Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szus

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1912. Távirda (telegráfiroda) a Vatikánban 1921. Főiskolai csapatok kosárlabda-mérkőzése Atlantában. A büntetődobás technikája még teljesen más volt 1935. Korai légiparádé. Cleveland, Ohio 1940-es évek. Inuit család földbe ásott otthonában. A nagyobbik lányuk a közeli városban él már.…..
Sefatias Nyolc éves a blog 2020.04.14 07:19:48
Észre sem vettem, és szép lassan nyolc éves lett a blog. Ez alatt a nyolc év alatt közel félmillió kattintás, több tízezer komment jött össze, és ez a 462. bejegyzés. A nézeteim, a feldolgozott témák jelentős változásokon mentek át. És talán ritkábban is írok. De azért még megy. Nem is emlékszem már…..
Nem vagyok híve a nyelveken szólásnak. És akkor még szelíden is fogalmaztam. Egyrészt nem találom a párhuzamot a mai karizmatikusok nyelveken szólása, és a Bibliában olvasott nyelveken szólás között. De erről nem akarok írni, mert ezernyi írás, előadás foglakozott már a témával. Inkább arról, hogy…..
szus 2017.12.12 17:58:08
@sefatias: hol írtál az időnkivüliségről? nem kapom.

A nyelveken szólás mellett még a szabadító szolgálat "művészete" volt az, ami engem kigyógyitott a buzgó kereszténységemből
Ha valamiről, két egymásnak ellentmondó állítással találkozol, és semmilyen módon nem tudod ellenőrizni, hogy melyik az igaz, mire következtetsz? Kétféle következtetést is le lehet vonni:                  - Az egyik állítás nem igaz                  - Egyik állítás sem igaz..
Sefatias Nem jól van ez így! :( 2015.09.03 07:02:40
Mitagadás megnehezedett a szívem. Lehet, hogy túlzok (nagyon remélem), de úgy tűnik nekem, hogy Magyarország kezd hasonlítani arra a Németországra, ahonnan az Albert Einsteineknek és a Thomas Mannoknak menekülni kellett. Olyan gyűlölet hullám söpört végig az országon, amiről…..
Nem tudok rosszabbat elképzelni a halálnál. Nincs szörnyűbb, mint annak a tudata, hogy meg fogok halni. Illetve egy mégis van: amikor belegondolok, hogy a gyermekem is meg fog halni. Gyakorlatilag halálra jött életre. Mint mindenki más. Persze elég beteges arra gondolni egy szülőnek,…..
szus 2015.04.12 12:58:20
@Csaba Tarró: "...Isten nem hagy feljebb kisérteni, mint amit elhordozhatunk..."

Kivéve a hívő embert, aki öngyilkos lesz.
Ilyen is volt, nem bírta elhordozni.

"... Az ok és az okozat nem biztos, hogy igazságossági kapcsolatban áll egymással. Jézus Váltságáldozatban, bűntelenül elhordozott szenvedése legalább ilyen kirívó példája annak, hogy az ok és következménye nem mindenkire nézve lehet igszságos."

Mihez tartsam magamat, ha nincs rá garancia,csak esély, hogy igazságosan büntet? A szenvedéstől pedig félek és szeretném mellőzni. Csak reménykedjek, hogy az én esetemben igaz itéletet kapok? Mindennapi küzdelem ez. Tudom erre az a válasz, hogy kishítű vagy. De mi rá a gyógyszer? 24 órás biblia lapozás?, ima? "Térj meg!" ? Nem segít. :((
Mi is slamasztikába kerülhetünk, s már kerültünk is, a kiszámíthatatlanná váló oroszországi viszonyok miatt. Az idő Putyin ellen dolgozik – közli az Index. A cikk szerzője azon kesereg, hogy a városokban „A gyenge rubel miatt áruhiány és kígyózó sorok alakultak ki, az…..
szus 2014.12.21 14:42:15
@öreg38: "...Be kár, hogy csak viszonylag kevesen olvassák bölcs összefoglaló gondolataidat...."
Szerintem nem kevesen, csak abból indulok ki, hogy egy ilyen kezdő is, mint én, ide tudott találni.

