Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Quercus a favágó

0 bejegyzést írt és 2350 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Korlátlanul... 2015.08.23 20:59:55
Beszéljük meg a menekült kérdést. Nem az irreális szélsőséges megnyilvánulásokról akarok beszélni. Inkább arról hogy miként lehetne megoldani. Európa felé egy szakadatlan menekült áradat jön ami pontosan a gazdag nyugatot pajzsként védő szegény országokat terheli. Megint…..
Quercus a favágó 2015.08.23 21:53:39
@diggerdriver:

Több generáció kell hozzá, egyrészről. Másrészről ha táborba zárod őket nem fog működni. Lásd cigányság, cigány telepek. Ne felejtsd el, náluk a vallás irányítja a mindennapi életet. Nem úgy működik, hogy kijönnek a mecsetből, és már másképpen élhetnek.
Továbbá az egyik agyament baromság annak hangoztatása, hogy ez a keresztény Európa, és az iszlám bevándorlók küzdelme, amiből majd a libsik kimaradnak. Olyan, hogy keresztény Európa nincs. Liberális Európa van. a Liberálisok úgy gondolják, majd lemeccselik a dolgot a keresztények, meg a zsidók. Tévednek. A muszlimok az ő töküket fogják megcsavarni, de rendesen.

Az oktatás az egyik megoldás, de ezt nem Európában kellene megoldani. A G8 csúcson döntöttek arról, hogy a legfejlettebb országok az éves GDP-jük 0,7%-át oda adják a fejlődő országoknak. Minek? Azért, hogy azt is ellopják?
Ebből a pénzből oktatási központokat kell létrehozni, ahol a szakmunkásképzéstől az egyetemig bezárólag olyan munkaerőt kell képezni, amire Európának szüksége van. De ezeket a központokat ott kell létrehozni, azokban az országokban, ahonnan a menekültek érkeznek. Akik végeznek, és Európába akarnak jönni, azoknak meg kell adni erre a lehetőséget. Szervezetten, legálisan. Akik otthon maradnak, azok meg dolgozhatnak az adott országban, mert a másik lépés, hogy ezzel párhuzamosan munkát is vinni kell oda.
Quercus a favágó 2015.08.23 21:56:14
Ass blaster Szómagyarázat... 2015.08.22 08:59:36
Az egyik blogon nemrég éles vita alakult ki a szülőföld fogalmáról.  Volt akiknek ez egy hazához hasonlatos pátosszal telve emlegetett, ideologizált fogalom, míg másoknak egy félremagyarázott jelentőségét, és jelentését vesztett szó. Bevallom én az utóbbiak közé tartoztam.…..
Quercus a favágó 2015.08.23 20:46:24
@diggerdriver:

Már 372-tőn van a nézettség. Jössz egy felessel, meg egy sörrel. DDD
Quercus a favágó 2015.08.23 20:52:13
@Mirjam2:

"Ja, miutan leegetted itt magadat"

Leégettem magam? Hát mondtam én olyat, hogy egy hét alatt sem tudom kitakarítani a lakást, mert annyira fárasztó? Mondtam én olyat, hogy még arra is lusta vagyok, hogy egy tetves szendvicset megcsináljak, ezért inkább üzletben veszem előrecsomagolva? Hát mondtam én olyat, hogy vasárnap a benzinkúton veszek kaját, ha nincs nyitva bolt, ahelyett, hogy főznék valamit annak, akinek a pénzéből flancolhatok?

Nem mondtam, Akkor ki is égeti magát?
Quercus a favágó 2015.08.23 21:33:05
@diggerdriver:

Ennek a nőszemélynek ki kell takarítani az orrát. Ennyi. Csak először le kell húzni a felhőkarcoló tetejéről, mert abban a magasságban hordja.
   "Több mint tíz évig álmodtam arról, hogy egyszer az ausztrál bennszülöttek mindennapjairól készítek  fényképeket Ausztrália legészakibb csücskében, a 'Top…..
Quercus a favágó 2015.08.16 13:06:22
@rezsöatya:

Kösz, maximálisan képben vagyok az elmúlt napok történéseiből.

