Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gof

78 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akkor most jöjjön a coming out, come-oljon a jöjjing out, egyáltalán: megtudják, miért lesz érdemes Totalcart olvasni jövő héten. Végig. Minden nap. Szigorúan el nem mozdulva a gép mellől. Nem véletlen, hogy a múlt héten megjelent egy poszt valami érméről, amin egy öreg Opel…..
A dudenhofeni Opel Ampera-villantáson nem tudtunk meg sokat, coming-out biztosan nem volt, de nálam jobbkor jobb helyeket megjárt újságíró kollégák azért hallottak egy-két pletykát, s ezeket a pletykákat azóta aláhúzta az Autocar magazin cikke is, amiben részletesen boncolják a…..
gof 2010.10.30 11:22:16
@Csikós Zsolt:
Ok, köszi, de az a helyzet, hogy suttyomban az egyik legfejlettebb német régióból indultam ki. Itt tényleg csak néha látni Insigniát, A6-ból viszont nagyon sok van (és nem Ingolstadtról vagy Neckarsulmról beszélek:). Az A4 kategóriájában pedig tapasztalataim szerint a 3-as BMW az igazán menő.
Szóval lehet, hogy itt már egyszerűen túl gazdagok az emberek ahhoz, hogy egy Opellal alázzák magukat... Csak tippelem, hogy Oroszországban, Olaszországban, Benelux-ban és talán Nagy-Britanniában jól fogyhat?
Az ember autózik Budapesten, és egy ritkán látott kocsi mögé ér. Metálszürke, magyarosan mondva, ezüstmetál kupé, konkrétan egy Rover 220-as. Nemrég boyracerek vágyott brit egzotikuma volt, egy pimpelendő csoda, turbómotor tépte, vonta, szaggatta nemes testét, most már csak egy…..
A legtöbb okmányirodának kijárna egy alapos faszkorbács. A kilencedik kerületi például csak és kizárólag munkaidőben van nyitva, lehetetlenné téve, hogy szabadság nélkül bármit elintézzünk. Átlagosan körülbelül négy órán keresztül van ügyfélfogadás, amivel azt is…..
Együtt ünnepelt a Népszabadság és "német politika": végül csak sikerült "kicsinálni" Thilo Sarrazin szociáldemokrata politikust, aki csütörtökön jelentette be, hogy lemond a Bundesbank elnökségében betöltött posztjáról. Jellemző Népszabis cím:…..
gof 2010.09.14 21:48:25
Grat a poszthoz, nem hittem, hogy ebből Magyarországon hír és téma lesz. A német közéletet a helyszínen megélve orbitális tanácstalanságot lát maga körül az ember: most akkor az elmúlt hetek nagy témáit bedobó közszereplők "provokátorok" (thx Népszabi, magamtól sosem jutott volna eszembe) vagy felelős gondolkodók, akik viszonylag korán kimondanak kellemetlen igazságokat?
Steinbach esetét nagyon rövidre lehet zárni: a náci múlt és bűnök "relativizálását" (így mondják polkorr németül:) a mai német köz- és politikai élet (még) nem engedi meg. Egy ilyen beszólással csak bukni lehet, az állítás igazságtartalmának vizsgálata nélkül.
Sarrazint megítélni már sokkal nehezebb. Sokan bírálják azért, mert állítólag nem elég komoly forrásokra alapozta a könyvét és sokan egyszerűen csak annak tartalma miatt. Viszont tény, hogy a könyv lényegi mondanivalójával a (német) német társadalom többsége egyetért. Sőt, egyre inkább úgy néz ki, hogy álszentnek nyilvánítják azt, aki nem így tesz. Viszont ha csak annyit ér el az egésszel Sarrazin, hogy a téma a politika fókuszába kerül, akkor már megérte. Hiszen a német állam sem tud a végtelenségig eltartani minden ingyenélőt, és a tisztességes német polgárok is előbb-utóbb megunják, hogy nem urai a saját városuknak/országuknak. Sarrazinnek egyébként most elég jó esélyei lennének továbblépni az országos (párt)politika irányába, hiszen jelenleg az is közéleti téma, hogy a CDU-tól jobbra van-e még hely egy nagyobb pártnak. További érdekesség, ami a Sarrazint ért támadások nyomán - főleg a svájci sajtó által - fölmerült, hogy németországban mennyire van ma szólásszabadság. Ugyanis Sarazzint nagyon sokan szerették volna már a legelején elhallgattatni, hogy esélye se legyen témát szolgáltatni.
