Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bánik Eduárd

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Játsszunk el a gondolattal, hogy Orbán Viktor egyszer az életben nem azt mondja, amit a hívei várnak tőle, hogy nem akarja ellenségkereséssel összerántani a táborát, hogy elkapja egy őszinteségi roham, és kimondja, amit önmagáról, a pártjáról, és rólunk, megfáradt, hülyének…..
Bánik Eduárd 2015.03.16 21:34:30
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Eközben a gazdaság pörög, az államadósság csökken, a munkanélküliség is csökken, nincs infláció, a reálbérek, nyugdíjak nőnek, ipar, export szárnyal."
Látom a szárnyalást a lakóhelymen és a környéken,közmunkások tömkelege kóborol a fényesre koptatott járdákon szemeteszsákkal a kezében héfőtől péntekig....ez ám a termelő munka,ettől aztán pörög ám a gazdaság.Sorolj nekem olyan újjonan létrejött munkahelyeket,amelyek a versenyszektorban biztosítanak ezreknek munkát.
A munkanélküliség csökken,ja mert növekszik a közmunkások száma,és egyre többen mennek külföldre.
Kőbányán évek óta hagyomány, hogy a március 15-ei megemlékezések egy fáklyás felvonulással kezdődnek az ünnep előestéjén. Így volt ez tegnap is.  Közbevetőleg: a X. kerület azon ritka helyek közé tartozik, ahol együtt tud ünnepelni a fideszes polgármester a kerület szoci…..
Bánik Eduárd 2015.03.16 13:46:49
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:" Ti pedig a többségi magyar választópolgárok akaratát, döntését tartsátok tiszteletben!"
Milyen többség?Aki nem ment el szavazni,az a jelenlegi pártok ellen szavazott,ehhez vegyük hozzá a kormányváltásra,a jobbikra,az lmp-re.....stb.-re szavazókat,milyen többségi akaratról beszélsz!?
" Akkor még a titkosított Paksi szerződés maga volt a megváltás, amit Gyurcsány kötött, most pedig a legrosszabb dolog a világon."
Gyurcsány nem kötött szerződést,ha kötött volna,akkor most viktorka minek kötött még egyet ugyanarra a beruházásra!?
Anonymanddal teljesen egyetértek a rólad felállított diagnózissal kapcsolatban.
Nem tudom, mennyire van tisztában vele a kedves olvasó, hogy a 80%-ban állami (majd újraprivatizálandó) bankrendszer mennyire tarthatja aztán markában a lakosságot és az üzleti életet. És ha ez az újraprivatizálás mihamarabb megtörténik a jól ismert módszerekkel és körben (a…..
Bánik Eduárd 2015.02.16 17:29:48
@program készítő: Vegye el az enyémet....ha tudja...arra befizetek...
Viktor Orbánovicsról köztudott, hogy a: önmaga szerint még sosenem, detélleg sose hazudott, b: szerintünk ettől függetlenül azért rendszeresen előfordul ez vele. De azt mondhatjuk, hogy - indexes kifejezéssel élve - az igazságot elgörbíteni azért ő sem szokta akkora mértékben…..
Bánik Eduárd 2014.12.14 21:03:11
@$pi$: Rosszul láttad,nagyítsd ki.:D
36.Adót fizetők száma(fő),tehát nem az van odaírva,hogy adóbevallást benyújtók száma.
A KARD Ne hazudjatok 2014.10.30 06:30:00
A közmédia legendásan tragikus tájékoztatásai felhozták a második Orbán- kormány alatt a HírTV renoméját. „Ennél még a hírtévé is korrektebb” - hangozhatott joggal. Ez most elveszett. Mint minden kormányellenes megmozdulás alkalmával, ismét lehetőséget kapott a…..
Bánik Eduárd 2014.10.30 21:05:23
@polyvinyl: Itt a te híres 40 ablakod....
444.hu/2014/10/29/tisztelt-fidesz-a-rendorseggel-vitatkozzanak-ne-velunk/

Ennyit a 40 ablakról,a fideszről és rólad.
Bánik Eduárd 2014.10.30 21:14:42
@polyvinyl:Ha RÉSZE vagy a tömegnek, akkor nem csak a saját tetteidért vagy felelős, hanem a társaid tetteiért is.
