Regisztráció Blogot indítok
Adatok
calealenta

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Az Ingyenélő II. 2011.05.19 19:49:00
A 2009 nyári első részben leginkább a baráti társaságban és a rokonságban fellelhető ingyenélőket tárgyaltuk ki - őket általában havi, éves rendszerességgel kell elviselnünk, és kicselezésükre is viszonylag könnyedén ki lehet fejleszteni - alkalmazni - a megfelelő…..
calealenta 2014.12.21 09:35:14
@irdesmond: az egy dolog, hogy áltis tananyag, de értelme is van! Ezeket a szög-kalapács dolgokat nem megtanulni kb olyan, mintha szándékosan nem használnád az egyik, működő lábadat. Napláne mikor még büszke is arra, hogy mit NEM tud... midig az jut eszembe, hogy ahhoz, hogy arra legyen jani, amit _tud_, talán oda kéne tegye magát, nem lehetne csak úgy partvonalról nyunnyogni. Mondjuk sokszor az ilyen mamlasz típus nem is tudja, mit ront el. Aztán lehet drukkolni, hogy kinövi-e - ha harminc évesen harminc évesen, ha ötven, ötven. De ennek a nyúlósmállós típusnak pont az a fő baja, hogy sose lehet tudni, hogy halad-e valamire, vagy fog-e vagy egyáltalán mi a tosz van. Nekem ez nem teljesen ugyanaz, mint a nagyképű, konteós-bulizós ingyenélő, de simán átcsaphat abba is pillanatok alatt, mert a probléma ugyanaz ezekkel a viselkedésekkel/hozzáállásokkal. Ezek az arcok rém infantilis emberek, és általában három mondat után kiderül, hogy valahol alapból ülnek fordítva a bilin. Rosszabb esetben ez zápul meg a konteós, jogosultságától megzakkant majom állapotig.
@Intizar: én találkoztam, létezik:/ Halál ciki, és létező típus! De létezik a reálos is, aki beleéli magát, hogy ő az üldözött, megvetett "bunkóreálos" az _összes_ humános körében. Csak mert van egy pár csőlátó mindkét oldalon, aki a másik szakirányát tartja fingfűrészelésnek/technokrata favágásnak. Mondjuk én eléggé utálom eleve ezt a szembeállítást, hogy ha reálos _vagy_, akkor nem _lehetsz_ humános (=meg fognak lepődni azon, hogy verset olvasol, vagy felismered az érzelmeket), ha meg humán _beállítottságú_ vagy, akkor kötelező "mindig is kettes voltam matekből kackac"-nak és bután érzelgősnek lenned.
Kezdődik a második válogató. Megnézzük, kik alakítottak nagyot múlt héten, és kapunk egy ízelítőt a mai műsorból is. Aztán repülnek az üstökösök. Miután feltöltötték a nézőteret és az udvart statisztákkal, folytatják a válogatást. Érkezik a zsűri, Gabin szokás…..
calealenta 2014.10.07 22:32:30
@polyvinyl: nabazmeg, neked meg büdös a lábad bebebeeee. Csak, hogy modellezzem, milyen komoly felnőtt ember módra viselkedsz. Óvodás majombazmeg. Amúgy tényleg, nagyon unatkozol, hogy annyiért egyáltalán megfogod a billentyűzetet, hogy bekommenteld, hogy "ki nézi ezt a szart?". Mivélemény már, tapsoljuk meg! Teljesen olyan, mint mikor jön a hülye troll és hisztizik, hogy "kit érdekeeeeel". Téged nyunyi, hát itt vered magad...
@Mr. Közbiztonság Szilárd: felmerül a kérdés, hogy miért kellene mindenkinek tökegyformán írnia itt... Amúgy tényleg nem az a tipikus hogyvoltos stílus, csak majdnem, de ezen miért kell meglepődni?
