Adatok
vérehulló fecskefű
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A hvg.hu-t eddig nem a bulvárportálok között tartottam számon, de a lenti cikk olvasása után elgondolkodtam: vajon közéleti írásaik is ennyire megbízhatóak? Jó, tudom, ez a gasztro rovat, de a hitelesség ott is elvárható. Lássuk csak, mit írnak:
Limabab, rebarbara levél,…..
vérehulló fecskefű
2014.05.12 07:15:56
Barackmagból vajat is készítenek, ami nagyon divatos manapság, állítólag nagyon finom is. A barackmagvajat boltokban árusítják, menő szakácsok használják (pl. www.ottolenghi.co.uk/organic-apricot-kernel-butter-shop). Ha jól látom, a barackmagvajat nem hőkezelik. Ezek szerint van valami módja a ciántartalom csökkentésének a főzésen kívül?
vérehulló fecskefű
2014.05.12 09:06:29
@kodpiszkalo: Aha, ezt jó tudni. Bár úgy látom, hogy ez a "vaj" ugyanúgy készül, mint a mogyoróvaj: a teljes mag aprítva, turmixolva. Érdekes mindenesetre...
Mielőtt megválaszolnánk a címben feltett kérdést, érdemes megismerkedni a szóban forgó vegyületcsoporttal. A fitoösztrogén kifejezés általánosságban olyan növényi eredetű vegyületek gyűjtőneve, amelyek képesek a női nemi hormonhoz hasonlóan a szervezet…..
vérehulló fecskefű
2013.12.29 05:37:49
@kodpiszkalo: Köszönöm a kimerítő választ.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz