Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hipok Rita

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nagy baloldali kiszavazóshow legújabb szónoklatversenye úgy tűnik, hogy végre érdemi ügyekről is szól, bár ez persze a sajtót sokkal kevésbé érdekeli, mint a ki kivel mit csinál közösen megkopott örökzöldje. Botka ugyanis nagy hatásúnak szánt programbeszédében nemcsak saját múltjának üzent hadat,…..
Hipok Rita 2017.03.06 16:47:30
@Szabó Ervin 68: A Momentum állítólag másfél éve készül párttá alakulni. Ennyi idő alatt azért szétnézhettek volna az országban, hogy mik a legégetőbb problémák.
Az IMF júniusban megjelent országjelentése nem bánt kesztyűs kézzel a magyar kormánnyal. A 98 oldalas dokumentum számos pontján megtalálhatóak az aggodalomra utaló jelek: továbbra is számos rendszerkockázat van a gazdaságban, a konvergencia nagyon lassú, a kormányzati programoknak…..
Hipok Rita 2014.06.18 09:14:30
@♔bаtyu♔:
A kommunizmus évtizedei alatt történt a legnagyobb lemaradásunk a nyugati világtól, mégis sokan nosztalgiával emlékeznek vissza azokra az időkre.
Nagyon szomorú, hogy sokan a mai napig sincsenek tisztában a kommunizmus kártételével.
Hipok Rita 2014.06.18 09:44:34
@Brix:
Nincs vita a történészek körében, mindenki kommunizmusnak hívja az 1947-1989 közötti időszakot.

Sokan gondolják azt, hogy a Kádár-korszak évtizedei alatt létbiztonságban boldogulhatott a kisember.
Az objektív számok viszont azt mutatják, hogy pontosan ezek az évtizedek hozták a legnagyobb leszakadást a nyugati világhoz képest.
Többször írtunk már ezen a blogon arról, hogy nem lehet véletlen az Összefogás körüli bénázás (itt , itt és itt), és konkrétan Bajnai kettős, MSZP-Fidesz présbe szorítása az önálló ambíciói feladásának érdekében, nem véletlen Mesterházy gyanúsan gyenge ellenzéki…..
Hipok Rita 2014.04.22 06:33:22
Van egy rossz kérdés, ami pont amiatt rossz, hogy értelmesen feltehető Magyarországon. Közben persze -- jó magyar módra -- önmagában hazug jelzőket szegez egymásnak: nálunk száz éve nemzeti az, ami valójában buta, bezárkózó, önfelmentő, erősen antiszemita stb; és demokrata a…..
Magyarország rosszabbul teljesít. A makroadatokon kívül ezt bizonyítják a legkülönbözőbb puha mutatók (mint a boldogság-index, a Gini-mutató meg még húsz), de különösen fájó a régiótól való folyamatos leszakadásunk, ami egyértelműen felveti a politikai felelősség…..
Hipok Rita 2014.03.03 19:54:36
@Hidvégi Mihály:
Orbán és Gyurcsány csak opportunista módon kiszolgálja a néplelket.
A néplélekben pedig benne vagyunk mindannyian.
Van kiszállás ebből a helyzetből?
Bő egy hete hatalmas megmozdulással adta tudtára az egyesült magyar baloldal országnak-világnak, hogy nem kér Paksból (vagy miből): vagy ezer-ezerötszázan is elmentek a vasárnap délutáni tüntire. Bizony! Aztán tegnap újra: ismét eljöttek vagy ezren! Bősz Anett közben mások…..
Hipok Rita 2014.02.11 17:40:42
@Vatai Szabolcs: Miért lett volna szüksége Sólyomnak a népszerűség hajhászásra?
Gyurcsány rugdosásában szerintem tökéletesen igaza volt. Lemondatni nem tudta, de legalább kimondta, hogy morálisan vállalhatatlan amit tett, és le kéne mondania.
Mesterházyék vérlázító nyilatkozatai is jelzik, hogy a szoci vezérkarnak is vaj van a füle mögött a fején a simon-ügyben. Mondhatni, hogy ezek a szocik helyből olyan hülyék, mint mások nekifutásból se… Leginkább ez jut az ember eszébe, olvasva az ezerszázalékosan…..
Proszektúra Vissza a falvédőre 2014.02.04 20:03:59
A kampány igazából még el sem kezdődött, de a Fidesz máris választási győztesnek érezheti magát. A nagy ellenzéki összefogás egyelőre nem hozta meg az eredményét és ismerjük el a paksi atomerőmű ügye sem úgy sült el, ahogy azt szerették volna. Az emberek nem is nagyon…..