Kedves Olvasóink, liebe LeserInnen! Mindenki környezetében vannak jótanácsosok. Akik nem csak egyszerűen joggal-jogtalanul tudálékoskodnak vagy kijavítanak, hanem akik utasítanak. Te csinálsz valamit valahogy, és ő máris jobban tudja, hogyan kell jobban. Sőt, nem csak tudja, hanem…..
calealenta 2014.09.21 20:18:06
@Elstron: öööö. A bell-témával az az egy hibádzik, hogy az se gagyibb (ha normálisan csinálják), mint bármilyen más edzés. Nekem az tetszik benne, hogy nagyon - hülyeségig - rámegy a technikára. Kész. Van, aki meg pont ezért utálja, meg divat, meg anyámkínnya, minek.
Ettől még a térítőktől én is agyfaszt kapok, legyen szó edzésről, autóról, bármiről, aminek márkája van, vagy kávéról, kajáról, akármiről, mert nem látnak tovább az orruknál, fossák a szót, mindent jobban akarnak tudni, _almát hasonlítanak össze körtével_ és a fő baj, hogy annyi önkritikájuk sincs, hogy belássák, hogy amit ők képviselnek, az is egy vélemény. Nem az a cél, hogy lukat beszéljek a másik hasába, és az enyém legyen az utolsó szó.
calealenta 2014.10.02 15:40:05
@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi): ×"nincstévém"... Az is valahol márkadili és vonalasság, és aki ezt ennyire mondja, az téríteni is fog.
@zzmouth peangp: na hát ez az. A kasza még csakcsak, de az, hogy az uborkagazolást nem bírta megmutatni egyszer és rádbízni, tipikus hülyéneknézés. És még csak visszaszólni se lehet, hogy nem gyogyós vagyok, csak városi, mert akkor jön a műnemértés, hogy dehát ki mondott ilyet, jaaaaj.
Dobozoló blog Hányinger 2012.12.25 12:55:51
Tegnap egy autóban utaztam egy nővel, akit korábban nem ismertem. Nem beszélgettünk, a sofőrrel beszéltem, de a lány meghallotta, hogy építész vagyok. Kiderült, hogy van egy közös ismerősünk, akinek (mint amúgy nekem is) egyik kedvenc témája az építész tervezők és laikusok…..
calealenta 2014.09.09 22:57:25
@eeversion: nekem azért nem szimpatikus az ilyen vélemény, mert meg se próblája megfogalmazni, mi a baja, csak vonaglik, hogy az ő érzelmei, gyomra, hányingere hogy tiltakozik a csúnya technokrácia ellen. mint kukac a horgon. Nekem is volt hosszú ideig antikedvenc épületem, de annyira érdekesnek és komikusnak találtam, hogy ennyire elborzasztott az a ház, hogy utánanéztem, elemzést írtam róla, hogy mi vele a baj, hogy képzelem én, hogy mitől lenne jó stbstb.
A másik meg az, hogy fullhangerőn mondjamondja a buszon, a többi harminc ember, aki rajta meg a haverján kívül utazik, meg meg se nyikkanhat, mert hát persze, majd leoltok egy vadidegen embert, pláne a szubjektív érzései miatt, hogyne... Szóval kicsit idétlen a szitu. Nem arról van szó, hogy ne mondja, vagy ne legyen véleménye, csak olyan kurvajó lenne, ha egy kicsit fogalmazni is megtanulnának az emberek, meg előadni dolgokat. Nem mintha én valami hűha kommunikátor lennék, egyáltalán nem, csak pl én is jártam úgy, hogy ott ültem és próbáltam becsukni a fülemet, mert valaki egy hangyafasszal pont túllógott a határain. Nem kell, hogy zavarjon, se, hogy érdekeljen, légynek nem árt, csak bossszant.
tampi Vége? 2014.09.05 21:19:37
  Annak idején egyrészt azért kezdtem el ezt a blogot, hogy a kocsmában a barátaimat ne fárasszam a történeteimmel. Működött. Azóta is hívnak. A másik, és talán fő ok az volt, hogy ne őrüljek meg. Talán sikerült. A Tampi blog nagy király, sok minden történt, sokat…..
