Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Begren

0 bejegyzést írt és 162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MAGYAR IDŐ És hetedszer is 2023.01.01 23:59:00
Mókás! Az elmúlt kb. három évben az imént hetedszer törölték az aktuális nicknevemet és valamennyi hozzászólásomat a mandiner.hu-ról, minden alkalommal hasonló okokból: most például azért, mert egy Mikszáth Kálmán-idézettel igyekeztem cáfolni egy Petőfiről szóló Constantinovity Milán-cikk egy…..
Hartland Arról, hogy mi van :) 2021.03.01 14:02:21
Jól elhanyagoltam ezt a blogot! Most viszont váratlan fordulat következett be: pénzt ajánlottak nekem a blogolásért! Na nem a kormány, vagy a Fidesz, vagy bármilyen párt vagy sajtótermék, hanem egy olvasó, aki olvasna. Ez még tavaly történt, a blog mellett viszont a hozzá tartozó e-mail címet is úgy…..
Begren 2021.03.11 23:36:40
@F.M.J.: annyi világos, hogy az egyes országokban a korrupció szintje erősen különböző lehet. Pl. Honduras a létra alja felé van, ahol a korrupció létforma, Dánia meg a teteje felé. ahol meg ritkaság. Mink meg az aljához közelítünk, a Fidesz nyíltan felvállalt rongyrázásával, központosításával, mindent átpolitizálásával.
Olvasói kérdés: csak az a két alternatíva létezik, hogy vagy a Fidesz, vagy a ballibek? Más nincs? Attól tartok, nem nagyon van. Ezt nem én mondom, a valóság mondja, nézze meg mindenki a pártokat és a közvélemény-kutatásokat. Nagyon úgy néz ki, hogy jövőre a Fidesz és egy egyesült ellenzéki tömb…..
Begren 2021.03.14 12:58:19
@Bogyó 2: innét nézve a tiéd is véleménybuboréknak tűnik.. még sokkal inkább, mint a szerzőé - ami nem azt jelenti, h ne lenne igazság abban, amit mondasz viszont ezeket (Lölő stb.) ő se tagadja.
Begren 2021.03.14 13:10:10
@Bogyó 2: nem tudom, mennyit mondanak neked a számok, de esetleg nézd meg, mennyi volt a fizetési mérleg a Fidesz alatt az előző időszakhoz képest:

www.portfolio.hu/gazdasag/20190404/kezd-elfogyni-a-magyar-tobblet-2011-ota-nem-lattunk-ilyen-szamokat-319809
Nem vagyok keresztény. Nem hiszek Istenben és templomba sem járok. Nem a keresztény tanítások szerint élek. A gyerekemet sem nevelem kereszténynek. De közben keresztény is vagyok. Egyértelmű, hogy melyik az az Isten, amelyikben nem hiszek. Egyértelmű, hogy melyik az a templom, amelyikbe nem járok.…..
Hartland A helyzet (gyorselemzés) 2019.03.30 00:27:24
- Elnézést... - Igen? - Elnézést, uram, de Ön a lábamon áll. - El van nézve. - Na de... a lábamon áll. - Nem mondja! Miből gondolja, hogy a lábán állok? - Érzem. - Ugyan. Az bárki lehet. Ezen a zsúfolt metrón. - De én érzem, hogy Ön az. - Csak úgy érzi. Fake news. Fáj a lába és bűnbakot…..
Begren 2019.04.02 12:09:53
@bruhaha1: ki van az fejtve, kedves új regisztráló, ennél jobban kifejteni már sértés lenne az olvasóval szemben :-)
Begren 2019.04.02 16:21:25
@bruhaha1: "mi a franc ez a frusztrált sértett nyavajgás"