@NagyságosSodalisO [eng]:

Melyik blogban legyen a poszt? DDD
Quercus a favágó 2015.08.19 16:47:19
@rezsöatya:

Már egy pár napja esik. Olvasgatok. És ma azon az ominózus blogon elhangzott az a szabad madárka szájából, amit már régen vártam. Ami sok mindenre magyarázatot ad. Kíváncsi leszek, mikor "köpi" ki a magyarázatot is.

"De sokan tudjuk, hogy miert nagyon fontos ez a blog (nekunk), es miert ilyen vadak az indulatok

Bizony, bizony. Az utolsó szalmaszál, amibe egy hazátlan, megtűrt bevándorló kapaszkodhat.
Az első generációs bevándorlók ugyan is soha nem lesznek németek, angolok, amerikaiak, és még sorolhatnám. Soha. Lehet, hogy jobban élnek, lehet, hogy nyugodtabban, de ez soha nem pótolja azt az érzést, hogy nem tartoznak sehová.
Csak vannak a semmi közepén, egyedül. Ezért kell foggal-körömmel ragaszkodni egy olyan virtuális közösséghez, amelynek tagjai ugyan ilyenek, de ezt soha, soha nem vallanák be. És ezért kell kiközösíteni mindenkit, aki ezt a cukormázat megpróbálja megrepeszteni. Ezért az állandóan feltörő indulat, a folyamatos önigazolás.

Szánalom, komolyan.
Gyönyörű időben rendezték meg a háromnapos fesztivált. Minden volt, amit csak el tudunk képzelni! Rögtön a bejárat után hatalmas vintage sátor fogadott. Az első részében legnagyobb…..
Quercus a favágó 2015.08.11 21:06:51
@soad1221:

Az újabb blogot én szüntettem meg, mert csináltam helyette egy szakmai blogot, ahol csak az erdőgazdálkodással foglalkozom.
A régi blogot újraindítottam, szétküldtem a "meghívókat" volt akinek ez annyira tetszett, hogy még édesanyámnak is megköszönte, aztán ez a blog hirtelen eltűnt. Ahogyan sokadik csapás blogja is.
Tudod a liberális szólásszabadságnak van egy egyedi válfaja, amit egy bizonyos elit blog képvisel.
Ez eddig arról szólt, hogy a kerítésen belül kuss van, és csak azt lehet mondani, amit a kápó megenged. De a liberális demokrácia mint tudjuk folyamatosan fejlődik. A fejlődés jelenlegi szakaszában már a kerítésen kívül is kuss van.
Most egy kicsit visszavonulok gondolkodni, mi lesz a következő fejlődési lépcső.
    Nem túl régen volt szerencsém egy fantasztikus kincsvadászathoz Hungerfordban , Angliában.Egyik kedvenc időtöltésem a vintage stílusú dolgok felkutatása, válogatása és a megszerzett "kincsek"…..
Quercus a favágó 2015.08.07 18:58:50
@NagyságosSodalisO [eng]:

www.hasznaltauto.hu/auto/nissan/almera/nissan_almera_1.4_gx_p5_abs-9135418

Ilyen, csak pirosba, és magasabb felszereltségű.

Olasz, francia, német autó, csak ha szereted a kihívásokat. Kivéve a Merci, és talán az Audi. De nem az öreg.
Még egy tanács. Nem akarok a pénztárcádban turkálni, de használt autóra nem szabad minden mobilizálható pénzt elkölteni. Ha 1 millád van rá, akkor max. 700-750 ezerig menj el, mert az átíratás 50-60 ezer, és tartalékolni kell arra is, ha esetleg rövid időn belül valamit javítani kell.
Quercus a favágó 2015.08.07 19:33:40
@NagyságosSodalisO [eng]:

Ha kp.-re veszel, akkor elsősorban tuljatól nézzél, ne kereskedőtől. Jó autók az esetek többségében a Dunántúlon vannak, reális áron. ha reg. adós, az külföldi. Az húzós. Akkor már érdemesebb kimenni németbe, vagy osztrákba. Pesten is vannak jó kocsik, mert ot sokan viszonylag keveset használják (tömegközlekednek). A pesti kocsiknál a kuplung, sebváltó, fék hármas ami húzós.