Akkor menjünk egy kicsit vissza az időben.....mondjuk úgy 2006-ig....
Akkor ki kinek a tetteiért volt felelős?
Tegnap volt egy kis összejövetel a belvárosban, biztos a kedves olvasó is találkozott már vele, ha más nem Facebookon vagy Tumblren vagy akár a Magyar Nemzet címlapján is, elég nagy hepaj volt, vonultak tízezren, meg lóbáltunk telefont, illetve néha olyanokat skandált a tömeg,…..
Bánik Eduárd 2014.10.29 19:11:13
@L.A.M: Még jóhogy nem találtál a hétfő reggeli hírek között a kedd esti tüntetésről semmit....elég érdekes lenne,ha találnál.
Mi folyik itt, Magyarországon? Jogos tiltakozás egy rossz döntés ellen? Civil ellenállás? Forradalom? Puccs? Idegen beavatkozás? Vagy egy kicsit mindegyik? Valljuk, be az elmúlt napok alaposan megforgatták azokat is, akik próbálják rajta tartani kezüket a hazai közélet ütőerén. A…..
Bánik Eduárd 2014.10.28 19:12:26
A hétvégi, önkormányzati választáson mintegy 1,5 millióan szavaztak a Fidesz polgármesterére és 250 ezren Jobbikosra. A tavaszi EP választások eredménye kb. ugyanez volt. Ezek a kisebb részvételű választások nem teljesen érik el, de arányaiban visszaigazolják az áprilisi…..
Bánik Eduárd 2014.10.16 21:10:08
@S*: Rövid,tömör összegzése az itt uralkodó helyzetnek.
Lassan nyilvánosságra kellene kerülnie a jövő évi költségvetésnek, azonban Lázár módosító indítványának köszönhetően erre nagy valószínűséggel csak október végén kerül sor, amikor már bőven lezajlott az önkormányzati választás. Nem véletlen a nagy titkolózás:…..
Bánik Eduárd 2014.09.25 16:37:09
@$pi$: És ha nem bővül a jelenlegi ütemben?Akkor csak lesz megszorítás?
Bánik Eduárd 2014.09.25 19:26:02
@$pi$: Ha továbbra is a mostani ütemben növekedik a GDP és a költségvetés kiadási oldala változatlan marad, akkor 45% körülire csökken az újraelosztás.
Ezt írtad,tehát a te véleményed szerint is kell hozzá a jelenlegi növekedési ütem.Én meg arra kérdeztem rá,hogy mi van ha ez nem lesz meg.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Besokallva írom le 2 hónapos munkakeresési kálváriámat. Hogy…..
Bánik Eduárd 2014.09.22 10:19:50
@telkoe: Te,barátom,ritka tökkelütött vagy.
Miért az ő hibája,hogy nincs bejelentve?
Nem világos számomra,szerinted ki is csal adót?
Te mennyit dolgoztál vendéglátásban?
Honann tudod,hogy nem tanult?
"A keleti nyitás nem jelenthet nyugati zárást" - ígérte Navracsics másfél hónapja.Orbánék a mongolóliai és az ecuadori nagykövetség nyitásával párhuzamosan bezárták a ciprusi és az észtországi követséget. Az észtek válaszul bezárták a budapesti…..
Bánik Eduárd 2014.08.04 15:58:22
@maxval, a gondolkodó birca: Hát a gondolkodás nem az erősséged,"gondolkodó"......
A cím és a kép egy, az Átlátszó blogon megjelent cikkből való, egy Észtországban letelepedett magyar visszatekintésének és "országértékelésének" részeként. Merthogy az országot nem csak miniszterelnökök értékelik, hanem nap mint nap minden magyar. A poszt szerzője úgy…..
Bánik Eduárd 2014.08.04 15:42:53
@explanatus: Mimden szavaddal egyetértek.
Sajnos nagyon nehéz az itthon maradókkal megértetni,hogy lehet máshogy is csinálni és működik is.
Azt se nagyon gondoltuk volna még pár hónapja, hogy egyszer Tarlós főpolgi tűnik majd egy vitában kultúrembernek. De most ott tartunk, hogy szombati közleményében szinte sírva könyörög, hogy vegyék már komolyan a hármas metró bajait, ne vonják már el az uniós forrásokat a…..
Bánik Eduárd 2014.06.15 16:14:20
@Én, Claudius: Te,mint értelmiségi....
Lehet diplomád 100 is,de azzal inteligenciát nem osztanak,ez látszódik a hozzászólásodon is....
Elég gáz ha egy értelmiségi ilyen szerinted....
Persze a cím kamu, de legalább rövid és frappáns. Arról van szó, hogy a választás és a beiktatás között eltelt egy hónap alatt sikerült a kormánynak több olyan intézkedést, döntést, ezt-azt hozni, ami intő jel lehet az elkövetkező évekre. Van itt arrogancia, beleszarás és…..
Bánik Eduárd 2014.05.12 20:33:46
@Blogger Géza: Érdekes értékrended van olyan emberekkel szemben akik sikeresen működtetnek egy biogazdaságot több mint 20 éve....
Ha már éhen halás....akár kezdhetnéd is ilyen szemlélettel,hozzáállással....
Bánik Eduárd 2014.05.12 20:47:40
@Blogger Géza: vs.hu/kishantos-nem-birtokhaboritas-hogy-nem-adtak-idoben-foldet-0425
Akkor olvasd el miben döntött a bíróság.
A régi bérlők nem az új bérlőket perelték,hanem a dötéshozó szervet.
vs.hu/aggodik-es-sajnalkozik-kishantos-miatt-az-ombudsmanhelyettes-0414
Ezt is ajánlom a figyelmedbe....
Bánik Eduárd 2014.05.12 21:15:17
@Blogger Géza: Pillanatnyilag senkinek.Arra nem válaszoltál,hogy mi van a károkozással????Vagy az teljesen rendben van???
A választás előtt készítettünk egy felmérést, hogy kik az olvasóink, mit gondolnak a Fideszfigyelőről és kit választanának. Most végre közzétesszük a válaszokat. Köszönjük mind a 829 kitöltőnek, hogy ilyen sok kérdésre válaszoltak! Válaszadóink 82,5 százaléka a…..
Bánik Eduárd 2014.04.24 21:39:40
@ggiza: Az ilyen emberek miatt tartunk ott,ahol.
Örülj neki,hogy győzött viktorka 2/3-dal újra.
Hátha még szarabb lesz mint eddig,de te csak vigyorogj,de vgyázz,nehogy az atcodra fagyjon a mosoly.
Tisztelt Munkahelyi terror blog!   Egy kérdésem lenne önök és az egész magyar társadalom felé! Miért nem kell az ember sehova, ha nyugdíjas? Vagy aki elér egy bizonyos kort, utána már nem is számít embernek? Sajnos nem olyan világot élünk, ahol nem hogy tisztességesen, de…..
Bánik Eduárd 2014.03.16 12:14:03
@Holle anyó: Kis Kedves!Mire irigykedjek,hogy kevesebbet keresel,mint én?
Azt sem várom senkitől,hogy olyanokat írjon le amit te vélelmezel.
Egyet nem akarsz megérteni,te a saját családod példáit sorolod,de ez a modell nem húzható rá mindenkire,mert minden ember,minden család más.
Örülj neki,hogy tanulhattál,dolgozhattál,de nem lehet mindenki diplomás,vagy a képességei,vagy egyszerűen a családi,anyagi háttere miatt.
Bánik Eduárd 2014.03.16 12:29:54
@Holle anyó:" Nagyon gazdaságos és nagyon emberséges kapcsolat volt."
Ne haragudj,nem kötekedni akarok,de én ilyet soha nem tudnék leírni az édesanyámmal kapcsolatban.
Ha jellemezni szeretném a kapcsolatunkat,akkor csak egyetlen szóval tudnám leírni:SZERETETTELJES.
Próbállak megérteni,és elfogadni az érveidet,és mint írtam,örülök a sikereidnek,de te is megértheted azt,hogy nagyon sok ember nem tudja megtenni azokat a dolgokat amit te javasolsz,mivel nincs meg hozzá a megfelelő egzisztenciája.
Bánik Eduárd 2014.03.16 13:06:20
@tff:"Amúgy ezen a butaságon jó lenne már túllépni, hogy nekünk _mindenkit_ meg kell mentenünk, és _mindenkin_ segítenünk _kell_. Segíteni azokon tudunk, akiknek van elképzelésük arról, hogy mit akarnak kezdeni magukkal, és saját maguk is aktívan tesznek azért, hogy ezt elérjék."
