Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blais

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Boglárka Párizsban 2023.01.28 09:27:10
Valamit érez az ember, csak nem is tudom, hogy pontosan mit. A tehetséget. Vagy hogy akivel beszélget, rendben van magával meg az élettel. Hogy a helyén van a világban. Most épp Párizsban, az Opera akadémiáján tanul, idén is, jövőre is, ahogy mondani szokás, bontogatja a szárnyait. Aztán majd…..
Blais 2023.01.29 09:11:19
Blais 2023.01.29 11:32:00
fáymiklós Bírni gyomorral 2022.11.26 07:48:47
Nem tudom, másnak is feltűnt-e már, mást is idegesít-e, hogy a színházban és a filmeken olyan röviden hánynak. Ha eljön a pillanat, hogy megfordul az emésztés menete, akkor a színészekből mindig csak annyi jön ki, amennyi a szájukban elfér. Nyilván ennyiből is érteni kell, akármennyire is realista a…..
  Halkonzerv kultúra   Miközben itt hadakozok a halkonzervekkel, teljesen becsavarodtam, már persze jó értelemben, nem kell megijedni, elolvastam néhány szakvéleményt a halkonzerv fogyasztást támogató, és dicsőítő tartalommal. Nem fogom ezeket ide szó szerint beidézni, de egy biztos, hogy a…..
Az ember, persze, nem figyeli, hogy kiről is vannak elnevezve a múzeumi termek, ismeretlen emberek, akik mégis múzeumi, tartós feliratokká válnak, a gazdagságuknak és jótékonyságuknak köszönhetően. Hiába drágák a múzeumi belépők, semmire nem elegendőek, de jönnek azok a milliomosok, akiknek hálásak…..
Orbán kb 2 hete kijelentette, hogy május 3-án fog tetőzni a járvány hazánkban. Hogy mire alapozta ezt a kijelentést azóta sem derült ki, mindenesetre érdekesen pontos dátum volt ahhoz képest, hogy az adatokból azt látjuk, hogy nagyon keveset tesztelnek hazánkban, a fertőzöttek száma nagyon alacsony,…..
Blais 2020.05.03 15:58:29
@Boar.: Láttam rögtön, hogy tahó vagy, mégis megpróbáltam udvarias lenni. De látom hülyébb is vagy az átlagnál. Rajongásról szót sem ejtettem, mindamellett többet autózom, mint bicajozom. Ezt kend a hajadra, seggfej.
Blais 2020.05.03 14:02:54
@Boar.: Úgy látom autós tudatbeszűkülésben szenvedsz. Csökkent a forgalom, elfér a bicajos és az autós egyszerre. Ezek szerint az autósok Orbán-Tarlós rajongók? És bicajra sosem ülnek Budapesten?
SZMK Vélekedés - Jojo Nyuszi 2020.01.24 06:39:08
A Jojo Nyuszi gyermeki ártatlansággal rúgja tökön a nácikat...
Blais 2020.01.26 10:32:57
Végül is nem sikerült nagyon jól a Fábián Juliról szóló film, de legalább elkészült, leadták, mint valami közös tiltakozást a mulandóság ellen. Nem, nem a mulandóság. a halál ellen, Fábián Juli halála ellen, az ember nem is tehet mást, mint csatlakozik. Éljen. Éljen Fábián Juli. A film azonban…..
Korábban tiltototta a Budapest Airport a drónok kézipoggyászban szállítását. Idén azonban megváltozott a szabályozás és most már vihetjük kézipoggyászban a drónunkat. Az átvizsgáláshoz viszont ugyanúgy ki kell venni, mint a laptopokat is. Ezzel a Budapest Airport is csatlakozott Európa és a fejlett…..
2021. január 1-én életbelépett az új dróntörvény, bár még nem túl működőképes. Azóta az ebben az írásban szereplő információk elavultak. Aktuálisnak nem tekinthetők, csupán a korábbi szabályozásról szóló tájékoztatásra alkalmasak. Az új szabályozásról külön írásban számolunk be, amint tehetjük! A…..
Martin McDonagh egy kibaszott zseni! A kortárs dráma brit fenegyereke az In Bruges után tíz évvel ismét megcsinálta a tutit, szerény véleményem szerint élete legjobb filmjét, ami instant klasszikussá kell váljon! Az alaptörténet egy mondatban: Mildred (Frances McDormand megtört és eltökélt) lányát…..