@Lajos Domokos: "...a magyar megszálló csapatoknak a mai Ukrajna területén való kegyetlenkedése..."
Ezt még magyarul nem olvastam, hallani hallottam róla, csak nem tudtam hová tenni.
szus 2014.12.21 16:00:35
@Lajos Domokos: Köszönöm válaszát.
Sajnos könyvesbolt nincs, se kicsi, se nagy. Már csak a net maradt "tanulásra".
A zsitomiri eset elég kellemetlen volt. Én csak egy kolleganőmtől "kaptam vissza" és nagyon rosszul éreztem magam.
Sefatias MIÉRT?????? 2014.11.18 12:12:29
Az utóbbi időben sokat foglalkoztat az ember-Isten viszony.Az előző posztban már boncolgattam, hogy Isten törvényeiben látszanak azok az alapelvek, melyek segítenek felismernünk, hogy Istennél mindig fontos a gyengébbek, kiszolgáltatottak helyzetének biztosítása. Isten mindig…..
szus 2014.11.20 11:35:06
@Csaba Tarró: ...."Ez mind annak a következménye, hogy elszakadtunk Istentől. Ennek a helyreállításáról szól a Megváltás ígérete, nem pusztán egy örökké tartó életről..."

Az én testvérem nem szakadt el, úgy született, genetikai rendelleneséggel. Azt sem tudta hogy mi a nappal, mi az éjszaka. Semmi, de semmi bűne nem volt. 52 évig vegetált így, ha megetettem, jólakott, ha tisztába tettem, akkor úgy volt. S ha erre azt mondja valaki, hogy mert generációs bűn vagy átok miatt, akkor a falnak megyek. Milliószor megkérdeztem én is a MIÉRTET mint Sefa. S azt sem veszem be, hogy azért kellett szenvednie, hogy általa a "bűnös" családja is szenvedjen. Elnézést a személyeskedésért.
Az USA-ban kiválasztott mai ukrajnai vezetés legitimálásának utolsó mozzanata a vasárnapi parlamenti szavazás. Eközben a hadsereg támadási parancsra vár. A délkelet-ukrajnai tűzszünet kihirdetése óta minden nap dörögtek a fegyverek Donyeck, Luganszk és olykor Mariupol…..
szus 2014.10.26 16:03:53
@Krisz11: "....Biztos vagy benne, hogy Oroszországban kisebb szabadság van mint Amerikában? Én egyáltalán nem..."
Én sem.
"...Bár Moszkvában a homokosok tényleg nem vonulhatnak..."
Ez lenne a legnagyobb bajunk és nem több.
Sefatias A deizmus(om) 2014.08.09 14:10:29
Mivel egyre nyíltabban vállalom fel a deizmusomat, ezért egyre több fórumon vetődnek fel kérdések a kereszténységemet illetően. Ez ugye nem újdonság, mert már évek óta így van ez deizmus nélkül is. A napokban több kritikát is kaptam mivel egyes olvasóim szerint vitatom a Biblia…..
A lovaknak sem volt könnyű akkoriban...
szus 2014.05.18 15:58:44
@tjunior: Apám elbeszéléséből hallottam, hogy ő bizony lejött a hegyről (18 éves volt, nem sok halálfélelemmel) farhám nélkül. Idősebb bátyja, akire rá volt bízva, amikor meglátta, olyan lett mint a meszelt fal. Na megkapta jól a magáét. Többet nem virtuskodott. Szegény lónak minden porcikája remegett.

Egyúttal köszönet az oldalért, minden nap megnézem.
A keresztények jelentős részének fogalma sincs arról, hogy a Biblia hogyan került az emberek tulajdonába. Mivel Európában élünk, és az európai kultúra örökösei vagyunk, ezért sokak számára magától értetődő, hogy a Biblia VAN. Az egyházak jelentős része egyáltalán nem…..
Sefatias Lenyugodtam 2014.03.22 12:15:33
Közel egy hónapja nem írtam semmit. A blog indulása óta tele van a fejem olyan témákkal, amiket folyamatosan megírtam. Gyakran 3-4 poszt is készült egyszerre a fejemben, és alig vártam, hogy leírjam őket. Az ötletek, témák most is megvannak. Csak egyszerűen nincs kedvem írni.…..
szus 2014.03.22 20:59:47
@sefatias:.. "Teológia? Hm...Azt hiszem veszett fejsze nyele. Értelmetlen okoskodás. Szélkergetés. Csak viták, háborúk, emberéletek megnyomorítására szolgál..."
"Isten? Az más. Istennel minden rendben van..."
Tetszik,nem szeretem azt a lájkot.
Azt hiszem, hogy eljött az ideje annak, hogy a teremtési beszámolóval kapcsolatos kérdéseimet megfogalmazzam egy posztban. Máig sem értem, hogy mi volt az oka annak, hogy nagyon hosszú ideig fel sem merültek bennem ezek a kérdések, miközben ki tudja hányszor olvastam el ezt a részt a Bibliából.…..
szus 2014.02.03 13:36:22
@absztinens: ...és ha ellentmondást vélünk felfedezni benne, akkor valószínűleg mi nem értünk valamit helyesen...

