ben Bernanke miért is végzett mégis trehány munkát – legalábbis Zsiday szerint. ( Példának okáért viszont Alan Blinder, Bredford DeLong, Martin Wolf stb. szerint nem - igaz, ők nem zsidayik és nem portfoliobefektetők)

Na jó, így is többet írtam már annál, mint ami ennek a blognak kijár.

Ja, izé,….. Mentális Brigád! Holnap Varga valszeg bejelenti, hogy jobb lesz a hiányadat , mint várták. Ez viszont azért cudaros, mert bő fél éve hiánycéltartás ügyében Ti éppen az ellenkezőjét írtátok.

Idézek tőletek, nektek:

“…sem Veress, sem egyéb, a papucsállatkánál bonyolultabb organizmus nem gondolta, hogy sikerül tartani a tervet, és hagyták széthullani az egészet - ennek persze nem kell örülni. De a kiindulás egészen más. Most az a legnagyobb gáz, hogy a srácok azt hiszik, hogy nekik viszont ez megy.”

És tényleg megy!

öööö, …. izé……De akkor, most mi a f…sz légyen?
Mentális Deficit Az év bukásai 2013.12.31 05:40:00
Három listánk lesz az idén - illetve annyit tököltünk, hogy átnyúlik majd jövőre. Szilveszterre itt vannak a legnagyobb bukások, illetve vesztesek, kár, hogy nem lehet rajtuk túl nagyokat röhögni. Próbáltunk meríteni mindenhonnan, de hát valahogy a legtöbb muníciót derék…..
1valaki67 2013.12.31 17:31:15
Őöööö,,,,izé, mentális brigád!

Úgy nagyjából egyetértek azzal mit írtok. két apró kivételt idebiggyesztek, ha nöm bánjátok.

Igaz, hogy a Matolcsy és schleppje hülye a monetáris politikához, ám fájdalom, fiúk a csillagok, és a toronyóraállás alapján úgy fest, Ti is hülyék vagytok hozzá.

A különbség az, hogy nem fogjátok egymás kezét!

Konstruktív javaslatom ez ügyben az, be kéne egy picikét csücsükölni egy szimpla bevezető makrokurzusra, lehetőleg az első sorba.

Igaz, ez még nem garancia arra, hogy mon. pol ügyében nem írtok butaságokat, mint eddig is!

Kicsit vissza kéne nézni mit írtatok cirka egy éve, s mi lett, ám ez mentálisan deficitet okozna, s hogy nézne ki, hogy Ti ki mentális szufficitre vagytok predesztinálva a Teremtő által, ám effektíve olykor deficitet kumuláltok.

Azt a kamatemelkedést prognosztizáló röfögést, mit fentebb rittyentettetek, el kéne mán' felejteni a büdös picsába, nem akarjatok már hülyébbek lenni a portfolio. hu-nál, - mire jó az? -

Ki lehetne így dobni így sok mindent a Simor féle ökörségekből - az azt támogató pszeudo szakértői stábbal együtt - részben megtette Matolcsy, kár h. nem hozott ép elméket helyette.

Mindennek tükrében kicsit tanuljatok Krugmant, Woodfordot, Wyploszt, meg Japan's lost decadet, s ha ezzel végeztetek, jöhet egy kis "balance sheet recession, meg Reinhard-Rogoff fatal failure. Hmm? Stim?

Namármost

Kicsit ugurgyunk térben és időben, a szoclib bagázs irányába, s az ott leírtakat, tudjuk be, hogy már szilveszteri hangulatban posztoltok

Mert ogy micsoda? Bajnai jól vezette volna az országot? Honnan a fészkes fenéből veszitek ezt? He? Bár igaz, a fidesznél jobban, mert annál bárki jobban, értitek? Bárki!

De hogy Bajnai jól? Legyünk precízek, mit szóltok például ehhez: kevésbé szarul. S ezzel még dícsértük is a libást.

Zusammen: az írásban józan ember számára sok igazság van. Számos helyen azonban nem csak a lóláb lóg ki, hanem az egész ló!

Én a helyetekben kibújnék a lóbőrből. De azt csak úgy mondom.

Mindazonáltal:

Na üdv, és BUÉK
1valaki67 2013.12.31 21:27:01
ööö ….izé .,… Mentális Brigád!

Ha mán’ így az év bukásai felé járunk, kicsit söpörjük el a havat a saját portéka előtt is, mit szóltok hozzá?

Nos, kérem szépen!

Mit is írtatok márciusban az MNB meg új jegybanki vezetés ügyében? Figyeljetek, idézem:

“Lassan nem ártana észrevenni, hogy az új jegybankelnök személye és szótlansága miatt áll a forint 306-on 280 helyett és ha továbbra is mostani sebességgel folytatódik a fingfűrészelés, akkor komolyabb spekuláció is beindulhat a pénzünk ellen.”

Szóval, a helyzet a kijelentést követő csaknem egy évvel úgy áll, hogy a forint 300 alá erősödött, ott is horgonyzik, úgy tűnik tartósan, és az általatok “ész nélkülinek” titulált kamatvágás pedig folytatódott!

S lám a világ nem dőlt össze, a nap is keleten kel, ráadásul a messiásként várt kibaszott spekulánsok is bemondták az unalmast!

Mindemellett a költségvetés stabilan finanszírozható, a kamatcsökkentés ügyében pedig a dilettáns Simorral (és Király Dzsulival) szemben úgy látszik, beálltunk a világ épeszű bankjainak sorába, mi több, a kamatcsökkentés számítások szerint cirka 100 mrd-t hozott az állami kasszába.

Mindezen a tényeken nem változtat, hogy Matolcsynak és a komplett Monetáris Tanácsnak tényleg nincs kellő szakmai kompetenciája a monetáris kérdések megítéléséhez, ám naivitás azt hinni, hogy a szakmai döntéseket valóban ők hozzák.

Mindez most azonban nem lényeg!

Hanem

A lényeg az, hogy ezek után két aprócska tennivaló még mindig maradt:

1. A 100 milliárdocskát konvertálni stadionra, rátok bízom, ez nektek secperc.
2. A fenti márciusi kijelentéseteket az “év bukásai” fejezet melyik pontjában lenne célszerű elhelyezni?

Ezt szintén rátok bízom!

Na, vigyázzatok magatokra, üdv!
Már soha nem gondoljuk azt, hogy az aktuális mocsoknál nincs lejjebb, de így is nehéz a magunk mögött hagyott évet nem mellbevágónak nevezni. Évértékelő sorozatunk első részében a két szarfaszú blogger mellett a széplelkű Klopi kisasszony is összegez, aztán jönnek tízes…..