Top 100 album of minden idők, mielőtt meghalsz, ezeket hallgasd meg, mérföldő a nemzetközi/magyar rock történetében, stb. stb. // // Pedig attól mérföldkövek, mert valami véleményformáló kitalálta, de amúgy senki nem meri bevallani, hogy nem érti őket - sőt: esetleg…..
calealenta 2014.09.01 16:57:30
@Titimataifaaaro: nem mondta senki sztem, hogy nincs értelmük. Semmi baj nincs ezekkel a bandákkal/előadókkal, még a márkavédjeggyé vált önismétléseik se gázak, max megunod és nem hallgatod meg a hatvanhetedik ugyanolyan számukat - ami bennük a röhej, az az a pofa, amivel az utókor alédozik rajtuk. A címben is az van, hogy túlértékelt. Nekem anno amikor a Kispálra volt mindenki rákattanva, az volt ilyen. Jók a szövegek, a hangzás se rossz, de az a kultusz, ami körénőtt, a szoknyagatyás csajokkal, akik még beszélni is egyformán beszélnek, háááát. Azzal nem tudtam azonosulni. Ahogy kb a többi ilyen típusbandáaval is ez a fő bajom - ha magukban nm is lennének ellenszenvesek, de a visszhangjuk.
Amivel analóg a jelenség az pl a progrock hallgatás. Amit én hallgatok belő,le (ha egyáltalán), az nem azért működik mert "csak az az igazi zene", vagy mert klásszikus, vagy mert "nekem akarnak újat mutatni?!", vagy mert eltévedt időutazónak érzem magam, hanem mert tetszenek. De a fenti szentszövegeket mennyi nagyokostól lehet hallani...
A korai-ezmegaz-imádattal meg megint nem az a gond, hogy valakinek egy adott taggal tetszett egy banda, vagy egy adott korszakuk, hanem, hogy gombnyomásra mondja is, és _csak_ az volt az igazi. Én meg érezzem már egy szararcnak magam, ha a többi is bejön, vagy pont az a korszak nem jön be... hát hogyne.
calealenta 2014.09.04 23:17:34
@P1sty: kb erről van szó. A Quimbyvel sincs semmi baj, csak előfordulhat, hogy nekem nem jön be a kisstibi-kultusz, a csávó rezignált hullajelölt hangja, az, ahogy _szokás_ lelkesedni a Quimby, _mint olyan_ iránt. Mert nem jön be. Megvannak ők nélkülem is.@Trónkövetelő: az idézett kommentben nekem egy gyenge láncszem van: "életbölcsesség". Ez gyakorlatilag agyonnyomja az egészet, nagy szó - ilyet mondani egy bármennyire találó, überfasza, zseniális dalszövegre is nagyon éretlenség. Az úgy oké, hogy találva érzem magam egy banda szövegeitől, vagy hangzásától, vagy hozzáállásától... Csak ebből az alapállásból meg kinyilatkoztatni nehezebb:)
Csapkod, repked és örül. Mindenkinek büszkén mutogatja, hogy négy kiscicás óra van a kezén. Kipróbálja a 3D tévét a 3D szemüveggel és néha a földre veti magát kacagva, ahogy közeledik a kamion. A lelkesedése átragad több kisgyerekre is. Odajönnek, és ők is kipróbálják.…..
calealenta 2014.08.21 20:29:19
@sEm: igen, szerintem is nagyon fontos, hogy derűs, jó fej srácról van szó, aki jól tudja előadni a "zizzentségét" is. Nem árt, ha az embernek saját magához megfelelő mennyiségű humora van. Ettől szerintem nagyobb korában könnyebben fogja azt is megérteni, hogy nem lehet mindig, mindenhol tökegyformán viselkedni, és ezt ráadásul valahogy a nélkül kellene kivitelezni, hogy az ember rossz rendszerekbe és gagyi mintákba törne bele.
A világ tele van vérszopó parazitákkal, zaklatókkal, akik "csak a munkájukat végzik" - persze végül is nincs sokkal többre szükségük, mint a méregdrága idődre, meg a kibaszottul kegyetlen áldozatok árán megkeresett pénzedre. Szóval te arra vagy, hogy ami a tiéd, abból áldozz…..