A használtauto.hu jó oldal, de érdemes megnézni a jofogás. hu oldalt is. Ott viszonylag több a magánhirdető.
Quercus a favágó 2015.08.07 20:51:42
@rezsöatya:

Vazze Padre, jól kicsesztél velem. Még mindig nem foglaltad össze az elitblog mai történését, így lefekvés előtt beleolvastam. A posztot elfelejtettem elolvasni. Na majd talán holnap, ha lesz időm.
Szóval csak átfutottam a kommenteket. Ide vezet a belterjesség. A lakatlan sziget, mikor egy csoport el van zárva a külvilágtól. Egy idő után elkezdik egymást enni. Mondjuk van egy pár ember, akiről nem igazán tudom, hogy ki, de nem is érdekel különösebben.
Az jutott eszembe, miért is sértő rájuk nézve az óvoda kifejezés?
Na mindegy, kár azért a blogért.
                                                                           A nem annyira bölcs tömeg "A társas média sem nem közösség,sem nem tanácskozó demokrácia, még a névtelenség kiküszöbölése mellet sem válhat egyikévé sem a csoportos…..
Quercus a favágó 2015.08.02 08:11:15
@sokadik csapás:

Hát Te tudod, érdemes-é erre időt pocsékolni. Szerintem a helyzet az, hogy a HA egy netkocsma, ami jól indult, de az idők során lecsúszott. Egyre pocsékabb lett a kiszolgálás, szarabb az ital, és elviselhetetlenebb a törzsközönség. Mára már, akinek ez nem tetszett, nem látogatja a hangulat karbantartó egységet, vagy csak hébe-hóba néz be. Az a 15-20 fős kemény mag meg aki napi szinten megjelenik, annak teljesen mindegy a minőség, a 'Csapat" miatt jár oda. Nem érdekli, hogy vizezett a pályinka, meg langyos a sör. Na ezeket nem fogja érdekelni, amit mondasz.
Persze lehet, már azóta, hogy eljöttem változott a helyzet.
Quercus a favágó 2015.08.02 10:11:09
@rezsöatya: @Megnevelő Ember:

Eléggé összetett dolog ez szerintem. Első körben az jött át, legalább is nekem, hogy a magyar az nem lengyel, nem kínai, nem olasz (tudok még több ilyen bölcsességet D.). Vagyis, ha kitántorog, akkor külhonban nem alkot kolóniákat, ahol a az egész életét leélheti a "sajátjai" között, mint ha csak otthon lenne. A magyar ezzel szemben szétszóródik, és nem igazán keresi másik magyar társaságát. De ettől függetlenül igénye van a magyar szóra, magyarok társaságára. Erre valók a Ha-hoz hasonló blogok.
De. Több százezer magyar határátkelő van, ezzel szemben két tucat rendszeresen kommentelő az ominózus blogon. Hol vannak a többiek? Először azt mondtam, nem tudnak, mernek, akarnak ott megszólalni, tehát lehet, hogy kellene egy másik blog.
De. Itt sem szólalnak meg. Így én kezdek abba az irányba hajlani, hogy nem is akarnak. Lehet, hogy olvasgatnak, lehet, hogy magukban, vagy a szűk családban elmondják a véleményüket, de különösebben nem érdekli őket a dolog.
Persze lehet, hogy tévedek.
Quercus a favágó 2015.08.02 20:30:20
@rezsöatya: Én falun születtem, Palócföldön. Aztán Egerben tanultam, és utána ott is dolgoztam, Nagyon szerettem, és szeretem ma is azt a várost. De már 35 éve megint falun élek. Nem szívesen költöznék városba, főleg nagyvárosba. Pestre meg végképp nem. A nagyobb lányom viszont ott él 5 éve, és szereti. Persze ehhez hozzátartozik az is, ha Pesten találnék olyan munkát, amiből tisztességesen meg lehet élni, már holnap költöznék. Ugye van az a pénz....