Ugyanakkor a Sarrazin-esetnek a kormánykoalícióra gyakorolt hatása is lényeges lehet: Nemrég megszületett a paktum az atomenergiáról a kormány és az erőművek lobbija között. Hosszabb idő óta ez volt az első jelentősebb kérdés, amiben a koalíció újra egységesen tudott föllépni. (Az más kérdés, hogy azóta ebből a kérdésből is nagy közéleti felfordulás lett, leginkább a sötétzöldek által szítva.) Tehát a kormánynak a mostani előbb elítéljük, aztán végsem, vagy tudjukismi... ingadozása és a koalíció pártjainak eltérő hozzáállása újabb problémákhoz vezethet.
Végül még egy kis helyzetkép a német nagyvárosokból: arab/török bevándorlók negyedébe fehér ember alapvetően nem megy. Mondjuk nem is nagyon lenne miért mennie, hiszen semmiféle lényeges közintézmény vagy hasonló nincs ott. A törökök valaha 450 ezren voltak, ma már 3,5 millióan - ez talán sokat elmond. Az viszont az én tapasztalataim szerint nem igaz, hogy nincs elég rendőr (én örülnék ha Magyarországon annyi és olyan rendőr lenne az utcákon, mint Németországban) vagy hogy a konszolidált városrészekben ne lehetne akár az éjszaka közepén, egyedül is nyugodtan gyalogolni.
gof 2010.09.14 22:26:21
@Kicsit Karcos: az én értelmezésemben: Magyarországon egy Thilo Sarrazinnak [már] nem lenne esélye, téziseivel [már] reménytelenül lemaradottnak számítana.

Amúgy az a Spiegel, amelyik ilyen "nemzeti populista" nácifasistacigánygyűlölőjobbikosorbán cikkekkel és fotókkal terjeszti az álszent liberális mainstreamet és néha egyszerűen a fikciót, az az én szememben közel sem mértékadó...
www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,716117-4,00.html

Szerencse, időnként vannak akik kimondanak kellemetlen igazságokat.
Vastagbőr Kibaszott egy Balkán 2010.07.29 16:32:00
Szégyellem, hogy ebben a városban élek. Szégyellem, hogy megsértem a derék Balkánt, hogy hozzájuk hasonlítom ezt a várost. Szégyellem, a bennünk élő köcsög, lehúzós, átbaszós cigánymentalitást. Szégyellem a látványt a Keletiben, ami a szerencsétlen turistákat fogadja, akik…..
Amint láthatták a Dezső hazahozatalát végigkísérő posztokban: egy csomó kisebb és nagyobb – bocsánat, nagyobb csak egy volt – cég meglátta fantáziát a projektben, és különféle összegekkel segítette a zökkenőmentes ki- és hazajutásunkat Svédországba és -ból.…..
gof 2010.04.16 00:31:23
@Dennis01: Az Elnökit itt árulja a mester jó ideje, 6000 pénzért (amennyiért igazából baromira megérné egy német vagy szomszédos gyűjtőnek): www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vqstxgqljp1v
Az viszont szégyen, hogy az Autoscout egyáltalán nem ismeri a Datsun márkát.
Karesz rég volt ennyire lelkes. Tegnap reggel megjött a vezérműlánc a motorhoz, azonnal befűzte, átforgatta kétszer önindítóval, volt rögtön olajnyomás - ezt már az előző posztban megírtam. Egész délelőtt és kora délután az olajteknőt rángatta le a motorról, vizsgálta a…..
Kedves olvasóink, a Mohó Hiéna újra eljött közénk! Sokak kedvenc dögevője a tegnapi Saab 9-5 bemutatón nem kisebb értéktárgyakat hiénázott, mint egy Elise Berthier által tervezett Lexon golyóstollat Saab BioPower gravírozással.A Mohó Hiéna természetesen inkább a rothadó…..
Úgy tűnik, amikor a Bende Tibby szerez végre szponzort, hogy a feneketlen mélységű, nagy-britanniai autómanufaktúra-szcénát feltérképezzük, valahogy mindig összeomlanak a dolgok. Tavaly azzal kezdődött a dolog, hogy a reptértől harminc kilométerre bezártuk a kulcsot a bérelt…..
gof 2009.10.04 00:13:08
@Csikós Zsolt: na, ez igazi Belsőség-poszt volt, köszönettel. Olvastam, mosolyogtam, sajnálkoztam, tájékozódtam. És megnyugtatásul csendben elárulom, hogy én meg tegnap elmentem Németországban egy 25-ös listával IKEÁ-ba, gyanúsan kevesen voltak a parkolóban...nemzeti ünnep volt... Szóval el ne hidd, hogy mindenki más normális, és csak te vagy vadászrepülő;)
Van egy német oldal, úgy hívják lederzentrum.de , ahol is mindenféle profi bőrápoló és restauráló kenceficét és eszközt árulnak gyönyörűen videókkal bemutatva a használatukat, részletes leírásokkal, stb… Felettébb bizalom gerjesztőek na meg Herr Tschik is rendelt már…..
gof 2009.09.13 23:17:28
Szerintem ezekkel többre jutottál volna:
www.zymol.com
www.meguiars.com
Profi, veterános cuccok; drágák, de aligha lehet bennük csalódni.
gof 2009.09.14 13:24:11
@Dagiszabi:
Az autókozmetikus nem rossz ötlet, csak lutri, hogy ki, hogyan, mivel végzi el a munkát. Mondjuk a komoly veteránműhelyekben (igen, vannak ilyenek itthon;) nem nagyon hibázhatnak. Esetleg bele is lehet tanulni a szakmába:
www.meguiars-deutschland.de/cgi-bin/meg_news.pl?id=48
Talán lesz jövőre is...