Én azt nem értem, hogy Aki mindenható,tudta megteremteni ezt az univerziumot, miért nem úgy "íratta" le a Bibliát, hogy senki emberfia számára ne legyen kifordítható, senki ne tudja félre magyarázni egy sorát sem. Ami fehér, az mindig és mindenkinek az legyen, ami fekete, úgyszintén. Ez lehetetlenség? Nekünk igen, de Neki?.... Hát akkor miért nem így van???
24 órás ultimátumot kapott az ellenzéktől Viktor Janukovics ukrán elnök - ez a legfrissebb hír Kijevből. Hozzátették: aztán támadnak. Az eddigi összesítés alapján az összecsapások eddigi mérlege legkevesebb öt, de inkább nyolc halott, 300 sebesült. Az ellenzék azonnali…..
szus 2014.01.23 13:29:48
@Yogi: "Az itt kommentelők nagy része, úgy fogalmaz meg véleményt Ukrajnáról, hogy annyit tud az országról, hogy keleti szomszédunk, meg volt ott egy Csernolbil."

Azért
@petraeus: elég reálisan fogalmaz, mintha innen írna. Ebből a helyzetből már semmi jó nem lesz. Az ukrán nacionalistáktól meg ments meg Úram minket.
Sefatias Minden vallás hazugság 2013.12.31 08:44:36
"A vallás csapda és szélhámosság" A poszt címében szereplő gondolat, a belinkelt előadásban hangzik el.  Teljesen párhuzamos J.F. Rutherford imént említett gondolatával.  Az előadás nem minden gondolatával, illetve előadásmódjával értek egyet, de mindenféleképpen ajánlom.…..
szus 2014.01.04 20:26:06
@káposztafej: ..."Én most kénytelen vagok egy 9x5 cm-es kis kockába írni."....
Sztem mindenki ilyenbe ír. Nem lehet az, hogy ha a kocka végére érsz, akkor nyomol egy Entert? Mert én nem törődök a kocka végével csak "írom a magamét". Bocs, ha hülyeséget írtam.
@sefatias:
..."Tehát: mindenki annyit adjon, amennyit elhatározott szívében. Nem annyit amennyit kérnek, és nem is annyit, amennyit ész nélkül adna, hanem amennyitől jókedvű MARAD(!!!!)..."
Sajnálnám, ha vitát gerjesztenék a tized kérdéssel. Annál is inkább, mivel tőlem nem kérnek, nálunk egyházadó van, legalábbis így hívjuk. Csak a minimális összeg van meghatározva, amennyit "kell" adni, azon felül ki hogy akar. A tizedről egy fórumon olvastam és bosszantott, hogy nem tudtam ellene érvélni. Sok más ellen sem, Sefatias kellett volna oda, vagy valaki más innen.
szus 2014.01.05 21:12:22
@ORION: Köszönöm válaszod.
Napok óta kavarognak bennem a gondolatok. Össze vissza csaponganak bennem anélkül, hogy szokásukhoz híven összeállnának egy rendezett formába, hogy leírhassam őket. Ahhoz szoktam hozzá az elmúlt két évben, hogy a gondolataim napról napra rendezettebben keresik a helyüket, míg…..
szus 2013.12.25 22:16:03
@szus: Nem akarom megbotránkoztatni egy atyámfiát se, bölcsebb lett volna hallgatni.A helyről,ahol "ülök".Pláne azért,mert egyáltalán nem vagyok benne
biztos, hogy nem-e a pokolhoz vezető kikövezett úton vagyok. Eddig egy nagyon egyszerű,simán csak bibliaolvasó, minden tudás mentes
öregasszony voltam. De mióta zombiládám lett, okosabb nem lettem, csak előjött egy csomó kérdés. Most amennyire időm engedi szorgalmasan olvasok mindenhol, fórumokon is, de valahogy úgy érzem itt kapom a leginkább szám íze szerinti válaszokat. Már csak simán azért is szeretek itt olvasni,mert Sefatiastól nem csűr-csavarást kapok rakásra teleszúrt igékkel, hanem általam is megérthető feleleteket.Gondolom van még pár ilyen csodabogár, csak nem egyedül értetlenkedek a 7 milliárd közt. Kívánok további jó bloggolást!