@NagyságosSodalisO [eng]:

Szerintem a kitántorgók túlnyomó többsége alapból nem lihegi túl a dolgokat. Az ismeretségi körből is sokan kint vannak. Dolgoznak, élnek, elégedettek, van aki azt mondja, ha összeszedi azt a pénzt amit eltervezett haza jön, van aki azt mondja, nem akar visszajönni, van aki azt mondja, ahol van nem a legjobb, de majd tovább lép, szóval, ezer meg egy elképzelés. Van aki a kocsi, van aki a lakáshitel miatt lépett, van aki azért mert itthon nem volt munkája, stb. Van aki panaszkodik, hogy már nem olyan jó, mint amikor egy pár éve kiment, mert nagyon nagy a konkurencia a bevándorló miatt, és gondolkodik azon, hogy inkább hazajön. Egyedi sorsok.

De ami érdekes, hogy szinte egyiket sem hallom politizálni, arra panaszkodni, hogy neki Gyurcsány, vagy Orbán miatt kellett elmenni, hogy ha hazajön akkor csak zombikat lát, vagy hogy büdös van, meg még sorolhatnám. Zömében fiatalok, akiknek még arra is van gondjuk, hogy ha kell a szüleiket segítsék anyagilag. Sokan segítenek a testvérüknek, a rokonaiknak, a barátaiknak kint munkát találni. Egy szó mint száz, nem azzal vannak elfoglalva, hogy a neten lógva azt bizonygassák, nap mint nap, hogy minden nagyon happy.
Igaz ez falu.
Ass blaster Vadászat a.... 2015.07.12 20:50:39
Most pedig egy nagyon sok képpel illusztrált poszt következik a charity és carboots mániánkról. Mi is ez? a charity boltok jótékonysági üzletek. Általában valamelyik kórházat, iskolát, fogyatékos intézményt  támogatják a bevétellel. Bárki odaviheti bármilyen megunt vagy…..
    Mit jelent a retró? Egyes fordítások szerint múltbéli divatot, vagy múltba való visszatekintést. Helyesírásával kapcsolatban még nincs egyértelmű állásfoglalás, de többnyire hosszú 'ó'-s változata az elterjedtebb. Pl.: retródiszkó, retrókiállítás.  Ez a…..
  Folytatom az előző írásomat. Érzékeltetni szeretném, hogy mennyire értelmetlen  hasonlítgatni a nyugatra távozott honfitársainknak, az új hazaként választott nyugati országokat Magyarországgal. Az előző részben elemeztem a "kutyák nem ugatnak", a bolti "eladók…..
Quercus a favágó 2015.05.29 14:45:23
@Cascabel:

De gondolom, ott még a szemét is sokkal jobb, mint itthon. Azért arra kíváncsi lennék, ha mondjuk valaki Pesten fotózna ilyet, és föltenné az elit blogra, milyen reakciókat váltana ki.

Egyébként hiányolom a posztból az előre csomagolt szendvicsek, és a benzinkúton történő vásárlási lehetőség, mint a rendkívül elfoglalt feleségek utolsó mentsvárának elemzését. DDD
Határonkívül Nem unjátok még ? 2015.05.17 10:04:06
         A mai posztban a teljesség igénye nélkül, ferde tükröt tartok azoknak akik még mindig nem unják összehasonlítgatni Magyarországot más országokkal.Igen! Lerágott és gumicsont ! Rém unalmas! Értelmetlen! /Megjegyzem, az én véleményem majdnem 2.5 év külföldön…..
Quercus a favágó 2015.05.17 14:55:17
@Jess G:

"epp most esett neki az egyik szomszed neni idegbeteg pincsije az egyik gyalogosnak"

Ez azért van, mert felétek kolbászból van a kerítés. A kutya megeszi a kerítést, és máris az utcán van. Aztán indul a horror.
Határonkívül 'OFF'szoba 2015.04.02 21:50:21
A megnevezés csak megközelítőleg takarja az elképzelésemet!                                           "Ember , ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel..."   Ez az a hely , ahol szabadon OFF'olhatsz! Kukkants be néha   Tekintheted úgy is mint…..
Quercus a favágó 2015.05.04 08:47:36
A bloggazda utólagos engedelmével idemásolom a blogomom Muscarinak írt válaszomat.

"Nem, konkrét személyt egyenlőre nem nevezek meg. Már csak azért sem, mert a Határátkelő blog esetében ennek nem sok jelentősége van. Maga a blog ugyan is szerintem az Index érdekeltségi körébe tartozik. Így az, hogy ki a szerkesztő moderátor, lényegtelen. Neki ez csak egy munka, miután több blogot, portált is szerkeszt. A határátkeléshez nem sok köze van a hölgynek, hacsak nem számítjuk azt a fél évet, amit Angliában töltött a BBC szerkesztőségében. Miután az Index egy szélsőliberális hírportál, amihez képest a Soros Gyuri bácsi által pénzelt 444.hu az objektivitás fellegvára, nem kell csodálkozni a HA irányultságán. Persze ehhez olyan "közönség" is kell, aki ezzel egyetért, és támogatja.
Magának a szerkesztő moderátornak az ellenszenve a regnáló kormánnyal szemben azért érthető, hiszen miattuk veszítette el az állását 2012-ben.
A blog vezetése az Ő feladata, dolga. Aki szereti úgy megfogalmazni a mondandóját, hogy az maximálisan PC legyen, akinek tetszik az, hogy egy magát liberálisnak valló blog terrorizálja a vélemény nyilvánítási szabadságot (és itt most nem a trágár beszédre gondolok), akik szeretik azt -felnőtt emberként-, hogy mielőtt hozzászólnak egy témához, át kell gondolniuk, hogyan fogalmazzanak, hogy az megfeleljen az "óvónéni", elvárásainak, miközben vannak egyenlőbbek az egyenlők között, akik gyakorlatilag bármit megengedhetnek maguknak........nos azoknak a HA egy ideális hely.

Én nem vagyok ilyen. Meg szerintem még sokan nem."
Quercus a favágó 2015.05.05 19:11:25
Ez a poszt szintén a Határátkelő blogon megjelent posztom másolata. Az első bekezdés a Határátkelő bloggazdájának az ajánlása az olvasóknak.   Őszintén szólva azért örülök azoknak a posztoknak, amelyek mélyebben belemennek egy-egy részkérdésbe, mert olyan dolgokat tudok…..
Quercus a favágó 2015.04.28 20:54:33
@P.Elliot:

Na ne! Még mindig nem tökéletes a HA? Már ki lett onnan takarítva mindenki, akinek csak egy hangyányit is más volt a világnézete, mint amit a Nagyasszony elvár. Még van 2-3 másként gondolkodó, de az ő órájuk is meg van számlálva. Akkor mi a gond? Még egy-két hét, és már tényleg csak a tündibündi, nyuszómuszó, utyuliputyuli duma lesz. És akkor az alkotó hátradől, és megpihen.
Quercus a favágó 2015.04.29 07:34:49
@Philosoraptor:

"Sosem ment a magyar nyelvtan"

Meg a gondolkodás sem. Ahhoz ugyan is ész kell. Az meg neked nincs, kicsihuszár.
Quercus a favágó 2015.05.01 09:02:55
@Cascabel:

Számomra csak egy nyitott kérdés van, Kolléga. Ez a kisköcsög szimplán hülye, és a bloggazda nagyasszony csak kihasználja, vagy tényleg egy bértroll.
Mindenesetre, most Long következik.