Napokon belül indul a második évad a sorozatból, ideje volt, hogy megnézzem végre az első felvonást, és kellőképpen ledöbbenjek azon, hogy milyen szívonalas történelmi sorozatot hoztak össze a Netflixen, amelyen látszik ugyan az a rengeteg pénz, amit beleöltek, de az igazi aduász…..
Alig etették, mi próbáltuk táplálni.Próbáltuk átszállíttatni másik kórházba, de sehol nem akarták fogadni.Az utolsó néhány napban már csak jajgatott a fájdalomtól. Tisztelt Praxis!   Édesanyánkat még június elején agyi infarktussal szállították a Gyöngyösi kórházba, mert Egerben nem tudták…..
47 méter mélyen 47 Metes Down 2017 Önvallomással kell kezdenem. Imádom a cápás filmeket. A Cápa az egyik kedvenc állatos horrorom, de eléggé nagy mértékben vagyok hajlandó fogyasztani egyebeket is. Na nem  Megashark vs Giant Octopus fajta rémségeket. De megmártózom egy kellemes hűs vizű b…..
Móricz Zsigmond közel 100 éves klasszikusából az alábbi mondat nyert aktualitást az elmúlt napokban:  Szerencsére nem mindenki süllyedt el a Debreceni Egyetemen sem a szervilitás mocsarában, az Alkotmányjogi tanszék például elhatárolódott az egyetemi szenátus döntésétől, amelynek értelmében…..
Íme a 6 kedvencem az olyan örökzöld idézetek szülőatyjától, mint például "Nem vagyok nagy ivó. Szilveszterkor két martini után megpróbáltam elrabolni és Kubába téríteni egy liftet.". #6 Annie Hall A klasszikus. Most biztosan sokan kiakadtok, hogy csak a hatodik helyre tettem, de nekem nem ez a…..
Több hallgatóval is ordenáré, vállalhatatlan stílusban beszélt, a fülem hallatára minősítette az engem vizsgált hallgató édesanyját a k betűs jelzővel, megfenyegette őket, hogy nem vizsgázhatnak és ha rajta múlna, nem is lehetnének fogorvosok. Tisztelt praxisblog!   Az alábbi eset a pécsi…..
Ugye elhiszi nekem, ha azt mondom, az élet másnak sem habostorta, és nem Ön az egyetlen, aki elveszítette az édesanyját? Leírom a történetet dióhéjban azoknak, akik nem ismerik a velünk megesett történetet..   Adott egy idős hölgy, aki történetesen a nagynéném. Idén…..
Blais 2015.01.08 17:27:54
Amikor meghallottuk, hogy a Wizz végre repülni kezdi Lisszabont, kellemes borzongás futott végig a tagjainkon. Mert az a város nemcsak egy hely, ami rajta van a látni kell típusú listákon. Ez az a város, ahová úgy érkezünk meg már az első alkalommal is, mintha sosem mentünk volna…..
Benderik elmélkedik Büszkeség 2014.07.05 00:17:22
  Titkolózva élni rossz. Súlyos betegség, amit kezelni kell, lelépett férj / feleség, elvonóra / börtönbe került gyerek -- olyan helyzetek, melyekkel saját / ismeretségi körben találkoztunk, vagy csak hallottunk róla, így már átéltük vagy eljátszottunk a gondolattal, milyen…..
Sok minden fog még történni Felcsúton - olvasom a sokunk számára akár egy kiadós fenyegetéssel is felérő miniszterelnöki üzenetről szóló hírt. Az a helyzet, hogy Felcsúton nem volt még faluház, úgyhogy én a magam részéről örülök, hogy most már ebben sem szenved hiányt a…..
Korábban bemutattunk már pár templomot nemzetközi vizeken, most itt a következő rész vallástól és kontinenstől függetlenül és már a Karácsony lázában égve.   Phuktál kolostor, India   A 12. század elején alapított kolostor egy hatalmas kősziklába vájva bújuk meg a hegyoldalban, a Lungnak-folyó…..
Adjunk még a karácsonyi hangulatnak! Azért megnyugtató a tudat, hogy már akkor sem vette mindenki komolyan.A Race-szel világhírnévre törő osztrák alakulat 1994-ben ezzel mutatott fricskát önmagának és korának.Ha tudnád milyen volt a Last Christmas… hálás volnál érte! és…..
Blais 2013.12.25 10:59:20