Belsőség A létminimum VW-módra 2009.06.23 01:11:33
  Elég három henger és hetven lóerő? Elég négy méter és egy kisautó karosszéria? Ne arcoskodjunk, válság van.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Képtelen megkülönböztetés: magyarok, külföldiek, gyorshajtás és helyszíni bírságolásAz ombudsman szerint rendőrség hátrányos megkülönböztetést alkalmaz, amikor a gyorshajtásról készült felvételt a helyszíni bírságolás során csak a külföldiek nézhetik meg, a…..
Emlékeznek még tán, nem is olyan régen történt, hogy ellopták Robertó Honda CR-V-jét a házuk előtt, korán reggel, a térfigyelő kamera alól. Nincs is ebben semmi különös, Budapesten reggelente többen is ébrednek úgy, hogy aznap nem autóval indulnak a munkahelyükre, bár ekkor…..
Elképesztő sztorit küldött Péter, akit állítólag egy parkoló autóból szedtek ki a rendőrök szombat este és vittek el vérvételre, anélkül, hogy bármivel meggyanúsították volna. Jó ha tudjuk, hogy amíg ez meg nem történik, tehát, hogy a rendőr közli, hogy minek az alapos…..
gof 2009.05.19 16:06:06
@p_t_r: baszki, ez nagyon durva!!!
értem én, hogy az adott helyzetben nem tudtál/mertél mit csinálni, mert akkor a végén még a vécékefébe is beguggoltatnak...
DE! ezt most nagyon ne hagyd ennyiben!: itt nem csak panaszt kell tenni, hanem keményen feljelenteni, mindenkit: rendőröket, "orvost".
tanúkat, bizonyítékot kell gyűjteni (neked magadnak) mielőtt azok "eltűnnek", mert a sündőrség és a bíróság biztosan nem fog...
ilyen ügyért komoly kártérítés jár, de talán nem is ez a fontos, hanem majd az élmény, amikor az érintett rendőrökkel közlik az ítéletet. Az pedig minimum lefokozás lesz, esetleg elbocsátás is...és akkor a kis szarháziak egy életre megtanulják a leckét + mehetnek teszkóba polctöltőnek, ami még a sündőrségnél is nagyságrendel igénytelenebb munka;)
Belsőség Az első 2009.04.21 15:24:00
  Bizony, pontosan így nézett ki az a Honda CR-V, amit elloptak április 20.-ának reggelén. Bevallom, sosem hallottam még olyat, hogy ilyen autót nyúltak volna le, de megtörtént. Sajnos éppen Robertóval, aki amellett, hogy jó barát, még kitűnő vágó is, a TCTV és jelenlegi…..
Sárdobáló Mentők 2009.01.02 06:00:00
Ma este mentőt hívtam a Nyugati aluljáróban egy hajléktalanhoz. Mielőtt odaértem hozzá próbált bekúszni a jóval megelegebb metróba, de onnan az egyik ellenőr egy egyszerű kézmozdulattal kiküldte.  Nem tudtam megállapítani a korát, általában nem is lehet ilyen esetekben.…..
gof 2009.01.09 23:36:59
@calam: jujujujuj, ha a szegénység után most már a végelgyengülést is összemosod a legkilátástalanabb hajléktalan életmóddal, akkor én ezennel befejezem a veled való vitát. Személyeskedésbe pedig végképp nem megyek bele. Amúgy rejtett eutanázia bizonyos módokon és esetekben ma is van Magyarországon (orvos és család hallgatólagos megegyezésével). Ennyi volt.
Balázs két történetet is küldött, mindkettőt a Posta jóvoltából. Először hiába adott meghatalmazást, mégis a bürokrácia legmélyebb bugyraiba zuhant és más nem vehette át a levelét, másodszor pedig az új épületbe költözött posta egyoldalúan módosította a szerződést…..
Négyajtós nagy sportlimuzin. Nem akármelyik gyártó engedheti meg magának. Egy új modell fejlesztése rengeteg pénz, a vásárlókör igényes és bár nem nagy, annál hangosabb tud lenni, ha akar. A szédületes számok és a luxus legalább annyira fontosak, mint maga a forma. Most pedig…..