Ja, és semmit nem veszítesz.
Tudosítás a homok frontjáról. Az ateista-liberális Franciaország homokos nagykövetet jelölt a Vatikánba. Bár ennek az eretnek argentín médiaceleb biztosan titokban tapsolt, kénytelen volt végül egyháza Jézus-hű közvéleménye előtt meghajolva megtagadni a perverz francia…..
Quercus a favágó 2015.04.28 11:43:59
@soad1221:

Nem egészen. A net egy nyilvános tér. Mint egy szórakozóhely. Ha valaki blogot "művel",adott a lehetősége, hogy egyáltalán nem engedi a kommentelést. Szíve joga. De. Ha engedi a kommenteket, akkor azok között nem válogathat kedvére. Ez alól persze kivétel a trágár hangvételű komment. Egy szórakozóhelyről is kidobják azt, aki ordenáré módon beszél a többi vendéggel. De pusztán azért,mert valakinek eltérő véleménye van egyes dolgokról mint a bloggazdának (üzletvezetőnek), és a holdudvarának (törzsvendégek), az nem jelenti azt, hogy korlátozni lehet a véleménynyilvánításban. Főleg nem, ha a gazda, meg a holdudvar síkítva hangoztatja, milyen marhára liberálisok.
Quercus a favágó 2015.04.28 12:30:17
@maxval bircaman szerkesztő:

Így igaz. Több százezer határátkelt magyart "képvisel" egy 15-20 fős "elit club". Legalább is ők így gondolják. Csak a szépet, a jót lehet villantani. negatívum semmi. Az eszükbe sem jut ezeknek, hogy hány embert tévesztenek meg, csapnak be ezzel a rózsaszín ködösítéssel. Mert ugye azok, akiknek nem jött össze, akik kudarcot vallottak, na azok meg sem mernek szólalni. Nem illenek az idilli képbe. Aki meg már ott van, és esetleg másképpen vélekedik, azt igyekeznek kiutálni, a bloggazda nagyasszony hathatós segítségével.
                                                 Az olasz parti őrség munkája Lampedusánál A 2011-ben kitört Arab Tavasz névre keresztelt háború, menekülthullámot indított el Európa felé Szíriából, Líbiából. Az olasz kormány elindította a Mare Nostrum…..
Ass blaster A Feri 2015.04.12 13:47:59
Feriről szeretnék most írni, A Feriről.  Ő egy intézmény volt fatornyos kisfalunkban.. Mindenkit ismert és mindenki ismerte. Mindenki szerette, soha haragosa, ellensége nem volt. Ha valaki látta akkor vagy úton volt valahova, biciklivel, mopeddel, kistraktorral, vagy beszélgetett…..
Érdekes keverék lesz a mai blogajánló. Az egyik írásban egy olyan családot ismerhetünk meg, akik fogták magukat és egy hajón nekivágtak a nagyvilágnak. Aztán (ha már vállalkozó kedv) lesz egy kis elmélkedés arról, vajon vállalják-e magyarok a felelősséget saját sorsukért,…..
Quercus a favágó 2015.04.06 17:02:41
@maxval bircaman szerkesztő:

Van annak valami kézzelfogható értelme Max, hogy itt harcolsz?
Quercus a favágó 2015.04.06 17:25:38
@tanato:

Rosszul látod Doki.
Quercus a favágó 2015.04.06 18:30:48
@maxval bircaman szerkesztő:

Ellent kell, hogy mondjak Max barátom. Ezen a blogon nincs. Itt ahhoz már rendesen ki lett szelektálva az úri közönség. Arról már nem beszélve, amint egy pár perce írtam neked a blogomon,
Orbán ugyan azon gazembereket szolgálja, mint az elődei. Csak a módszer új. És amint az eredmények mutatják, az új módszer bevált.