Nem mondtam egy szóval sem,hogy mindenkit meg kell menteni,az aránytalanságokat viszont meg kellene szüntetni ebben teljesen egyetértek a megfigyelt nevű hozzászólóval.
Jó érzés volt azt a magyar sikert látni, hogy Obama elnök a magyar sikercég, a Prezi vezetőjét fogadta. Árvai Péter azért részesült az elismerésben, mert cége támogatja az elnök oktatási kezdeményezését. Az Apple-höz és a Microsoft-hoz hasonlóan ingyen hozzáférést ad…..
Bánik Eduárd 2014.03.02 08:39:36
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Jó reggelt okoska.
Szerinted a kettő nem függ össze?
Megvilágítom.
Szerintem ha fejlesztik az informatikai rendszert az oktatásban,az egyben lehetőséget nyújt az oktatás színvonalának emelésére,persze ez a tanártól is függ.
Végre itt a friss kutatás, s ahogy azt várni lehetett, szarik a nép magasról Paksra is, profin időzítették a lopós Simont, Viktor előnye még nőtt is. Ez a választás rég eldőlt, regéltünk már róla párszor, de nagyjából most vált az eredmény biztossá. És ez így van jól,…..
Bánik Eduárd 2014.02.15 08:13:58
@Lovag Mihály: Nem azt vonom kétségbe,hogy nőtt,csak arra akartam felhvni a figyelmet,miért,miből származik ez a növekedés,és mennyire fenntartható ez akár még középtávon is.
Valamint az sem elhanyagolható,hogy a 2012-es utolsó negyedévihez mérten még szép hogy nőtt,az már igazán gáz lett volna ha ahhoz képest sem tudunk egy érdemi növekedést produkálni.
Én annak örülnék,ha végre hosszútávon fenntartható lenne egy ilyen mértékű növekedés,de sajna erre nem sok esélyt látok,bár ne lenne igazam.
Bánik Eduárd 2014.02.15 08:22:47
@Kámasuka: Ja,persze....szerinted mindegy,csakhogy a gazdaság nem így működik,azt is meg kell nézni barátom,hogy mennyire fenntartható ez a növekedés.
Bánik Eduárd 2014.02.16 09:44:14
@Pipas: Nem,te nem ezt írtad először.
Ne akard szépíteni utólag,először itt ájuldoztál a gyönyörtől a 2,7%-os GDP növekedés kapcsán,most meg azt írod,hogy javuló tendenciát mutat.
Hát a kettő nem ugyanaz.
TGM mai cikkéhez (konklúziója: ne nyugatiak akarjunk lenni, hanem szabadok) írt kommentárt granicsar, emígyen: "Hát én, eltérően TGM-től, csak szubjektív véleményt tudok mondani. Éltem vagy tíz évet Nyugaton és most Keleten is hatot már. Itt, Oroszországban szabadnak érzem…..
Bánik Eduárd 2014.02.02 11:56:58
@♔batyu♔: Nem azon múlik egy ember érzéketlensége,hogy milyen náció tagja,vagy mekkora településen él,elég buta a következtetésed.
Mert teszem azt,ha te nagyvárosban élsz,akkor te is érzéketlenebb vagy egy falusi emertől?
Bánik Eduárd 2014.02.02 12:39:31
@♔batyu♔: Hát nem tudom,hogy te hol látod ezt,mert én az ellenkezőjét tapasztalom.Mindegy merre járok,mindenfelé tapasztalok érzéketlenséget,és ugyanúgy azt is,hogy törődnek az emberek egymással.
Pedig hidd el sokfelé megfordulok.
Az amerikai nagykövet kritizálta a magyar demokrácia helyzetét. Bencsik András részben erre a "támadásra" hivatkozva hirdette meg az újabb "Békemenetet". A diktálni akaró hanyatló Nyugattal szemben Bencsik kihasználná a keleti energiát. Azon a fordulaton ne lepődjünk meg, hogy az…..
Bánik Eduárd 2014.01.25 13:19:06
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: @­DezInf: @J.László: @♔batyu♔: Na ezért tart itt ez az ország.Mást nem tudtok,csak egymást szapulni.Az eszetekbe sem jut,hogy összefogással többre jutna ez a sokkal jobb sorsra érdemes nemzet,ország.
Sajna a magyar irigy,ha a másik többre viszi mint ő,akkor nem azt nézi meg,hogyis csinálta a másik.....nem,irigykedik,feljelent,keresztbe tesz.
Én tehenem,szomszéd tehene szindróma.
Zuglóban tökéletes plakátkihelyezésre bukkantam, nincs is nagyon mit magyarázni, a kép magáért beszél. Az MSZP plakátja - szokás szerint - persze úgy szar ahogy van, a "rosszabbul élünk mint négy éve" egyszer már megbukott mint kampánytéma. Amúgy meg mindig is jobban éltek, 5…..
Bánik Eduárd 2014.01.18 20:23:48
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Te okos tojás:)
"Te segg, minden dolgozó 16%-ot fizet, eddig volt aki 40%-ot is fizetett a ballib álmokfutás alatt"
Szerinted a minimálbéresek fizettek 40%-ot????
Na ugye,hogy nem!!!!!!
Akkor kinek is segített ezzel?
Nem dolgozok itthon.SAJNOS!!!!Viszont ha a családomnak normális megélhetést akarok,akkor muszáj ezt bevállalnom.
Mielőtt még bármit is írnál,már 2008 óta kint dolgozok,tehát már Gyurcsány idején kimentem,de nem is jöttem haza 2010 után sem.
Szerinted miért nem?
Nemhogy javulást nem láttam,de egyre siralmasabb helyzet.
Magyarázhatnak a hozzád hasonlók bármit,elég ha szétnézek a lakóhelyemen,és látom,hogy az emberek egyre nehezebben élnek meg a keresetükből.
Ennyi.
A Fidesz ma sokkal jobban áll a felmérésekben annál, mint amit a párt számára mélypontot jelentő időszakban, 2012 közepén – a trendvonalakat meghosszabbítva - erről gondolni lehetett. Ezt a mondatot nem most, hanem 2013 januárjában írtam itt a blogon. Most azonban még inkább…..
Bánik Eduárd 2013.12.28 08:40:04
@László56: Kedves László!

Azt hiszem,mint sokan mások,te sem vagy tisztában azzal,hogy magyarországon nem volt kommunizmus.
Szocializmus volt.A kettő nem ugyanaz.
Lehet vitázni azon ki,mit,mennyit rabolt,rabol,rablás most folyik csak igazán.
Látszik,hogy te egy szemellenzős fidesz rajongó vagy,de a tények attól tények.
Azzal verték a mellüket választások előtt(a fidesz),hogy megvédik a magyar földet......hát nézzük meg a földtörvényt....."igen jól sikerült megvédeni......"
Válaszd őket ha akarod,szíved joga,de egy biztos,akkor mindenre ráteszik a kezüket amire csak lehet,ez a 4 év csak gyenge bevezetés volt.
Sajnálni tudlak csak.Félelmetes milyen zagyvaságokat írsz,a legszomorúbb,hogy érzem a gyűlöletet az írásodban.
Amennyiben tehetnéd,te biztosan deportálnál minden szocialist vagy liberális beállítottságú embert.
Na ez a szomorú!!!!
Bánik Eduárd 2013.12.28 09:11:25
@Kandeláber: Mire fel ezek a dátumok???
Ugyanazt írod pepitában amit én.
Amit itt levezetsz,abba természetesen viktorék is beletartoznak.
Hazaáruló.Valószínű a te szemedben én is az vagyok mert nem itthon próbálok boldogulni.
Ítélkeztek,gyűlölködtök megállás nélkül.
Azok alapján amit írtál,azt kell gondolnom,hogy a nickneved nem arra utal,hogy fényt hozol,sajna sokkal inkább arra,hogy szerinted hol lenne a helye a librálisoknak.
Bánik Eduárd 2013.12.28 09:39:18
@Kandeláber: Akkor csak egyetértünk.
Én senkit nem engedtem volna a 90 előtti szerepvállalók közül közéleti tevékenységet végezni.
Sajna nem így történt.
Elsődlegesen az úgynevezett "liberális" hazaárulók miatt.
Bocs,hogy ezt a mondatodat félre értettem,és többet láttam mögötte,mint amit mondani akartál vele.