hisz benne van a posztban. A szerző a priori egy szerencsétlen frusztrált lúzer.
Kivándorol a Fidesz választási győzelme miatt Schilling Árpád, a színházi rendező. Balról szomorúan búcsúztatja TGM, jobbról gúnyosan a 888. Nem tudom, jó rendező-e, nem értek a színházhoz. De azt el tudom képzelni, hogy a nagy kivándorlási hisztiben követik olyanok, akiket meg tudok ítélni, és…..
Hartland Elégtétel 2018.04.09 06:48:00
Bevallom, nem voltam biztos benne, hogy jó ötlet behúzni a két X-et a Fideszre, és utólag sem vagyok benne biztos, elvégre megnyerték volna nélkülem is. Na de ki másra szavaztam volna? Más párt nem jelentkezett be, hogy képviselné a preferencáimat, az érdekeimet, az igényeimet, a…..
Begren 2018.04.17 07:12:06
@ArriMedes: ok, a 444 nyilván nem párt, mindenesetre ideológiailag az ellenzék oldalát képviseli, a "fejlett", "Európai" oldalt, nyugaton az ilyenek fújják a passzászelet és ennek nálunk ők az egyik tipikus megjelenése, ennyi relevanciája van. Mutatja, mi lenne várható, ha az ellenzék kerülne hatalomra.
Begren 2018.04.17 21:25:31
@ArriMedes: a Jobbik valóban kakukktojás, de a többiek készségesen elfogadnák a nyugat által felkínált ideológiát. És a nyugati politikusok és gondolkodók egy része tényleg úgy gondolkodik, ahogy Hartland úr leírta a "Kisszótár az új idők új politikájához" bejegyzésben.
Egyáltalán nem vagyok otthonos se a politika se a média se a véleményformáló értelmiségiek világában. de egyszer volt alkalmam beszélgetni egy nyugati professzorral, és értelmes ember létére tényleg az itt leírt ideológiát szajkózta (pl. "Nem lehet az emberekre bízni a brexit választást, túl összetett probléma" stb.) Ijesztő élmény volt. Az az ideológia semmivel se különb mint Orbáné, pedig ez utóbbival se értek egyet.
Begren 2018.04.18 23:45:22
@ArriMedes: "....végzetes hiba"

de ha alulmaradtak volna a kilépést támogatók, akkor nem lenne vele baj, nem? A nép bebizonyította volna, hogy képes helyesen dönteni, nem?

Jó, a többi se rocket science amit írtam, de ha nincs hajlandóság... mindegy, hagyjuk.
Nagyot változott a szavak jelentése az elmúlt években. Ki a baloldali, ki a jobboldali, mit jelent a demokrácia - mindezt és még több mindent újra kellene gondolnunk. Azaz nem kell, mert azok, akiknek az ilyesfajta gondolkodás a feladatuk, szerencsére már újragondolták helyettünk. Tessék egy…..
"Ma már nem az információ megszerzése emel hatalomba, hanem a megosztása" /netokrata tétel/ Ja. Meg az információ blokkolása. A véleménynécik szivesen játszák meg magukat liberálisnak. A liberalizmusból azonban a fő fundamentális és az egészet is behálózó esszenciális véleményszabadság…..
Begren 2017.09.26 07:40:40
@Frick László Intézet: "sose mondtam, sose gondoltam".
De.
Másrészt:
Ugye onnan indultunk, hogy te az összehasonitás áltudományát emlegetted, mert össze mertem hasonlitani Szingapúrt Mo-gal. Erre te rávágod, hogy ilyet nem lehet, hiszen jelentős különbségek vannak.