A Topshop őszi/téli kollekcióját a brit modell, Cara Delevingne népszerűsíti. A képek szuperek, Cara viszont - bár szerintem nagyszerű modell -, kicsit unalmas, hiszen minden második  divatmárka őszi kampányanyagán ő köszön vissza. A fotókat Alasdair McLellan…..
Facebookon merült föl, hogy mi lehet az oka a felnőtt aspergeresek és az aspergeres gyerekek szülei közötti konfliktusoknak.  A rövid válaszom: a nézőpontok különbsége.  A hosszú válasz: Amikor az aspergeres gyerek megkapja a diagnózist, azt a szakember az esetek túlnyomó…..
calealenta 2014.08.02 23:05:39
@Minnaminna: na nekem az szúrt ebben szemet, hogy van a szülő, aki megrémül, hogy nem lesz felhőtlen gyermekkora a gyerekének. Jogos. De ha a purdé NT lenne ("normális"), akkor se lenne minden babarózsaszín nyilván. Tehát ez, ha visszafejtjük, nem az asperger miatt para egy szülőnek, hanem a szülői felelősség, a rábízott élet súlya miatt.
Hogy nem az van, hogy olyan frankó életet "rajzolok" a gyereknek, amilyet én gondolok, hogy úgy kellene lennie.
Én pl elgondolkodtam, hogy egyfelől ha valamikor lesz gyerekem, örülni fogok neki és legjobb tudásom szerint felnevelem (őt, és nem egy általam elképzelt ifjúreménységet a személyében) de még egy olyat, mint amilyen én voltam gyereknek meg kamasznak, nem akarnék, ha nem muszáj. Nem mert egy fasiszta vagyok, hanem, mert visszatekintve a "régi-énnel" is úgy szoktam lenni, hogy bakker, megértem én a bajait, de a fele megoldható lett volna gyerek- meg kamaszaggyal is, nemááá, hogy ettől gyakorlatilag két lépés előre-egy hátra üzemmódban legyek huszonéves koromig... A nélkül, hogy tudtam volna, hogy _én_ mit tudnék változtatni, hol tehetném le a garast, ha már más nem okos "helyettem", akkor én hol lehetnék az. Miközben azt baromira rühelltem, ha hülyének néznek, naná.
Épp ezért, a fentiek miatt viszont allergiás vagyok a "kutyából nem lesz szalonna" meg egyéb bölcsességekre - mert leülhetnék életből felmentett nyunyinak, aki kész, "ilyen", elkésett, max próbákolhat száz évig, de az énideáljának a közelébe se mehet, csak azt így minek. inkább akkor már abból főzök lehetőség szerint valami frankót, ami van.
calealenta 2014.08.03 13:30:55
@Minnaminna: "Ha a nagycsalád teljesítményelvárású, akkor meg fog ijedni a diagnózistól, ha szeretetközpontú, akkor sokkal jobb esélyük van egy boldog életre." - ez meg a másik fele. Eleve nagy stressz elsőre az a tudat, hogy rád van bízva egy gyerek élete, _plusz_, ha egy olyan közegben élsz, ami doszt "elvár" reggeltől estig, akkor külön ijesztő lehet, hogyha nem olyan lett a gyerek, amilyet a vidék elvár. Lehet azt mondani, hogy tök baromság az egész és bekaphatják, de azért ebben a társadalomban kell értelmes emberré felnőnie a kis auti gyereknek a nélkül, hogy egy orbitális rakás szerencsétlenségnek érezné magát folyamatosan a többi értetlen nagyokos között (és bocs, ez nem hibáztatás, akinek nem inge, ne vegye fel).
@Wisp: igen. Először megijedsz nyilván, hogy "hú, mi is az az aspi? És az baj? Hogy fog boldogulni?? Nem fogják hülyének nézni??", de a folytatásban már lehetnek gondok, ha továbbra is a hibát, a nemtudás, a hiányt látod csoró gyerekben, miközben semmi _baja_ nincs, nem fog meghalni, csak aspergeres* Az önmagában nem fáj, csak az a szar, amikor a társadalom - benne maga az aspi ember - nem tud mit kezdeni a helyzettel, és előáll az, hogy az illetőt hülyének nézik, perifériára szorul, életvezetési gondjai lesznek, szarul érzi magát amiatt, hogy nem pontolyan, mint a többiek (melyik többiek?:).