Hipok Rita 2014.02.05 08:33:09
@Halmai: Szerintem mindenki érzi, hogy az „exfelség bosszúja” csak legenda. A biztos parlamenti helyekért folyik a belharc, az erősen korlátozott mandátumszám miatt. Simon kiesésével, most mindenki eggyel előrébb került a listán. Kb erről szól ez a sztori, nem másról!
"Ez a szék kemény és kényelmetlen. Nyomja a fenekemet." Ezt láthattuk az ATV-n a vasárnapi kormányellenes tüntetés alatt.Miután a Hírtévé vasárnap délutáni, 15 órás híradójában a tudósító bejelentkezett a budapesti kormányellenes tüntetésről és arról tájékoztatta a…..
Ahogy fajulnak az események Kijevben, úgy válik egyre feszültebbé az orosz-európai viszony. A helyzeten nem segít, hogy a Visegrádi Négyek – élükön Magyarországgal – közös nyilatkozatot fogadtak el, melyben aggodalmukat fejezik ki az agresszióval kapcsolatban, ahogy a…..
Hipok Rita 2014.02.03 15:36:49
Hipok Rita 2014.02.03 15:49:53
@M_R: Jelenleg úgy néz ki, hogy simán nyernek, nincs szükségük ilyenre.
Fletó jól érzékű hátbaszúrásokkal tesz arról, hogy mesterházy minél nagyobbat bukjon az idei választáson is. A cél egyértelmű: a bukás utáni káoszban a zavarosban halászva ismét a baloldal vezére akar lenni. Mert nem adja föl. Soha nem adja föl. Amíg él, vele számolni…..
Jobban örülnék, ha a címben csak az orbáni flegmaságban megtestesülő arrogáns politikai stílus újabb megnyilvánulásáról lenne szó. Sajnos azonban a két új paksi blokk építéséről, és az oroszoktól felvett 3000 milliárd (!) forintos hitelről kell beszélnem. A helyzet az,…..
A Gallup januári felmérése szerint 2013-ban szerint tovább csökkent a lakosság bizalma a Európai Unió vezetésével szemben. A legnagyobb népszerűségvesztést azokban az országokban szenvedték, ahol az Európai Unió a megszorítások szinonimájává vált. Elismerően vélekedik Ön…..
Midőn ezeket írom, már borús az ég, villámok cikáznak stb., az ellenzék hosszú ágyazás, a paplanok felrázása és a párnák élükre állítása után (mintegy három éves munka árán) éppen pizsamára vetkezik, és ellenállhatatlan vágyának engedve belefeküdni készül Orbán…..
Hipok Rita 2014.01.17 12:08:28
@aszterixagall: Nem tudom elképzelni, hogy Mesterházi vagy Gyurcsány belemenne az 500 napos ötletbe. Ilyet azok mondanak csak akiknek esélyük sincs a hatalom közelébe kerülni.
Hipok Rita 2014.01.17 12:45:55
@kekex: A nyugat technológiai és termelékenységi előnyével szemben versenyképtelenek vagyunk, a keleti bérekkel szemben ugyancsak. A globalizáció jelenlegi keretei között nincs esélyünk gazdaságot fejleszteni.
Hipok Rita 2014.01.17 14:07:29
Nincs más út csak a Viktor útja, bármit hoz reánk. E földön nála nincs nagyobb erő. Az Alaptörvényre esküszöm, hogy hozzá hű leszek, és nem hátrálok meg a rezsiharc elől (Szörényi-Bródy: István a király c. Rockoperája után szabadon). Fukusima a katasztrófa…..
Hipok Rita 2014.01.17 11:37:58
Minek ide VV6? Nem véletlenül maradt el a beszavazó show az rtl műsorában. Az igazi beszavazó show-t ugyanis a baloldal játszotta el! No, nem a nyilvánosság előtt, hanem magánlakások rejtekén, unikummal megspékelve. Hamarosan persze eljő a számukra a nagyon fájó…..
CookTa Túrós süti 2014.01.10 22:34:23
Az ünnepek alatt nagyon nem én uraltam a konyhát, és egy idő után egy kicsit sok is lett az állandó evésből, így eltelt egy kis idő, amíg újra jó kedvvel tudok gondolni kajákra, vagy írni róluk. Amikorra kezdett megérni bennem, hogy itt lenne az ideje újra valamit csinálni, az…..
Az országot 2008-ban "éppen csak megérintő válság" (Király Júlia, MNB-alelnök, szakértő No. 3447) találkozása a több éves gazdaságpolitikai csődtömeggel mély likviditási és növekedési válságba taszította az országot. A 2010-es állapotunk azt jelzi, hogy sem a válság…..