A kulcsszó: IS!
Vannak különbségek IS meg hasonlóságok IS.
Ezek után ráteszel egy lapáttal a hülyeségre és közlöd, hogy ha te összwhasonlitasz az kizarolag a hulye olvasok kedveert tortenik.
Igen, Mucika, komolyan?
Nem. Egyaltalan nem.
Az lehet, hogy nem terv, és nem Soros-, de létezik. Pontosabban: amit a Fidesz a kommunikációjában "Soros-terv" néven emleget, az létező dolog, valós probléma, még ha az elnevezése vitatható is. Nem, természetesen senki sem gondolja, hogy Soros György minden délben egy Führer-bunkerben tekinti át a…..
Török Gábor már azért is érdekes figura, mert népes rajongótábora nem köthető oldalakhoz és szintén oldalfüggetlenül rühellik sokan. Könnyű parodizálni a miatt, mert állítólag sose mond egyértelmű véleményt, szerinte ez is lehet, meg az is. Nekem ez nem tűnt fel, de az…..
Röviden: az, hogy ellenségképet fest, orwellien gyűlölködő, primitíven leegyszerűsíti a valóságot, antiszemita/fasiszta, rengeteg pénzbe kerül és ízléstelen. De nézzük hosszabban, részletekben. A Soros-ellenes plakátkampány ellenségképet fest. Soros Györgyöt úgy mutatja…..
Hartland Minek örülsz, nigró? 2016.06.16 00:03:39
Nyertetek egy meccset az Afrika-kupán? Mbwabanga nemzeti tizenegye most megmutatta, mi? Hát kezdjük azzal, hogy azt a Zambiát vertétek, amelyik azért messze nem a legjobb afrikai csapat. Megnézném, hogy mire mentek a kontinensbajnok ellen. Vagy a mi európai csapatunk ellen. Bizonyítsatok egy vébén,…..
Amióta Orbán Viktor kimondta, hogy "háttérhatalom", ezen pörög a fél magyar internet. Amit eddig kipörgött magából, az megint a politikai táborok közötti "racionális párbeszéd" lehetetlenségét mutatja. A balliberális térfélen általános vélemény, hogy aki háttérhatalmat emleget, az őrült vagy…..
Begren 2016.05.28 12:21:19
@Holger Hartland: ez is igaz. A lényeg az, hogy Soros törekvése bizonyos szempontból jogos és "kézenfekvő". Másrészt persze, az a törekvés is, hogy megmaradjanak a nemzetállamok, vagy legalább a fehér többségű Európa, én magam is ezt szeretném.
Amúgy Orbán szvsz ugyanúgy túltolja a biciklit, mint Merkel, csak a másik irányba.
Hartland Műbalhék és igaziak 2016.02.28 01:53:47
A Bölcs Boldi Bácsi tanácsai XIII. Régi vendégszerzőm visszatért, hogy rendet tegyen a fejekben.***Kedves Gumicsonton Élő, De Kutyasorsnál Jobbat Érdemlő, Olvasó Emberek!Tele van a közélet műbalhékkal, igazi kérdésekről alig esik szó. Unalmas.Első műbalhé: "Balliberális figurák állnak a tanárok…..
A Telekom jól "megbüntetett" egy amúgy jól eleresztett, sikeres popénekest valami kis tévéinterjúban elmondott magánvéleménye miatt: felmondta vele a szponzori szerződést. "Balliberális véleményterror" - mondják erre a jobboldaliak, és a mai "háborús" helyzetben érthető, sőt,…..
Begren 2015.12.22 17:08:37
@Szindbad: ha kinyitsz ma egy tetszőleges német napilapot, mit olvasol benne?
kb. ezt:
"Bemutatjuk önöknek Juszuf Dzsaffart, a Michelin csillagos kiváló, szíriai séfet, aki királynőknek és futballsztároknak is főzött már, Damaszukszban ötcsillagos hotelben volt séf. Ma Aachenben él a családjával, boldog és elégedett, nemrég pedig Ő IS PONT OLYAN volt, mint a többi menekült, papírok nélkül, munka nélkül érkezett hazánkba..." stb. (persze ez kicsit költői túlzás, mert a kivételesen képzett migránsoknak kivételesen szoktak lenni papírjai. Dehát értjük az újságíró nemes szándékát: azért fogalmazza át a valóságot, hogy a népet jó irányba nevelje, csökkentse a negatív sztereotípiákat, ki ne értene vele együtt...)