*lásd @Welcome_To_Reality kommentje (aspi is lehet normális - és tényleg!).
Ilyen finom lelkű, érzékeny nép nincsen több, mint amilyenek mi vagyunk. Azon belül is gondolok az ellenzékre, vagy mire. Mély érzésekkel, őszinte felháborodással esünk egymás torkának, belezzük ki a másikat. Halálra sértődünk, ha egy írásban csúnya szavak hangzanak el,…..
Mindig is élvezettel olvastam (írtam) a Cinken cuki cicaharcokról, de a bársonyos tappancsok puffanása eddig elkerült. Na most megkaptam a magamét! Kicsit kiakadtam ugyanis egy cikken, amely szerint az "utazási irodai szakemberek" nem örülnek, hogy az új Kossuth téri…..
calealenta 2014.07.07 11:34:03
@HoldViola: ja, igaz: ez a nemértés ez nekem inkább az "értem én, de leszarom" kategória.
Tényleg nem _akarnak_ túllátni az orrukon, ők az utazási iroda, az utasok meg utasok, pont.
Pedig hát ha valakiket annak ellenére is "erőnek erejével" felnőttként kell kezelni, azok az utasok. Akkor is, ha felnőtt ember létükre az addigi közegükből kiszakadva irdatlan fasságokat kérdeznek, infantilisek, állandóan segítséget kérnek olyan dolgokban is, amiért civilben ők röhögnének ki mást elsőnek... Emberből vannak, na. Néha hülyén viselkednek, mi is szoktunk. De ettől még nem szabad őket konstans hülyének nézni, mert nekem mint utazási irodásnak nem tisztem megmondani, hogy az ügyfélnek hány darab agysejtje van és miért nekem van igazam. Kutyát nem érdekli, megoldást kell találni, informálni az utast, hogy neki mi dolga, hova menjen, mit fizessen a munkával megkeresett pénzéből és így tovább.
7. Itt egy újabb eladó szecessziós kastély A mezőszilasi Droppa-kastély nincs olyan jó állapotban, mint a másik eladó szecessziós, a kemenessömjéni Berzsenyi, de nagyon szép lehetett ez is. (Itt a műemlékem adatlapja, Molnár Zoltán képe pedig a Wikipédiáról való)   6.…..
Pásztor István kocsmája 1943-ban a mai XV. Kazinczy utcában. Egy képet most megmentettünk az utókornak, de vajon mi lesz a többi 945-tel? Június végén lehúzza a rolót az iWiW, minden ott tárolt adatot törölni fognak. Nem ez az első internetes szolgáltatás, ami beszünteti a…..
calealenta 2014.06.01 13:39:43
@nofRETRO: ez a része viszont igaz. Ezt azok is megértik, akik már hatszáz éve nem használnak wiwet, de volt nekik és ugyanolyan aktívak voltak rajta, mint most facen... MEg az idpsebbek, akik napi szinten használták a wiwet, nem törődve azzal, hogy mások már halálra unják és nehézkesnek, bugosnak vagy csak egyszerűen öreglányosnak tartják az oldalt. Előbbi valahol igaz is: amikor egy nagyobb hullám elindult a facse felé, a wiwen volt egy hatalmas minőségromlás, amit egy kis face-utánzással akartak kiküszöbölni stb... szóval persze, van ezelben a vádakban valami, de az adatok biztos sok ember van, akinek ez veszteség.
Fotó: wikitech.hu Ilyen női vázassal, és férfi vázassal is. Érdekes megoldás a slusszkulcs a vázon fent oldalt. Ausztriában kezdik a forgalmazást. Az ár 749 euró, de IKEA Family-kártyával 100 euró kedvezménnyel vásárolható meg. Az IKEA nem is annyira a bútorbiznisz melletti…..
calealenta 2014.06.01 12:54:17
@pqty: szerintem olyan, hogy elkezded tekerni, és ilyen dinamó-elven működik. Gondolom. Nem is rossz ötlet, ha sokat biciklizik valaki és nem veszi olyan szigorúan azt, hogy márpedig teljes egészében ő akarja az enerdzsít adni hozzá, mert ő nem egy puhány.