Aki tenni akar valamit Magyarországért, annak a semmiből kell fölépítenie az "erőt".
bircahang A helyes választás 2015.04.05 10:10:00
Budapesten történt, egy nagy bank irodaházában. A banknak voltak őrző-védő alkalmazottjai, Ők, többek között, biztosították az ügyféltérben való álldogálást is, az álldogálók egyik feladata az ügyfelek eligazítása volt, valamint a rendbontó ügyfelek megfegyelmezése,…..
Quercus a favágó 2015.04.05 15:17:56
Múlt héten nagy sikert aratott Örs posztja Alaszkából, amelynek megígértem a folytatását. Miért ne kezdjük a hetet az alaszkai kalandok folytatásával. Ha valaki nem olvasta volna az első posztot, a figyelemre méltó fotókkal, az itt megteheti.  Fairbanks, a város Fairbanks az…..
Quercus a favágó 2015.03.30 18:00:34
@Zoole[uk]:

Kösz Zolika, de elállt az eső, kisütött a nap, holnap már irány a gyapotföldek.
Quercus a favágó 2015.03.30 19:14:18
@diggerdriver:

Kösz teso, de nem kaptam meghívást. Anélkül meg ugye.......
Nem is olyan régen volt egy érdekes rendezvény a Menedék Egyesület szervezésében Variációk Migrációra címmel. A Menedék ugye alapvetően a bevándorlókkal, menekültekkel foglalkozik. A szervezet idén húsz éves, és a migráció éppen idén igen forró téma a politikai…..
Quercus a favágó 2015.03.28 22:00:38
@tanato:

Szingapúrban 1959 óta kőkemény egyszemélyes diktatúra van. Nincs sajtó-, és szólásszabadság. Nem lehet kritizálni a rendszert, a kormányt. Nem lehet rágózni, szemetelni. Halálbüntetés jár a kábszer terjesztéséért. Nem lehetnek parabolaantennák, stb. Van viszont világszínvonalú eü. ellátás, nyugdíjrendszer, oktatás. Van egy olyan társadalombiztosítási rendszer(Central Provident Fund vagy CPF), amely biztosítja az egészségügyi ellátásodat, a nyugdíjadat, és a lakhatásodat. A bűnözés gyakorlatilag nulla, az életszínvonal a világon ha jól emlékszem a harmadik helyen áll.
Na most akkor kérdezd már meg Doki a magyar embereket, de kérdezz meg bármely nem a világ leggazdagabb országai közé tartozó polgárok bármelyikét: hol élnének szívesebben, egy neoliberális demokráciában, vagy egy Szingapúr féle diktatúrában?
És ha csak nagyon el nem kúrják, Kína, India, Dél-Amerika, és Oroszország is el fog jutni ide. És ha szerencsénk van, mi is. De ahhoz itthon előbb az összes, a gengszterváltás óta porondon levő politikust sittre kell vágni.
Quercus a favágó 2015.03.28 22:47:25
@GERI87:

Boccs fiatal barátom de:

1, elveimmel ellentéten túl sok időt töltöttem itt.

2, Prog.blog. Akkor inkább megpróbálom a szomszéd tehenét megtanítani énekelni. Értelmesebb elfoglaltság.
Quercus a favágó 2015.03.28 22:52:06
@tanato:

Boccs Doki, de mint fentebb írtam, a HA már nem az én világom. Írogatok Istentől elrugaszkodott dolgokról a blogomon. Ha kevés időm engedi, ott szívesen folytatok közös elmélkedést ezekről. Mert sok minden nem vagyok. Többek között tévedhetetlen sem.
bircahang Zuhan a Fidesz. 2015.03.28 10:10:00
Zuhan a Fidesz. S még jobban zuhannak a ballibek.  A ballib mítosz: a magyarok többsége hülye orbánista, ezért vannak ilyen választási eredmények. A valóság: fanatikus orbánista kevés van. Ha csak ezek szavaznának, a Fidesz sose nyerne semmilyen választást. A magyarok…..
Quercus a favágó 2015.03.28 18:23:34
@Sexual Harassment Panda:

Mi az, hogy a Jobbik túl radikális? Mert szerintem nem az. Persze a liberósok megpróbálják annak beállítani. Mint ahogy pl. a Syrizát is. De a Syriza sem az. Egyszerűen arról van szó,hogy bekövetkezni látszik amitől a globális tőke, és az őket aljas módon kiszolgáló liberálisok a legjobban rettegnek: az emberek nem kérnek a világpolgárságból, az Európai Egyesült Államokból, a nemzetek önrendelkezési jogának, hagyományainak, nyelvének, kultúrájának ledegradálásából, a tőke, a piac mindenhatóságának mantrájából.
Quercus a favágó 2015.03.28 20:21:06
@Fajankó:

A pénzéből? Abból igen. Konkrétan abból, ami nekünk jár. Abból amit transzferárazással kisíbol az országból. Abból amit úgy síbol ki, hogy offshore paradicsomban bejegyzett cégével építi föl Magyarországon az áruházait, majd ennek az offshore cégnek irreálisan magas bérleti díjat fizetve menti ki a hasznot. Arra a pénzre szintén igényt tartunk, amit úgy lopnak el tőlünk, hogy- minő meglepő- offshore cégekben helyezik el a szellemi tőkét, majd ezért licenc díjat fizetnek, így megint csak kimenekítik a hasznot az adózás elől. Na ezt a pénzt kérjük.
Legutóbbi írásunk óta két hónap se telt el, de a mutyigőzös azóta sem állt meg, jócskán bővült a mutyilista. A korrupciót állami szintre emelő kormányzati tevékenységnek köszönhetően az Unió egyik legkorruptabb országának mondhatjuk magunkat. Persze a korrupció és a…..
Határátkelő Londonban landoltunk 2015.03.13 06:47:00
Aki szokta olvasni a posztokon kívül a kommenteket is, az alighanem átérzi, miért különleges a mai poszt. Szerzője ugyanis puhacica, akinek össznépileg szurkoltunk és szurkolunk itt a határátkeléséhez. Most megírta és képekkel is illusztrálta az elindulást és a megérkezést,…..
Quercus a favágó 2015.03.13 09:06:25
@NIKI LAURA:

"
Itthon meg siras,rivas...Passat,Dunakanyar,Szentendre......mit erezhet egy Wartburgos,aki Ipolytarnocrol,v Okaszliszkarol akar londonba menni?"

Szerintem ugyan azt, mint aki Budáról, Zircről, Pócspetriből, stb, akar elmenni: elég volt.
Quercus a favágó 2015.03.13 18:38:35
@rezsöatya:

Padre, szokásodhoz híven megint okosat szóltál.
Vannak olyan elvetemült emberek, akik képesek és külföldön fogadnak örök hűséget, ráadásul ilyenkor jellemzően ugye nem is magyar állampolgár a másik fél. Na, aki erre adja a fejét, előtte jó, ha nekiáll jógázni, mert az ügyintézés sok minden, de egyszerű biztosan nem –…..
Quercus a favágó 2015.03.12 11:00:27
@Zoole[uk]:

Lunacicának hívod a Mercid?

(csak vicc vóóóóót.......)
Quercus a favágó 2015.03.12 19:52:46
@soad1221:

Azért a dolog közel sem olyan egyszerű. Az élettársak nem örökölnek egymástól, nem végrendelkezhetnek közösen, nem fogadhatnak örökbe gyereket közösen, stb.
Viszont kérhetik a közjegyzőtől, hogy tartsák nyilván élettársi kapcsolatukat az ún. Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásában. Ennek egyik előnye, hogy apasági vélelmet keletkeztet a közös gyerekkel kapcsolatban.

@blackhair-lady:

Erről a könnyített válásról még nem halottam.
Van a jóléti állam mintájának számító Svédországnak egy másik, talán ritkábban látott oldala. Például a stockholmi „Szilícium-völgyben”, ahol egy hatalmas táborban élnek emberek. Ilyen táborból egyébként több is van, mint az Réka írásából kiderül. A képeket Roger…..
Quercus a favágó 2015.03.11 21:21:48
@montroyal ( CAN qc):

Megint rosszat szóltál, tesó? DDD
Quercus a favágó 2015.03.11 21:52:16
@Zoole[uk]:

Olyat se írt, hogy: Je ne suis pas geci Orbán?