A kedvenc hírem (és ez színigaz, nem hülyülök): a kölni "Flüchtlinge Wilkommen" egylet, miután ismerkedő bulit rendezett tagjainak és a migránsoknak, másnao közleményt adott ki, melyben kb. ez állt:
"Elnézést kérünk azoktól a nőktól, akiket egyes vendégek zaklattak, egyben kérjük őket, hogy egyedi, elszigetelt esetek alapján ne általánosítsanak..." :-)
Vendégszerzőm, N. Badar Nándor írása.*Van itt egy félreértés.Egyes álkonzervatív bloggerek a kormány pénzén buziskodva derpegnek férfiatlanul siránkoznak az USA Legfelsőbb Bíróságának a melegházasságot legalizáló döntése miatt.Hibáznak.Az amerikai Legfelsőbb Bíróság…..
Begren 2015.07.14 21:01:59
@WiteNoir: @Szindbad: szerintem mellesleg kéne. Mert az illető nevesítve beszél minősíthetetlen hangnemben más emberekről, akiknek sokszor mindössze annyi a "bűne", hogy a jobboldalhoz tartoznak, sőt, akár támogatják Orbánt.
Bezzeg ha a blogján kritikus megjegyzést teszel, leállsz vitatkozni vele vagy a szintén nagyon vonalas kommentelőivel, akkor kitilt.
Én a "valóságban" mindenféle világnézetű, nációjú, társadalmi rangú, bőrszínű emberrel jól el tudok beszélgetni, politikusokkal, kereskedőkkel, melósokkal, akárkivel. De érdekes módon a Vincentblogon lehetetlen a normális párbeszéd. Természetesen övé a blog, szíve joga hogy kitiltson,de valahol betegesek a megnyilvánulásai, és önkritikája, az nincs neki.
Örülünk, Vincent? Bevándorlók 2015.06.03 13:00:07
Egy szír és egy koszovói menekült baktat a Magyar Munkahely felé. Egyszercsak odaérnek egy óriásplakáthoz, mire megkérdi a koszovói a szírt, Idegen Nyelven:  - Te szír! Mi a tököm van odaírva? - Mittudomén. - mondja a szír. - Nézzük meg iPhone-on! - Kacsint a szinte csak…..
Begren 2015.06.11 21:36:40
@aronsatie: jóindulat? mivel ezt úgymond idézőjelben írtad, hadd kérdezzem meg, maga a hír megemlítése számít neked rosszindulatnak, vagy az "elrugaszkodott" feltételezés, hogy kapcsolatba hozható a bevándorlással? De az ugye teljesen oké, hogy a bloggazda "vicces" posztja, amitől itt mindenki elalél, a magyarokat általában lopással, gyávasággal, alávalósággal stb. hozza kapcsolatba, nem? Imádom ezt a színjózan logikát.
Begren 2015.06.11 22:05:11
@aronsatie: nos, én sem általában. Mivel a jó példák mellett ezek a "rosszindulatú" példák is ugyanúgy valóságosak és számolni kell velük.

Azt viszont, hogy ő se általában, senki meg nem mondaná a posztjából, sőt, mintha kifejezetten általában mondaná (lehet, hogy a "beavatottak" vágják, hogy csak a csúnya jobboldalra érti magából a posztból nem derül ki.)
Begren 2015.06.12 01:31:17
@csársz: itt az ordító, már-már kabarészámba menő kettős mércéről van szó, ami mindig meglep, mikor ezt a blogot olvasom. Költői kérdés: képzeld el a fordított helyzetet, amikor valaki arra a felszólításra, hogy ugyan tisztelje már a zsidók/cigányok kultúráját, egy "humoros" írással válaszolna, amiben felsorolja a zsidókkal/cigányokkal kapcsolatos összes negatív sztereotípiát, elég vaskos, vagy ha lehetek őszinte, ocsmány hangnemben. A kurucinfón lehet ilyeneket olvasni. Aztán pedig azzal mentegetnéd, hogy dehisz látszik rajta, hogy csak tréfálkozik, értjük az idézőjelet.
A németekről nem ezt írtam, hanem mást, szerintem érthetően.

@labrys: ugye te se gondolod komolyan, hogy az esetek gyakorisága, az áldozatatok száma, és előfordulásuk helyszínei (iszlám szélsőségesek terrorista akciói MANAPSÁG EURÓPÁBAN vs. keresztény szélsőségesek gyilkos akciói MANAPSÁG EURÓPÁBAN) semmit se nyom a latban?
És ahogy a múltkor leírtam, az EGYES EMBER megítélésekor nyilván csak az jön szóba, hogy ő mit tett, mit ért el stb., és ha csak pár bevándorló lenne, nyilván nem jelentenének problémát, de TÖMEGÉVEL már igen, és ezt a svájciak, amerikaiak, stb. sem gondolják másképp.
         Kulturális gyakorlat 1.    Egy nagyon egyszerű besúgási gyakorlattal kezdjük. Baloldali szomszédunk felé fordulunk, ő lesz a zsidó. Egyenes tartással kicsit előre hajolva írunk egy levelet a főispánnak arról, hogy a zsidónak már semmi szüksége a…..