Antibaby naplója Pulcsitróger 2014.04.30 22:54:21
Vajon erre a termékre van kereslet? A probléma (felcsúszó mindenféle felső) létező, a pulcsitróger pedig, mint megoldás, poénnak igazán jó... de sokan adják vajon rá a gyerekükre? Szerintem nagyon kényelmetlen lehet neki, izegni-mozogni benne, ráülni a csatra stb. Én ezt a…..
calealenta 2014.05.31 19:26:51
@Antibaby: én olyat szeretnék, hogy ne kelljen felöltözni bent hat pulcsiba, mégis be kell, mert nincsenek szomszédaink (mindenhol valami raktár vagy búvótér van körülöttünk) és 13 fok a lakás télen. Ugyanebből az okból viszont kb csak fürdéshez fűtünk be, mert állati drága a fűtés. Elvileg lehetne 20 fok, csak akkor a lakbér+rezsi összege lenne valahol egyhavi fizetésnél.
Panelbe csak egyediesítettbe mennék, a régi fajta egy merő kibaszás, borzasztó.
Fogyik a magyar. Évek óta halljuk, olvassuk, látjuk úton-útfélen - közéleti személyiségek, hírességek, szakemberek nevezik meg a népességfogyást mint ránk leselkedő legnagyobb veszélyt. Mert lehet mélymagyarkodva, bőszen verni a mellkasunkat, hogy vissza Trianont, de minden…..
calealenta 2014.05.16 07:04:45
@flakk: hát igen, ez a "gyerek az élet értelmes" gondolkodásmód az, amit szinte már parodizálni se kell, mert magától fordul át a saját karikatúrájába egy idő után...
Baromi fontos a család és úgy általában a kapcsolatok, az is fordítva ül a lovon, aki azt mondja, hogy egyáltalán nem fontosak ezek, de nem lehet ráverni a felelősséget a másikra (pláne egy ártatlan gyerekre), hogy megtöltse értelemmel az életedet, megoldja a _te_ prolémáidat stb. Mondom ezt a cool to know nothing típusú, a kérdést eleve haragból és hangerőből értelmező embereknek.
És igen, pont az, aki ezt a látszólag életigenlő és jájjdeszíp gondolatot megteszi (egyetlen) életelvének, az lesz jósansszal a legszörnyűbb szeretetvásárló, hálakolduló zsebdiktátor... Nem kötelező jelleggel, de van rá egy esély. Hasonló eset, mint a naaagggyon vallásos emberek, akik viszont néha ijesztőbbek és ridegebbek a nagy keresztényi szeretetben, mint az általuk dekadens, szeretet nem ismerő büdös pogányoknak gondolt többi ember.
@Sal Colman: ez is egy érdekes komment. Én is sok mindenben a hype-ot magát utálom/unom, magát a hájpolt dolgot vagy személyt nem.
Kedves Fiatalok! A szabályozó, csodálatos anyanyelveinket korlátokba, táblázatokba rendező nyelvészet már réges-régen megbukott örökre - a nemzetek végre felismerték, hogy a nyelv nem egy kőbe vésett képletgyűjtemény, hanem egy szervesen, amőbaként változó ilyen izé, ami a…..
calealenta 2014.05.10 17:54:56
@persicsbalint: :)) tényleg, van egy rakás, ami tükörfordításból van. Az urbánus legendában is az a plusz vicces (az agyonhasználtságon túl), hogy inkább _városi_ legenda a helyes megfejtés, nem a népi ellentétje=urbánus.
Amúgy a hekkelést szoktam ebből használni, a többi vagy nem tetszik, vagy már herótom lett tőle:)

@sírjatok: amúgy sokszor azért nem röhögök teljesen őszintén a modoroson, mert egy csomó ember _tényleg_ folyamatosan úgy ír, gondolkodik, létezik, mint egyik-másik paródiafigura, nem csak néha csúszik bele.
Dinamó Műhely Ő az az anya 2014.05.04 13:26:26
Ő az anya, aki nincs benne a játékban, akinek nem osztottak lapot, mégis ő esik ki elsőként. Ő az anya, aki évek óta nem volt nyaralni, aki nem is érti a hirdetést, hogy „a Szigetre őt is ki kellene vinni”, akinek a Balaton nem Sound, hanem utolsó boldog éveinek színtere. Ő…..
calealenta 2014.05.05 23:49:02
@Mindfield: nem is hogy nem szép, csak elég buta kérdés. Azt hitte, hogy melóból is lehet valamire vinni/az ő anyja is szegény volt/nem is volt mindig szegény. Rosszabb esetben komolyan elhitte, hogy amíg gyereke nincs, addig nem kész felnőtt. Hopp, ez már három (négy) lehetséges pont, ahol meg lehet kapaszkodni, és mindjárt nem arról szól a mese, hogy "mindenki hülye, felelőtlen, házinyúl, csak Én vagyok az Ész" (sose lesz gyerekem, amíg nem tudok minnnnedent megadni neki, amit pénzért lehet, iggényess vagyok, nekem nem jó akármi - már ami a tárgyakat illeti, agyalni meg agyaljanak a csoró filozófusok a romkocsmában).
@nemparamami: hát nincs. Ha volt is, akkor sincs, mert kitaposódott belőle. És tudod ebben az a fos, hogy dolgozó emberről beszélünk, aki nem tartja magát semmire. Mennyi ilyen rossz tartású, szürke arcú, rossz fogú melóst látok (ne legyünk féloldalasak, férfiakat is), pláne láttam, mikor raktárban dolgoztam és/vagy jártam a munkaügyibe, édesistenem. Mint akikkel feltörölték a betont - miközben dolgozó emberek, akiknek akár lehetne is élete, csak hát szarul van megszervezve a szisztéma. És nem kommerkedni akarok, csak azt, hogy az ember ebben a remek országban ne a műelitkedés meg a rongyos-sokfogú-lenézett lét között bírjon csak választani (túlzás, de csak hangyafasznyi - most pl örülök, hogy van egy olyan munkám, amiért tanultam szakmát).
Az igazság az, hogy el tudom képzelni mennyire nehéz lehet egy autista kisgyerek szülőjével beszélgetni annak, aki nem ismeri a problémát. Sokan zavarban vannak, sokan segíteni szeretnének, ezért néha olyan dolgokat mondanak, amivel akaratlanul is megbánthatják a másikat, de vannak…..
Eljött az idő, Palvin Barbara levetkőzött. Persze egyelőre igen szemérmesen, de azért az olasz Marie Claire májusi számában csak kivillan a popsi, sőt, ha alaposan megnézzük a képeket, akkor itt-ott egy-egy mellbimbó is. Persze, lehet fanyalogni, hogy jaj, a gyönyörű arcú…..
calealenta 2014.04.21 21:06:59
@Gukker: szegénynek nincs minden képen nyitva a szája, csak Ezt Kell Egy Modell Fotói Alá Bekommentelni. Vizsga ötös, csüccs.
@ép testben ép lélek: te ufó vagy? Mi a lóf a fejletlen azon, hogy nem mindenki egyforma debelica? Van molettebb nő is meg vékonyabb is. Kivagy te, az Atyaisten, hogy legyerekezed azt, akinek nem ér térdig a tőgye?
@saláta boglárka: nagyon helyes csaj amúgy. Van benne valami kiscsirkeszerű, de ez nem ciki, ez a karaktere, ilyenre sikerült. És szerintem tök jól néz ki így, ahogy van. Aki meg még azon nyunnyog, hogy fotóbót... vazzeg, ez egy divatfotó sorozat. Szakemberek csinálják, hót profi módon, rengeteg szaszarászással. Nyilván egy krumplival lőtt civil fotó(n) másképp néz ki.
Az alábbi szoborkompozíciókkal kapcsolatban - férfiasan bevalljuk - a leghalványabb fogalmunk sincs, hogy azok a világ mely pontjain állhatnak, és főleg vajh mi célból. Mindenesetre - mérsékelt képzőművészeti felkészültségünk dacára - megpróbálunk magyarázatot találni eme bizarr alkotások…..
calealenta 2014.04.21 16:10:03
@Radar: Czerny alapjáraton ilyen. Asszem az ő munkája valamelyik nagyobb belmagasságú épület aulájában lebegő, döglött lovon ülő Vencel. Kicsit féltem alatta.
@Omsk: rá, de akkor is elég furán néz ki, főleg ekkorában:)
@Malthus: igen, az a figura azért olyan furcsa, mert egy kisfiúnak ábrázolt istenség. Parittya van a kazében, és akkor ezek szerint egy oroszlánbőr a fején. Mondjuk az tényleg úgy van rajta megkötve, mint a mamzik fején a kendő, és ez elég vicces fejet csinál neki.
A tehenkés nem Izlandon van? Vagy arra írta @BiaBia, hogy Oslo?
Persze nem az én macskám, mert az utolsó házi kedvencünk már tíz éve elhunyt. Akarom mondani: el van hunyva. A Kedves Olvasónak azonban nem kell megijedni, a blog nem csapott át macskanaplóvá. A téma továbbra is a rák, illetve annak kezelése. Persze nem általam, mert ahhoz én nem…..
calealenta 2014.03.22 20:33:57
@Putyur: én úgy gondolom, hogy két dolog nincs teljesen a helyén a gondolatmenetedben.
- Premissza: minden reklám hazudik. Ha jobban megnézed, azért baromira nem mindegy, hogy egy reklám túloz, hangulatokat ad hozzá a termékhez, kedvet csinál, vagy ténylegesen kamu állításokat fogalmaz meg. Meg az se mindegy, hogy ezt miről teszi... Ha igazán épeszű vagy, ezt is meg tudod különböztetni, és érzed, hogy mikor játszanak a hangulataiddal, és mikor hazudnak szembe. Illetve, hogy egyáltalán mit akarsz elhinni nekik. Egy rákterápia reklámnál nem szeretem a ködösítést meg a nyünnyögést, például.
- Premissza: Altezza nyelvtannáci. Szerintem viszont tök nem. A kínos az, hogy egy ilyen oldalnál a nyilvánvaló katyvasz _tetejébe_ veri ki a néző szemét, hogy nem elég, hogy összevissza van dobálva mindenféle reménykeltő "tudományosan bizonyított" szentszöveg, de még igénytelenül is van tálalva és az elemista helyesírási hibáktól az elgépelésig minden benne van hagyva (macska, fa, tudom... de úgy tudom, amúgy ez a mondatfacsarás nem germanizmus, az összes uráli nyelvben alap). Holott nyilván ha van egy honlapom, akkor legalább huszadjára odanézve észreveszem és javítom a nyilvánvaló melléütéseket. A rosszul berögzült helyesírásból adódó elírások hosszabb ideig is maradhatnak, de azt se árt ellenőriz(tet)ni. Hogy pofája legyen, vágod. Hogy ne csak oda legyen kenve, "úgyis megeszik".
  Óriási a hype az áprilisban induló Game of Thrones negyedik évadja körül, azt gondolhatnánk, hogy fokozni ezt már aligha lehet, de úgy tűnik mégiscsak lehetséges. Például egy áprilisi Vanity Fair címlappal, amelyhez a képet Annie Leibovitz prezentálta a sorozat sztárjainak…..
calealenta 2014.03.20 01:05:19
@saláta boglárka: semmi baj. Alapjáraton bosszantanak az ilyen típusú kommentek, ne haragudj. Nem mindig szólok be, mert amúgy a másik hülyeségnek az ilyen "rendőrködést" tartom, de néha jön, hogy visszaszóljak. Holott tudom, hogy minek, mert a) aki ilyet ír, tényleg ilyen hülye => csak megharagszik, hogy "beszóltam" b) csak szar kedvében írogatta a kommenteket, ahogy én is azért válaszoltam rájuk, mert túl fáradt voltam felfogni, hogy mi van. Gondolom, most a b) van.